Έσπασαν τις κάμερες της βιβλιοθήκης

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Η ύπαρξη των καμερών ασφαλείας δε με είχε ενοχλήσει ποτέ.Απο την άλλη όμως κατανοώ οτι κάποιους μπορεί να τους ενοχλεί.
Παραβίαση προσωπικών δεδομένων δεν ξέρω αν υπάρχει (άλλωστε ο καθένας την εκλαμβάνει διαφορετικά),το μόνο σίγουρο είναι όμως πως η καταστροφή-βανδαλισμός των καμερών είναι κατακριτέα.
Αυτή είναι η φιλοσοφία τους,η νοοτροπία τους και βάση αυτών καθορίζονται οι συγκεκριμένες -αλλά και παρόμοιες- συμπεριφορές.Δε θα καταλάβω ποτέ τι διάολο καταφέρνουν αυτοί που προβαίνουν σε τέτοιους είδους ενέργειες.
Ή μάλλον καταφέρνουν κάτι σαν κι αυτό:
Το θλιβερό είναι ότι με τέτοιες ενέργειες δεν προστατεύεται το άσυλο, αντίθετα δίνεται λαβή για περαιτέρω καταστολή.
Η παραπάνω άποψη,διατυπωμένη απ΄τον BO,δεν είναι υπερβολική.Εντάξει,δε θα αρθεί το άσυλο απ'τους βανδαλισμούς στη βιβλιοθήκη,αλλά μέσα απο μια σειρά γεγονότων και (ψευτο)αφορμών θα μνημονευτούν τα επεισόδια και θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ της άρσης του ασύλου.
Δίνονται αφορμές για αστυνόμευση -έστω κι απο security- εξέλιξη που μόνο εντάσεις θα προκαλέσει.

Πάντως μιας και γίνεται λόγος για τη χρησιμότητα ή μη των καμερών ασφαλείας,θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται στα αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια της εξεταστικής,έτσι ώστε να εντοπίζονται οι παραβάτες.
Είχε ανοίξει κάποτε ένα topic στο site της Έδρας για την καταπολέμηση της αντιγραφής.
Ε,πιστεύω οτι βρήκα την πιο αποτελεσματική λύση  :Hangman:
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Btw, το θέμα θα μπορούσε να διατυπωθεί ισοδύναμα ως:

Τι σπάσανε; Σπάσανε τις κάμερες... Οι αλήτες! Οι αλήτες! Σπάσανε οι αλήτες του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Πολυτεχνείου τις κάμερες της βιβλιοθήκης!

Αλητεία! Όλη η μούργα... όλη η μούργα στην αναρχία και την αριστερά! Η μούργα! Τα καθιζήματα! Ποιος προσέβαλλε το άσυλο; Ποιος προσέβαλλε το άσυλο; Εγώ;! Εγώ ή οι κλίκες των αναρχικών και των αριστερών; Ποιος υποβάθμισε τα δημόσια ΑΕΙ;

Αλητεία! Αίσχος! Αίσχος! Είναι το τελευταίο μου post σε αυτό το thread! Να πάνε στο διάολο όλοι!

[scrolling text]Η φασιστική αγέλη των αναρχικών προσπαθεί με μαδέρια να τυφλώση τους ηλεκτρονικούς ρουφιάνους στο ΕΜΠ[/scrolling text]

[youtube]http://youtube.com/watch?v=llzB1rpWzbs[/youtube]
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

:prayer:  :prayer:  :prayer:  :prayer:
:ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:
:ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:  :ROFL2:
:prayer2:  :prayer2:  :prayer2:

χαχαχαχαχαχαχα πραγματικα απιθανο!!! χαχαχαχα
θα πεθανω στα γελια!  :P

ΥΓ: bbcode για scrolling text παιζει να δουμε;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Mulholland Vader
Real Name: Γιαννης

