Αι αρχιεπισκοπικαί περιπέτειες εις Μαϊάμιον
Συντονιστής: AlexandraDC
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
antony07 έγραψε:Και επειδή αποτελεί θρησκεία κάποιων, δεν μπορούμε να μιλάμε γι'αυτό και να ασκούμε κριτική;; Ίσα ίσα,αν κάποιος πιστεύει πραγματικά δεν θα επηρεαστεί καθόλου, ούτε θα προσβληθεί...Αντιθέτως, θα κάτσει να σκεφτεί,και στην ιδανική περίπτωση θα επιβεβαιώσει την πίστη του.
Antony an auto den to theoreis prosblitiko gia mia thriskeia ti na pw den kserw an xreiazete na to analeisw epiplewnnickosemfe έγραψε:Αν όντως φίλε είσαι στο Κάνσας του Γιου ες ει τότε φίλε μου πολλά δεν ξέρεις. Για πες μας για το φιλανθρωπικό έργο του Χριστόδουλου για να σου πώ κι εγώ τις φορολογικές απαλλαγές που έχει η εκκλησία με τις ευλογίες μάλιστα του κράτους. Θησαυρίζουνε πουλώντας παραμύθια για μεταθάνατον ζωές και άλλες μεταφυσικές αηδίες και εκμεταλλεύονται τον πόνο και την ανάγκη των ανθρώπων.
Y.G.Den sou kanw epithesi apla episimenw
Off Topic
dr exeis apolito dikio tha to allaksw
remali einai apla apithano na postareis apo katw mou i egw apo katw sou alla pia den tha ginete auto.....tha tin allaksw
remali einai apla apithano na postareis apo katw mou i egw apo katw sou alla pia den tha ginete auto.....tha tin allaksw
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

- panosssvent19
Off Topic
re kalitera na min kleidothei an minei stous tonous pou exei meinei to topic etsi klara???
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Off Topic
Γιατί μιλάμε έτσι;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Skywalker έγραψε:Αμαν με τις ευθικτες ομαδες πιστων ποσες φορες θα το ακουσω αυτο.Το τι πιστευει και δεν πιστευει ο καθενας ειναι προβλημα του και δικαιωμα του.
Προσωπικα θεωρω οτι πρεπει να δειχνουμε σεβασμο σε καποιον που φευγει ακομη και αν δεν το αξιζει και οσο για το αν πρεπει η οχι να πιανονται δημοσιως αυτα τα θεματα εγω δεν εχω προβλημα απλα πρεπει να υπαρχουν ορια και σεβασμος σε καποια πραγματα και προφανως σε αυτους που τα διαβαζουν.
+5
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Off Topic
Δεν ξέρω
Πολύ σωστά.drcypher έγραψε:Ο Παρασκευαϊδης ήταν ένας από τους ανθρώπους, του οποίου το χειρότερο ατόπημα ήταν η ανορθόδοξη και κακοήθης εμπλοκή στην πολιτική, κατά την οποία χρησιμοποίησε τον κόσμο σαν να'ταν εργαλείο του.
Οπότε, ας πιάνονται δημόσια όλα τα θέματα, όποιος έχει άποψη ας την θέτει δημοσίως προς κριτική, όποιος δεν έχει άποψη ας μην γράψει καθόλου κι όποιος φοβάται ας κλείσει τ' αυτιά του.
Το "κάποια θέματα ας μην πιάνονται δημοσίως" με αφορμή τη λέξη "ανοησία" ως προσδιορισμό στο Χριστιανισμό είναι -νομίζω- παραλογισμός.
Στο κάτω-κάτω αν θεωρείς πως είναι ανοησία και δεν σε νοιάζει κάποιος που μιλάει έτσι, απλώς αγνόησε τη γνώμη του.
Αν θεωρείς ότι ο Χριστιανισμός κινδυνεύει από μερικούς που τον θεωρούν ανοησία και το λένε δημόσια, μπες στην -ανώφελη- διαδικασία να αντικρούσεις.
Έχω βαρεθεί σε παρόμοιες συζητήσεις οι θρήσκοι συνομιλητές να κρατούν το πανό
"Προσοχή! Ναρκοπέδιο προσβολών κατά θρησκείας!!"
