Γενικά για τις εργασίες της Σχολές (ιδίως τις εργαστηριακές) αποφεύγω τη χρήση Word και Excel (και των αντιστοίχων τους στο Open Office). Αντ' αυτών προτιμώ LaTeX και MATLAB. Έχω, λοιπόν, ένα προβληματάκι:
Έχω μια σειρά δεδομένων σε πίνακες X και Y. Κάνω κανονικά το plot. Παρόλα αυτά (εφ' όσον πρόκειται για πειραματικές μετρήσεις) έχω και άλλα δυο διανύσματα με τα αντίστοιχα σφάλματα (έστω X_err, Y_err). Γνωρίζει κανείς πως στα κομμάτια μπορώ να βάλω οριζόντιες και κάθετες γραμμές σφάλματος στα σημεία του plot; Το μόνο που έχω βρει είναι η συνάρτηση errorbar η οποία βάζει σφάλματα μόνο κατά μήκος του άξονα Y, καθώς και ένα m-file που έχει συνεισφέρει ένας χρήστης με όνομα errorxy αλλά δεν ανήκει στις standard βιβλιοθήκες του MATLAB.
Μου φαίνεται τουλάχιστον παράδοξο ένα πακέτο λογισμικού για υπολογισμούς όπως το MATLAB να μην έχει προνοήσει για κάτι τόσο συνηθισμένο, οπότε υποθέτω πως κάτι δεν βλέπω εγώ...
[MATLAB] Γραμμές σφάλματος στα plots
Συντονιστές: kostas213, markelos
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
[MATLAB] Γραμμές σφάλματος στα plots
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.