Ανάρτηση αποτελεσμάτων στο Internet
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
noir, είναι λογικό να υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των βαθμών από τη γραμματεία, αφού οι καθηγητές περιμένουν αυτούς που θέλουν να ξαναδούν το γραπτό τους για αρκετό καιρό μέχρι να στείλουν το βαθμό στη γραμματεία
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Μην επιμένεις pao, από θέμα προσωπικών δεδομένων η ανάρτηση στη σχολή με ονοματεπώνυμα νομικά καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Αρκεί μια προσφυγή οποιουδήποτε φοιτητή για να γίνει υποχρεωτικό σε όλο το ΕΜΠ να μην ανακοινώνονται και τα ονοματεπώνυμα μαζί με τις βαθμολογίες. Αυτό κάνει αν δεν κάνω λάθος ο κ. Ζάχος που ανακοινώνει αριθμούς μητρώου μαζί με τους βαθμούς. Έτσι άλλωστε ανακοινώνονται πλέον και οι βαθμοί στις πανελλήνιες εξετάσεις, σωστά; Και στο central που είναι διαθέσιμοι οι βαθμοί, εμφανίζονται μόνο αφού κάνεις login με username και password
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
ο αριθμός μητρώου ισοδυναμεί με το ονοματεπώνυμο. βλέπε υπηρεσία καταλάγου του ΕΜΠ
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Κι εγώ συμφωνώ με τον pao132003.
Γιατί να είναι προσωπικό δεδομένο ο βαθμός που παίρνει κάποιος???
Στη δουλειά του μετά δεν θα τον πει? Και αν δεν τον λέει σε εμάς, παρόλα αυτά έχει το δικαίωμα να τον λέει για να πάρει μια υποτροφία? (ας πούμε τα χρήματα που παίρνουν οι πρώτοι σε κάθε έτος) Εγώ γιατί να μην ξέρω ας πούμε πόσο έχει ο πρώτος και γιατί δεν παίρνω εγώ την υποτροφία? Και αν ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να πει τον βαθμό του, τότε ο τελευταίος δεν είναι? Διακρίσεις κάνουμε?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο βαθμός είναι κάτι το κρυφό.
Και φυσικά και είναι το ίδιο να δίνεις αριθμό μητρώου ή ονοματεπώνυμο.
Γιατί να είναι προσωπικό δεδομένο ο βαθμός που παίρνει κάποιος???
Στη δουλειά του μετά δεν θα τον πει? Και αν δεν τον λέει σε εμάς, παρόλα αυτά έχει το δικαίωμα να τον λέει για να πάρει μια υποτροφία? (ας πούμε τα χρήματα που παίρνουν οι πρώτοι σε κάθε έτος) Εγώ γιατί να μην ξέρω ας πούμε πόσο έχει ο πρώτος και γιατί δεν παίρνω εγώ την υποτροφία? Και αν ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να πει τον βαθμό του, τότε ο τελευταίος δεν είναι? Διακρίσεις κάνουμε?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί ο βαθμός είναι κάτι το κρυφό.
Και φυσικά και είναι το ίδιο να δίνεις αριθμό μητρώου ή ονοματεπώνυμο.
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- el_greco
- Επικοινωνία:
Δεν έχω διάθεση να αντιδικήσω. Απλά σας είπα τι ισχύει. Από εκεί και πέρα αν διαφωνείτε με αυτό που ισχύει, είναι δικαίωμά σας. Δεν πήρα θέση σχετικά με το αν θέλω δημόσιους τους βαθμούς ή όχι. Το θέμα με την υποτροφία που θέτεις, theos, είναι διαφορετικό. Φυσικά και τίθεται θέμα διακρίσεων, άλλο είναι να έχεις έννομο συμφέρον από μια βαθμολογική λίστα, άλλο να θέλεις απλά να κουτσομπολέψεις τι πήρε ο ένας κι ο άλλος. Για τις πανελλήνιες που οι βαθμοί θεωρούνται προσωπικό δεδομένο γιατί δε λέτε τίποτα; Γιατί εκεί δεν υπάρχει υπηρεσία που να αντιστοιχίζει αριθμούς μητρώων και ονοματεπώνυμα...
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Χμμ, εντάξει, αρκετά σημεία σε αυτό που λέει ο pao132003 έχει λογική (δηλ. ότι δεν το σώζεις με αριθμούς μητρώου, κτλ.). Αλλά από εκεί και πέρα (δηλ. αγνοώντας το γεγονός πως η όλη ιδέα της προστασίας προσωπικών δεδομένων υλοποιείται φαρσοκωμικά) δεν καταλαβαίνω την απορία σου Μάνο. Προσωπικό δεδομένο είναι και η ελιά που μπορεί να έχω στον κ$%ο μου ή η αρρώστιά μου. Δεν είπα ότι δεν θα το μάθει κανείς, αλλά θα είμαι ο μόνος που έχει το δικαίωμα να το διαθέσει (ως πληροφορία) σε όποιον θέλει.
