Administration?
Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
- Facebook ID: 0
Administration?
Δεν το περίμενα αυτό από τους admins, την πέφτετε στον skywalker επειδή είπε την λέξη 'βαριέμαι' (χωρίς να λέω ότι έχετε 100% άδικο, απλώς μου φάνηκε υπερβολική η αντίδραση), και αφήνετε ασχολίαστα, για να μην πω σιγοντάρετε, τα απαράδεκτα σχόλια περί 'ηπατίτιδας', προς έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μία τόσο άσχημη θέση (το ίδιο θα έλεγα για οποιονδήποτε άνθρωπο βρεθεί στην ίδια θέση). Απλώς εκτείθεστε και εσείς και το site σας με αυτόν τον τρόπο..
Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω..
Διάσπαση από εδώ
- Ο kanenas -
Moved by O kanenas
Διάσπαση από εδώ
- Ο kanenas -
Moved by O kanenas
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Ρε παιδιά, για σιγά λίγο... τι πάει να πει "admins"; Τι σημαίνει "εκτίθεται το site μας"; Ο skywalker -κατά την προσφιλή του συνήθεια- ξεκινάει να πει κάτι και σύντομα καταλήγει είτε σε "κάψιμο-κόλαση" (για το οποίο προσωπικά του τη λέω) είτε σε "κλείστε τη συζήτηση" (το οποίο θεωρώ ότι επίσης υποβαθμίζει τη θέση του). Αν με εκνευρίσει θα του την πω. Κι αν κάτι δεν με ενοχλήσει (όπως αυτό που είπε ο nikosemfe) δεν θα του την πω.
Το τι θα σιγοντάρουμε ή θα πούμε αφορά καθαρά προσωπικά τον καθένα μας, και όχι το αν κάποιος είναι διαχειριστής ή όχι. Αν θεωρείτε ότι κάποια τοποθέτηση είναι εκτροπή μπορείτε να κάνετε report, αλλά όχι να ισχυρίζεστε πως ο admin έχει λιγότερο δικαίωμα σε διαμετρικά αντίθετες απόψεις.
Και θα παρακαλούσα το κτητικό να το αποφεύγετε, καθώς έχουμε ξεκαθαρίσει πως το site δεν έχει ιδιοκτήτες. Έχει μέλη, εκ των οποίων κάποιοι είναι επιπλέον διαχειριστές ή/και συντονιστές. Σήμερα είμαστε, εμείς, αύριο θα'ναι κάποιος άλλος.
Για να βάλουμε τα πράγματα, λοιπόν, σε μια σειρά:
1. Κάθε χρήστης εδώ μέσα (άσχετα με το τι είναι επιφορτισμένος να κάνει) έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και να χαρακτηρίζεται από αυτήν (π.χ. να εκτίθεται).
2. Θεωρείς ότι κάποιος χρήστης (διαχειριστής ή μη) παραβαίνει κανόνες; Κάνεις report. Ααν σε αγνοήσουν ξεκινάς topic και το αναφέρεις.
3. Το site δεν ανήκει σε κανέναν. Συνεπώς δεν μπορεί να εκτεθεί ένεκα των απόψεων ενός, ή δυο εκατόν δυο χρηστών ή διαχειριστών.
Και για να καταλάβω, θα μου εξηγήσεις τι νόημα είχε το γνωμικό στο τέλος; Τι θες να πεις δηλ.; "Όσοι έχετε αμαρτήσει δεν έχετε δικαίωμα γνώμης ή κριτικής"; Είμαστε σοβαροί;
Το τι θα σιγοντάρουμε ή θα πούμε αφορά καθαρά προσωπικά τον καθένα μας, και όχι το αν κάποιος είναι διαχειριστής ή όχι. Αν θεωρείτε ότι κάποια τοποθέτηση είναι εκτροπή μπορείτε να κάνετε report, αλλά όχι να ισχυρίζεστε πως ο admin έχει λιγότερο δικαίωμα σε διαμετρικά αντίθετες απόψεις.
