Τον έδιωξαν από το ιδιωτικό σχολείο λόγω... κύρους!

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Τον έδιωξαν από το ιδιωτικό σχολείο λόγω... κύρους!

Δημοσίευση από el_greco »

Το νέο "τεύχος" των Schooligans έχει την ιστορία του Βασίλη, που φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο με άριστα ποσοστά επιτυχίας στο πανεπιστήμιο... αλλά τον έδιωξαν στη Γ' Λυκείου, 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες, επειδή δε διάβαζε και θα χαλούσε την εικόνα των ποσοστών του σχολείου...

Διαβάστε εδώ

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Εγώ ήμουν τα τελευταία δυο χρόνια του λυκείου σε ιδιωτικό (έφυγα από το δημόσιο λύκειο μετά τον τρίτο μήνα καταλήψεων της γνωστής ταραχώδους περιόδου Αρσένη) και όλα τα προηγούμενα σε δημόσιο. Από το ύφος που είχανε εκεί μέσα μαθητές και διευθυντές (γιατί εξαιρουμένων 2-3 γλειφτράκων καθηγητών οι άλλοι απλώς δεν μπορούσαν να διοριστούν αλλού), εγώ έχω ένα συμπέρασμα και ταυτόχρονα πρόταση: Μην στείλετε ποτέ τα παιδιά σας σε ιδιωτικό. Χίλιες φορές να πέσει στο χειρότερο δημόσιο μπο$#%λο και να δυσκολευτεί λίγο παραπάνω (φροντιστήρια θα κάνει ούτως ή άλλως) παρά να βγει κομπλεξικό.

Για την συγκεκριμένη ιστορία θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνει επισήμως καταγγελία. Όσοι παίρνουν άδεια για να βγάζουν λεφτά από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, αναλαμβάνουν λειτούργημα. Τέτοιοι κοπρίτες φαίνεται πως όταν σπούδαζαν ή μαθήτευαν δεν έμαθαν καν τα στοιχειώδη σχετικά με την εκπαίδευση, και τους επιτρέπουν και να διδάσκουν;

Αλλά αυτά είναι τα αποτελέσματα της λογικής "σιγά μην πάω το παιδί μου στο δημόσιο να γίνει ρεμάλι"... και παρακαλάνε τον κάθε απαίδευτο και (κατ' ουσίαν) απολίτιστο τσαρλατάνο που θέλει να κάνει διαφήμιση με ποσοστά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Άντε να αναγνωριστούν και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να δουλέψουν κι αυτά για την σωστή παιδεία των νέων αλλά και να βελτιώσουν τα δημόσια μέσω του ανταγωνισμού όπως λένε και οι φίλοι μου οι δαπίτες. Κούνια που σας κούναγε. Αλήθεια γιατί τόσο χαμηλών τόνων ο νέος υπουργός? Φοβάται μην έχει την τύχη της Γιαννάκου-μαυρα γυαλιά φοράω?
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Για την συγκεκριμένη ιστορία θεωρώ πως θα έπρεπε να γίνει επισήμως καταγγελία. Όσοι παίρνουν άδεια για να βγάζουν λεφτά από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, αναλαμβάνουν λειτούργημα.
Αλήθεια,δεν έχουν θεσπιστεί κανόνες ή ακόμα καλύτερα,νόμοι?Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει?
Εντάξει,το παιδί μπορεί να μην ήθελε να δώσει συνέχεια για χίλιους δυο λόγους,αλλά κάπου στη συνέντευξη ανέφερε,πως εκεί που ήταν να το στείλουν αρχικά,είδε και κάποια άλλα παιδιά που είχαν φύγει απο το ίδιο ιδιωτικό σχολείο.
Έλεγχο δεν κάνουν?Δηλαδή να βλέπουν ποια παιδιά είναι δηλωμένα στην αρχή κάθε χρονιάς,αν παραμένουν εκεί,που πάνε την επόμενη κτλ.
Όταν ένα παιδί φεύγει στην αρχή,στα μέσα,στο τέλος της χρονιάς,δεν έχει σημασία πότε,για να πάει σ'ένα νυχτερινό σχολείο κάτι δεν πάει καλά...
Αυτά πρέπει να ελέγχονται με κάποιο τρόπο.Δεν ξέρω πως,δεν είναι δουλειά μου,αλλά εκτιμώ πως δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο...
Αλήθεια γιατί τόσο χαμηλών τόνων ο νέος υπουργός? Φοβάται μην έχει την τύχη της Γιαννάκου-μαυρα γυαλιά φοράω?
Τι πράγμα κι αυτό με τα μαύρα γυαλιά.Όταν κάνεις δηλώσεις στις κάμερες κυρά μου,να τα βγάζεις τα μαύρα σου γυαλάκια.Εδώ το κάνω εγώ μερικές φορές όταν μιλάω με κάποιον,για να έχουμε άμεση οπτική επαφή.
Όσον αφορά το Στυλιανίδη,θα είναι πολύ πιο ήπιος για 2 λόγους:
Πρώτον,επειδή η κυβέρνηση είδε κι απόειδε με τη σκληρή στάση της Γιαννάκου και τα δε "μασάμε".Αντιλήφθηκαν οτι δεν αποδίδει.
Και δεύτερον -και ο πιο σημαντικός λόγος κατ'εμέ-,με τη διπλωματική στάση του νέου υπουργού,όλη η ευθύνη θα πέσει στη Γιαννάκου.
Θα κατηγορηθεί οτι εξαιτίας της δε βρέθηκε σημείο επαφής με τους φοιτητές και πως με το νέο υπουργό όλα θα είναι μέλι-γάλα...

