Καρατζαφέρης: ανέκδοτο ή επικίνδυνος?

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
obelix

Δημοσίευση από obelix »

O_Xamenos έγραψε: κατοτατος μισθος τα 1300 ειναι επικινδυνο και ουτοπικο???
καλα πως γίνεται να δώσεις μισθό 1300 και να δώσεις σύνταξη πριν τα 65?οι Ευρωπαίοι θα σου πουν,"ρε φίλε εσύ μάγκας είσαι?γιαυτό σου δίνουμε βοήθεια?"...επικίνδυνο ίσως όχι αλλά αναποτελεσματικό σίγουρα...η Ιστορία δηλ. αυτό δείχνει...όπως με την αυτόματη αναπροσαρμογή τιμαρίθμου...ωραίο σαν ιδέα αλλά αναποτελεσματικό μακροπρόθεσμα...

κ πήγαινε τώρα εσύ να πείσεις τον συνέλληνα που ψήφισε το μπούλη/γιωργάκη/σταυρώστε με σταυρώστε με ότι τα λεφτά για τους εξοπλισμούς/μίζες θα πάνε στον κατώτατο μισθό και στα ταμεία...δεν θέλει,λες και τα όπλα θα μας σώσουν..λες και τον νοιάζει για κάποιον άλλον εκτός απο τον ίδιο

μανη μεηκζ δε γουερλντ γκοου ραουνντ...οπότε ότι παρέχεις πρέπει να το πάρεις πίσω απο κάπου...αν δεν κάνεις την παιδεία προιόν,την υγεία προιόν,τον τουρισμό,κ δεν έχεις βιομηχανία (ώστε να τα πάρεις από τους γείτονες,δε λέω να τα ξαναπάρεις απτους ψηφοφόρους) πώς θα βγάλεις μαρούλι???

απότι φαίνεται θα πάμε σύντομα σε εκλογές,γιατί η αυτοδυναμία δεν είναι κ πολύ ισχυρή...

αα,κ ο Καρατζαφέρης είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας κ αυτό,μάλλον ανέκδοτο γιατι εγω ρίχνω πολύ γέλιο...
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

καλα πως γίνεται να δώσεις μισθό 1300 και να δώσεις σύνταξη πριν τα 65?οι Ευρωπαίοι θα σου πουν,"ρε φίλε εσύ μάγκας είσαι?γιαυτό σου δίνουμε βοήθεια?"...επικίνδυνο ίσως όχι αλλά αναποτελεσματικό σίγουρα...η Ιστορία δηλ. αυτό δείχνει...όπως με την αυτόματη αναπροσαρμογή τιμαρίθμου...ωραίο σαν ιδέα αλλά αναποτελεσματικό μακροπρόθεσμα...
οι τραπεζες σε τι ποσοστο φορολογουνραι? τι κερδη εχουν??? ποσα δινονται για τα φου16 για τα γιουροφαιτερ και για τοσα αλλα???
που ειναι το ομολογο (οεο?) λεφτα υπαρχουν... ομως υπαρχει και νεοφιλελευθερισμος...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
philip
Real Name: Φίλιππος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από philip »

Lifo έγραψε: Αν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις ακράδαντα και δε μας δουλεύεις όλους ( ένα ακόμα θύμα των Adsl συνδέσεων - έχει γεμίσει ο τόπος και τα net-cafe ) τότε είσαι, εκτός από αφελέστατος και αδαής, και γραφικός.
Και εσύ επιμένεις (μετά από τόση κουβέντα με τον drcypher για το θέμα της δημοκρατίας) να χαρακτηρίζεις πρόσωπα αντί απόψεις πράγμα που δείχνει σε κάθε περίπτωση που γίνεται, έλειψη επιχειρημάτων. Αν θές να κάτσεις να γράψεις γιατί αυτά που λέει είναι αφελή και γραφικά, πολύ καλώς θα πράξεις αν πάλι βαριέσαι να ασχοληθείς και να επιχειρηματολογήσεις εναντίον του τότε μην απαντήσεις (όπως κάνω εγώ για τις απόψεις του). Το να υποβάλεις όμως ένα post με χαρακτηρισμούς και μόνο απλά κάνεις εμάς να χάνουμε το χρόνο μας που το διαβάζουμε.

