Αι αρχιεπισκοπικαί περιπέτειες εις Μαϊάμιον

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Εγώ πάλι θα δώσω τα credits μου σε Βραχνό Προφήτη και timos_m. Όχι επειδή "συμφωνούν" μαζί μου, αλλά επειδή πιστεύω στα σημεία που θίγουν:
  • Κανείς δεν είπε ότι χαίρεται που ο εν λόγω περνάει ό,τι περνάει. Σαφές;
  • Το γεγονός ότι κάποιος νοσεί ή έχει πεθάνει δεν συνεπάγεται παραγραφή των όσων έχει προξενήσει.
  • Ακόμη περισσότερο όταν ο εν λόγω είναι θρησκευτικός ηγέτης (και μάλιστα σε ένα δόγμα που θεμελιώνεται στο "αγαπάτε αλλήλους") και φαίνεται πολύ μικρός μπροστά στις περιστάσεις ακόμα και την ύστατη στιγμή (αναφέρομαι στην ατάκα που σχολιάστηκε).
  • Το συγγενικό πρόσωπο του καθενός μας (γιατί εγώ έχω χάσει αρκετούς κοντινούς μου ανθρώπους από καρκίνο) διαφέρει σημαντικά από το Χριστόδουλο. Κυρίως ως προς το ότι εξ'αιτίας της θέσης του στην Εκκλησία έχει διαφορετική μεταχείριση (και αυτό είναι ντροπή την οποία όσο κάνει πράξη θα την σχολιάζω). Ενώ θα έπρεπε να αποδεικνύει παραδειγματικά ότι όλοι οι πιστοί θα πρέπει να έχουν δίκαιη μεταχείριση.
  • Η αλήθεια, η πίστη, το δόγμα και η θρησκεία δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστόδουλο. Και το έχει αποδείξει πολλάκις. Μην τα μπερδεύετε και μην βάζετε λόγια ;)
  • Έτσι για την Ιστορία: Δεν προσπαθώ (τουλ. με το αρχικό post) να αποδείξω ούτε ότι είμαι σωστός (πως μπήκε αυτό στη συζήτηση; :S ), ούτε (καλός) χριστιανός.

Υ.Γ.:
Dennis Lynn Rader έγραψε:Όντως η Εκκλησία έχει τεράστια περιούσια (που θα μπορούσε να την αξιοποιήσει καλύτερα) έχει και σκάνδαλα (και αυτά προφητεύονται από τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό) αλλά αν θέλουμε να μιλάμε και αντικειμενικά η Εκκλησία επιτελεί τεράστιο έργο φιλανθρωπικό (το οποίο δεν είναι του παρόντος να αναΦέρω αναλυτικά).
Καλό είναι να μην μπλέξουμε αυτό το θέμα. Ένα σχόλιο μόνο θα κάνω: Σε κάθε προϋπολογισμό σου ανεβάζουν τους μισθούς κατά 3% (π.χ.) και το κόστος ζωής (μέσω φόρων και λοιπών επιβαρύνσεων) κατά 10%. Αν το θες αλλιώς, και εγώ αν είχα μερικά τρις περιουσία θα πούλαγα "φιλανθρωπία" χαρίζοντας εκατομμύρια.

Ελπίζω να είναι σαφής ο "υπαινιγμός". Αν όχι πες μου να το εξηγήσω σε λεπτομέρεια ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

+9999 στον drcypher
Το ένα λείπει γιατί ξέχασε το έργο "Ο Μακαριώτατος στα θρανία" με φιλική συμμετοχή του Παπαδόπουλου...
Παράθεση:

Μα το είπε κιόλας: "Γιατί σε μένα Θεέ μου, γιατί σε μένα και όχι σε κάποιον άλλο;"

Απλά ΕΛΕΟΣ!Επίδειξη γελοιότητας και μικροψυχίας σε όλο τους το μεγαλείο.
Συμφωνώ με αυτό ακριβώς που γράφεις. Μεγάλη γελοιότητα και μικροψυχία από τον πνευματικό ηγέτη του ελληνικού έθνους....

