[Μηχανογραφικό & ΣΕΜΦΕ] Παρακαλώ βοηθήστε με....!!!!!!!

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Δν ξέρω για το επίπεδο των φοιτητών πιο παλια. Το θέμα είναι οτι η βάση της σχολης πέφτει κάθε χρονο κ η σχολη υποβαθμίζεται.Γιατί ένας δείκτης του πόσο καλή είναι μια σχολή φαίνεται κ από το επίπεδο των φοιτητών της. Π.χ. το μαθηματικό είναι καλή σχολη, αλλα τα παιδιά π μπαίνουν είναι του 15-16.Οποτε τα μαθηματα τους φαινονται πιο δυσκολα απο εναν μαθητη του 18-19.Για αυτο κ συνηθως κανουν κάποιοι κ 7 χρονια να το τελειωσουν.Γενικα θεωρώ πως το επιπεδο των φοιτητων στο ΣΕΜΦΕ εχει πεσει αρκετα.Η σχολη μ είχε φανεί εξαιρετική,αλλά ενα αλλο μελανό σημείο είναι ότι εχουν κοπεί πολλα μαθήματα και εχει αλλαξει ο χαρακτήρας της σχολης.Εχει κοπει η ροη βιοιατρικης, κατι μαθηματα εμβιομηχανικης , μαθηματα κοινα με τους ΗΜΜΥ, και γενικα η σχολη κατα την αποψή μ γινεται πιο θεωρητική και στενεύει παραλληλα κ το αντικείμενο εργασίας.Τα μαθήματα είναι υψηλού επιπέδου κ οι καθηγητές δν είναι ιδιαίτερα ελαστικοί με τους βαθμούς.Οσον αφορά για τις γεύση π είπε ενα πρώην συνάδελφος παραπάνω εκανα 10% αφου ολοκλήρωσα το 3ο ετος (κατευθυνση φυσικού εφαρμογών) και ειχα περασει πολλα μαθηματα.Δν θελω να μπω σε λεπτομερειες τωρα.Δν νομιζω οτι εχει σημασία.Κυρίως απογοητεύθηκα από την απογγελματική αποκατάσταση της σχολης κ απο τις στενες τις διεξοδους(κατα την αποψη μ).
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Κι εγώ εγκατέλειψα το HMS Semfe για παρόμοιους λόγους με αυτούς που αναφέρει ο Laplace -  συν το ότι ήταν μία επιβλεβλημένη επιλογή λόγω a priori αποκλεισμού μου από μία σχολή άλλου κλάδου, πρώτη σε σειρά προτίμησής μου.

To κείμενο δεν το βρίσκω καθόλου "μ@λ@κία"· νομίζω μάλιστα πως δίνει μία ακριβή εικόνα της κατάστασης, ιδίως όσον αφορά τις ευθύνες των δημιουργών της σχολής, του ΕΜΠ ως ιδρύματος ένταξής της αλλά και των νεοεισαγόμενων φοιτητών της,
οι οποίοι ως επί το πλείστον ακούν Εθνικό-Μετσόβειο-Πολυτεχνείο και "τρέχουν" σαν να βρίσκεται εντός του η μόνη πηγή γνώσης, κοινωνικής ανάδειξης και επαγγελματικής κατοχύρωσης
- περισσότερο τα δύο τελευταία, γιατί αν ενδιαφέρονταν τόσο για την αληθινή γνώση θα είχαν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια και θα εισάγονταν σε μία "καλύτερη" σχολή.
Εντελώς ηλίθιοι, δηλαδή - και με απίστευτα αναχρονιστική αντίληψη περί σπουδών.

Καλό είναι να τα έχουν αυτά που επισημαίνει υπ'όψη τους οι "φερέλπιδες νέοι" ·  όχι για να τρομάξουν κάποιοι
αλλά για να διαχωριστούν οι "αμνοί" από τα "ερίφια εξ υμών" .