Και θα παρακαλούσα το κτητικό να το αποφεύγετε, καθώς έχουμε ξεκαθαρίσει πως το site δεν έχει ιδιοκτήτες. Έχει μέλη, εκ των οποίων κάποιοι είναι επιπλέον διαχειριστές ή/και συντονιστές. Σήμερα είμαστε, εμείς, αύριο θα'ναι κάποιος άλλος.
Για να βάλουμε τα πράγματα, λοιπόν, σε μια σειρά:
1. Κάθε χρήστης εδώ μέσα (άσχετα με το τι είναι επιφορτισμένος να κάνει) έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη του και να χαρακτηρίζεται από αυτήν (π.χ. να εκτίθεται).
2. Θεωρείς ότι κάποιος χρήστης (διαχειριστής ή μη) παραβαίνει κανόνες; Κάνεις report. Ααν σε αγνοήσουν ξεκινάς topic και το αναφέρεις.
3. Το site δεν ανήκει σε κανέναν. Συνεπώς δεν μπορεί να εκτεθεί ένεκα των απόψεων ενός, ή δυο εκατόν δυο χρηστών ή διαχειριστών.
Και για να καταλάβω, θα μου εξηγήσεις τι νόημα είχε το γνωμικό στο τέλος; Τι θες να πεις δηλ.; "Όσοι έχετε αμαρτήσει δεν έχετε δικαίωμα γνώμης ή κριτικής"; Είμαστε σοβαροί;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Hengeo έγραψε:Δεν το περίμενα αυτό από τους admins, την πέφτετε στον skywalker επειδή είπε την λέξη 'βαριέμαι' (χωρίς να λέω ότι έχετε 100% άδικο, απλώς μου φάνηκε υπερβολική η αντίδραση), και αφήνετε ασχολίαστα, για να μην πω σιγοντάρετε, τα απαράδεκτα σχόλια περί 'ηπατίτιδας', προς έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μία τόσο άσχημη θέση (το ίδιο θα έλεγα για οποιονδήποτε άνθρωπο βρεθεί στην ίδια θέση). Απλώς εκτείθεστε και εσείς και το site σας με αυτόν τον τρόπο..
Εγώ πάλι θεωρώ ότι υποβαθμίζεται το φόρουμ όταν κάποιοι χρήστες θεωρούν ότι οι admins ή οποιοσδήποτε άλλος δεν κάνει καλά τη δουλειά του όταν διαφωνούν με την άποψή του...
Και επαναλαμβάνω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος, όποια ατυχία κι αν του έτυχε είναι υπόλογος για τις πράξεις του. Αυτό δε σημαίνει ότι χαίρεσαι όταν κάποιος παθαίνει κάτι κακό. Σε καμία περίπτωση και δεν πιστεύω ότι κανένας έδειξε κάτι τέτοιο! Αλλά όταν παρατηρείς κάποια κακώς κείμενα δε δικαιούσαι να τα σχολιάσεις???
Ακραίο παράδειγμα, αλλά ο Χίτλερ δεν είναι κακός άνθρωπος επειδή πέθανε?
Σας παρακαλώ, μην μείνει κανείς στο όνομα που έβαλα και μου πει ότι ο Χριστόδουλος δεν αιματοκύλησε την ανθρωπότητα, αν θέλετε βάλτε σαν όνομα το Παττακός ή το Παπαδόπουλος που ήταν και φίλοι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Wizard την Παρ Οκτ 12, 2007 1:14 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- drcypher
- Portal Administrator

Και τέλος πάντων, λύσε μου μια απορία: Τι σχέση έχει η συζήτηση, με τον skywalker, την κατανομή των απόψεων ανάμεσα στους χρήστες (π.χ. εσύ διαφωνείς με εμένα, σημαίνει κάτι αυτό; αν συμφωνούσες θα έλεγες τα ίδια; ) και το administration.