Δημοσίευση από Mulholland Vader »

drcypher έγραψε:Απλώς έχω την αίσθηση ότι δεν διάβασες όσα γράφτηκαν και παρόλα αυτά τα αξιολόγησες στο παραπάνω post σου. Δεν μίλησε κάποιος για προσωπικά δεδομένα (με την τυπική έννοια) και δεν σταθήκαμε στο θέμα της βιβλιοθήκης καθαυτό. Μετατρέπω, λοιπόν, την ειρωνία σε ερώτημα: Δεδομένου ότι και στο παρελθόν έχουν κλαπεί υπολογιστές και εξοπλισμός αξίας από εργαστήρια, θα έβαζες κάμερες στα εργαστήρια;

Ο ωχαδερφισμός που αναφέρεις, άλλωστε, δεν είναι πιο εκνευριστικός από το κλισέ που διατύπωσες. Αν θες, λοιπόν, ας μπούμε στην ουσία, αλλιώς ας σταματήσουμε εδώ ;)
Δεν το εγραψα σωστα, αλλα δεν αναφερομουν σε συγκεκριμενες αποψεις που διαβασα εδω μεσα. Οποτε καλα εκανες και παρεξηγησες. Γενικα μου τη δινει πολυ ασχημα το ολο θεμα παραβιαση προσωπικων δικαιωματων, γιατι ειναι απο τις κλασικες περιπτωσεις οπου ακουει η καθε κατινα μια λεξη και πορωνεται και την υπερασπιζεται μεχρι να πεθανει. Ειναι πολυ της μοδας, καταλαβες?

Επισης, δεν εχω καμια διαθεση να συζητησω σε ενα φορουμ ενα θεμα σαν κι αυτο ωστε να καταληξουμε στο τελος εγω κι εσυ οτι ειμαστε νοημονα οντα και οτι σε εναν τελειον κοσμον θα ηταν αλλιως τα πραγματα και θα συνεβαινε ενα εκ των εξης 3 πραγματων:

1. Ειτε δε θα χρειαζονταν καν καμερες γιατι θα ηταν αυτονοητο οτι κανεις δεν κλεβει, βιαζει, καταστρεφει, σκοτωνει, γαμαει και δερνει.ι

2. Οι καμερες δε θα ενοχλουσαν κανεναν γιατι το συστημα ελεγχου θα ηταν δικαιο, σωστο, αδιαβλητο και ηθικο οποτε δε θα ειχε γινει της μοδας η παραβιαση προσωπικων δεδομενων ή στην τελευταια περιπτωση και πιο ρεαλιστικη οτι

3. Δε θα υπηρχαν καμερες για να παραπονιουνται αυτοι που φοβουνται την κοινωνικη κατακραυγη επειδη ηπιαν Κοκα Κολα (που ειναι αμερικανικο προιον) μεσα στη βιβλιοθηκη, δε θα ηταν τελειος ο κοσμος και θα υπηρχε ληστεια, κλοπη, βιασμος, φονος αλλα τουλαχιστον η αστυνομευση θα ηταν σωστη και θα επιανε τους παραβατες χωρις την αναγκη χρησης καμερας ασφαλειας.

Και ακομα κι αν βρισκεις λιγο προκλητικο και ειρωνικο το υφακι μου (ειναι, αλλα οχι προς εσενα, ουτε προς καποιον αλλον εδω μεσα, προς την κενωνια την ατιμη γενικοτερα) πιστευω οτι σιγουρα αν τα βαλουμε κατω συμφωνουμε ως επι το πλειστον, οπως και με τους περισσοτερους εδω μεσα στη θεωρια.