Εν συντομία η άποψή μου γιατί περιμένει και η ΑτΜοΦ.
Δεν είναι δυνατόν όταν πεθαίνει ένας άνθρωπος να θυμόμαστε όλα τα καλά που έχει κάνει και να αφήνουμε στην άκρη τα αρνητικά. Πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος είναι σε θέση να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους που μάλλον  είναι πολύ μπερδεμένοι και συγχέουν τον χριστιανισμό με την εκκλησία.
Για ποιό λόγο ο Χριστόδουλος να τύχει της ευμένειάς μας και των γιατρών όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (και μάλλον πολλοί πιο άνθρωποι από αυτόν) που πάσχουν από αντίστοιχες ή και χειρότερες ασθένειες και δεν πέφτουν όλοι οι γιατροί να ασχοληθούν με την περίπτωσή τους γιατί δεν υπάρχουν από πίσω "φράγκα με ουρά".
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Για ποιό λόγο ο Χριστόδουλος να τύχει της ευμένειάς μας και των γιατρών όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (και μάλλον πολλοί πιο άνθρωποι από αυτόν) που πάσχουν από αντίστοιχες ή και χειρότερες ασθένειες και δεν πέφτουν όλοι οι γιατροί να ασχοληθούν με την περίπτωσή τους γιατί δεν υπάρχουν από πίσω "φράγκα με ουρά".
Φραγκα; Η ευμενια του θεου ειναι βλασφημε !! :P :P
Απλη συμπτωσης να την εχουν οι εχοντες φραγκα. :P
Βεβαια το συστημα/θρησκευμα της χριστιανοσυνης δε νομιζω να προπαγανδιζει την ισοτητα μεταξυ των ανθρωπων ετσι και αλλιως. ;)
Βεβαια με χριστιανοσυνη ή μη, μπροστα στο θανατο ειμαστε ολοι ισοι (σε ανιτθεση με τη ζωη :P)... και αυτο μαλλον αποφευγει να το καταλαβει ο  "θεοπνευστος" διοικητικος ηγετης της εκκλησιας...
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

1. Δεν είπα πουθενά για παραγραφή, στην υπερβολική ειρωνία αναφέρθηκα.

2. Όπως ανέφερα το ποστ ήταν γενικό, δεν είχα σκοπό να πω κρίνω αν κάποιος συγκεκριμένος είναι σωστός ή όχι.

3. Δεν διαφωνώ με όλα όσα λέτε για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, εγώ όμως μιλάω για σεβασμό σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μία πάρα πολύ άσχημη θέση, το ίδιο βέβαια θα έλεγα και για οποιονδήποτε άνθρωπο βρεθεί σε ανάλογη θέση.

4. Συμφωνώ ότι η αλήθεια, η πίστη και η θρησκεία είναι πολύ πάνω από κάθε Χριστόδουλο, εκκλησία και γενικά κατασκεύασμα του ανθρώπου.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Dennis Lynn Rader
Real Name: Mort Nezach Van Uriel

Δημοσίευση από Dennis Lynn Rader »

Μόνο και μόνο από περιέργεια μήπως μπορείτε να αναφέρετε τι αρνητικά προξένησε ο Χριστόδουλος?
'Ετσι για να μάθω κι εγώ που δε ξέρω...
" Shema Yisrael Adonai Eloheinu Adonai Echad...Baruch Shem Kavod Malchuso Le'Olam Va'Ed " ~ Deyteronomy 6:4
Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Αν όντως φίλε είσαι στο Κάνσας του Γιου ες ει τότε φίλε μου πολλά δεν ξέρεις. Για πες μας για το φιλανθρωπικό έργο του Χριστόδουλου για να σου πώ κι εγώ τις φορολογικές απαλλαγές που έχει η εκκλησία με τις ευλογίες μάλιστα του κράτους. Θησαυρίζουνε πουλώντας παραμύθια για μεταθάνατον ζωές και άλλες μεταφυσικές αηδίες και εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Dennis Lynn Rader έγραψε:Μόνο και μόνο από περιέργεια μήπως μπορείτε να αναφέρετε τι αρνητικά προξένησε ο Χριστόδουλος?
Οι "τίτλοι" που χρησιμοποίησα στο αρχικό post ήταν αρκετά προκλητικοί, παρόλα αυτά καθένας αναφερόταν σε μια από τις ιστορίες στις οποίες οι Εκκλησιαστικοί παράγοντες (με τη συμμετοχή, ανοχή ή συγκάλυψη του Αρχιεπισκόπου) απέδειξαν πως όχι μόνο δεν μπορούν να εμπνεύσουν το "ποίμνιο" και να του υποδείξουν τον δρόμο της ηθικής, αλλά το σκανδαλίζουν, το διαφθείρουν και το εκμεταλλεύονται. Παραδείγματα είναι το παραδικαστικό, τα ροζ σκάνδαλα, οι απόπειρες δημιουργίας ΑΕΙ της Εκκλησίας με θεσμοθέτηση της "επισκοπής συστατικής επιστολής", κλπ.

