Κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18/10

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Ναι ρε δεν παμε καλά. Έλα να μας βάλεις μυαλό εσύ έξυπνε
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Δεν χρειάζονται χαρακώματα από τώρα. Άλλωστε οι κινητοποιήσεις θα προταθούν, και θα τεθεί ψηφοφορία. Αν καταψηφιστούν, δε θα γίνουν. Αν υπερψηφιστούν όμως λόγω αποχής των διαφωνούντων, κανείς δε θα έχει δικαίωμα να μιλήσει.

Φαντάζομαι κανείς δε θα επιβάλει την άποψή του στο σύνολο, ούτε για ανοιχτή, ούτε για κλειστή σχολή.

Θα ζούμε τη μέρα της μαρμότας κάθε χρόνο;

Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Δεν κάθεστε όλοι να περάσετε κανένα μάθημα αφού τόσο πολύ σας τρώει να δουλέψετε και να αφήστε τις αηδίες σύντροφοι. Άντε να δούμε, που μου κάθεστε στα τραπεζάκια 5+χ χρόνια ορισμένοι και κόπτεστε για το ασφαλιστικό, το Ιράκ και τον George Bush... Και δεν είστε καν στη Φιλοσοφική για να σας δικαιολογήσω..
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

antony07 έγραψε:Για ποιο λόγο να ξαναρχίσουν καταλήψεις;
Η υπόθεση με τον νόμο-πλαίσιο,καλώς ή κακώς,έληξε.
Τι θα διεκδικήσουμε τώρα; Λευτεριά στο Ιράκ, ή μήπως θα "συμπαρασταθούμε" στους εργαζόμενος για το ασφαλιστικό;

Παρακαλώ,αν απαντήσει κάποιος,να το κάνει τεκμηριωμένα, και όχι στο γνωστό ανεγκέφαλο στυλ "οι αγώνες δεν σταματούν ποτέ","όσο δεν έχουμε κομμουνισμό θα αγωνιζόμαστε", και άλλα τέτοια εμπριμέ...

tha ginoun katalhpseis me aithma thn APOSYRSH tou nomou-plaisio kai thn mh efarmogh tou. Makari na kanw lathos dhladh, alla auto "vlepw"...
:(
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

tha ginoun katalhpseis
:shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Εμενα πρωτη μερα με σταματησε ενας της ΠΚΣ για να μου δωσει ενα... κατι κοκκινο. Ηταν πολυ πρωι για αυτο το πηρα για να μην τον στεναχωρησω και αρχισει να μιλαει κτλ κτλ
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
nouvelle vague
Real Name: nada
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από nouvelle vague »

Εμενα πρωτη μερα με σταματησε ενας της ΠΚΣ για να μου δωσει ενα... κατι κοκκινο. Ηταν πολυ πρωι για αυτο το πηρα για να μην τον στεναχωρησω και αρχισει να μιλαει κτλ κτλ
Ολα τα λεφτα!!!Να μου δωσει κατι κοκκινο!Να σαι καλα μου εφτιαξες τη μερα!/Δεν το λεω ειρωνικα!
Παντως αν αρχισουν καταληψεις-αν και εχουμε ακομα καιρο μπροστα μας-μην αρχισουν διαφοροι να γκρινιαζουν και να λενε για μειοψηφιες κλπ..Πηγαιντε στη συνελευση, ψηφιστε, κατεβαστε πλαισιο, ψηφισμα η ο,τι αλλο θελετε, τελοσπαντων εκφραστε την αποψη σας μεσα στο συλλογο και μετα αν θελετε καντε οποιαδηποτε κριτικη!/ουτε αυτο αναφερεται συγκεκριμενα σε καποιον, απλως ακουσαν πολλη μουρμουρα τα αυτακια μου περσυ απο ατομα που δε συμμετειχαν σε οποιαδηποτε διαδικασια-απο τον καναπε μου ξερω κι εγω να bitchaρω!!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nouvelle vague την Τρί Οκτ 16, 2007 3:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

