Ανάρτηση αποτελεσμάτων στο Internet
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Πολύ πρόχειρα σου απαντάω ότι δεν νομίζω να γίνεται για λόγους προσωπικών δεδομένων... αλλά και πάλι, απλά ενημερώνουμε το που βγήκε τι (και κοιτάμε εμείς αν περάσαμε τα μαθήματα που δώσαμε), πιστεύεις ότι θα έδιναν οι καθηγητές τις λίστες να τις σκανάρουμε για να τις ανεβάσουμε στο site;
Εκτός αν η γραμματεία σηκώσει λευκή σημαία, παραδεχτεί ότι αδυνατεί να οργανώσει τη σχολή (σήμερα κιόλας ανακάλυψα ότι δεν μου έχουν περάσει στην αναλυτική 2 μαθήματα που έχω περάσει πριν από ένα εξάμηνο και ένα χρόνο αντίστοιχα και είμαι σε αναμένα κάρβουνα) και μας αναθέσουν εν λευκώ την όλη οργάνωση των αποτελεσμάτων... σας υποσχόμαστε να τα βγάζουμε όπως η singular τα εκλογικά:
"Διηλεκτρικές Οπτικές κλπ, Εγγεγραμμένοι 1000, έδωσαν 30, έλαβον : 10 μηδέν, 9 μηδέν, 8 ένας, 7 δύο, 6 δύο, 5 τρεις. Εικοσιοκτώ κόπηκαν"