Αμαν πια! Δεν είναι και δύσκολο αυτό που θέλουμε να πούμε:
Δε μιλάμε για συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά για τις πρακτικές μίας οργάνωσης - μίας επιχείρησης καλύτερα.
Γιατί αυτό είναι η Εκκλησία της Ελλάδος· σαν διοικητικό συμβούλιο έχει τη ΔΙΣ ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι ο εκάστοτε Aρχιεπίσκοπος.
Ο Χριστόδουλος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ - όχι ότι ο προκάτοχος ( ο Σεραφείμ, τον θυμάστε ? )
-ή ο διάδοχός του- ήταν -ή θα αποδεiχτεί- καλύτερος.
Γενικά, είναι ένα χρόνιο πρόβλημα η εμπλοκή της Εκκλησίας στη πολιτική ζωή του τόπου.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Όσοι με ξέρουν θα διαβεβαιώσουν ότι είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξω τη θρησκεία, πολλώ δε μάλλον την εκκλησία.
Ωστόσο θα ζητήσω να προσέχουμε λίγο τους χαρακτηρισμούς μας. Ας αποφεύγονται φράσεις όπως "μεταφυσικές αηδίες", "ανοησίες" κλπ όταν αναφερόμαστε στο χριστιανισμό ως θρησκεία
Ωστόσο θα ζητήσω να προσέχουμε λίγο τους χαρακτηρισμούς μας. Ας αποφεύγονται φράσεις όπως "μεταφυσικές αηδίες", "ανοησίες" κλπ όταν αναφερόμαστε στο χριστιανισμό ως θρησκεία
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Παιδιά δεν νομίζω ότι το σχόλιο μου προσβάλλει κανέναν αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να μου πείτε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να σχολιάζω. Επίσης δεν κατάλαβα αυτό το 'η θρησκεία μας'. Νομίζω πως η θρησκεία είναι κάτι ατομικό μιας και κάθε άνθρωπος πιστεύει για τον εαυτό του. Όταν έκανα κριτική για τον χριστιανισμό, που σαν ιδεολογία ειναι θαυμάσιος αλλά η εφαρμογή του από τους πατέρες της εκκλησίας τουλάχιστον προσβλητική προς τον ίδιο, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν γι αυτό μην με παρεξηγείτε.
- Remali tis Fokionos Negri
- Real Name: KX
- Επικοινωνία:
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Το θέμα είναι πάντως αρκετά βαθύ για να το πιάνουμε ακροθιγώς. Θα προσπαθήσω να ταξινομήσω κάποια γεγονότα προκειμένου (ίσως) να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα...
Σχόλιο: Ο άνθρωπος αυτός είναι μια μαριονέτα που κύριο ρόλο έχει την διαχρονική συνέχιση του έργου της Εκκλησίας στον οικονομικό της τομέα. Είναι άδικο να τον κατηγορούμε για το οτιδήποτε εφόσον δεχόμαστε το ρόλο της Εκκλησίας στη χώρα μας. Κάνει τη δουλειά του (κατ' εμένα πολύ καλά) χωρίς να εξασκεί παράνομα κάποιο δικαίωμα. Αντί λοιπόν να κράζουμε το Χριστόδουλο γιατί δεν ζητάμε το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος; Μάλλον είναι πιο εύκολο να κράζεις από το να βλέπεις το πραγματικό πρόβλημα.
- [1] H θρησκεία επηρρεάζει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού σε όλον τον κόσμο, ο δε κόσμος που επηρρεάζεται περισσότερο έχει κατά κανόνα (χωρίς να αποκλείονται εξαιρέσεις) χαμηλό μορφωτικό επίπεδο.
[2] Στην Ελλάδα, όπου η Εκκλησία έχει αυτοανακηρύξει εαυτόν ως προστάτη του Έθνους κατά τη διάρκεια των χρόνων της σκλαβιάς, προφανώς δεν υπάρχει αμφιβολία για το λόγο που είναι αυτό το άνωθεν ποσοστό υψηλότερο.