Ομως η ουσια παραμενει οτι οι καμερες στην βιβλιοθηκη καταστραφηκαν, οτι υπαρχουν κλεφτες και ληστες, βιαστες και δολοφονοι, εκμεταλλευτες και απατεωνες, οποτε το λιγοτερο ειναι η παραβιαση προσωπικων δεδομενων οπως το βλεπω εγω. Στην τελικη, ποιος νοιαζεται για το τι κανει ο καθενας στην βιβλιοθηκη του ΕΜΠ και ποιος ειναι ακομα πιο βλακας ωστε να κανει κατι που δε θελει να το ξερουν οι αλλοι εκει μεσα? Αν το θεμα μας ειναι το οικονομικο και η σπαταλη για καμερες ασφαλειας ενω αυτες δεν χρησιμοποιουνται σωστα, εχεις απολυτο δικιο και συ και ολοι οι αλλοι και δεν χρειαζοταν το συγκεκριμενο παραδειγμα για να υποπτευθει ο κοσμος οτι στην Ελλαδα και πιθανοτατα και αλλου τα χρηματα και τα κονδυλια εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους.

Γενικα δεν ξερω αν το καταλαβες, αλλα αυτο βαριομουν να κανω, να καθομαι να γκρινιαζω για οσα βλεπω γυρω μου και με στεναχωρουν, αλλα τελικα το εκανα γιατι απο τη μια σκεψη πας στην αλλη. Τελος παντων, πισ μπραδα.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Καλό δόκτωρα!
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

θεωρώ τα μέλη της αντι-εξουσιαστικής κοινότητας ανίκανους να εκπροσωπήσουν την πλειοψηφία
Ισως αν η πλειοψηφια δεν αποβλακωνοταν μπροστα απο το χαζοκουτι να μπορουσαν να τη εκπροσωπήσουν (Χωρις να διαφωνω με τα σχολια του Noir τον οποιο νομιζω αρχιζω να συμπαθω)

Αυτο που εγινε με σενα Sparc (αν καταλαβα καλα σε χτυπησε αυτοκινητο? και μετα εφυγε?) δεν φταινε οι αυτο... οπως λεγονται (soz καινουργιος). Φταινε οι πολιτικοι και ολοι οι αλλοι που χρειαζονται την ασφαλεια για τα "προσωπικά δεδομένα" γιατι ο κανακαρης τους δεν πηγε στρατο και αυτο θα τους κανει κακο στην καριερα. Ποιος ξερει? Ισως αυτος που σε χτυπησε να ειναι τωρα στη Βουλη. Αν σε (χτυπα ξυλο) σε σκοτωνε και δεν του εβγαζαν το ασυλο του μετα (ενα ασυλο το οποιο δεν πολυσυζητα κανεις) για να δικαστει, δεν θα λεγαμε "Α πα πα πα παα! Δεν εχει ξαναγινει τετοιο πραγμα! Μα πως το επιτρεπουν?".
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Είναι καταπλητικό πως κάποιοι μετατοπίζουν το θέμα για να περάσουν τις θέσεις τους. Το θέμα είναι αν είναι χρήσιμες οι κάμερες; Προσωπικά και εγώ θεωρώ πως είναι άχρηστες και πως υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι να διασφαλιστεί πως δεν θα κλαπεί κάτι αξίας. Αλλά άλλο συζητάγαμε αν δεν κάνω λάθος!

Το θέμα είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων πήρε τα ρόπαλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και άρχισε να σπάει. Αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι βανδαλισμός! Και το αν ήταν ή όχι χρήσιμες, δεν είναι δικαιολογία! Πρέπει να καταλάβουμε το αυτονόητο, ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένα και δημοκρατικά όντα, και όχι κρο μάνιον, θα πρέπει να λύνουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο, δεν χρειάζεται να αρχίσω στο κλωτσομπουνίδι κάποιον επειδή διαφωνώ μαζί του, αρκεί να πείσω όλους τους άλλους ότι είναι λάθος αυτά που λέει, ούτε να σπάω ότι βρώ, μη σεβόμενος βασικά δικαιώματα άλλων, και στην περίπτωσή μας και το άσυλο, επειδή διαφωνώ!

dr, απίθανο το βιντεάκι!