Εκτός αν η γραμματεία σηκώσει λευκή σημαία, παραδεχτεί ότι αδυνατεί να οργανώσει τη σχολή (σήμερα κιόλας ανακάλυψα ότι δεν μου έχουν περάσει στην αναλυτική 2 μαθήματα που έχω περάσει πριν από ένα εξάμηνο και ένα χρόνο αντίστοιχα και είμαι σε αναμένα κάρβουνα) και μας αναθέσουν εν λευκώ την όλη οργάνωση των αποτελεσμάτων... σας υποσχόμαστε να τα βγάζουμε όπως η singular τα εκλογικά:
"Διηλεκτρικές Οπτικές κλπ, Εγγεγραμμένοι 1000, έδωσαν 30, έλαβον : 10 μηδέν, 9 μηδέν, 8 ένας, 7 δύο, 6 δύο, 5 τρεις. Εικοσιοκτώ κόπηκαν"
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
Καλά, λόγος για προσωπικά δεδομένα δε νομίζω ότι συντρέχει. Το σίγουρο είναι όμως ότι δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τα αποτελέσματα και να τα βγάζει φωτοτυπίες. Ίσως το αίτημά σου να ταίριαζε καλύτερα να απευθυνθεί στους καθηγητές.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
μπαίνεις σε αυτή τη σελίδα με τον κωδικό που σου εχει δώσει το πολυτεχνείο για το διαδύκτιο http://acadinfo.central.ntua.gr
και πατάς στη βαθμολογία.
καλα αποτελέσματα(αν και δεν ενημερώνεται εγκαίρως το εργαλείο)
και πατάς στη βαθμολογία.
καλα αποτελέσματα(αν και δεν ενημερώνεται εγκαίρως το εργαλείο)
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Κοιτάξτε, θέμα προσωπικών δεδομένων μπορεί να μην είναι με την τυπική/αυστηρή έννοια (δηλ. ότι θα υπάρξουν κυρώσεις ή κάτι τέτοιο), αλλά είναι με την ουσιαστική. Δηλ. πολλοί φοιτητές μπορεί να μην επιθυμούν να αναρτάται στο Internet η βαθμολογία τους, γι'αυτό άλλωστε και όλα τα πληροφοριακά συστήματα πανεπιστημίων με παρεμφερείς δυνατότητες απαιτούν προσωπικό κωδικό.
Ο πιο απλός λόγος είναι ο εξής: Φανταστείτε πως κάποιος δεν γράφει καλά, και δεν θέλει να το μάθουν π.χ. οι γονείς του, οι οποίοι δεν επρόκειτο να πάνε στην Σχολή να ψάξουν για αποτελέσματα, αλλά θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μπουν στο semfe.gr (όπως γνωρίζω ότι πολλοί γονείς κάνουν πριν ακόμα μάθουν για το site τα παιδιά τους/συνάδελφοί μας).
Άλλωστε για εμάς δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο (υπό την προϋπόθεση ότι θα προσφέρονταν τουλ. ένας-δυο φοιτητές ανά έτος να μαζεύουν, να φωτοτυπούν, να σκανάρουν και να ανεβάζουν εδώ τα αποτελέσματα) να κάνουμε κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ουσιαστικά συναδελφικής δεοντολογίας, όχι τεχνικό ή τυπικό
Ο πιο απλός λόγος είναι ο εξής: Φανταστείτε πως κάποιος δεν γράφει καλά, και δεν θέλει να το μάθουν π.χ. οι γονείς του, οι οποίοι δεν επρόκειτο να πάνε στην Σχολή να ψάξουν για αποτελέσματα, αλλά θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μπουν στο semfe.gr (όπως γνωρίζω ότι πολλοί γονείς κάνουν πριν ακόμα μάθουν για το site τα παιδιά τους/συνάδελφοί μας).
Άλλωστε για εμάς δεν θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο (υπό την προϋπόθεση ότι θα προσφέρονταν τουλ. ένας-δυο φοιτητές ανά έτος να μαζεύουν, να φωτοτυπούν, να σκανάρουν και να ανεβάζουν εδώ τα αποτελέσματα) να κάνουμε κάτι τέτοιο. Το θέμα είναι ουσιαστικά συναδελφικής δεοντολογίας, όχι τεχνικό ή τυπικό
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Συμφωνώ απόλυτα με τον drcypher εδώ. Μπορεί αυστηρά νομικά να μην στέκει θέμα προσωπικών δεδομένων, όμως είναι θέμα δεοντολογίας και τάξης, αφού μπορεί κάποιος να μην επιθυμεί να αναδημοσιευτούν οι βαθμολογίες του.
Τώρα βέβαια θα μου πείτε, εκεί που είναι αναρτημένες δεν τις βλέπουν όλοι; Αυτό είναι άλλο θέμα που χωράει πολλή συζήτηση..
Τώρα βέβαια θα μου πείτε, εκεί που είναι αναρτημένες δεν τις βλέπουν όλοι; Αυτό είναι άλλο θέμα που χωράει πολλή συζήτηση..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- pao132003
- Επικοινωνία:
Νομίζω ότι δε χωράει πολλή συζήτηση. Γίνεστε υπερβολικοί ρε παιδιά. Στο κάτω κάτω αν υπήρχε κάποιος που να έχει τόσο πρόβλημα με τη δημόσια εμφάνιση του βαθμού του, θα πήγαινε να τον μουτζουρώνει κάθε φορά που αναρτώνταν βαθμοί.
Και για να πω και κάτι άλλο, κι εγώ δε θέλω να βλέπουν οι άλλοι τη μύτη μου. Τι να κάνω όμως; Αν την κρύβω, θα γίνω γραφικός!
Και για να πω και κάτι άλλο, κι εγώ δε θέλω να βλέπουν οι άλλοι τη μύτη μου. Τι να κάνω όμως; Αν την κρύβω, θα γίνω γραφικός!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- Eric Roberts
Ένα και μοναδικό επιχείρημα...Ο πιο απλός λόγος είναι ο εξής: Φανταστείτε πως κάποιος δεν γράφει καλά, και δεν θέλει να το μάθουν π.χ. οι γονείς του, οι οποίοι δεν επρόκειτο να πάνε στην Σχολή να ψάξουν για αποτελέσματα, αλλά θα μπορούσαν πολύ εύκολα να μπουν στο semfe.gr
Δε χρειάζεται άλλο.Ο μοναδικός λόγος είναι αυτός.

Don't worry be happy...
- pao132003
- Επικοινωνία:
Eric Roberts, δε διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Η αντίρρησή μου ήταν στο αν έχει κάποιος πρόβλημα με τις αναρτημένες στη σχολή βαθμολογίες
Η αντίρρησή μου ήταν στο αν έχει κάποιος πρόβλημα με τις αναρτημένες στη σχολή βαθμολογίες
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Δε καταλαβαινω γιατι γινεται τοσο μεγαλο θεμα... Στο central.ntua.gr, υπαρχει ηδη η δυνατοτητα αυτη. Το θεμα ειναι πως ενημερωνεται κανα διμηνο αφου εχουν βγει οι βαθμοι. Αντι να σκεφτομαστε πως θα σκαναρουμε εκατονταδες σελιδες, δεοντολογικα ζητηματα κλπ, δε τα χωνουμε λιγο στη γραμματεια (ή σε οποιον αλλο ειναι υπευθυνος για την οποια καθυστερηση) να το λειτουργησει σωστα;
edit: Τωρα ειδα πως το χει πει και ο sfod..
edit: Τωρα ειδα πως το χει πει και ο sfod..

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Eric Roberts