nouvelle vague έγραψε:Παντως αν αρχισουν καταληψεις-αν και εχουμε ακομα καιρο μπροστα μας-μην αρχισουν διαφοροι να γκρινιαζουν και να λενε για μειοψηφιες κλπ..Πηγαιντε στη συνελευση, ψηφιστε, κατεβαστε πλαισιο, ψηφισμα η ο,τι αλλο θελετε, τελοσαντων εκφραστε την αποψη σας μεσα στο συλλογο και μετα αν θελετε καντε οποιαδηποτε κριτικη!/ουτε αυτο αναφερεται συγκεκριμενα σε καποιον, απλως ακουσαν πολλη μουρμουρα τα αυτακια μου περσυ απο ατομα που δε συμμετειχαν σε οποιαδηποτε διαδικασια-απο τον καναπε μου ξερω κι εγω να bitchaρω!!!

+51
cloudland
Real Name: ΜΑΤΙΝΑ

Δημοσίευση από cloudland »

1)Το θέμα με το νόμο πλαίσιο δεν έχει λείξει.Όπως ειπώθηκε άλλοστε μάλλον θα παρθούν κομμάτια του νόμου πίσω.Γι αυτό τίποτα δεν έχει τελειώσει...

και

2)Όσον αφορα τη παράγραφο του νόμου που λέει ότι αν χαθούν 2 βδομαδες μαθήματα χάνεται και το εξάμηνο κάτι τέτοιο,στο πολυτεχνείο τουλάχιστον, αποκλείεται να εφαρμοστεί γιάτι οι καθηγητές έχουν δεσμευτεί ότι δε θα εφαρμοστεί κανένα κομμάτι του νόμου.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Είπαμε, συνηθίσαμε πλέον στις διπλές εξεταστικές, γιατί να μην κάνουμε και του χρόνου; :P
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ cloudland

1) Για την ακριβεια, η εφαρμογη του νομου πλασιου εχει ανασταλλει για την επομενη ακαδημαικη χρονια, καθως εντοπιστηκαν μερικα σημεια που χρηζουν διορθωσης (εντελω τυχαια!! :P). Πραγματι, λοιπον μπορουν να γινουν ακομα σχετικες κινησεις. Τη μορφη και των εκταση των κινησεων αυτων, ελπιζω, θα τη δειξει φυσικα ο κοσμος στα αμφιθεατρα και οχι στα διαδικτυακα φορα . ;)

2) Δε θα βασιζομουν σε αυτο. Ηδη εχουν γινει προσπαθειες στις συγκλητους απο τη πλευρα των καθηγητων και του πρυτανη για εφαρμογη παραγραφων του νομου. Σε αλλα ιδρυματα δε, που ειχαν παρεμφερη σταση με το ΕΜΠ εφαρμοστηκαν κανονικα οι αλλαγες μεχρι να ανασταλουν με εγκυκλιο του υπουργιου. Προσωπικη μου γνωμη, αν μια φορα θελουμε να υποστηριξουμε πως στεκομαστε στο υψος των περιστασεων (τις οποιες περιγραφουμε εδω και 2 περιπου χρονια μεσα απο συνελευσεις, πορειες κλπ) και διεκδικουμε μεχρι τελους, θα επρεπε να θυσιαζαμε  το εξαμηνο. Αλλα το κοστος μια τετοιας επιλογης δε προκειται να το παρθει ποτε απο καποια παραταξη, και αφου περασε και η εποχη που μια δυναμικη επετρεπε και επεβαλλε να γινει κατι τετοιο, δε νομιζω να υπαρξει παλι αυτος ο "κινδυνος" αμεσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τρί Οκτ 16, 2007 3:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