Όχι άλλη βλακεία και βλαμμένοι στη σχολή.
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Ε ρε κακό που πάθαμε με τους πικραμένους. Ρε παλικάρια, μπήκατε σε μια σχολή που δε σας άρεσε. Αργά ή γρήγορα το καταλάβατε και σηκωθήκατε και φύγατε. Μπορεί κάποια πράγματα να είναι έτσι ή σχεδόν έτσι όπως αναφέρονται στο blog. Παρόλα αυτά έχουν αλλάξει πολλά. Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς θέλετε τώρα; Σωτηρία στους νέους πουλάτε;
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Λαμπρά... όσοι μπήκαμε στη ΣΕΜΦΕ από επιλογή γίναμε και... ηλίθιοι συν τοις άλλοις που δεν καταφέραμε να εισαχθούμε σε κάποια "καλύτερη". Όπου το απόλυτο μέτρο ποιότητας σπουδών είναι προφανώς η βάση εισαγωγής.

Αιδώς, Αργείοι...

Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Laplace δεν πρόκειται να σχολιάσω τη βαρύτητα (ή μάλλον την ελαφρότητα) που χαρακτηρίζει τα όσα είπες, απλά προσπάθησε στο μέλλον να είσαι λιγότερο υποκειμενικός γιατί σε λίγο θα υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να σε παρεξηγήσει και να διακρίνει στα λόγια σου μια μικρή δόση εμπάθειας...
περισσότερο τα δύο τελευταία, γιατί αν ενδιαφέρονταν τόσο για την αληθινή γνώση θα είχαν συγκεντρώσει περισσότερα μόρια και θα εισάγονταν σε μία "καλύτερη" σχολή.
Σύμφωνοι. Γιατί δεν ετοιμάζεις και μια λίστα "καλύτερων" σχολών ώστε να μην ξανακάνουν το λάθος;

Υ.Γ.: Αλήθεια, τι σχέση μπορεί να έχει κανείς με την αληθινή γνώση όταν στη σχολή του μαθαίνει πώς να αλλάζει κάρτες γραφικών και να στήνει δίκτυα;
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Δηλαδή Emp(pu) βρίσκεις αυτά που λεω υποκειμενικά?ΟΚ, όταν καθηγητές απο το ΣΕΜΦΕ μας ελεγαν ότι θα μας πάρουν στη ΝΑΣΑ απο τη συγκεκριμένη σχολη ήταν υποκειμενικό ή μαλλον καθαρά μεροληπτικό?
2) Προφανώς δν είσαι Ηλεκτρολόγος και προφανώς δν είσαι μηχανικός.
Νομίζεις ότι μπορεις να γειώνεις οποιαδήποτε αλλη σχολη ενω το ΣΕΜΦΕ είναι το ενα και μοναδικό και αμολυντο?Δηλαδη λες οτι οι αλλες σχολες δν αξίζουν μία.Παρότι φτύνεις αίμα για να τις βγάλεις?Δηλαδή αληθινή γνώση είναι μόνο η κίνηση του ηλεκτρονίου ή του φωνονίου? Ελα ρε τωρα, μαλλον μας δουλεύεις. :?
3)Τα λόγια μ δν ειναι εμπαθή.Σίγουρα υπαρχει μια εμπαθεια για αυτό:
Lifo έγραψε: νομίζω μάλιστα πως δίνει μία ακριβή εικόνα της κατάστασης, ιδίως όσον αφορά τις ευθύνες των δημιουργών της σχολής, του ΕΜΠ ως ιδρύματος ένταξής της αλλά και των νεοεισαγόμενων φοιτητών της,
οι οποίοι ως επί το πλείστον ακούν Εθνικό-Μετσόβειο-Πολυτεχνείο και "τρέχουν" σαν να βρίσκεται εντός του η μόνη πηγή γνώσης, κοινωνικής ανάδειξης και επαγγελματικής κατοχύρωσης
Εννοώ για την ευθύνη αυτων που δημιουργούν σχολές για να βολέψουν το δημοσιουπαλληλικό τομαράκι τους.Η ευθύνη εκεί πού αποδίδεται? Δηλαδή η δημιουργία μιας σχολής εγκειται στην ηθική της ομαδας καθηγητών που τη δημιουργεί?Και πώς μπορουν οι εισακτέοι να ενημερωθούν για τα επαγγελματικά δικαίωματα και τις διεξόδους της σχολής τους? Οταν μπουν και φτασουν στη μέση? Οταν τελειωσουν ή θα ήταν καλύτερο πριν μπουν? Ή Πρέπει να εχουν πατέρα μηχανικο για να μην κανουν γκάφες?Και αφου τελειωσουν ,κανουν μεταπτυχιακο και δν βρίσκουν εργασία τί πρέπει να κάνουν? Ξανά πανελληνιες?
Το μόνο που εχω να πω ειναι Αιδώς στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Giannis_G »

