drcypher έγραψε:Απλώς έχω την αίσθηση ότι δεν διάβασες όσα γράφτηκαν και παρόλα αυτά τα αξιολόγησες στο παραπάνω post σου. Δεν μίλησε κάποιος για προσωπικά δεδομένα (με την τυπική έννοια) και δεν σταθήκαμε στο θέμα της βιβλιοθήκης καθαυτό. Μετατρέπω, λοιπόν, την ειρωνία σε ερώτημα: Δεδομένου ότι και στο παρελθόν έχουν κλαπεί υπολογιστές και εξοπλισμός αξίας από εργαστήρια, θα έβαζες κάμερες στα εργαστήρια;
Ο ωχαδερφισμός που αναφέρεις, άλλωστε, δεν είναι πιο εκνευριστικός από το κλισέ που διατύπωσες. Αν θες, λοιπόν, ας μπούμε στην ουσία, αλλιώς ας σταματήσουμε εδώ

Δεν το εγραψα σωστα, αλλα δεν αναφερομουν σε συγκεκριμενες αποψεις που διαβασα εδω μεσα. Οποτε καλα εκανες και παρεξηγησες. Γενικα μου τη δινει πολυ ασχημα το ολο θεμα παραβιαση προσωπικων δικαιωματων, γιατι ειναι απο τις κλασικες περιπτωσεις οπου ακουει η καθε κατινα μια λεξη και πορωνεται και την υπερασπιζεται μεχρι να πεθανει. Ειναι πολυ της μοδας, καταλαβες?
Επισης, δεν εχω καμια διαθεση να συζητησω σε ενα φορουμ ενα θεμα σαν κι αυτο ωστε να καταληξουμε στο τελος εγω κι εσυ οτι ειμαστε νοημονα οντα και οτι σε εναν τελειον κοσμον θα ηταν αλλιως τα πραγματα και θα συνεβαινε ενα εκ των εξης 3 πραγματων:
1. Ειτε δε θα χρειαζονταν καν καμερες γιατι θα ηταν αυτονοητο οτι κανεις δεν κλεβει, βιαζει, καταστρεφει, σκοτωνει, γαμαει και δερνει.ι
2. Οι καμερες δε θα ενοχλουσαν κανεναν γιατι το συστημα ελεγχου θα ηταν δικαιο, σωστο, αδιαβλητο και ηθικο οποτε δε θα ειχε γινει της μοδας η παραβιαση προσωπικων δεδομενων ή στην τελευταια περιπτωση και πιο ρεαλιστικη οτι
3. Δε θα υπηρχαν καμερες για να παραπονιουνται αυτοι που φοβουνται την κοινωνικη κατακραυγη επειδη ηπιαν Κοκα Κολα (που ειναι αμερικανικο προιον) μεσα στη βιβλιοθηκη, δε θα ηταν τελειος ο κοσμος και θα υπηρχε ληστεια, κλοπη, βιασμος, φονος αλλα τουλαχιστον η αστυνομευση θα ηταν σωστη και θα επιανε τους παραβατες χωρις την αναγκη χρησης καμερας ασφαλειας.
Και ακομα κι αν βρισκεις λιγο προκλητικο και ειρωνικο το υφακι μου (ειναι, αλλα οχι προς εσενα, ουτε προς καποιον αλλον εδω μεσα, προς την κενωνια την ατιμη γενικοτερα) πιστευω οτι σιγουρα αν τα βαλουμε κατω συμφωνουμε ως επι το πλειστον, οπως και με τους περισσοτερους εδω μεσα στη θεωρια.
Ομως η ουσια παραμενει οτι οι καμερες στην βιβλιοθηκη καταστραφηκαν, οτι υπαρχουν κλεφτες και ληστες, βιαστες και δολοφονοι, εκμεταλλευτες και απατεωνες, οποτε το λιγοτερο ειναι η παραβιαση προσωπικων δεδομενων οπως το βλεπω εγω. Στην τελικη, ποιος νοιαζεται για το τι κανει ο καθενας στην βιβλιοθηκη του ΕΜΠ και ποιος ειναι ακομα πιο βλακας ωστε να κανει κατι που δε θελει να το ξερουν οι αλλοι εκει μεσα? Αν το θεμα μας ειναι το οικονομικο και η σπαταλη για καμερες ασφαλειας ενω αυτες δεν χρησιμοποιουνται σωστα, εχεις απολυτο δικιο και συ και ολοι οι αλλοι και δεν χρειαζοταν το συγκεκριμενο παραδειγμα για να υποπτευθει ο κοσμος οτι στην Ελλαδα και πιθανοτατα και αλλου τα χρηματα και τα κονδυλια εξυπηρετουν συγκεκριμενους σκοπους.
Γενικα δεν ξερω αν το καταλαβες, αλλα αυτο βαριομουν να κανω, να καθομαι να γκρινιαζω για οσα βλεπω γυρω μου και με στεναχωρουν, αλλα τελικα το εκανα γιατι απο τη μια σκεψη πας στην αλλη. Τελος παντων, πισ μπραδα.