cloudland έγραψε:οι καθηγητές έχουν δεσμευτεί ότι δε θα εφαρμοστεί κανένα κομμάτι του νόμου
Ρε παιδιά είναι λογικό το να μην εφαρμοστεί ο οποιοσδήποτε νόμος; Δηλαδή εγώ αποφασίζω ότι δε μου αρέσει ο τάδε νόμος, άρα δεν τον εφαρμόζω; Το έχω αυτό το δικαίωμα; Όσο σκατά και να θεωρώ ότι είναι ο νόμος, ας παλέψω για να το δείξω στον κόσμο, στους βουλευτές ή όπου θέλω να το δείξω, ας καταψηφίσω αυτούς που τον θέσπισαν, ας κάνω ό,τι θέλω για να τον ανατρέψω, αλλά χρησιμοποιώντας τα δικαιώματά μου. Όσο υπάρχει, όμως, δεν μπορώ να μην τον εφαρμόζω. Και πολύ περισσότερο, όντας καθηγητής του Πολυτεχνείου με ρόλο κατά βάση παιδαγωγικό, να διακυρήσσω ότι δε θα τον εφαρμόσω δίνοντας το παράδειγμα της ασυδοσίας. Περί ασυδοσίας δεν πρόκειται; Με το δικαίωμα ποιας εξουσίας μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποφασίσει ποιο νόμο θα εφαρμόσει και ποιον όχι;
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ timo m

Θεωρεις πως περισσοτερο δικιο εχει πχ η καθε γιανακου και ο καθε υπ παιδειας να εφαρμοζει ενα νομο που αφορα τους φοιτητες και τις οικογενειες τους την ωρα πχ που τα 4/5 των σχολων ψηφιζουν πως διαφωνουν με αυτο το νομο, και κατεβαινουν σε διαδηλωσεις επι 1,5 χρονο, ενω οι ιδιοι οι ψηφοφοροι μετα φτυνουν στα ισια την υπευθυνη για την εφραμογη/προωθηση του;

Θεωρεις με αυτα τα δεδομενα πως η θεσμοθετημενη εξουσια εχει πραγματι δικιο να κανει ο,τι γουσταρει, ακομα και αν ο λαος με τα πενιχρα μεσα που εχει να εκφραστει διαφωνει;

Δε αμφισβητεις μετα απο ολα αυτα εστω και ελαχιστα πως αυτο το "δημοκρατικο συστημα" μπορει να μην ειναι τοσο λαικο και δικαιο;
Πως δε θα πρεπε να υπαρχει κοσμος που να διαφωνει/αμφισβητει τις αποφασεις της εξουσιας; Ο λαος δε θα πρεπει να εχει την εξουσια, μερος της οποιας, ακομα και σε αυτο το κωλοσυστημα, παραχωρει στους "διαχειριστες" του; Την αποποιειται πληρως ο λαος την εξουσια του μετα την εκλογη αντιπροσωπων;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
timos_m

Δημοσίευση από timos_m »

Ο νόμος δεν είναι προσωπικός της Γιαννάκου και ο λαός το ξέρει αυτό. Ανήκει στα πλαίσια της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής. Ο ίδιος ο Καραμανλής, εξάλλου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις μεταρρυθμίσεις για την παιδεία ενστερνιζόμενος τις απόψεις της Γιαννάκου. Δυστυχώς (; ) η κυβέρνηση είναι ενιαία για όλο το λαό και ψηφίζεται από το σύνολό του και όχι από τους φοιτητές ξεχωριστά για το ζήτημα της παιδείας ή από τους συνταξιούχους για το ζήτημα της συνταξιοδότησης. Η θεσμοθετημένη εξουσία επομένως, δίκαια μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά ακολουθεί τις επιταγές του λαού.