Συγγνωμη ρε Laplace μπορεις ομως σε παρακαλω να μου κανεισ μια χαρη....να σεβαστεισ τις επιλογες των αλλων....καλο ειναι να λεγονται τα καλα και τα στραβα μιας σχολης..αλλα οχι ομως η κριτικη να γινεται μονοπλευρα και να εστιαζεται κυριως στο γιατι η ΣΕΜΦΕ δν βγαζει ηλεκτρολογους.... :!: Εγω ειμαι 2ο ετος στη σχολη και ειμαι πολυ ικανοποιημενος για το οτι εχω κανει μεχρι τωρα....ειλικρινα ειδα ανθρωπους που θελουν να μεταδωσουν τις γνωσεις τους στα παιδια...και αυτο με χαροποιησε αρκετα....Δν ξερω πως εσυ θεωρεις τη γνωση...αλλα πιστευω οτι η ΣΕΜΦΕ εχει πολλα να προσφερει.....Και ειλικρινα.....αυτο το κομπλεξ....που προερχεται κυριως απο ανασφαλεια και κριση προσωπικοτητας να πας να το κοιταξεις...ειδικα τωρα που ασχολεισαι με τα ρευματα...μπορει να παθεις και καμμια ηλεκτροπληξια..... :D  :D  :D
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Νομίζεις ότι μπορεις να γειώνεις οποιαδήποτε αλλη σχολη ενω το ΣΕΜΦΕ είναι το ενα και μοναδικό και αμολυντο?Δηλαδη λες οτι οι αλλες σχολες δν αξίζουν μία.Παρότι φτύνεις αίμα για να τις βγάλεις?Δηλαδή αληθινή γνώση είναι μόνο η κίνηση του ηλεκτρονίου ή του φωνονίου? Ελα ρε τωρα, μαλλον μας δουλεύεις.
Κάνεις λάθος. Διάβασε πάλι το κείμενό μου. Δεν μειώνω την αξία κανενός τμήματος και σίγουρα δεν επιχειρώ να προβάλω τη σχολή αυτή. Ο Lifo εξέφρασε τη γνώμη ότι όσοι ενδιαφέρονταν για την αληθινή γνώση θα έπρεπε να διαβάσουν περισσότερο για να μπουν σε μια "καλύτερη" σχολή (όπου προφανώς εκεί θα παρέχεται η γνώση αυτή) και εγώ απλώς παρατήρησα ότι η πραγματική γνώση δεν κρύβεται στην αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος από XP σε Vista.

Και τώρα που το λες...
Δηλαδή αληθινή γνώση είναι μόνο η κίνηση του ηλεκτρονίου ή του φωνονίου? Ελα ρε τωρα, μαλλον μας δουλεύεις.
Δεν ξέρω αλλά, ως ηλεκτρολόγος, θα έπρεπε να ενδιαφέρεσαι πάρα πολύ για το αποτέλεσμα της προσανατολισμένης κίνησης των ηλεκτρονίων. Ή κάνω λάθος;
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Την προσανατολισμένη κίνηση των ηλεκτρονίων την κανεις μονο σε ενα μαθημα,Εισαγωγή στα Υλικά.Τέλος Πάντων,δν έχει νόημα να συγκρίνουμε σχολές που δν συγκρίνονται.Ο,τι ήταν να παρατεθεί , παρατέθηκε. Οσον αφορά το κείμενο που έκανα post είμαι βέβαιος οτι κανείς δν το είχε δει μέχρι σήμερα κ ενα ποσοστό> 50% των φοιτητων της σχολής του 1,2 ετους δν ξέρει καν τί σπουδάζει?Απλά χαίρεται που μπηκε στο λογοτυπο ΕΜΠ.Ο καθένας μπορεί να διαβάσει το κείμενο και να βγάλει τα συμπεράσματά του.Αν νομίζει οτι τον εκφράζει ως σχολή τη δηλώνει αλλιώς όχι.Αλλα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει τί δηλώνει.Γιατί πέφτει τραγική παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση των απείρων δυνατοτήτων του ΣΕΜΦΕ, και οι υποψήφιοι 1ετείς νομίζουν οτι βγαίνουν πανεπιστήμονες ενω πραγματικα πιστεύω ότι κανένας από σας δν μπορει να απαντήσει σε 2 βασικές ερωτήσεις. 1) Τί βγαίνω από αυτή τή σχολή? 2)Θα βρώ δουλειά μετά ή θα είμαι επαγγελματίας ανεργος?
Άβαταρ μέλους
Giannis_G
Real Name: Γιαπιτζάκης Ιωάννης Άγγελος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Giannis_G »

