Κέντρο συμβουλευτικής στο ΕΜΠ;
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Κέντρο συμβουλευτικής στο ΕΜΠ;
Απ'όσο γνωρίζω, κάθε ίδρυμα παρέχει συμβουλευτική για ψυχολογική υποστήριξη στους φοιτητές του. Το ΕΜΠ, όμως, δεν έχει! Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν καλύπτει κάτι τέτοιο το ίδρυμά μας? Ξέρει κανείς?
Θα μπορούσε να γίνει κάτι για να έχουμε κι εμείς τέτοια υπηρεσία?
Θα μπορούσε να γίνει κάτι για να έχουμε κι εμείς τέτοια υπηρεσία?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Πέμ Οκτ 25, 2007 3:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Επειδή είναι καθαρά τεχνοκρατικό ίδρυμα, φαίνεται το ΕΜΠ αγνοεί την ανθρώπινη συνιστώσα των φοιτητών του... ευχαρίστως όμως να τους δώσει εφόδια σχετικά με επαγγελματικό προσανατολισμό και αναζήτηση εργασίας.
Λίστα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στα ελληνικά ΑΕΙ
Συμβουλευτικό κέντρο φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών
Λίστα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στα ελληνικά ΑΕΙ
Συμβουλευτικό κέντρο φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Όχι, δεν μιλάω για επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά για ψυχολογική υποστήριξη. Δεν μας καλύπτει σ'αυτό το θέμα το ΕΜΠ, ενώ σε άλλα ιδρύματα υπάρχει αυτή η υπηρεσία δωρεάν για τους φοιτητές της.
Μπορεί να γινει κάτι γι'αυτό? Ποιοι είναι αρμόδιοι?
Μπορεί να γινει κάτι γι'αυτό? Ποιοι είναι αρμόδιοι?
R.I.P.
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Merci για τις πληροφορίες γέρο-ελ.
Επειδή εμένα με ενδιαφέρει το θέμα (όχι, δεν είμαι τρελή), αν ψήνεται κανείς άλλος να απευθυνθούμε στους αρμόδιους, ας μου στείλει pm να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Επειδή εμένα με ενδιαφέρει το θέμα (όχι, δεν είμαι τρελή), αν ψήνεται κανείς άλλος να απευθυνθούμε στους αρμόδιους, ας μου στείλει pm να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
R.I.P.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Θεωρητικά, το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ ασχολείται και με θέματα συμβουλευτικής (εξεταστικό άγχος, αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου κλπ), αλλά προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια τεχνοκρατική δομή μπορεί να παράσχει τέτοιου είδους υπηρεσίες στους φοιτητές που τις χρειάζονται. Απαιτούνται εξειδικευμένοι επιστήμονες σε κάθε περίπτωση και το κατάλληλο περιβάλλον...
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Ε καλά τώρα... το γραφείο διασύνδεσης δεν μπορεί να χειριστεί θέματα όπως κατάθλιψη ή τίποτα περίεργα σύνδρομα, που θεωρούνται ψυχολογικές ασθένειες. Μιλάω, κυρίως, για τέτοια υποστήριξη. "Αυτά θέλουν εξειδικευμένους επιτήμονες και κατάλληλο περιβάλλον", όπως είπες κι εσύ.
Άλλα ιδρύματα, αυτήν την υπηρεσία την παρέχουν δωρεάν (στους φοιτητές τους πάντα). Οι του ΕΜΠ, όμως, τι θα κάνουν? Να πληρώσουν ψυχίατρους? Δεν θα ήταν καλύτερο να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο "προνόμιο"?
Άλλα ιδρύματα, αυτήν την υπηρεσία την παρέχουν δωρεάν (στους φοιτητές τους πάντα). Οι του ΕΜΠ, όμως, τι θα κάνουν? Να πληρώσουν ψυχίατρους? Δεν θα ήταν καλύτερο να έχουμε κι εμείς ένα τέτοιο "προνόμιο"?
R.I.P.
- O kanenas
- Επικοινωνία:
Αχρείαστο δεν είναι σε καμία περίπτωση! Την υπηρεσία αυτή την είχα χρειαστεί εγώ κάποια στιγμή και δεν την έβρισκα στο ΕΜΠ. Μπορεί να είναι μια λιγότερο σημαντική έλλειψη αυτή, αλλά δεν παύει να είναι έλλειψη. Και γιατί όχι να συμπληρώσουμε κι αυτό το "κενό"?
Ένα ίδρυμα που την παρέχει είναι το Χαροκόπειο (yes yes), στο οποίο τελικά πήγα παρόλο που δεν με καλύπτει (καθώς δεν είμαι φοιτήτρια εκεί) επειδή είχε η μάνα μου μέσον.
Μάλιστα, συμβουλευτική παρακολουθούσαν αρκετά άτομα από το Χαροκόπειο. Άρα, δεν είμαι η μόνη στον κόσμο που την χρειαζόμουν
Ένα ίδρυμα που την παρέχει είναι το Χαροκόπειο (yes yes), στο οποίο τελικά πήγα παρόλο που δεν με καλύπτει (καθώς δεν είμαι φοιτήτρια εκεί) επειδή είχε η μάνα μου μέσον.
Μάλιστα, συμβουλευτική παρακολουθούσαν αρκετά άτομα από το Χαροκόπειο. Άρα, δεν είμαι η μόνη στον κόσμο που την χρειαζόμουν
R.I.P.