Διαφωνείς ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται;

Edit: Για να μην παρεξηγηθώ, δε σου λέω ότι θεωρώ το νόμο σωστό για μένα. Σου λέω όμως, ότι τον θεωρώ δίκαιο από τη στιγμή που βγήκε από τη βουλή την εκλεγμένη από το λαό. Αν τώρα το σύστημα αυτό είναι λάθος, αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Offtopic: Λέγετέ με απλά Τίμο αν σας βολεύει  :)
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

timos_m έγραψε:Ο νόμος δεν είναι προσωπικός της Γιαννάκου και ο λαός το ξέρει αυτό. Ανήκει στα πλαίσια της ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής. Ο ίδιος ο Καραμανλής, εξάλλου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα στις μεταρρυθμίσεις για την παιδεία ενστερνιζόμενος τις απόψεις της Γιαννάκου.
για αυτο ειπα "η καθε γιανακου και ο καθε υπ παιδειας" προηγουμενως. Και ας παραδεχτουμε πως δεν θεμα ουτε καν της κυβερνησης μοναχα, που ξαφνικα θυμηθηκε τη λυση στα προβληματα της παιδειας αναγωντας τη σε οικονομικο αγαθο, και ως εκ θαυματος μετα απο τον αλτρουισμο που επεδειξαν οι μεγαλοι  λατρες της παιδειας δλδ παγκοσμιοι οικονομικοι οργανισμοι... Οποτε δεν ειναι καν θεμα κυβερνητικης πολιτικης αλλα
διεθνους οικονομικης χουντας... αλλα ας μη το παμε τοσο μακρια, και αν θεωρησουμε πως εστω λειτουργουμε με μια επιφαση δημοκρατιας και εκλεγμενους αντιπροσωπους που εφαρμοζουν τη θεληση του λαου, δανειζομενοι λιγη απο την εξουσια που ο λαος τους παρεχει. Αλλα δεν ισχυει αυτο εδω ετσι; Ο κοσμος στους δρομους, στις αιθουσες, στις σχολες, στα σχολεια κλπ εδειξε πως διαφωνουσε και αντιμετωπιστηκε με καταστολη και αλλαζονια...
timos_m έγραψε:Δυστυχώς (; ) η κυβέρνηση είναι ενιαία για όλο το λαό και ψηφίζεται από το σύνολό του και όχι από τους φοιτητές ξεχωριστά για το ζήτημα της παιδείας ή από τους συνταξιούχους για το ζήτημα της συνταξιοδότησης. Η θεσμοθετημένη εξουσία επομένως, δίκαια μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν κάνει ό,τι γουστάρει, αλλά ακολουθεί τις επιταγές του λαού.

Διαφωνείς ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται;
Απαντησα εν μερη απο πανω, συμπληρωνω πως αμφισβητω περα για περα πως καθε νομος που ψηφιζεται ειναι προς το συμφερον μου ή πως ειναι δικαιως. Νομιζω πως εξυπακουεται πως δε θελα ενας τετοιος νομος να εφαρμοστει. Εινια κανεις μεσος ανθρωπος που θελει τη μειωση κατα 10% της φορολογιας των μεγφαλων επιχειτρησεων και ταυτοχρονα νεο φορο για  φορο κατοχης ακινηυτης περιουσιας χωρις οριο ετραγωνικων προς τα κατω; αλλα προφανως αφου αυτους ψηφισε ο λαος αυτο θα γουσταρει κιολας....

Ο μπατσος εινια μεσα στο κεφαλι μας και ο στοχος το μυαλο....

Αν θες απαντησε και στις ερωτησεις που εχω θεσει δεν ειναι 100% ρητορικες

edit: Διορθωσα τα quotes, οποτε χωρις να αλλαζουν πολλα στην παντηση μου προσθετω πως το φτυσιμο και η γιανακου πχ δε το φαγε μονο απο τους φοιτητες, αλλα απο αρκετα περισστερες κοινωνικες συνιστωσες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τρί Οκτ 16, 2007 4:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
timos_m

Δημοσίευση από timos_m »

Οι νόμοι δεν μπορούν να αρέσουν σε όλους, λογικό είναι. Όπως είπα και πιο πάνω, δε σου είπα καν ότι μου αρέσει εμένα ο συγκεκριμένος νόμος. Προτείνεις, λοιπόν, να μην εφαρμοστεί; (Αυτό μόνο αμφισβητώ, αν κατάλαβες· το δικαίωμα της επιλογής των εφαρμοστέων νόμων από τον καθένα)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος timos_m την Τρί Οκτ 16, 2007 4:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”