Συμφωνω οτι πεφτει παραπληροφορηση....αλλα που την ειδες εσυ την ωραιοποιηση???Γιατι εγω γινομουνα σχεδον παντα μαρτυρας του αντιθετου....???Δηλαδη οτι ειναι μια σχολη χωρις μελλον....κτλπ(Εννοω εκτος σχολης...απο διαφορους καθηγητες σχολειου....βεβαια αλλοι ελεγαν το αντιθετο)....Αν σε σενα την ωραιοποιουσανε....τοτε αυτο σημαινει...."οτι τα βρισκανε και τα καναν"....Τοτε λοιπον δεν σου φταιει η σχολη....αλλα η ελληψη κριτικης.....
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Την προσανατολισμένη κίνηση των ηλεκτρονίων την κανεις μονο σε ενα μαθημα,Εισαγωγή στα Υλικά
...Οπότε δεν έχεις ακούσει περί ηλεκτρικού ρεύματος.

δν έχει νόημα να συγκρίνουμε σχολές που δν συγκρίνονται
Όντως. Εκατέρωθεν.

Ο,τι ήταν να παρατεθεί , παρατέθηκε.
Και η "βιβλιογραφία" μας έγινε σαφώς πλουσιότερη. Να μη μιλήσω για τα επιχειρήματα της αντιπαράθεσης.

Οσον αφορά το κείμενο που έκανα post είμαι βέβαιος οτι κανείς δν το είχε δει μέχρι σήμερα κ ενα ποσοστό> 50% των φοιτητων της σχολής του 1,2 ετους δν ξέρει καν τί σπουδάζει?
Να θυμηθώ να γράψω ένα λίβελλο κατά των ΗΜΜΥ στο blog μου και να αρχίσω μετά να τον διακινώ δεξιά και αριστερά στα φοιτητικά fora σαν την απόλυτη αλήθεια. Αν κάναμε συζήτηση επί οποιασδήποτε βάσης, θα σε ρωτούσα πώς εξήγαγες το ποσοστό των ΣΕΜΦιτών που δεν ξέρουν τι σπουδάζουν και γιατί. Αλλά I will pass...

Απλά χαίρεται που μπηκε στο λογοτυπο ΕΜΠ
"Ο αστυνομικός είναι μπουζούκι". Αυτό πιθανότατα πρέπει να διεκδικήσει βραβείο λογικής αλληλουχίας σκέψεων και επιχειρημάτων σε σύγκριση με τα δικά σου φληναφήματα... Ευτυχώς που οι ΗΜΜΥ - ΕΜΠ δεν πάσχουν από "marketing" και "λογότυπα", και τους δηλώνουν κάθε χρόνο μόνο οι διαβασμένοι - υποψιασμένοι τελειόφοιτοι λυκείου που ξέρουν ακριβώς από τα 16 τους ποιο συνδυασμό των Τ,Φ,Κ,Δ,Λ,Υ,Ψ ροών των ΗΜΜΥ θα επιλέξουν (και σε τι ποσοστό, πιάσε μία Υ και μισή Ρ) και είναι αρκετά ψαγμένοι γενικότερα... Και πάνω από όλα ευτυχώς που κανείς εκτός από τους ηλίθιους ΣΕΜΦίτες δεν τρέχει πίσω από το λογότυπο "ΕΜΠ". Υμείς οι Μηχανικοί δεν ασχολείστε με τους τύπους, αλλά μόνο με την ουσία...