Δεν με ενδιαφέρει διόλου η άποψη κανενός από σας για τον constantine (για αυτό και δεν καταθέτω τη δική μου) με ενδιαφέρει όμως η άποψη όλων σας για τις θέσεις του constantine (και γι αυτό διαβάζω το thread).

Η δημοκρατία στην οποία έχουμε όλοι δικαίωμα να εκφράζουμε την θέση και αποψή μας και να σχολιάζουμε, αντικρούουμε, χαρακτηρίζουμε τις απόψεις των άλλων είναι η σωστή και αληθινή, η δημοκρατία όμως στην οποία έχουμε δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε τα πρόσωπα που εκφράζουν τις θέσεις αντί για τις ίδιες τις θέσεις και να τους φοράμε διαφορους κοσμητικούς χαρακτηρισμούς (γραφικός, βλάκας ή ό,τι άλλο) είναι μια "δημοκρατία" που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σας και μόνο και πουθενά αλλού..
Genius is 20% inspiration and 80% perspiration...
Άβαταρ μέλους
Dare Devil
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dare Devil »

philip έγραψε:Η δημοκρατία στην οποία έχουμε όλοι δικαίωμα να εκφράζουμε την θέση και αποψή μας και να σχολιάζουμε, αντικρούουμε, χαρακτηρίζουμε τις απόψεις των άλλων είναι η σωστή και αληθινή, η δημοκρατία όμως στην οποία έχουμε δικαίωμα να χαρακτηρίζουμε τα πρόσωπα που εκφράζουν τις θέσεις αντί για τις ίδιες τις θέσεις και να τους φοράμε διαφορους κοσμητικούς χαρακτηρισμούς (γραφικός, βλάκας ή ό,τι άλλο) είναι μια "δημοκρατία" που υπάρχει μέσα στο κεφάλι σας και μόνο και πουθενά αλλού..
Απλά, συμφωνώ.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Offtopic: Από περιέργεια, Dare Devil τι σημαίνει η υπογραφή σου;
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Απλά διαφωνώ.  8)

Δε θα καθίσω να αναλύσω το σκεπτικό μου σε παιδάκια σαν αυτόν που αναφέρεις, που άλλο δεν έχουν να κάνουν από το να χαζολογούν στο Internet - και πες με ψώνιο, αντιδημοκράτη ή ό,τι άλλο θέλεις.
Και σε εσένα καταχρηστικά κάθομαι και τις επεξηγώ - νομίζω ήμουν σαφέστατος, δες και τα "αξιώματα". :wink:

Οι απόψεις μου, λοιπόν, για τον δημόσιο διάλογο είναι επιγραμματικά οι εξής :
Εφόσον γράφει σε ανοικτό forum εκτείθεται σε πιθανή δημόσια κριτική.
Aν γράφει γραφικότητες, έτσι θα τις χαρακτηρίσω.
Αν αποφασίσει να γράψει σοβαρά, τότε εδώ είμαστε να ξανασυζητήσουμε αυτό ή όποιο άλλο θέμα προταθεί.

Αυτό ήταν και το "ζουμί" των όσων έγραψε ο drcypher - δε γίνεται στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης κοινωνικής ευγένειας και ενός ψευδοδημοκρατικού ήθους να χάσουμε το αυτονόητο δικαίωμα στη δημόσια ανταλλαγή κριτικής.
Αν η τελευταία πέφτει κάπως "βαριά" σε κάποιους, τί να κάνουμε - hard cheese kids.  :P  :lol:

Σιγά μην απολογηθώ σε ανιστόρητους -με επιφανειακή παιδεία ( κοινώς πασαλείμματα ) και on top of this ροπή προς φασιστική ιδεολογία- για τους επειικέστατους χαρακτηρισμούς μου στις ... (τέλοσπαντων, δε θέλω να προκαλέσω) που δημοσιεύουν.

( προσοχή στους τονισμούς των όσων γράφω )

Peace out to Greece !!   :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lifo την Κυρ Σεπ 23, 2007 5:43 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Lifo έγραψε:Απλά διαφωνώ.  8)
Με ποιον; Γιατί σε αυτά που γράφεις δε βλέπω διαφωνία με κανέναν... Δεν είπε κανείς πως δεν έχεις δικαίωμα να κρίνεις και να χαρακτηρίζεις αυτά που γράφει ο άλλος. Στην κριτική βασίζεται ο διάλογος εξάλλου. Ίσως δεν κατάλαβες ότι αυτό που θεωρείται κατακριτέο (και από μένα, προφανώς) είναι το
philip έγραψε:να χαρακτηρίζεις πρόσωπα αντί απόψεις
Mort Constantine
Real Name: Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus

Δημοσίευση από Mort Constantine »

Yupi!
Eimai enas anistoritos me epifaneiaki paideia!
Ta vivlia istorias pou exw egw (istorika dokimia kathigiton xenon panepistim ion) oute sta oneira sou den tha ta vreis LIFO.