Ο Χριστόδουλος ήταν ένας από τους ανθρώπους, του οποίου το χειρότερο ατόπημα ήταν η ανορθόδοξη και κακοήθης εμπλοκή στην πολιτική, κατά την οποία χρησιμοποίησε τον κόσμο σαν να'ταν εργαλείο του. Δεν θα σχολιάσω (χωρίς να σημαίνει πως παραγνωρίζω) την ακέραια ευθύνη που φέρει το ίδιο το πλήθος των ανθρώπων που υπακούει τυφλά έναν άνθρωπο μόνο και μόνο επειδή είναι ο "αρχιεπίσκοπος". Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν, όπως επίσης υπάρχουν άνθρωποι που ελέω παράδοσης, στερεοτύπων ή έλλειψης παιδείας δεν έχουν αρκετά ή ισχυρά κριτήρια ώστε να αποκλίνουν από τις επιταγές της εκάστοτε διοίκησης της Εκκλησίας. Και η εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων (δεδομένου πως δεν είσαι ένας πολιτικός ηγέτης, αλλά θρησκευτικός, και δη του χριστιανισμού) είναι κατ' εμέ κακοηθέστατη.

Οι συχνές εκφράσεις προσωπικής ματαιοδοξίας, τα υποκριτικά του μονόπρακτα και οι τραγελαφικοί (με το δήθεν συγκινημένο τραύλισμα/δάκρυ) λόγοι του από άμβωνος ήταν συχνά τουλάχιστον αηδιαστικοί. Ο προσεταιρισμός σύσσωμου του χριστιανικού πλήθους (σας θυμίζω την ατάκα "δεν γίνεται το 5% να φιμώνει το 98%", σαν να τους εκπροσωπεί όλους, ενώ δεν εκπροσωπεί κανένα), η εμπλοκή σε πολιτικά παιχνίδια (ιδίως αντιπολιτευτικά επί ΠΑΣΟΚ και συγκρατημένα συμπολιτευτικά επί ΝΔ ώστε να μπορεί να παζαρεύει), η επικρότηση ή φαιδρή αντιμετώπιση φαινομένων όπως η Δικτατορία (σου θυμίζω πως κατά δήλωσή του "δεν πήρε χαμπάρι τα βασανιστήρια γιατί διάβαζε"), ο τριφηλός του βίος (ταξιδάκια στο four seasons, τεθωρακισμένες μερσεντές και διάφορα ταπεινά/χριστιανικά τσιμπούσια), κλπ..

Η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η έπαρση, ο πολιτικός εκβιασμός, η προστασία διεφαρμένων ή ανώμαλων για μένα είναι αρκετά, όχι μόνο αν τα εισάγει κανείς σε έναν χώρο (πόσο μάλλον της εκκλησίας) αλλά ακόμη κι αν τα συντηρεί. Αν αυτό είναι το παράδειγμα και η πρόταση ζωής της κεφαλής της Εκκλησίας, τότε -στ' αλήθεια- πάνε πραγματικά χαμένα τα ψίχουλα που πετάνε στον κοσμάκη που με κάθε τρόπο εκμεταλλεύονται, ανάγοντας ό,τι αγνότερο έχουν -την πίστη- σε αδυναμία.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
panosssvent19
Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσίευση από panosssvent19 »

nikosemfe έγραψε:Αν όντως φίλε είσαι στο Κάνσας του Γιου ες ει τότε φίλε μου πολλά δεν ξέρεις. Για πες μας για το φιλανθρωπικό έργο του Χριστόδουλου για να σου πώ κι εγώ τις φορολογικές απαλλαγές που έχει η εκκλησία με τις ευλογίες μάλιστα του κράτους. Θησαυρίζουνε πουλώντας παραμύθια για μεταθάνατον ζωές και άλλες μεταφυσικές αηδίες και εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων.
Opa opa megale xalarose milas gia tin thriskia mas ton orthodokso xristianismo....:x Den eime kanenas fanatikos alla uparxoun poloi anthropoi pou pisteuoyn kai zoun apo auto....Se auti tin koubenta den tha anaferthw giaiti eimai kapou stin mesi alla na min xaraktirizoume thriskies(logo tou gegonos) giaiti kapoioi isws prosbalontai.... :D
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Παιδιά, όπως είπε και ο Λαζόπουλος σε μια του εκπομπή,