Γιατί πέφτει τραγική παραπληροφόρηση και ωραιοποίηση των απείρων δυνατοτήτων του ΣΕΜΦΕ, και οι υποψήφιοι 1ετείς νομίζουν οτι βγαίνουν πανεπιστήμονες ενω πραγματικα πιστεύω ότι κανένας από σας δν μπορει να απαντήσει σε 2 βασικές ερωτήσεις. 1) Τί βγαίνω από αυτή τή σχολή? 2)Θα βρώ δουλειά μετά ή θα είμαι επαγγελματίας ανεργος?
Και το καταπληκτικό κρεσέντο... εκεί που πάνω από τους μισούς δεν είχαμε λάβει τη γνώση του blog, πλέον όλοι μας συλλήβδην δεν ξέρουμε τι σπουδάζουμε, τι μας γίνεται, τι βγαίνουμε και αν θα βρούμε δουλειά... άσε που νομίζουμε ότι έχουμε δυνατότητες και μαθαίνουμε πέντε πράγματα. Όοοοοχι, τα δικά μας μαθήματα και βιβλία δεν είναι τίποτα άλλο παρά απανωτές επαναλήψεις του "αρνάκι άσπρο και παχύ" σε διάφορες γλώσσες. Καμία δυνατότητα. Μηδέν. Τόσοι απόφοιτοι που κάνουν μεταπτυχιακά, διδακτορικά, εργάζονται μετά τη ΣΕΜΦΕ δεν υπάρχουν. Είναι στο matrix.

ΥΓ: Να υποθέσω ότι εσύ απαντάς στις ερωτήσεις που έθεσες εύκολα: "1-Γ@μάτος υπερεπιστήμονας-ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, 2-Φυσικά, θα γ@μάω και θα δέρνω!"

Ταύτα και μένω...

ΥΓ2: Παρεμπιπτόντως αμφιβάλλω αν ο j95 θα συμφωνούσε με τον τρόπο που χειρίζεσαι τα λεγόμενά του και την επέκταση που αυθαίρετα έχεις κάνει. Πέρνα μια βόλτα από το blog.dontkissthefrog.net, μπορεί να βρεις κι άλλα ψήγματα της Αλήθειας (σου).

Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

1)Προφανώς για να ασχολείσαι και να απαντάς στα ποστ μ κ του Lifo δείχνεις ενδιαφέρον για το θέμα και δν εχεις απολυτη εμπιστοσύνη στη σχολή σου.Αν ειχες , θα αγνοούσες τα ποστ.
2)Δν είπα οτι δν εργαζονται.Είπα οτι εχουν δυσκολία απορροφησης , οπως είπε και ο noir πριν.
3)Για να ξέρεις με κάθε λεπτομέρεις ολες τις ροές των ΗΜΜΥ απ'εξω σημαίνει ότι αλλη σχολή είχες 1η προτίμηση στο μηχανογραφικό κ αλλου μπηκες.
4)Mac δν κάνεις στη ΣΕΜΦΕ, αλλα σε μάθημα λειτουργικών συστημάτων.
Που κάνεις σε αλλες σχολες.(Ξέρεις γιατί το γραφω αυτο)
5)Πολλοι απο αυτους π εγραφαν στη σελιδα π παρεθεσα ήταν ή ενεργοί Χημ.Μηχανικοι ή Χημ.Μηχανικοί με διδακτορικό.Τώρα ο J95 δν ξερω τί έχει σπουδασει αλλα προφανώς έχει μια ιδεα.
6)Δν είπα ότι θα γ...ω και θα δέρνω.Αλλα τουλάχιστον εγώ ξερω τί είμαι, και πού μπορω να δουλεψω.Εσύ ξέρεις πού μπορεις να δουλεψεις?Ή Μάλλον αν μπορείς να δουλεψεις?Γιατί το πού δν μπορεις το ξέρεις πολύ καλα.Σε κατασκευαστικές(εξώδικα πολ.μηχανικών),σε εταιρείας βιομηχανικού εξοπλισμού.Βασικά δν εχεις ούτε δικαιώματα σε έρευνα ούτε σε βιομηχανια.
7)Ναι, όταν είχα μπει μ είχα ωραιοποιήσει τη σχολη.Παρα πολύ μάλιστα.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Επικοινωνία:

Ας προσπαθήσω να τα πάρω ένα ένα...