Ενώ όλοι ξέρουμε οτι ναι μεν η Γιαννάκου με τη στάση της είχε καταντήσει ενοχλητική,αλλά εκτελούσε εντολές της κυβέρνησης.
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
Skliraios
Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης

Δημοσίευση από Skliraios »

ε ρε ξυλο που θελουν μερικοι.....και δε λεω για αυτον που εδιωξε το μαθητη αλλα για αυτον που του δινει τη ευκαιρια να εχει σχολειο-επιχειρηση ....

που ειναι μωρε τα λουκετααααααα
που τα κρυψατε ωρεεε
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif

ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.

Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)

http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Καλά, εγώ 12 χρόνια σε ιδιωτικό ήμουν.
Αν είμαι καλά και έχω την οικονομική άνεση, τα παιδιά μου σε ιδιωτικό θα τα στείλω. Απλώς θα ρωτήσω τους πάντες μέχρι να αποφασίσω σε ποιο.
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
Sofiaaa
Real Name: Sofia

Δημοσίευση από Sofiaaa »

Entaksei re paidia iremiste ligo,k gw se idiwtiko piga 5 xronia,den epatha k tipota.K epeidi sunevei ena peristatiko se idiwtiko den simainei oti ola ta idiwtika einai skarta.Eksalou k sta dimosia ginontai tosa k tosa...
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Eric Roberts, κανόνες; Χαχαχα! Ανέκδοτα λες!

Αφού είναι όλοι τους πολύ απασχολημένοι, οι μεν σφάζονται για το ποιός θα γίνει πρόεδρος και οι δε για τα αξιώματα.. Σιγά μην ασχοληθούμε με τη χώρα τώρα, έχουμε να διώξουμε τους κακούς αντάρτες, ακόμα και αν ξαναχρειαστεί να πάμε σε εκλογές..

Πάντως συμφωνώ ότι είναι κακό να γενικεύουμε.. Ανίκανοι-τσαρλατάνοι διδάσκοντες υπάρχουν και στα ιδιωτικά, και στα δημόσια..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Και το δικο μου ιδιωτικο σχολειο ελεγε εχουμε 100% επιτυχια αλλα αναφεροταν και σε οσους παρκαρισμενους ειχαν περασει στο ταδε ΤΕΙ στο "διαολου το κ*****" και επειδη οι γονεις τους ειχαν λεφτα τους στειλαν στο Deree και στο εξωτερικο. Τωρα με το 10 θα εχουν βαλει τα κλαματα. Θα ειδαν τι σκ@τ@ δουλεια εκαναν.
Άντε να αναγνωριστούν και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να δουλέψουν κι αυτά για την σωστή παιδεία των νέων αλλά και να βελτιώσουν τα δημόσια μέσω του ανταγωνισμού
Δεν ειμαι ΔΑΠιτης και δεν θα γινω ποτε αλλα σε χωρες τις οποιες προσπαθει (ή ετσι λεει τουλαχιστον) αν μιμηθει η Ελλαδα αυτο ετσι δουλευει. Ως ενα βαθμο τουλαχιστον στον οποιο αμφιβαλω αν θα επιτευχθει (εδω περα).