Πάω να κάνω λαμπόγυαλο το σπίτι του γείτονα, επειδή διαφωνώ μαζί του, ούτως ή άλλως δεν μου χρειάζεται σε κάτι..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Είναι καταπλητικό πως κάποιοι μετατοπίζουν το θέμα για να περάσουν τις θέσεις τους
Απλα ξεχασα να πω αυτο:
θεωρώ πως είναι άχρηστες και πως υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι να διασφαλιστεί πως δεν θα κλαπεί κάτι αξίας
και
Το θέμα είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων πήρε τα ρόπαλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και άρχισε να σπάει. Αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι βανδαλισμός!
Και να συμπληρωσω οτι οι ανθρωποι εχουν ματια και με κοιταζουν γι'αυτο παω να βγω στο δρομο να βγαλω τα ματια των περαστικων.

P.S. Αν οι καμερες ηταν οσο παλιες οσο περιγραφονται τοτε ισως να κανανε καλο που τις "κατεβασαν" γιατι εκαναν την δουλεια χωρις αμοιβη, γρηγορα και τωρα το μερος ειναι ετοιμο για καινουργιες καμερες. Απο αυτες που αναλυουν σε αλγοριθμο τις φατσες μας, τις αποθηκευουν και τις στελνουν δεξια και αριστερα ωστε να γνωριζουν οι αλλοι (φυλακες σε αλλο κτιριο οταν περνας μπροστα απο μια αναλογη καμερα) οτι ησουν στο ταδε κτιριο μισο μηνα πριν σκασει βοβμα και για αυτο να σε προσεχουν ιδιαιτερα.

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Hengeo έγραψε:Είναι καταπλητικό πως κάποιοι μετατοπίζουν το θέμα για να περάσουν τις θέσεις τους.

Το θέμα είναι αν είναι χρήσιμες οι κάμερες; Προσωπικά και εγώ θεωρώ πως είναι άχρηστες και πως υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι να διασφαλιστεί πως δεν θα κλαπεί κάτι αξίας. Αλλά άλλο συζητάγαμε αν δεν κάνω λάθος!
Μην το βλέπεις ως μετατόπιση. Π.χ. εγώ (χωρίς να θεωρώ εδώ ή παρακάτω ότι με θίγεις, απλώς αναφορικά) το εξέλαβα ως αφορμή, αφού διευκρίνησα ότι προσωπικά δεν θα κατέφευγα σε αυτή τη λύση. Δεν ξέρω αν χαίρομαι ή αν ντρέπομαι που δεν θα το έκανα (είναι και θέμα στυλ/νοοτροπίας), αλλά γνωρίζω ότι δεν θα το έκανα. Προφανώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι, οι περισσότεροι από τους οποίους σέβονται κάποια τυπική ή γραφειοκρατική διαδικασία και συνήθως αφήνουν την απόφαση στην κρίση του πρύτανη (ή, στην καλύτερη, της συγκλήτου) ή απλώς μετέωρη.

Αλλά δεν αντιλαμβάνεται καθένας με τον ίδιο τρόπο την επιτακτικότητα ή την κρισιμότητα μιας κατάστασης, με επακόλουθο να μην αναγνωρίζει και υιοθετεί τους ίδιους τρόπους δράσης. Αυτό το λέω για να μην εκπλήσσεστε που κάποιοι άνθρωποι φτάνουν στα άκρα. Νομίζω το ίδιο θα έλεγα και για κάποιον που του σκότωσαν το παιδί: Θα μπορούσε να μείνει ψύχραιμος, θα μπορούσε να αδιαφορήσει ή να πάρει ένα πιστόλι και να αρχίσει πανηγύρι. Κάποιες επιλογές δεν θα τις επέλεγα ή επικροτούσα, αλλά σε καμία περίπτωση δε μου προκαλούν έκπληξη/απορία.
Hengeo έγραψε:Το θέμα είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων πήρε τα ρόπαλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και άρχισε να σπάει. Αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι βανδαλισμός! Και το αν ήταν ή όχι χρήσιμες, δεν είναι δικαιολογία! Πρέπει να καταλάβουμε το αυτονόητο, ότι αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένα και δημοκρατικά όντα, και όχι κρο μάνιον, θα πρέπει να λύνουμε τις διαφορές μας με ειρηνικό τρόπο, δεν χρειάζεται να αρχίσω στο κλωτσομπουνίδι κάποιον επειδή διαφωνώ μαζί του, αρκεί να πείσω όλους τους άλλους ότι είναι λάθος αυτά που λέει, ούτε να σπάω ότι βρώ, μη σεβόμενος βασικά δικαιώματα άλλων, και στην περίπτωσή μας και το άσυλο, επειδή διαφωνώ!
Σύμφωνοι. Αλλά (και πάλι χωρίς να επικροτώ κατ' ανάγκην την συγκεκριμένη κίνηση) ο τρόπος που το θέτεις οδηγεί σε ένα ευχολόγιο και τίποτα παραπάνω. Δηλ. θα αποφασίσουμε όλοι τι κακό πράγμα που είναι οι κάμερες και στο πλαίσιο του πολιτισμού μας θα τις αφήσουμε εκεί μέχρι να φύγουν μόνες τους (ή μέχρι να εγκατασταθούν κι άλλες). Με άλλα λόγια εμένα προσωπικά με βδελύττει η έννοια της ειρήνης και του πολιτισμού που ισοδυναμεί ή συνεπάγεται ειρηνική και πολιτισμένη απραξία.