1. Αυτό που λες είναι στρεβλό. Το ότι κάνω -έντονη- συζήτηση και διαφωνώ μαζί σου και με τον Lifo σημαίνει ότι δεν αισθάνομαι σίγουρος για τη σχολή μου; Από πότε; Με αυτή τη λογική κανείς δεν πρέπει να μιλάει ποτέ για τίποτα. Απλά δε δέχομαι τον πόλεμο λάσπης που βλέπω. Η επίδειξη ενδιαφέροντος δεν σημαίνει και έλλειψη εμπιστοσύνης, μην τρελαθούμε.
2. Γενικεύεις χωρίς στοιχεία. Πολύ κακό για έναν επιστήμονα, έστω και μηχανικό.
3. Το ότι ξέρω τις ροές των ΗΜΜΥ δε σημαίνει αυτό που λες. Μην είσαι τόσο "μηχανικός", επίσης εγώ μπορεί να ξέρω απ'έξω και το μισό Σύνταγμα της Ελλάδας. Τι σημαίνει αυτό, ότι ήθελα να σπουδάσω νομική; Οι γενικές γνώσεις (αλλά και οι ειδικότερες μέσα στο ΕΜΠ που ζούμε όλοι μας) είναι προσόν, όχι επίδειξη ανασφάλειας. Επίσης υπάρχει κάτι που λέγεται "κοινωνικότητα". Ξέρω ηλεκτρολόγους, και εκτός από τον καιρό συζητάμε για τις σχολές μας. Όπως ξέρω και νομικάριους, πληροφορικάριους κλπ. Την επόμενη φορά που κάποιος θα μου πει "Α...ΣΕΜΦΕ είσαι; Μαθηματικό ή Φυσικό;" θα του απαντήσω "αχά! Ξέρεις τις κατευθύνσεις της ΣΕΜΦΕ! Άρα μάλλον την είχες πρώτη επιλογή..."
4. Μακράν το πιο άκυρο επιχείρημα. Μήπως όλοι οι μη-ΗΜΜΥ να γυρίσουμε στο μολύβι και το χαρτί, αφού και για να έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα το οφείλουμε στην αστείρευτη γνώση σας; Και όχι, δε μου το "έμαθε" Ηλεκτρολόγος το OS X, αλλά... συντηρητής έργων τέχνης. Μάλλον κι αυτός ΗΜΜΥ ήθελε να μπει...

Τέλος πάντων, δεν έχει νόημα να κάθομαι να αντιπαρατίθεμαι σε κάθε point... και φυσικά δε θα δώσω αναφορά στο αν και που θα δουλέψω σε κανέναν, πολλώ δε μάλλον σε κάποιον με τη δική σου συμπεριφορά. Μιλάς για εξώδικα και λοιπά, οπότε προφανώς πιστεύεις ότι με τη shiny ΤΕΕ καρτούλα και τα "δικαιώματα" που έχεις κλίνει σε όλες τις πτώσεις, θα σε παρακαλάνε από 200 δουλειές πριν τελειώσεις και δε θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις. Reality check: κανείς δε σου χρωστάει δουλειά, ό,τι και να έχεις σπουδάσει. Πρέπει να αποδείξεις ότι την αξίζεις, σε ό,τι τομέα και αν είσαι. Το να λες για "δικαιώματα στην έρευνα και τη βιομηχανία" πάντως δείχνει ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος... εκεί που προσπαθείς να μιλήσεις λογικοφανώς, πετάς την πομφόλυγα "αν μπορείς να δουλέψεις" και βγάζεις μίσος και κακία. Γιατί; Και τι μου λες για πολιτικούς μηχανικούς; Είπε κανείς από εδώ ότι θέλουμε "δικαιώματα" πολιτικών μηχανικών για να δουλέψουμε σε κατασκευαστικές; Δόξα τω Θεώ η Φυσική (και τα Μαθηματικά) έχουν ΑΠΕΙΡΕΣ εφαρμογές και πεδία ενασχόλησης, δε θα καταλήξουμε στα μπετά...