Αν οι admins δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ζητάς να την κάνουν. Αν οι προσωπικές απόψεις κάποιου τον ρίχνουν στα μάτια σου, ας "εκτεθούν". Αν απλώς διαφωνείς πες κατ' ευθείαν "διαφωνώ" χωρίς έμμεσες αναφορές σε άσχετους. Αν θες να υπερασπιστείς τον αθώο και βαλλόμενο skywalker, μπες στη σειρά. Αλλά ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΣ ώστε να πεις ότι "εκτίθεται το site";!? Σε ποιους εκτίθεται; Τι είναι το site; Οι admins; Οι χρήστες; Δηλ. αν σε μια Γ.Σ. με προεδρείο βγει κάποιος και πει μια καφρίλα, εκτίθεται το αμφιθέατρο; Η Γ.Σ.; Το προεδρείο; Ο ίδιος; Αυτοί που τον ακούνε;
Σαν τη Ντένη Μαρκορά κάνετε ορισμένοι ώρες-ώρες: Όταν δε σας βγαίνει αυτό που θέλετε, για όλα φταίει η Μαρούσκα! Τι να πω...
Υ.Γ.: Αν συνεχιστεί αυτό το μοτίβο ας διαχωριστεί η συζήτηση...
Αν οι admins δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ζητάς να την κάνουν. Αν οι προσωπικές απόψεις κάποιου τον ρίχνουν στα μάτια σου, ας "εκτεθούν". Αν απλώς διαφωνείς πες κατ' ευθείαν "διαφωνώ" χωρίς έμμεσες αναφορές σε άσχετους. Αν θες να υπερασπιστείς τον αθώο και βαλλόμενο skywalker, μπες στη σειρά. Αλλά ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΣ ώστε να πεις ότι "εκτίθεται το site";!? Σε ποιους εκτίθεται; Τι είναι το site; Οι admins; Οι χρήστες; Δηλ. αν σε μια Γ.Σ. με προεδρείο βγει κάποιος και πει μια καφρίλα, εκτίθεται το αμφιθέατρο; Η Γ.Σ.; Το προεδρείο; Ο ίδιος; Αυτοί που τον ακούνε;
Σαν τη Ντένη Μαρκορά κάνετε ορισμένοι ώρες-ώρες: Όταν δε σας βγαίνει αυτό που θέλετε, για όλα φταίει η Μαρούσκα! Τι να πω...
Υ.Γ.: Αν συνεχιστεί αυτό το μοτίβο ας διαχωριστεί η συζήτηση...
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Hengeo
Εγώ ποτέ δεν θα έλεγα ότι κάποιος admin δεν κάνει σωστά τη δουλειά του επειδή διαφωνώ με την άποψή του. Δεν ξέρω από που βγάλατε τέτοια γενικά συμπεράσματα. Για μένα ένας σωστός admin οφείλει να κάνει τη 'δουλειά' του ανεξάρτητα από τις προσωπικές του απόψεις. Π.χ. εγώ μπορεί να έχω την άποψη ότι ο κομμουνισμός = σκ..α (ένα παράδειγμα δίνω
), δικαίωμα μου, δικαίωμα του και κάθε admin να έχει την άποψη αυτή (αρκεί να μπορεί να την στηρίξει με επιχηρήματα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, και δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρό επιχήρημα ένα αόριστο λινκ αποτελεσμάτων αναζήτησης που βγάζει δεν ξέρω και εγώ πόσες σελίδες). Όταν όμως είσαι και admin, οφείλεις, αυτή την άποψη να την κρατήσεις μακριά από το administration που θα κάνεις. Δηλαδή, θα πρέπει, όπως θα σβήσεις τα μηνύματα ή θα κάνεις παρατήρηση σε κάποιον που έχει την αντίθετη άποψη, αλλά παραβαίνει τους κανονισμούς, το ίδιο να κάνεις και σε κάποιον που έχει την δικιά σου άποψη. Εγώ είδα στο νήμα αυτό να περνάνε πιο στο 'ντούκου' κάποια μηνύματα που ήταν κοντά στις απόψεις σας και να αντιδράτε αυστηρά σε κάποια που έχουν αντίθετες, αυτό με ενόχλησε και είπα ότι δεν κάνετε σωστά τη δουλειά σας, και όχι το ότι έχουμε διαφορετική άποψη!