Για την ιστορία και την τάξη των πραγμάτων, ας κρατήσουμε τις λεπτομέρειες στις πραγματικές τους διαστάσεις: Δεν σπάσανε ό,τι βρήκανε, δεν αρχίσανε το κλωτσομπουνίδι (ή απείλησαν κάποιον από τους φοιτητές ή τους εργαζόμενους στη βιβλιοθήκη). Χωρίς αυτό να σημαίνει πως η πράξη καθαυτή και στις πραγματικές διαστάσεις δεν παύει να είναι επιθετικός πριμιτιβισμός.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Hengeo έγραψε:Το θέμα είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων πήρε τα ρόπαλα ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο και άρχισε να σπάει. Αυτό, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, είναι βανδαλισμός! Και το αν ήταν ή όχι χρήσιμες, δεν είναι δικαιολογία

ειναι λαθος να βλεπουμε τα πραγματα αποκομμενα απο το συνολικο τους πλαισιο. Διαβαζοντας οτι κατεβασαν καμια 15αρια καμερες στη βιβλιοθηκη,  δημιουργουνται τα ερωτηματα: απο ποιον μπηκαν και γιατι μπηκαν.  Ψαχνοντας το, προκυπτει πως οι καμερες ειναι πεταμενα λεφτα. Δεν χρειαζεται να εισαι ο Αρσεν Λουπεν για να βρεις τροπο να κλεψεις ενα βιβλιο απο τη βιβλιοθηκη, ενω και το ζωγραφισμα τοιχων-γραφειων συνεχιζεται ανεξαρτητα απο την υπαρξη καμερων. Μαλιστα, ολα αυτα θα μπορουσαν σιγουρα να ειχαν προβλεφθει απο τις πρυτανικες αρχες.

Αυτες ομως, επελεξαν να πεταξουν απο το παραθυρο καποιες χιλιαδες ευρω (απο την ελλιπη χρηματοδοτηση που λαμβανουν) για να εγκαταστησουν ενα συστηα αμφιβολου ποιοτητας. Και εμεις, αντι να ζηταμε το λογο απο τις πρυτανικες αρχες που πετανε το δημοσιο χρημα καθομαστε και διαφωνουμε εδω και 5 σελιδες για το αν ο ενδεδειγμενος τροπος κατεβασματος ενος αχρηστου συστηματος (που δεν θα επρεπε καν να εγκατασταθει) ειναι οι 'προλεταριακες' βαριοπουλες ή τα 'δημοκρατικα' κατσαβιδια.

Συγκρινουμε δηλαδη ενα εγκλημα (διασπαθιση χρηματος) με μια ενεργεια που επρεπε ετσι και αλλιως να γινει, πιθανα με διαφορετικο τροπο...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Βραχνός Προφήτης έγραψε:απο ποιον μπηκαν και γιατι μπηκαν.  Ψαχνοντας το, προκυπτει πως οι καμερες ειναι πεταμενα λεφτα

[..]