[3] Σε όλη τη διάρκεια της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, πάντα φροντίζουν οι γράφοντες να αφιερώνουν ειδικό χώρο για τη συνεισφορά της Εκκλησίας. Αντίθετα, για το Ρήγα Φερραίο θα μάθει κάποιος μόνο αν κάτσει ο ίδιος να ψάξει. Και όταν μάθει θα δει ότι είναι ένας αιώνιος πόλεμος αυτός που εξελίσσεται εδώ και χρόνια, με την Εκκλησία να κερδίζει πάντα στα σημεία τις οποιεσδήποτε τάσεις εξέλιξης στην Ελληνική Κοινωνία. Με άλλα λόγια, αν ήταν δυνατό να πατούσε η Εκκλησία ένα κουμπάκι να μας γυρίσει 200 χρόνια πίσω, θα το είχε κάνει ήδη.
[4] Διαφωνώ κάθετα με τις πρακτικές του Χριστόδουλου, όσον αφορά ένα σωρό λαλακίες που έγιναν στη διάρκεια της πορείας του στα αξιώματα της Εκκλησίας, αυτά όμως θα τα κρίνει η Ιστορία (δυστυχώς) και όχι ο καθένας από εμάς. Παρόλα αυτά, εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι είναι μέγας λαοπλάνος ένας άνθρωπος που ενώ ο ρόλος του είναι να υμνεί το Θεό (πέρα από τις διοικητικές αρμοδιότητες που του αποδίδουν οι συνάδελφοί του) , εκμεταλλεύεται τη θέση του προκειμένου να επηρρεάσει την κοινή γνώμη για το οποιοδήποτε θέμα. Είτε αυτό λέγεται ταυτότητες, είτε λέγεται βιβλία Ιστορίας, είτε λέγεται εξωτερική πολιτική, πέφτεις στο επίπεδο του Λιακόπουλου όταν αυτοανακηρύσσεσαι σωτήρας του Έθνους μόνο και μόνο για να στρέψεις τον κόσμο στην Εκκλησία με σκοπό να αυξήσεις την περιουσία σου. Δεν είσαι διαφορετικός από έναν πλασιέ που πουλάει εγκυκλοπαίδειες.
[5] Τη δοκιμασία που περνάει αυτή τη στιγμή ο Αρχιεπίσκοπος, την περνάνε ένα σωρό άνθρωποι που δεν έχουν τα μέσα να πάνε στο Miami ή οπουδήποτε αλλού αυξάνονται οι πιθανότητες επέκτασης της ζωής τους. Γιατί, στην ασθένεια αυτή κυρίως ενδιαφερόμαστε για την επέκταση της ζωής και αν βοηθήσει ο Θεός (ο γιατρός προτιμώ να λέω εγώ) για θεραπεία.
[6]Παρόλα αυτά, δεν τον άκουσα σε όλο αυτό το διάστημα να βγει να πει ότι:
"Κύριοι, ζω μια κατάσταση που ποτέ δεν φανταζόμουν. Και βλέποντας πώς είναι να είσαι καρκινοπαθής, αποφασίζω εγώ ως Κεφαλή της Εκκλησίας, με τη συναίνεση της Ιεράς Συνόδου, να πουλήσουμε ένα ποσοστό της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και να κάνουμε ένα αντικαρκινικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, αντάξιο των Ινστιτούτων της Ελβετίας".
[7] Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν το έκανε; Εγώ έχω διάφορα πράγματα στο κεφάλι μου. Το βασικότερο είναι ότι το αξίωμά του, μόνο στα χαρτιά έχει το χαρακτηριστικό "πνευματικό ηγέτης". Η ουσία του αξιώματός του, είναι να διαχειριστεί (και να αυξήσει αν είναι δυνατόν) την περιουσία της Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα. Είτε αυτά λέγονται παραδικαστικό, ταυτότητες, εθνικά θέματα κλπ. Μέσα στη φαρέτρα του δηλαδή έχει ένα σωρό πράγματα που σαν στόχο έχουν τον εξευμενισμό της κοινής γνώμης προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το κράτος σε περιόδους όπου η κυβέρνηση δεν είναι και τόσο φιλική (γι' αυτό άλλωστε και οι ευχές στον Κωστάκη).