Συζήτηση λήξασα, ούτε εγώ θα αλλάξω τις απόψεις μου, ούτε εσύ τις δικές σου. Απλά να ξέρεις ότι κάθε φορά που θα κάνεις τον υπερφίαλο ξερόλα που "γλύτωσε" από τη ΣΕΜΦΕ (στην οποία εξίσου εύκολα μπορώ κι εγώ να συμπεράνω ΑΠΛΑ ότι δεν μπόρεσες να τα βγάλεις πέρα, όπως κι εσύ ξέρεις τα πάντα για τον καθένα από εμάς...) θα έχεις δριμύ αντίλογο. Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με τα μαθήματά σου, τη σχολή σου, και κάποια από τις μελλοντικές δουλειές σου.

Σε τελική άσε μας εμάς να βράσουμε στο ζουμί που νομίζεις ότι είμαστε. Η μεγαλοψυχία (πρέπει να) είναι εκ των ων ουκ άνευ σε ένα τόσο ανώτερο ον...

Laplace

Δημοσίευση από Laplace »

Φαίνεται απολαμβάνεις αρκετά το ειρωνικό κ σαρκαστικό στυλάκι.Αυτό π είπα πριν είναι πραγματικότητα με τα εξώδικα των πολιτικών μηχανικών. Οχι,κακία.Αλλά προφανώς δν το ξέρεις, οποτε το αφήνω. Επίσης οι μηχανολογοι είχαν καταψηφίσει τη δημιουργία του σεμφε, ίσως το ξέρεις. Δν ξέρω αν ξέρεις ότι το σεμφε είναι η 1η σχολή σε εγκατάλειψη στο ΕΜΠ. Οσον αφορά το ΤΕΕ, όλες οι σχολές έχουν κάποιο αρμόδιο φορέα που εξασφαλίζει καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και φροντίζει για τις εισφορές-συντάξεις.Πρβλ, Ιατρικός σύλλογος,Νομικός σύλλογος κ.α.
Κ αυτό π είπα για τη βιομηχανία κ έρευνα από οσο ξέρω ισχύει, αλλα αν δν θελεις εσυ να το πιστεψεις μάλλον εσύ θα βγεις ζημιωμένος.Το μόνο π προσπαθούμε όλοι μας σε αυτούς τους καιρούς απαξίωσης του πτυχίου , είναι τα μαθήματα που περνάμε κ το χαρτί π παίρνουμε να μας εξασφαλίζουν κάτι.
Thath's all...
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Έχουμε μπερδέψει τις φλάτζες με τους κυλίνδρους και κάνουμε λογικά άλματα.

Η βάση μιας σχολής, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, είναι καθαρά θέμα της ζήτησης που έχει η σχολή από τους απόφοιτους λυκείου. Γκε-γκε;

Η ιατρική σχολή νομίζεις ότι είναι η καλύτερη σχολή επειδή έχει 19200 βάση και ότι θα βρεις αμέσως δουλειά; :?
Όχι, απλά επειδή το όνειρο κάθε νεοέλληνα πατέρα είναι να δει τον γιό/ την κόρη του γιατρό, δικηγόρο, αρχιτέκτονα (δε μιλάω φυσικά για τα άτομα που γουστάρουν αυτό που φοιτούν).

Πάρ'το από κάποιον που είναι "μέσα" στα πράγματα: 10 χρόνια αναμονής για ειδικότητα, στη διάρκεια των οποίων θα δουλεύεις γκαρσόνι σε ταβερνάκια που τράβαγε ταινίες η Finos... ο γιατρός. Πραγματικά καλή σχολή με επαγγελματικά δικαιώματα... μετά από χρόοονια. :)

Μια χαμηλή βάση σε μια σχολή δηλώνει χαμηλή ζήτηση από τους υποψηφίους. Αυτό αναλύεται σε διάφορους παράγοντες όπως δυσκολία σχολής, επαγγελματικά δικαιώματα κλπ κλπ κλπ.