"Θα περιμένω να επιστρέψει ο Αρχιεπίσκοπος από το Μαιάμι για να συνεχίσω να το σατιρίζω, επειδή δεν είναι τίμιο να χτυπάς κάποιον που έχει ήδη πέσει κάτω."

:offtopic:
Πλάκα δεν έχει όταν ποστάρω κάτω από τον panosssvent19; :lol:
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

panosssvent19 έγραψε:
nikosemfe έγραψε:Αν όντως φίλε είσαι στο Κάνσας του Γιου ες ει τότε φίλε μου πολλά δεν ξέρεις. Για πες μας για το φιλανθρωπικό έργο του Χριστόδουλου για να σου πώ κι εγώ τις φορολογικές απαλλαγές που έχει η εκκλησία με τις ευλογίες μάλιστα του κράτους. Θησαυρίζουνε πουλώντας παραμύθια για μεταθάνατον ζωές και άλλες μεταφυσικές αηδίες και εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων.
Opa opa megale xalarose milas gia tin thriskia mas ton orthodokso xristianismo....:x Den eime kanenas fanatikos alla uparxoun poloi anthropoi pou pisteuoyn kai zoun apo auto....Se auti tin koubenta den tha anaferthw giaiti eimai kapou stin mesi alla na min xaraktirizoume thriskies(logo tou gegonos) giaiti kapoioi isws prosbalontai.... :D
Βασικα απ οτι βλεπω δε χαρακτηρισε συνολικα τη χριστιανικη θρησκεια, αλλα ορισμενες πρακτικες που στο κατω-κατω δεν ειναι ουτε σπανιες ουτε μεμονωμενες. Που ακριβως εναι το προβλημα; :?
Προσβολη θα ηταν αν εθιγε/προσεβαλε τα σημεια της πιστης εξω απο καθε πλαισιο κριτικης. Πχ εβριζε την αγια γραφη, το χριστο, τους αγιους κλπ...

ΥΓ: κατα τα αλλα η γενικευση " θρησκεια μας", ειναι για πλακα ή σοβαρα εννοεις πως ειναι γενικοτερα θησκεια μας; :? :roll:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

panosssvent19 έγραψε:
+1

Einai kapoia themata tampou an thelete ta opoia kalytera na min pianonte dimosia.Tora an thelei kapoios na to sxoliasei me kapoion allo as to kanei pio prosopika.Exalou eleytheria einai kai na sebesai ta dikaiomata ton synanthropon sou
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Remali tis Fokionos Negri έγραψε:Παιδιά, όπως είπε και ο Λαζόπουλος σε μια του εκπομπή,

"Θα περιμένω να επιστρέψει ο Αρχιεπίσκοπος από το Μαιάμι για να συνεχίσω να το σατιρίζω, επειδή δεν είναι τίμιο να χτυπάς κάποιον που έχει ήδη πέσει κάτω."
Δεκτή ως πρόταση ανακωχής. Παρόλα αυτά όταν κάποιος πέφτει κάτω μπορεί να βοηθήσει τους υπόλοιπους να τον σεβαστούν π.χ. με το να μην εύχεται δημοσίως να μπορούσε να βάλει κάποιον άλλον στη θέση του.

Παρεμπιπτόντως, υπερβάλλον (μάλλον) το σχόλιο του nikosemfe, αλλά νομίζω χάνουμε την προκείμενη. Και η προκείμενη δεν είναι πως ο nikosemfe θεωρεί την μεταφυσική πρόταση του Χριστιανισμού μια ανοησία, αλλά το γεγονός πως (ό,τι κι αν είναι αυτή η πρόταση) γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την ηγεσία των οργάνων που υποτίθεται πως επιδιώκουν την διδασκαλία της και την εφαρμογή των προεκτάσεών της στην καθημερινότητά μας.