Με την ίδια λογική, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου στην υπηρεσία που θα πάω για δουλειά, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου για υποτροφία, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στον καθένα, και εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν την επιθυμία μου να τα κρατήσουν εμπιστευτικά και να μην τα μεταπωλήσουν ή να τα κοινοποιήσουν.
Νομίζω είναι αρκετά απλό σαν ιδέα
Με την ίδια λογική, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου στην υπηρεσία που θα πάω για δουλειά, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου για υποτροφία, *θέλω* και διαθέτω τα στοιχεία μου στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στον καθένα, και εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν την επιθυμία μου να τα κρατήσουν εμπιστευτικά και να μην τα μεταπωλήσουν ή να τα κοινοποιήσουν.
Νομίζω είναι αρκετά απλό σαν ιδέα
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Τι συγκρίνουμε τώρα? 
Ένα ονοματεπώνυμο κι έναν αριθμό δίπλα με τον αριθμό του τηλεφώνου?
Εγώ θέλω να βλέπω την βαθμολογία των άλλων (και οι άλλοι να βλέπουν τη δική μου)
1. Για να είναι πιο αξιοκρατικό το κριτήριο της βαθμολόγησης (π.χ. εγώ που ανήκω στο τάδε κόμμα/δε σκαμπάζω μία από το μάθημα/δεν το διάβασα να πάω να πάρω 10 και ο άλλος που ξεσκίστηκε να πάρει 8
2. Για να κρίνω τον ίδιο τον καθηγητή. Αν δω ένα ποσοστό επιτυχίας 5% και όλοι το έχουν περάσει με πεντάρια κάτι δεν πάει καλά.
Αυτοί πιστεύω ότι είναι και οι λόγοι που δημοσιεύονται οι βαθμοί.
Μην είμαστε υπερβολικοί
Ένα ονοματεπώνυμο κι έναν αριθμό δίπλα με τον αριθμό του τηλεφώνου?
Εγώ θέλω να βλέπω την βαθμολογία των άλλων (και οι άλλοι να βλέπουν τη δική μου)
1. Για να είναι πιο αξιοκρατικό το κριτήριο της βαθμολόγησης (π.χ. εγώ που ανήκω στο τάδε κόμμα/δε σκαμπάζω μία από το μάθημα/δεν το διάβασα να πάω να πάρω 10 και ο άλλος που ξεσκίστηκε να πάρει 8
2. Για να κρίνω τον ίδιο τον καθηγητή. Αν δω ένα ποσοστό επιτυχίας 5% και όλοι το έχουν περάσει με πεντάρια κάτι δεν πάει καλά.
Αυτοί πιστεύω ότι είναι και οι λόγοι που δημοσιεύονται οι βαθμοί.
Μην είμαστε υπερβολικοί
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- el_greco
- Επικοινωνία:
Όσον αφορά το "2" και με το υποτιθέμενο σύστημα χωρίς ονόματα μπορείς να το κάνεις. Το "1" είναι όντως πρόβλημα. Θα ξαναπώ όμως για τελευταία φορά ότι δεν αντιδικούμε υπέρ ή κατά της ανάρτησης των αποτελεσμάτων με ονοματεπώνυμα. Απλά ανέφερα ότι σε περίπτωση που κάποιος νομίζει ότι θίγεται μπορεί να πατήσει πάνω στα πασπαρτού προσωπικά δεδομένα για να μην ανακοινώνονται οι βαθμολογίες επώνυμα. Από εκεί και πέρα δε διαφωνώ κάπου
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Anyway, ας μην το παρατραβήξουμε κι αυτό το θέμα
(Αυτή η εξεταστική μας έχει καταστρέψει)
Οι λόγοι που δεν γίνεται να βάζουμε εδώ τα αποτελέσματα (και που δεν πρόκειται) είναι:
1. Αυτό που είπε ο drcypher. Πολλοί γονείς μπαίνουν εδώ και δεν υπάρχει λόγος να κάψουμε κανέναν
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθου΄ν εθελοντές που να φωτοτυπούν και να σκανάρουν λίστες ώστε να ανεβαίνουν εδώ
3. Δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε κι άλλο εργαλείο. Ας κάνει και τίποτα σωστό η γραμματεία..
Οι λόγοι που δεν γίνεται να βάζουμε εδώ τα αποτελέσματα (και που δεν πρόκειται) είναι:
1. Αυτό που είπε ο drcypher. Πολλοί γονείς μπαίνουν εδώ και δεν υπάρχει λόγος να κάψουμε κανέναν
2. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθου΄ν εθελοντές που να φωτοτυπούν και να σκανάρουν λίστες ώστε να ανεβαίνουν εδώ
3. Δεν έχουμε χρόνο να φτιάξουμε κι άλλο εργαλείο. Ας κάνει και τίποτα σωστό η γραμματεία..
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...