Η ύπαρξη αυτή, της χαμηλής βάσης δηλώνει ότι στην κάθε σχολή θα μπούν άτομα που τη γουστάρουν και άτομα που μπήκαν απλά για να μπούν. Συνεπώς, το "επίπεδο των φοιτητών" από που θα το διαμορφώσεις; Στη ΣΗΜΜΥ δηλαδή είναι όλοι οι καλοί φοιτητές, με λαμπρό μέλλον; Γιατί έχω κάτι φιλαράκια που έχουν να πατήσουν από τότε που γράφτηκαν στο 1ο εξάμηνο.

Κάτι ακόμα. Το γεγονός ότι "από τη Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. δεν ξέρεις τι να κάνεις μετά" το βλέπεις από λάθος οπτική γωνία. Ας το εκφράσω σωστά: "από τη ΣΕΜΦΕ δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις μετά". Γιατί πολύ απλά έχεις σπουδάσει εφαρμοσμένες θετικές επιστήμες κι έχεις μια αρκετά καλή γνώση πάνω σε διάφορους τομείς και κλάδους της φυσικής και των μαθηματικών. Από εκεί και πέρα διαλέγεις τι γουστάρεις περισσότερο και το ακολουθείς σε ένα μεταπτυχιακό. Όμως η γνώση σου πάνω σε πολλούς κλάδους μιας επιστήμης, κάνει πιο εύκολη την απορρόφηση σου σε περισσότερα μεταπτυχιακά.
Μη μου πεις ότι περίμενες να τελειώσεις μόνο την ΗΜΜΥ και να σε πάρουν σε μεγάλη δουλειά χωρίς μεταπτυχιακό;

Ξέρεις κάτι, δεν θα πω ότι η ΣΕΜΦΕ ήταν αυτό που έλλειπε από την Ελλάδα, ακόμη κι αν ενδόμυχα το πιστεύω. Θεωρώ ότι πολύ καλή δουλειά έκαναν και τα τμήματα θετικών επιστημών του πανεπιστημίου. Αλλά ήταν ενα επιπλέον τμήμα στον κλάδο της "έρευνας" που τόσο τον έχουμε χεσμένο, ως "σύγχρονη" Ελλάδα. Μηχανικούς δόξα τω θεώ έχουμε αρκετούς. Έχουν πιάσει θέσεις σε δήμους και νομαρχίες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Φτιάχνουμε δρόμους, κτήρια, σπίτια, τραίνα, προφυλάσουμε τους ανθρώπους από τις φωτιές, τις πλυμμήρες με σύγχρονα μέσα... Oops! My bad!
Επιστήμονες έχω να δω αρκετό καιρό.

Δεν ξέρω που κολλάει αυτό το κύμα του "γυρίζω στα παλιά λημέρια μου, σαν το μαύρο καβαλάρη, να σώσω κάθε υποψήφιο, τη ΣΕΜΦΕ να μη βάλει".
Μας έχει μείνει μια γεύση πικρίας που δεν αντέξαμε εμείς ενώ τα καταφέρνουν άλλοι; Ίσως πείθουμε τον εαυτό μας ότι εκεί που είμαστε τώρα είμαστε καλύτερα, κι άσε τα βλαμμένα να είναι στη ΣΕΜΦΕ. Εμείς είμαστε σε μια καλύτερη σχολή και διψούμε για μια αληθινή γνώση, ασχετο αν μπήκαμε στο τσακ και στη ΣΕΜΦΕ.
Μπας και είμαστε απλά στεναχωρημένοι που αφήσαμε τα παλιά λημέρια μας; Ή απλά φοβόμαστε ότι μερικοί βλαμμένοι ΣΕΜΦΕίτες μας τρώνε θέσεις σε μεταπτυχιακά κι ίσως και σε δουλειές αργότερα;;

Γιατί από τη στιγμή που αποφασίζεις να φύγεις από κάπου, το αφήνεις πίσω σου. Δε γυρίζεις με ανόητες προπαγανδιστικές προθέσεις, μεταλλάσοντας την δική σου ανεπάρκεια σε έλλειψη της σχολής. :)

Καλημέρα...
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”