Ατομική και Μοριακή Φυσική
Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΤ4.3!!!!!!!!!!!
PLEASE!!!!!!!
Αν κάποιος έχει την ατ4.3 να μου τη στείλει γιατί ο Ζαμαριας [...] στο εργαστήριο δεν είπε τίποτα!
Τοσο πολυ βαριεσαι ρε ανθρωπε?Αλλαξε δουλεια, δεν σε υποχρέωσε κανεις!
Please!
[email protected]
αφαίρεσα κάποια περιττεύοντα σχόλια
-pao132003
Αν κάποιος έχει την ατ4.3 να μου τη στείλει γιατί ο Ζαμαριας [...] στο εργαστήριο δεν είπε τίποτα!
Τοσο πολυ βαριεσαι ρε ανθρωπε?Αλλαξε δουλεια, δεν σε υποχρέωσε κανεις!
Please!
[email protected]
αφαίρεσα κάποια περιττεύοντα σχόλια
-pao132003
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Ουσιαστικα δηλ. η υλη ειναι τα 11 απο τα 13 κεφαλαια των σημειωσεων που μοιρασε προσφάτως ο κ. Φωκιτης με εσωτερικο τιτλο "Σημειωσεις ετους 2002". Χωρίς καμία πρόθεση να γινω κακος, η προσωπική μου γνώμη ειναι πως το συγκεκριμένο συγγραμμα ειναι μακράν το πιο κακογραμμενο που εχει διανεμηθεί ποτε στο ΕΜΠ. Αν προλαβω θα προσπαθήσω να βρω μια αντιστοιχία με το "βοήθημα" του Τραχανα μπας και βγάλουμε άκρη. Αν το κανει καποιος πριν απο μένα, παρακαλω να το μοιραστεί μαζι μαςCozi έγραψε:Η ύλη στην ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑΚΗ [Φ6] σύμφωνα με το κ.Φωκίτη είναι:
1 Πολυηλεκτρονιακά άτομα: Ταυτόσημα σωματίδια ,συμμετρικές και
αντισυμμετρικές κυματοσυναρτήσεις. Η αρχή του Pauli.
2. Η κβαντομηχανική εξήγηση του περιοδικού συστήματος
3. Το μοντέλο του διπλού πηγαδιού
4. Παραδείγματα απλών μορίων
5. Ατομικά και μοριακά φάσματα: ηλεκτρονιακές, περιστροφικές και δονητικές αποδιεγέρσεις
6. Σύζευξη τροχιακής στροφορμής και σπιν.
7. Φαινόμενο Zeeman, πείραμα Stern Gerlach , υπερλεπτή υφή.
8. Χρονοεξαρτόμενη θεωρία διαταραχών
9. Ρυθμοί μετάβασης και κανόνες επιλογής.
10. Αυθόρμητη και επαγόμενη εκπομπή. Εύρος γραμμής.
11. Ειδικά σύγχρονα θέματα (όπως οπτική φασματοσκοπία με οπτικά φράγματα).
Βοήθημα για την εξέταση αποτελούν τα:
1. Κβαντομηχανική Ι , Στεφανος Τραχανάς , εκδόσεις 2005-2007
Ειδικότερα τα κεφάλαια 10 ως 12. Από κεφαλαίο 12 δεν απαιτούνται οι σελ. 539-557. .
2. Σημειώσεις Ατομικής και Μοριακής Φυσικής του κ. Ε. Φωκίτη.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
- Facebook ID: 0
πες μας τώρα ότι πιάνονται για "σύγγραμμα" σημειώσεις του Φωκίτη... Έλα να ανεβαίνει η πίεση. Ανάθεμά με κι αν καταλαβαίνει κι ο ίδιος τι γράφει εκεί μέσα. Τρικυμία εν κρανίω...
Γνώμη μου πάντα: Όταν θες να κάνεις μια δουλειά, είναι προτιμότερο να μην την κάνεις καθόλου, παρά να συρράπτεις ασυναρτησίες και να τις λες "Σημειώσεις" ή ακόμα χειρότερα "σύγγραμμα".
Γνώμη μου πάντα: Όταν θες να κάνεις μια δουλειά, είναι προτιμότερο να μην την κάνεις καθόλου, παρά να συρράπτεις ασυναρτησίες και να τις λες "Σημειώσεις" ή ακόμα χειρότερα "σύγγραμμα".
-
abakas7
- Real Name: Ανέστης
- Επικοινωνία:
Άκουσα ότι ο κ. Φωκίτης έχει αφήσει στο Γραμμικό ένα πακέτο με λυμένες ασκήσεις ΑΤΜΟΦ.