Αυτες ομως, επελεξαν να πεταξουν απο το παραθυρο καποιες χιλιαδες ευρω (απο την ελλιπη χρηματοδοτηση που λαμβανουν) για να εγκαταστησουν ενα συστηα αμφιβολου ποιοτητας. Και εμεις, αντι να ζηταμε το λογο απο τις πρυτανικες αρχες που πετανε το δημοσιο χρημα καθομαστε και διαφωνουμε εδω και 5 σελιδες για το αν ο ενδεδειγμενος τροπος κατεβασματος ενος αχρηστου συστηματος (που δεν θα επρεπε καν να εγκατασταθει) ειναι οι 'προλεταριακες' βαριοπουλες ή τα 'δημοκρατικα' κατσαβιδια.
+1 (όσοι ξεμείνατε από "+ credits", μπορείτε να προμηθευτείτε κάρτες ανανέωσης από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική μας σελίδα ώστε να μοιράζετε πόντους σε όλους τους αγαπημένους σας posters... ειδική προσφορά: 5 ευρώ οι 20 πόντοι, 10 ευρώ οι 50!!! (για περιορισμένο χρονικό διάστημα) :P )
Άβαταρ μέλους
FreeThinker

Δημοσίευση από FreeThinker »

drcypher έγραψε:
Dennis Lynn Rader έγραψε:Kati remalia kai argosxoloi spasan tis kameres pou afenos agorasthikan me ta xrimata tou ellinikou laou kai afeterou prospathoun na mas prostatepsoun kai oxi na mas parakolouthisoun.Anagi mas eixane!Megali idea gia ton eauto mas exoume telika.

H praxi auti den sinista fasistiki kai antidimokratiki antilipsi?
Poios pire tin apofasi?Me poio dikaioma kanan auto pou ekanan?
Ntropi!
Νομίζω ότι το θέμα έχει αρκετές παραμέτρους για να αντιμετωπιστεί με απλά κλισέ, και προσφέρεται ως τροφή για περαιτέρω σκέψη και προβληματισμό σε κάποια πολύ κρίσμα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη δημοκρατία, το κράτος και τον εαυτό μας σε σχέση με αυτά.

Σε πρώτη φάση μπορούμε να κάνουμε δυο αμοιβαίως αποκλειόμενες υποθέσεις: (α) τα παλικάρια ήταν κομπλεξικοί αρούγκανοι οι οποίοι εκφράζουν θυμό μέσω της βίας, έχοντας επιλέξει ως αφορμή ένα δήθεν "πολιτικό" σκεπτικό όπως θα μπορούσαν να είχαν διαλέξει μια ποδοσφαιρική ομάδα, μια θρησκεία ή κάτι παρεμφερές ή (β) η αμφιλεγόμενη αυτή πράξη εκφράζει στ' αλήθεια έναν προβληματισμό και ένα σκεπτικό που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να μας ερεθίσει. Είναι προφανές πως όποιος έχει αποφασίσει μέσα του σχετικά με την αλήθεια της υπόθεσης (α) δεν έχει νόημα να συνεχίσει. Θα χάσει το χρόνο του και θα νευριάσει. Το υπόλοιπο, λοιπόν, κείμενο θα βασιστεί στην υπόθεση (β).
Φυσικά το γεγονός και μόνο ότι έσπασαν τις κάμερες ενώ θα μπορούσαν απλώς να τις ξεβιδώσουν ήσυχα και ωραία, νομίζω ότι αποδεικνύει πως πρόκειται για το ενδεχόμενο (α). Τώρα αν θέλεις κάποιος να βλέπει τα αισιόδοξα μηνύματα που προωθούν οι πράξεις βίας, ας τολμήσει να υπερασπιστεί και την πολιτική της Αμερικής. Είναι σαν ένας ζωγράφος να μας δείχνει μια λευκή σελίδα. Ασχέτως του αν κάποιοι θαυμαστές του θεωρούν ότι η ζωγραφιά εκφράζει την κενότητα του σύμπαντος, την απομάκρυνση των ατόμων, κτλ, κτλ και άρα είναι αφορμή για προβληματισμό, το γεγονός είναι ένα: ο ζωγράφος είναι για κλάματα.
Παρόλ'αυτά, θα δεχτώ την συμβουλή του drcypher και δε θα συνεχίσω γιατί θα εκνευριστώ.