Den paretheses omws tis apopseis sou sto ti exoun lathos oi dikes mou apopseis .

Sto thema mas pali.Den eimai iper tou Karatzaferi (den ton xoneuo poli), to komma tou einai kaloutsiko.Kai epimenw oti den einai pio epikindinos apo tous ipoloipous pou vriskontai mesa stin vouli.

Nai!O Alavanos twra pou pire to 5%tha ginei pio plousios kai i Papariga pleon me to 8% tha borei na stelnei me mia anesi tin koroula tis se idiotiko kai emeis san mal***** tha exoume pali katalipseis!Zito!

An sas aresei auti i dimokratia eiste axioi tis moiras sas...
Dimokratia me 42% pleiopsifia! den ginetai!

Zito o Dionisios ton Sirakouson!

Kai gia na lisoume ti diafora epitelous gia kapoious adaeis kai anistoritous...Allo o fasismos kai allo i tyrannia.Anoixte kanena vivlio na morfotheite!

"In hoc signo vinces"
Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus
1st Emperor of the Byzantine Empire
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Mort Constantine έγραψε:Nai!O Alavanos twra pou pire to 5%tha ginei pio plousios kai i Papariga pleon me to 8% tha borei na stelnei me mia anesi tin koroula tis se idiotiko kai emeis san mal***** tha exoume pali katalipseis!Zito!
Κάποιος εδώ μέσα έχει μπλέξει τις εκλογές με τα Χρηματιστήρια ή κι εγώ δεν ξέρω με τι. Πες μου σε παρακαλώ πώς βγάζεις το συγκεκριμένο συμπέρασμα ή αν απλά προσπαθείς να μας πείσεις για την αφέλειά σου. Σεβαστές οι απόψεις σου, αλλά νομίζω όλοι έχουν σταθεί στο ότι δεν επιχειρηματολογείς, οπότε δίνεις στον καθένα το δικαίωμα να κάνει το αντίστοιχο, πετώντας ένα "φασίστας" και πάπαλα.

Φοβερή διαλεκτική... Μιλάμε ο Πλάτωνας θα ήταν περήφανος που τον έχεις διαβάσει...
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Το θέμα σιγά σιγά φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του. Παρακαλώ όλες τις πλευρές να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς, και να μείνουν στον κόσμιο διάλογο. Είναι κρίμα να κλειδωθεί... ;)

Mort Constantine

To sigkekerimeno siberasma????

Oson afora ton Alavano mia matia ston pothen esxes tou tha se peisei.
Oso gia tin Papariga eixe ginei foveros ntoros kai dithen  stelnei tin kori tis de idiotiko giati to dimosio einai makria, den tin voleuei i apostasi!Eleos!

To poios einai afelis den xerw!

Oso gia ta epixeirimata pou les antikrouw :
!o) An exoume dimokratia me 42% pleiopsiofia i entelei koroidia?
kai
2o) Oson afora to LAOS fia tin eisodo tou stin vouli : giati na min bei?den einai kali i polifonia stin "dimokratia"?kai an tou prosaptetai to prosonimio fasistiko komma tote to KKE ti einai pou exei tis rizes tou sto staliniko kathestos?

Auta ti einai?Den einai epixeirimata?
Esas akomi den sas akousa na lete tipota.
Mono neofileleutheres genikotites kai theories pou den efarmozontai!
Sto katw katw dixnetai eseis tin dimokratia.
Egw den sa xaraktirisa katholu.Eseis tounantion me eipate afeli kai anistorito!