Μην αρχίσουμε flamewar για τις "εύθικτες ομάδες των πιστών" και τους "αγενείς απίστους". Παίζεται χρόνια το παιχνίδι και είναι βαρετό. Ας κάνουμε (π.χ. από εδώ και πέρα) ένα βήμα πίσω στους χαρακτηρισμούς να τελειώνουμε 8)

Οπότε, ας πιάνονται δημόσια όλα τα θέματα, όποιος έχει άποψη ας την θέτει δημοσίως προς κριτική, όποιος δεν έχει άποψη ας μην γράψει καθόλου κι όποιος φοβάται ας κλείσει τ' αυτιά του. Το "κάποια θέματα ας μην πιάνονται δημοσίως" με αφορμή τη λέξη "ανοησία" ως προσδιορισμό στο Χριστιανισμό είναι -νομίζω- παραλογισμός. Στο κάτω-κάτω αν θεωρείς πως είναι ανοησία και δεν σε νοιάζει κάποιος που μιλάει έτσι, απλώς αγνόησε τη γνώμη του. Αν θεωρείς ότι ο Χριστιανισμός κινδυνεύει από μερικούς που τον θεωρούν ανοησία και το λένε δημόσια, μπες στην -ανώφελη- διαδικασία να αντικρούσεις.

Γιατί ανώφελη; Εγώ π.χ. θεωρώ πως είναι απλή έκφραση ανθρώπινης ματαιοδοξίας η πεποίθηση πως υπάρχει με κάποιον τρόπο συνέχιση (της πνευματικής έστω) υπόστασης του ανθρώπου. Επαφίεται καθαρά στην πίστη. Και την συγκεκριμένη μπορεί να τη βρίσκω ανόητη. Κάποιοι πιστεύουν στα ΟΥΦΟ, κάποιοι πιστεύουν στα απειρόβαθα πηγάδια δυναμικού. Δηλ. θα φοβόμαστε να πούμε ότι είναι ανόητα επειδή κάποιοι τα πιστεύουν; Ή μήπως επειδή είναι πολλοί; :S
Off Topic
Υ.Γ.: panos, το ξεχνάω συνέχεια να σου πω για την υπογραφή σου: Μια τυπική σελίδα στο forum (δηλ. με 15 μέτρια έως μεγάλα posts) είναι περίπου 100kb (χωρίς τις υπογραφές και τα avatars). Η εικόνα στην υπογραφή σου μόνο είναι 200kb. Αν μπορείς κάνε κάτι να τη ρίξεις αισθητά (π.χ. κάτω από 30-40 kb), δυσκολεύεται αρκετός κόσμος ;)
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

drcypher έγραψε:Η αμετροέπεια, η αλαζονεία, η έπαρση, ο πολιτικός εκβιασμός, η προστασία διεφαρμένων ή ανώμαλων για μένα είναι αρκετά, όχι μόνο αν τα εισάγει κανείς σε έναν χώρο (πόσο μάλλον της εκκλησίας) αλλά ακόμη κι αν τα συντηρεί. Αν αυτό είναι το παράδειγμα και η πρόταση ζωής της κεφαλής της Εκκλησίας, τότε -στ' αλήθεια- πάνε πραγματικά χαμένα τα ψίχουλα που πετάνε στον κοσμάκη που με κάθε τρόπο εκμεταλλεύονται, ανάγοντας ό,τι αγνότερο έχουν -την πίστη- σε αδυναμία.
Και αυτά πήραμε χαμπάρι...Σκεφτείτε μόνο τι έγινε κάτω από το τραπέζι. Από την στιγμή που ξεκίνησε την "καριέρα" του ως αρχιεπίσκοπος, ξεκίνησε ένα σιχαμερό κύμα λαϊκισμού και "δημοσίων σχέσεων" των παπάδων.

Θυμηθείτε την προσέλκυση των νέων (Εγώ παιδιά μου σας "πάω" :wink:  :wink: ), τις "λαοσυνάξεις" τις εκκλησίας, με τον Χριστόδουλο ως άλλο Παλαιών Πατρών Γερμανό να σηκώνει τα λάβαρα (εξαπτέρυγα), το χαμό με τις ταυτότητες χωρίς θρήσκευμα, τους παπάδες-αδερφές (ο πάτερ-Μαρκέλλα ψωνίζεται :P ).