Στο θέμα του site, ομολογώ ότι ήμουν λίγο υπερβολικός, και το παίρνω πίσω.
Αυτό με το report ομολογώ πως δεν το κατάλαβα.. Πως να κάνω report στον administrator ένα μήνυμα του administrator;
Αυτά από εμένα, ζητώ συγγνώμη για το αρκετά off-topic, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Συμφωνώ ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να διασπαστεί το topic..
Υ.Γ. Την φράση που έγραψα την έχει πει ο ίδιος ο Χριστός, στο πλήθος που πήγε να λιθοβολήσει την Μαρία Μαγδαληνή, επειδή ήταν πόρνη. Αυτό που θέλει να πει είναι, ότι πριν κρίνεις και καταδικάσεις κάποιον, κοίτα πρώτα εσύ τι έχεις κάνει..
Στο θέμα του site, ομολογώ ότι ήμουν λίγο υπερβολικός, και το παίρνω πίσω.
Αυτό με το report ομολογώ πως δεν το κατάλαβα.. Πως να κάνω report στον administrator ένα μήνυμα του administrator;
Αυτά από εμένα, ζητώ συγγνώμη για το αρκετά off-topic, αλλά έπρεπε να απαντήσω. Συμφωνώ ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να διασπαστεί το topic..
Υ.Γ. Την φράση που έγραψα την έχει πει ο ίδιος ο Χριστός, στο πλήθος που πήγε να λιθοβολήσει την Μαρία Μαγδαληνή, επειδή ήταν πόρνη. Αυτό που θέλει να πει είναι, ότι πριν κρίνεις και καταδικάσεις κάποιον, κοίτα πρώτα εσύ τι έχεις κάνει..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- drcypher
- Portal Administrator

Εγώ θα σου απαντήσω για μένα (που παρεμπιπτόντως δεν έχω δυνατότητα/δικαιοδοσία να πειράζω δημοσιεύσεις, κτλ., αν και δεν έχει καμία σημασία εν προκειμένω). Όταν "την έλεγα" στον skywalker, δεν το έκανα ως "εφαρμοστής του νόμου/κανονισμού του forum", ούτε ποτέ απείλησα "πρόσεξε πως μιλάς γιατί θα σου κόψουμε τη δημοσίευση". Όπως διαφωνώ με τον καθένα και συχνά τους λέω "είσαι offtopic" ή "άσε μας να κουβεντιάσουμε", έτσι το είπα και στον skywalker. Και εκτός σοβαρών ή προφανών παραβιάσεων του κανονισμού (οπότε στέλνω pm), δεν αναφέρω ή υπονοώ "συμμορφώσου με αυτά που λέω αλλιώς θα σου κοπεί το post".Hengeo έγραψε:Όταν όμως είσαι και admin, οφείλεις, αυτή την άποψη να την κρατήσεις μακριά από το administration που θα κάνεις. Δηλαδή, θα πρέπει, όπως θα σβήσεις τα μηνύματα ή θα κάνεις παρατήρηση σε κάποιον που έχει την αντίθετη άποψη, αλλά παραβαίνει τους κανονισμούς, το ίδιο να κάνεις και σε κάποιον που έχει την δικιά σου άποψη.
Εξίσου απλά, θα μπορούσες και εσύ που ΔΕΝ είσαι admin να πεις "χέσε μας ρε Wizard, είσαι πάλι offtopic". Το κάνεις στο πλαίσιο της συζήτησης, και όχι της εφαρμογής κανόνα. Και έτσι το κάνουμε και οι περισσότεροι εξ' ημών. Οπότε δεν νομίζω ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ιδιότητα του admin και στην προτροπή "ή μπες στο θέμα ή βγες από την κουβέντα".
Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, πρόθεση και μόνιμο μέλημα όλων όσων ξεκινήσαμε το site (και όσων πρόκειται να το διαχειρίζονται) είναι μια κοινότητα που θα μπορεί σε μεγάλο βαθμό να διαμορφώνει η ίδια το προφίλ της (αυτό που εσύ είπες "προφίλ του site"). Θα ήταν πολύ ευχάριστο (και ξεκούραστο) να μην υπήρχε κανένας απολύτως admin, αλλά υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που να το επιβάλλουν. Να είστε σίγουροι πως κάθε φορά που χρειάζεται να κοπεί δημοσίευση ή ολόκληρο thread, γίνεται συζήτηση κατά κανόνα μεστή διαφωνιών. Εν ολίγοις δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ευχάριστη διαδικασία, και γι'αυτό καταφεύγουμε σε αυτήν μόνο κατ' εξαίρεση.
Δεν υπάρχει ένας admin, υπάρχουν πολλοί. Το ίδιο και moderators. Όπως θα κατάλαβες και προηγουμένως, καθένας μας έχει αρκετά διαφορετική άποψη και οπτική σχετικά με συγκεκριμένες περιστάσεις που προκύπτουν. Κι αυτό είναι το ζητούμενο (ειδάλλως θα'χαμε είτε πολύ χαλαρό είτε πολύ αυστηρό moderation).Hengeo έγραψε:Αυτό με το report ομολογώ πως δεν το κατάλαβα.. Πως να κάνω report στον administrator ένα μήνυμα του administrator;
Αρκετοί admins ή moderators δεν παρακολουθούν στενά όλα τα θέματα, συνεπώς είναι πιθανόν κάτι να διαφύγει της προσοχής τους (όπως έχει συμβεί αρκετές φορές), και ο ένας ή δυο που θα συμμετέχουν σε κάποια συζήτηση να υπερβάλλουν. Με το report θέτεις υπ' όψιν σε όλη την ομάδα των διαχειριστών και των συντονιστών (ακόμη κι αυτών που μπορεί να μην έχουν πάρει χαμπάρι τί γίνεται) ότι υπάρχει ζήτημα, ώστε να συζητηθεί και να επιλυθεί.
Κατά τ' άλλα, όπως σου είπα, δεν θέλω να παρεξηγηθεί η δυσφορία μου. Έχει να κάνει καθαρά με το μπλέξιμο ρόλων και εννοιών (administration, άποψη, site), και όχι με τις επιμέρους απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χρήστης που συμμετέχει στην κοινότητα (δηλ. οι administrators να είναι σωστοί και αμερόληπτοι όταν λειτουργούν ως τέτοιοι, οι χρήστες να κρίνονται από τις απόψεις τους όταν εκφράζονται ως μεμονωμένα πρόσωπα, το site να αποκτά ιδιότητες, προφίλ και δυναμική από το σύνολο των μελών του, και όχι από 2-3 διαχειριστές).
- panosssvent19
- Real Name: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
el_greco έγραψε:Καιιιιι τώρα πχ είστε ομαδικώς offtopic, και καλό θα ήταν να διασπαστεί αυτή η συζήτηση από τη γενική
Off Topic
Xa xa xa apisteutos
Υ.Γ.: Αμφότερα τα φύλα "ξενερώνουν" συχνά απέναντι σ αυτόν που δίνεται χωρίς ιδιοτροπίες και επιδίδονται στο προκλητικό κυνήγι αυτού που "δεν τους κάθεται". Θλιβερό παιχνίδι, που δυστυχώς το αντιλαμβανόμαστε μόνον όταν είμαστε από την πλευρά του χαμένου. Οταν είμαστε εμείς οι δράστες, μας φαίνονται όλα πολύ φυσικά...

- Hengeo
Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ξέρετε τι σημαίνει εξεταστική 
Νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε μετά το τελευταίο post του drcypher. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε άλλο, ας προσπαθήσουμε απλώς όλοι μαζί, και ο καθένας από την μεριά του, να κάνουμε καλύτερο το site
Νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε μετά το τελευταίο post του drcypher. Δεν έχει νόημα να διαφωνούμε άλλο, ας προσπαθήσουμε απλώς όλοι μαζί, και ο καθένας από την μεριά του, να κάνουμε καλύτερο το site