Zito i dimokratia sas!
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Λοιπον μάγκες,η κατάσταση έχει αρχίσει να κουράζει.Κάθομαι να διαβάσω τι έχει γράψει ο καθένας,μήπως και καταλήξετε πουθενά και απλά χάνω το χρόνο μου.
Αντί να επιχειρηματολογείτε -στα τελευταία post- το μόνο που κάνετε είναι να τη "λέει" ο ένας στον άλλο.
Αν αυτό είναι εποικοδομητικός διάλογος,τι να πώ? (ναι,είναι προτιμότερο του ; γιατί είναι πιο εμφατικό)
Οι χαρακτηρισμοί προσώπων δε με βρίσκουν σύμφωνο,όσες μπαρούφες και αν γράψει.Πιο δίκαιο είναι να κριτικάρουμε τις θέσεις του και να σχολιάσουμε αυτές,αποκαλώντας τες όπως θέλουμε.
Αλλά το να αποκαλούμε τον άλλο αφελή,βλάκα,αδαή,άσχετο κτλ δε νομίζω οτι είναι ευπρεπές.Δε βοηθάει στη συνέχιση του διαλόγου πάνω απ'όλα.Ένα "δε συμφωνώ" ίσως θα ήταν αρκετό,ενώ στη συνέχεια αναπτύσσεις τις θέσεις σου όπως εσύ γουστάρεις.
Φυσικά μπορεί κι εγώ να βρεθώ κάποια στιγμή στο μέλλον στην ίδια θέση,χαρακτηρίζοντας κάποιον και όχι τις απόψεις του αλλά αυτό δε σημαίνει οτι θα έχω δίκιο.
Πάντως απο εδώ και στο εξής,οποιαδήποτε προσωπική επίθεση εναντίον του Mort Constantine μάλλον θα δικαιολογείται.Και εξηγούμαι:
Ασκήθηκε έντονη κριτική κατά του Mort Constantine αλλά και κάποιοι τον "υπερασπίστηκαν",έστω και έμμεσα,λέγοντας πως δεν είναι σωστό να χαρακτηρίζουμε κάποιον με βάση την άποψη του επί ενός συγκεκριμένου θέματος.
Απο εκεί και πέρα όμως,καλό θα είναι να κοπούν οι ειρωνείες και τα λατινικά κλισε (άσε που δεν καταλαβαίνω τίποτα),αλλιώς θα δώσεις το δικαίωμα να σε αποκαλεί ο καθένας όπως θέλει,χωρίς να μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς... :wink:
Το θέμα σιγά σιγά φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του. Παρακαλώ όλες τις πλευρές να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς, και να μείνουν στον κόσμιο διάλογο. Είναι κρίμα να κλειδωθεί...
Το αντίθετο θα έλεγα... :)
Εικόνα

Don't worry be happy...
Mort Constantine

Prwta Prwta den ipirxa eironikos!Prospathw na iperaspisto ton eayto mou kai na swsw tin ipolpsi mou osi exei meinei telos panton!

Ta latinika klise einai i ipografi mou kai den exoun kamia sxesi meta post!

Opos thelo tha ipografw!
Άβαταρ μέλους
Dare Devil
Real Name: Δημήτρης Κάραλης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Dare Devil »

Eric Roberts έγραψε:
Το θέμα σιγά σιγά φαίνεται να κλείνει τον κύκλο του. Παρακαλώ όλες τις πλευρές να αποφεύγουν τους χαρακτηρισμούς, και να μείνουν στον κόσμιο διάλογο. Είναι κρίμα να κλειδωθεί...
Το αντίθετο θα έλεγα... :)
Δεν έχω παρα να συμφωνήσω.
timos_m έγραψε:Offtopic: Από περιέργεια, Dare Devil τι σημαίνει η υπογραφή σου;
Α, τίποτα το ανησυχητικό timo_m.
Site Συλλόγου Διπλωματούχων ΣΕΜΦΕ
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Υπόγραφε όπως θέλεις... Το τελευταία που έχουμε να συζητήσουμε είναι αυτό. Για εξήγησέ μου όμως πρώτα κάτι γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο. Προσπαθούμε να κάνουμε μια κουβέντα και όλο πετάς μια ατάκα και ξεφεύγεις... ( σύνδρομο Καρατζαφέρη; )

Ο Αλαβάνος (πχ μιας και τον αναφέρεις):
1) Έγινε πλούσιος επειδή βγήκε βουλευτής
2) Έγινε πλούσιος επειδή είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
3) Είχε τα λεφτά από πριν, οπότε ασχολήθηκε με την πολιτική.
4) Έχει ανάγκη από το να βγει βουλευτής για να βολέψει τα παιδιά του με τόσα λεφτά.