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"
Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"
Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
-
Jheremias
- Real Name: Ένας περίεργος τύπος
- Επικοινωνία:
Παιδιά το μάθημα αυτό είναι η συνέχεια της Κβαντομηχανικής ΙΙ. Ελπίζω να έχετε κατάλαβει οτι για να περάσουμε πρέπει να έχουμε ΠΛΗΡΩΣ κατανοήσει το φορμαλισμό, τις σφαιρικές συντεταγμένες, την μορφή της κυματοσυνάρτης R(r)Ylm και τα ρέστα....Πέφτουν θέματα από το Grifitth's και παρόμοια από τον Τραχανά "Προβλήματα Κβαντομηχανικής".
Το σύγγραμα είναι ΑΘΛΙΟ, οι λυμένες ασκήσεις άθλιες, ας ελπίσουμε να πέσει καμιά άσκηση που να έχουμε καταλάβει διαβάζοντας κβάντο ΙΙ.....ή έστω μια ασκησούλα με spin matrixes γιατί δεν την παλεύουμε. . . . .
Σε περίπτωση που έχετε απορίες, δεν έχετε παρά να καλέσετε τον drcypher σε μια κουβεντούλα ή στο #semfe ή διαδυκτιακά, γιατί IRL χλωμό να τον πετύχετε....
Καλό μας κουράγιο
Το σύγγραμα είναι ΑΘΛΙΟ, οι λυμένες ασκήσεις άθλιες, ας ελπίσουμε να πέσει καμιά άσκηση που να έχουμε καταλάβει διαβάζοντας κβάντο ΙΙ.....ή έστω μια ασκησούλα με spin matrixes γιατί δεν την παλεύουμε. . . . .
Σε περίπτωση που έχετε απορίες, δεν έχετε παρά να καλέσετε τον drcypher σε μια κουβεντούλα ή στο #semfe ή διαδυκτιακά, γιατί IRL χλωμό να τον πετύχετε....
Καλό μας κουράγιο
Η αχαριστία είναι το χειρότερο πράγμα. Μέμνησο τον νόμο της Μάνης....
- blind guardian
Ατομική και Μοριακή Φυσική
Πως σας φάνηκαν τελικά τα θέματα?
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Παιδιά τα θέματα ήταν τα ευκολότερα που θα μπορούσαν να μπουν. Φαίνεται ότι όντως ο κ. Φωκίτης ήθελε να "περάσει κόσμο", όπως είχε αφήσει να εννοηθεί. Ουσιαστικά ήταν τα πιο αναμενόμενα και "εύκολα" κομμάτια από το βιβλίο του Τραχανά. Σε λίγο θα σκανάρω και θα ανεβάσω τα θέματα και τις λύσεις τους, για όσους ετοιμάζονται για την επαναληπτική.
Πάντως ο κ. Φωκίτης είπε ότι στην επαναληπτική θα είναι πιο δύσκολα
Πάντως ο κ. Φωκίτης είπε ότι στην επαναληπτική θα είναι πιο δύσκολα
Μπορεί να μου πει κάποιος την ύλη και σε τί πρέπει να δώσει κανείς έμφαση διαβάζοντας???
Και ίσως είμαι off topic αλλά πρέπει να πω κάπου και εγώ την πόνο μου...Επιτρέπεται να κόβεται κάποιος με 4,6???Γιατί αυτό έπαθα Ατομική!!!
Και μάλιστα το θεωρούσα δεδομένο ότι είχα περάσει και το είδα κατά λαθος ότι τελικά το 4,6 το έκανε 4!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας κάνει κάποιος κάτι γι'αυτό!!!Ο κα8ένας κάνει ΟΤΙ γουστάρει...Στην ΑΣΣΟΕ οι φοιτητές έχουν κατοχυρώσει ρητά το δικαίωμα να περνούν με 4,5!!!
Εμείς τι στο καλό είμαστε???
:banghead:
Και ίσως είμαι off topic αλλά πρέπει να πω κάπου και εγώ την πόνο μου...Επιτρέπεται να κόβεται κάποιος με 4,6???Γιατί αυτό έπαθα Ατομική!!!
Και μάλιστα το θεωρούσα δεδομένο ότι είχα περάσει και το είδα κατά λαθος ότι τελικά το 4,6 το έκανε 4!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ας κάνει κάποιος κάτι γι'αυτό!!!Ο κα8ένας κάνει ΟΤΙ γουστάρει...Στην ΑΣΣΟΕ οι φοιτητές έχουν κατοχυρώσει ρητά το δικαίωμα να περνούν με 4,5!!!
Εμείς τι στο καλό είμαστε???