[8] Αν όλα αυτά θεωρείτε λοιπόν ότι τα λέω ή τα λένε άνθρωποι γύρω-γύρω επειδή έχουν προσωπικά προβλήματα με τον Χριστόδουλο πλανάστε οικτρά. Το πρόβλημα που έχουν όσοι εκφράστηκαν αρνητικά δεν είναι με τον ίδιο, αλλά με το ρόλο που έχει στην Ελληνική πραγματικότητα.
Σχόλιο: Ο άνθρωπος αυτός είναι μια μαριονέτα που κύριο ρόλο έχει την διαχρονική συνέχιση του έργου της Εκκλησίας στον οικονομικό της τομέα. Είναι άδικο να τον κατηγορούμε για το οτιδήποτε εφόσον δεχόμαστε το ρόλο της Εκκλησίας στη χώρα μας. Κάνει τη δουλειά του (κατ' εμένα πολύ καλά) χωρίς να εξασκεί παράνομα κάποιο δικαίωμα. Αντί λοιπόν να κράζουμε το Χριστόδουλο γιατί δεν ζητάμε το διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος; Μάλλον είναι πιο εύκολο να κράζεις από το να βλέπεις το πραγματικό πρόβλημα.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Αυτό ακριβώς!skywalker έγραψε:Αμαν με τις ευθικτες ομαδες πιστων ποσες φορες θα το ακουσω αυτο.Το τι πιστευει και δεν πιστευει ο καθενας ειναι προβλημα του και δικαιωμα του.
Προσωπικα θεωρω οτι πρεπει να δειχνουμε σεβασμο σε καποιον που φευγει ακομη και αν δεν το αξιζει και οσο για το αν πρεπει η οχι να πιανονται δημοσιως αυτα τα θεματα εγω δεν εχω προβλημα απλα πρεπει να υπαρχουν ορια και σεβασμος σε καποια πραγματα και προφανως σε αυτους που τα διαβαζουν.
Τώρα αν είναι εύθικτος κάποιος που πιστεύει, αν προσβληθεί με φράσεις του στυλ 'μεταφυσικές αηδίες', τότε τι να πω..
Πάντως να επαναλάβω ότι είμαι ο τελευταίος που θα υποστηρίξει πρακτικές στυλ Λουκά, Χριστόδουλου, ελληνικής εκκλησίας Α.Ε., αλλά, άλλο το ένα, άλλο το άλλο..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- panosssvent19
nikosemfe έγραψε:Παιδιά δεν νομίζω ότι το σχόλιο μου προσβάλλει κανέναν αλλά σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχτώ να μου πείτε τι μπορώ και τι δεν μπορώ να σχολιάζω. Επίσης δεν κατάλαβα αυτό το 'η θρησκεία μας'. Νομίζω πως η θρησκεία είναι κάτι ατομικό μιας και κάθε άνθρωπος πιστεύει για τον εαυτό του. Όταν έκανα κριτική για τον χριστιανισμό, που σαν ιδεολογία ειναι θαυμάσιος αλλά η εφαρμογή του από τους πατέρες της εκκλησίας τουλάχιστον προσβλητική προς τον ίδιο, δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν γι αυτό μην με παρεξηγείτε.
File mou den sou eipa tpt gia tin eklisia pou anaferthikes isa isa sumfono mazi sou oute gia to ti kai an pisteueis(pou einai apolitos sebasto kai einai kai dikaioma sou)apla anaferthika stous xaraktirismous sou gia tin thriskeia...Auto mono kai tpt allo oso gia to xristodoulo to oti einai etimothanatos prepei na einai sebasto alla apo tin alli den mporoun na ksexastoun oi praksis tou opos proeipa eimai kapou stin mesi kai den thelw na anaferthw...
Distixos oi sinthikes me kanoun an fenomai fanatismenos....distixos i eutixos den eimai to idio tha antidrousa an milousan gia to boudismo i kapoia alli thriskeia poso mallon gia ton xristianismo.....As meinou kai merika topics anoixta den leei na tsakonomaste me steira antiparahtesi....