Ένα μόνο πραγματάκι ακόμα:
noir έγραψε:Πληροφοριακα μονο, η αντιεξουσιαστικη "κοινοτητα" δε διεκδικει και δεν αξιωνει να αντιπροσωπευσει κανενα. Οπως δε διεκδικει και θεση εξουσιας.
Τουλάχιστον να κάποιος που δε λέει το κάνω "για το καλό σου". Πολύ χαίρομαι που τα παληκάρια εκφράζουν τους εαυτούληδες τους και μόνο. Τουλάχιστον έχουν επίγνωση του ότι κανείς άλλος εκτός "κοινοτητας" ή τουλάχιστον πολύ κοντά σε αυτή, δεν εγκρίνει τις πράξεις τους (και όχι τα αιτήματά τους). Έτσι απλά το διευκρινίζω για μη νομίζει κανείς ότι εκτός από τον εαυτό του βοηθά και την κοινωνία μας. Το αποτέλεσμα: να έχουμε βρεθεί εμείς οι "κοινοί θνητοί" ανάμεσα στα κοράκια της κυβέρνησης που κάνουν ότι τους καπνίσει (και έχουν και την εξουσία να το κάνουν) και στα "γεράκια" τις αριστεράς που επίσης κάνουν ότι τους καπνίσει (και έχουν και τη δύναμη να το κάνουν). Ηλίου φαεινότερο ποιος βγαίνει ζημιωμένος.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

FreeThinker έγραψε:Τώρα αν θέλεις κάποιος να βλέπει τα αισιόδοξα μηνύματα που προωθούν οι πράξεις βίας, ας τολμήσει να υπερασπιστεί και την πολιτική της Αμερικής.
Δεν είναι αισιόδοξο μήνυμα, είναι αφορμή. Θέλω να πιστεύω ότι η διαφορά ανάμεσα στις εκφράσεις είναι προφανής και κατανοητή... δεν μπορώ να την κάνω πιο λιανά ;)
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

ενώ θα μπορούσαν απλώς να τις ξεβιδώσουν ήσυχα και ωραία
Και μετα να τις χρησιμοποιησουν για δικο τους σκοπο? Ισως να το εκανα εγω αυτο... Να πολεμουσα την φωτια με φωτια! (Αν και μαλλον περισσοτερο κακο θα μου εκανε (η φωτια) καθως επισης δεν θα βοηθουσε και τον σκοπο τους να χρησιμοποιουσαν τις καμερες)

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
fairy-tale

Δημοσίευση από fairy-tale »

Οι κάμερες στη βιβλιοθήκη παραβίαζαν το προσωπικό απόρητο γιατί δεν υπήρχε πουθενά ανακοίνωση "ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κυκλωμα καμερών" και μάλιστα πριν συμβεί αυτό υπήρχαν ακόμα και καθηγητές που δεν ήξεραν ότι υπάρχουν εκεί οι κάμερες.
Από κει και πέρα θεωρώ ότι η σωστή αντιμετώπιση θα ήταν μια συζήτηση με την πρυτανεία του ΕΜΠ παρολαυτά καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την αντίρρησή του με όποιον τρόπο πιστεύει ως αποτελεσματικότερο.
Δεν θα κατακρίνω το στέκι από τη στιγμή που οι κάμερες βρισκονταν (κατά κάποιο τρόπο) καταχρηστικά εκεί και καμιά από τισ παρατάξεις δεν έκανε τίποτα γι αυτό.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”