Πες μου σε παρακαλώ τι από τα παραπάνω ισχύει γιατί θα το χάσουμε τελείως εδώ μέσα το μυαλό μας κι εσύ την υπόλοιπη υπόληψή σου...

Στη συνέχεια εξήγησέ μας τι από τα δύο θεωρείς πιο δίκαιο

1) Το να έχεις λεφτά και να έχεις την πολιτική σαν μια επιπλέον ενασχόληση, εκφράζοντας χώρους που παραδοσιακά εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων ενώ παράλληλα δεν έχεις ο ίδιος άλλη ουσιαστική εξουσία εκτός από το να ελέγχεις την εκάστοτε κυβέρνηση.

2) Το να έχεις μια μέση ζωή και να προσπαθείς με την ενασχόληση με την πολιτική να εξασφαλίσεις παιδιά εγγόνια και δισέγγονα, εκφράζοντας άλλοτε αλλήθειες και άλλοτε "ό,τι θέλουν να ακούσουν" οι ψηφοφόροι..

3) Το να είσαι γόνος "τζακιού" και να συνεχίζεις την παράδοση για να μην καταστρέψεις όσα βρήκες έτοιμα από τους γονείς σου και τους θείους σου.

Προσωπικά, δεν θεωρώ άδικο το να έχεις περιουσία από τους γονείς σου και να φας ένα κομμάτι της για να ασχοληθείς με την πολιτική. Έξυπνο παιδί είσαι, ξέρεις ότι η διαφήμιση, ο τηλεοπτικός χρόνος για "συζητήσεις σε τηλεπαράθυρα" κτλ κοστίζουν πολύ. Τι σε κόφτει λοιπόν εσένα που ο άνθρωπος τρώει τα λεφτά που κληρονόμησε/διαχειρίστηκε κτλ για να ασχοληθεί με την πολιτική.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα... Θα ήταν προτιμότερο δηλαδή να κατεβαίνει με πλάτες Μπόμπολα, Κοντομηνά, Κόκκαλη και να κάνει πολιτική;

Είναι πολύ σημαντικό στην πολιτική σήμερα, το να έχει κάποιος ήδη μια περιουσία. Εγώ τουλάχιστον, ακόμα και πιθανοθεωρητικά να το δεις, βλέπω ότι έχει λιγότερες πιθανότητες να "φάει" κάποιος που δε ζει από την πολιτική, παρά κάποιος που έχεις ως αυτοσκοπό το να γίνει βουλευτής όσες φορές χρειάζεται για να πάρει τη σύνταξη ενώ στο μεσοδιάστημα θα έχει βολέψει παιδιά/ανίψια κτλ.

Με όλα αυτά δεδομένα και επαρκώς αιτιολογημένα, πες μου ότι δεν είσαι εμπαθής προς τον Αλαβάνο, την Παπαρήγα και οποιονδήποτε αριστερό έχει περιουσία. Και πες μου τι το αξιόποινο βρίσκεις στο να έχουν περιουσία, δεδομένου ότι την είχαν ήδη και όχι μετά από 2/3 τετραετίες.

Σημείωση: Το κλισέ "Δε γίνεται να το παίζουν αριστεροί με τόσα λεφτά", εγώ θα το απορρίψω εκ των προτέρων. Ίσως να το δεχόμουν από κάναν παππού σε κάνα καφενείο που έχει αρχίσει να φυρομυαλιάζει, αλλά δεν το δέχομαι από ανθρώπους που μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτό το επιχείρημα είναι τόσο παιδιάστικο, όσο το να γκρινιάζεις στη μπάλα που σου ακύρωσαν το γκολ και να ζητάς μετά το παιχνίδι  να το μετρήσουν.

Επιλέον ένα σχόλιο πιο φιλοσοφικό. Άλλωστε δεν κάνουμε διάλογο μεταξύ μας εδώ μέσα. Αντιθέτως...

Σύμφωνα με αρκετούς φιλοσόφους, ο άριστος ηγέτης δεν πρέπει να έχει περιουσία. Αυτό ίσχυε τότε και όντως το θεωρώ απόλυτα σωστό σε θεωρητικό επίπεδο. Πρακτικά όμως, αποκλείεται κάποιος να γίνει ηγέτης (το άριστος δεν το συζητάμε καν) χωρίς περιουσία και μάλιστα αρκετή ώστε να μη χρειαστεί να "φάει" από τα ταμεία των ασφαλισμένων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πολιτική”