Επιπλέον,ο Χριστόδουλος με τους δημαγωγικούς λόγους του άρχισε να επηρεάσει τις μάζες (όπως είπε και ο ντόκτορ), προβάλλοντας πολλές φορές ΤΟΣΟ μα ΤΟΣΟ ηλίθιες συστάσεις-συμβουλές-κυρήγματα, δικαιολογούμενος πολλές φορές για τα αδικαιολόγητα: πχ "Εγώ διάβαζα,και δεν ήξερα ότι έγινε Χούντα" (και όμως..γνώριζε-
δες εδώ). Είναι απαράδεκτο ένας τέτοιος προύχοντας, να επιχειρεί να το παίξει πνευματικός (και ενίοτε πολιτικός) ηγέτης.

Προσωπικά τον συνδέω άρρηκτα με το κύμα και την έξαρση της δεξιάς από τις αρχές του 2000 (βλέπε Λιακόπουλος, Άδωνις, ΛΑΟΣ, εξωγήινοι, Αρχαίοι Έλληνες, Αρχαίοι Θεοί, Αρχαίοι γενικώς, Δωδεκαθεϊστές, ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής), και πιστεύω ότι έδωσε και ώθηση σε μερικούς από αυτούς.
panosssvent19 έγραψε: Opa opa megale xalarose milas gia tin thriskia mas ton orthodokso xristianismo.... Den eime kanenas fanatikos alla uparxoun poloi anthropoi pou pisteuoyn kai zoun apo auto....Se auti tin koubenta den tha anaferthw giaiti eimai kapou stin mesi alla na min xaraktirizoume thriskies(logo tou gegonos) giaiti kapoioi isws prosbalontai....
Και επειδή αποτελεί θρησκεία κάποιων, δεν μπορούμε να μιλάμε γι'αυτό και να ασκούμε κριτική;; Ίσα ίσα,αν κάποιος πιστεύει πραγματικά δεν θα επηρεαστεί καθόλου, ούτε θα προσβληθεί...Αντιθέτως, θα κάτσει να σκεφτεί,και στην ιδανική περίπτωση θα επιβεβαιώσει την πίστη του.

Όσο για την ασθένεια του χριστόδουλου, δεν με συγκινεί καθόλου. Προσωπικά έχω δύο συγγενείς στην ηλικία του που θα πεθάνουν μέσα στο μήνα από καρκίνο,και οι δύο στο σπίτι τους (τους έδωσαν εξιτήριο...),όπου περιμένουν να πεθάνουν :?  :? . Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο ο Χριστόδουλος να έχει περισσότερες ευκαιρίες και φροντίδες από αυτούς,δεν είναι τίποτα,ούτε σαν πνεύμα, ούτε σαν προσωπικότητα. Οπότε,το μόνο που βλέπω-φαντάζομαι και εσείς-,είναι η αδικία.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Όσο για την ασθένεια του χριστόδουλου, δεν με συγκινεί καθόλου. Προσωπικά έχω δύο συγγενείς στην ηλικία του που θα πεθάνουν μέσα στο μήνα από καρκίνο,και οι δύο στο σπίτι τους (τους έδωσαν εξιτήριο...),όπου περιμένουν να πεθάνουν . Δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο ο Χριστόδουλος να έχει περισσότερες ευκαιρίες και φροντίδες από αυτούς,δεν είναι τίποτα,ούτε σαν πνεύμα, ούτε σαν προσωπικότητα. Οπότε,το μόνο που βλέπω,είναι αδικία.
+1
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Αμαν με τις ευθικτες ομαδες πιστων ποσες φορες θα το ακουσω αυτο.Το τι πιστευει και δεν πιστευει ο καθενας ειναι προβλημα του και δικαιωμα του.
Προσωπικα θεωρω οτι πρεπει να δειχνουμε σεβασμο σε καποιον που φευγει ακομη και αν δεν το αξιζει και οσο για το αν πρεπει η οχι να πιανονται δημοσιως αυτα τα θεματα εγω δεν εχω προβλημα απλα πρεπει να υπαρχουν ορια και σεβασμος σε καποια πραγματα και προφανως σε αυτους που τα διαβαζουν.

Αυτη ειναι η αποψη μου
Off Topic
@dr pls μην απαντησεις με κανενα κατεβατο σχολιαζοντας αυτα που γραφω γιατι δεν θα κατσω να απαντησω.Σεβομαι την αποψη σου αλλα δεν την υποστηριζω.Ας μην επαναλαμβανομαστε
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”