Δεν υπερασπιζομαι το σχολειο (το αντιθετο, ας μαζευτουμε να τους το καψουμε) αλλα
επειδή δε διάβαζε και θα χαλούσε την εικόνα των ποσοστών του σχολείου...
και γιατι δεν διαβαζε? (ασχετα αν το κακος βαθμος = επειδη δεν διαβαζει δεν ισχυει. Μπορει να μην "συνεργαζοταν" με τους καθηγητες του)
«Ρε μαμά, τι είναι καλύτερο; Να είμαι καλός άνθρωπος ή καλός μαθητής;».
Αυτο δεν μου φαινεται σαν λογικη δικαιολογια. Δηλαδη αν ηταν καλος (δεν λεω αριστος) δεν θα ηταν μετα καλος ανθρωπος?
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikosemfe

Δημοσίευση από nikosemfe »

Όλοι σε ιδιωτικό πηγαίνατε ρε παιδιά?
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Εγώ δεν πήγαινα. Μετράω? :D
Κάτσε να βάλω κάνα poll έτσι από περιέργεια, να δούμε τι παίζει?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Re: Τον έδιωξαν από το ιδιωτικό σχολείο λόγω... κύρους!

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

el_greco έγραψε:Το νέο "τεύχος" των Schooligans έχει την ιστορία του Βασίλη, που φοιτούσε σε ιδιωτικό σχολείο με άριστα ποσοστά επιτυχίας στο πανεπιστήμιο... αλλά τον έδιωξαν στη Γ' Λυκείου, 2 μήνες πριν τις Πανελλήνιες, επειδή δε διάβαζε και θα χαλούσε την εικόνα των ποσοστών του σχολείου...
Oh mon dieu! Συμβαινουν τετοια πραγματα στην ιδιωτικη εκπαιδευση; Περα απο την πλακα, καθε ιδιωτικο επιλεγει πελατεια. Ειτε με εξετασεις για να μπεις (κολλεγιο, ελληνογαλικα), ειτε κοβοντας σε στις πρωτες ταξεις του γυμνασιου. Το αποτελεσμα ειναι να μενει μονο η 'αφροκρεμα' και ετσι να εχουν ομορφη βιτρινα της ταξης 100% στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το χειροτερο ειναι οτι ο κοσμος τσιμπαει με κατι τετοια, τη στιγμη που το 99% των μαθητων πετυχαν λογω φροντιστηριου και οχι λογω σχολειου.

Κατα τα αλλα, η κοντρα "ιδιωτικα vs δημοσια" μου θυμιζει τις κοντρες που ειχαμε στο γυμνασιο. Υπαρχουν ιδιωτικα επιπεδου κομμωτηριου, οπου προσφερουν στους γονεις ασφαλες παρκιγκ για τα παιδια τους και στους πιτσιρικαδες χρησιμες γνωριμιες για το μελλον (πχ κωστεας-γειτονας, κολλεγιο κλπ). Αντιστοιχα υπαρχουν ιδιωτικα οπου πραγματικα μαθαινεις απο ανθρωπους που αγαπανε αυτο που κανουνε. Οσον αφορα τα δημοσια, υπαρχουν σχολια με το αντιπαιδαγωγικο πρωι/απογευμα και αγραμματους/βαριεστημενους καθηγητες, που φτανει Νοεμβρης και ακομα δεν εχουν βγαλει προγραμμα. Και αντιστροφα, υπαρχουν δημοσια πραγματικα στολιδια, με φιλοτιμους καθηγητες και που με καλυτερη χρηματοδοτηση θα ηταν προτυπα εκπαιδευσης.

Το να την "μετραμε", καταληγοντας σε αφορισμους "δημοσιο-μπουρδελο", "ιδιωτικο-κομπλεξικο" ειναι τουλαχιοστο ατυχες καθως δεν συλλαμβανει την πολυπλοκοτητα της καταστασης.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
Katsarola
Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG

Δημοσίευση από Katsarola »

agapaw to post tou vraxnou profhtou.

mesa sto myalo mou eisai?
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Υπαρχουν ιδιωτικα επιπεδου κομμωτηριου
υπαρχουν ιδιωτικα οπου πραγματικα μαθαινεις απο ανθρωπους που αγαπανε αυτο που κανουνε
δημοσια, υπαρχουν σχολια με το αντιπαιδαγωγικο πρωι/απογευμα και αγραμματους/βαριεστημενους καθηγητες
υπαρχουν δημοσια πραγματικα στολιδια, με φιλοτιμους καθηγητες και που με καλυτερη χρηματοδοτηση θα ηταν προτυπα εκπαιδευσης.
Συμφωνώ απόλυτα :D

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”