Χρυσή Αυγή στο Φυσικό

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

indymedia έγραψε:Απόψε έγινε πέσιμο από φασίστες στο σύνταμα,

με αποτέλεσμα τον τραυματισμό με μαχαίρι ενός

μετανάστη. Ο κόσμος γύρω από το σύνταγμα ακινητοποίησε

μερικούς
απ' τους φασίστες και στη συνέχεια τους παρέδωσε

στους μπάτσους
.

Αυτή τη στιγμή φασίστες είναι σύγκεντρωμένοι στα μακντόναλτς,

γι αυτό κ αι προσοχή σε όσους κυκλοφοράνε τριγύρω.
Επειδή δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό το point, δείτε τη φράση που είναι με bold και φανταστείτε το υπόλοιπο μήνυμα... Γιατί τον απλό κόσμο, τα άκρα τον έχουν Γ.Τ.Π. όποτε δεν τους βολεύει (λαουτζίκος, μικροαστός, κλπ κλπ) αλλά όταν θίγει την απέναντι πλευρά γίνεται ήρωας...

Ρε δεν πάνε να Γ%*#* όλοι μαζί να ησυχάσουμε; Αυτό είναι το Point. Για ποιο λόγο να ακολουθήσω ένα από τα 2 τσούρμα; Επειδή οι φασίστες είναι φασίστες; Κι οι άλλοι φασίστες είναι, απλά με "αριστερές" αποχρώσεις. Πραγματικά, δεν θέλω να καταλάβω καμία από τις δύο πλευρές. Και να ήθελα όμως, μου φαίνεται εντελώς ηλίθιο να ασχοληθώ.

ΥΓ: Την ατάκα που αναφέρεις δεν την είπε ο Λαζόπουλος...

Κι όλα αυτά για να καταλήξουμε τελικά στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν ακροδεξιοί γενικά κι αόριστα, αλλά ορισμένα από τα υποκείμενα που κυκλοφορούν ελεύθερα σ' όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Θεωρώ λοιπόν άστοχο το συνειρμό για τα γεγονότα...
indymedia έγραψε:ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΨΥΡΡΗ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΨΥΡΡΗ, ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ!!!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 15 ΑΤΟΜΩΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗ!!ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΕΝΑΝ 5 ΝΑΖΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΓΕΝΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΗ...ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΑΞΥ 22¨¨30 ΜΕ 23¨30
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

Εσένα ποιος σου είπε να πας με τη μια μεριά και την άλλη;

Και ποια είναι η άλλη μεριά;

ένας φοιτητής; (εσύ φοιτητής δεν είσαι; )
ένας έγχρωμος; (εσύ χρώμα δεν έχεις; )
ένας αναρχικός ή ένας που φορά μπλούζα Μαρξ; (εσύ ιδέες δεν έχεις; )

Την απάντηση την έδωσες μόνος σου: αυτή είναι η άλλη μεριά:

Ο κόσμος γύρω από το σύνταγμα ακινητοποίησε
μερικούς απ' τους φασίστες και στη συνέχεια τους παρέδωσε
στους μπάτσους.

Ο Λαζόπουλος το είπε αυτό (για το μπάτσο μέσα μας) στην τελευταία εκπομπή.

Μου φαίνεται μας έχει φάει ο ποντιοπιλατισμός και ο φαρισαϊσμός σε αυτό το forum
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Lifo έγραψε: Εμένα με θλίβει περισσότερο η self-righteous ηθική με την οποία είστε εμφανώς εμποτισμένοι ορισμένοι - την οποία επιπλέον επιχειρείτε να περάσετε κι ως αυταπόδεικτη έννοια στους υπόλοιπους. :roll:

>> You got your head in the clouds..

Και είμαστε και σε forum φοιτητών, όπως σωστά επισήμανες - you should know better!  :wink:
Μάλιστα, χωρίς να με ξέρεις προσωπικά, έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ψευτοηθικός, υποκριτής, και πετάω στα σύννεφα, επειδή είπα ότι είναι κατακριτέος και απολίτιστος όποιος χρησιμοποιεί βία..

Μήπως να χαλαρώσεις λίγο; :roll:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Αν ξαναδείς το Λαζόπουλο θα καταλάβεις ότι δεν το είπε αυτός ;) Για τα υπόλοιπα, άσε με να καταλαβαίνω καλύτερα από εσένα τι λέω και τι λες.

Στη θέση συο, θα πρόσεχα λίγο περισσότερο πώς μιλάω για ένα forum που φιλοξενεί ό,τι μ@λ@κία έχω να πω... Όχι να το κράζω απειδή κάποια στιγμή έγινα γραφικός.
Ippasos

Δημοσίευση από Ippasos »

Offtopic Αχρηστες πληροφορίες:Το σύνθημα:"Σκότωσε το μπάτσο μέσα σου" το είπε ο Λαζόπουλος στη τελευταία εκπομπή επειδή το είπε κάποια μέρα ο βουλευτής Περικλής Κοροβέσης σε μια εκπομπή,το σύνθημα αυτό είναι του Μαή του 68 και είναι ένα από τα πιο έξυπνα συνθήματα που υπάρχουν.
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

Hengeo έγραψε:..Μάλιστα -χωρίς να με ξέρεις προσωπικά- έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι ψευτοηθικός, υποκριτής και ότι "πετάω στα σύννεφα". Επειδή είπα ότι είναι κατακριτέος και απολίτιστος όποιος χρησιμοποιεί βία..
Yep. Αν αυτό μόνο έχεις να πεις επί του θέματος, η άποψή μου παραμένει ίδια.
Aν θελήσεις να προσθέσεις κάτι, ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσω. :|
Off Topic
Αh, and for your information - self-righteous means neither 'hypocritical' nor 'idealist' .
:roll:
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

Οκ, άποψή σου..

Πάω τώρα, εντελώς πολιτισμένα, να σπάσω στο ξύλο τον ασχημομούρη τον γείτονά μου :roll:
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

:shock:
Πάω τώρα, εντελώς πολιτισμένα, να σπάσω στο ξύλο τον ασχημομούρη τον γείτονά μου
Που μενεις? (Τοση επιθετικοτητα πια καλυτερα να κλειδωσω την πορτα μου... )
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo

Δημοσίευση από Hengeo »

Ειρωνικό ήταν για τον από πάνω :P

Να προσθέσω ότι, βεβαίως, εξαιρείται από το παραπάνω που έγραψα η περίπτωση της αυτοάμυνας-αυτοσυντήρησης, όταν δηλαδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος εκτός της βίας να σώσεις τη ζωή σου ;)
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Πάω τώρα, εντελώς πολιτισμένα, να σπάσω στο ξύλο τον ασχημομούρη τον γείτονά μου
Εγώ όχι,είμαι εμφανίσιμος  :D
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
LocknLoad
Forum Administrator
Forum Administrator

Δημοσίευση από LocknLoad »

Εγώ όχι,είμαι εμφανίσιμος  :D
Και αν ειναι κακογουστος? :wink:
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

Εικόνα

@[you]
Εικόνα
Lifo

Δημοσίευση από Lifo »

@ Ηengeo

Κάν' του τα γυαλιά φακούς επαφής! Γουστάρω κατάσταση Fight club
"..I felt the need to destroy something beautiful.."

Πσσστ - για ιδεολογίες μιλάμε, δηλαδή για επίκτητα και όχι για εκ γεννετής χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου οπότε άκυρη η -ούτως ή άλλως αποτυχημένη- ειρωνεία σου.  :twisted:

Δε θέλεις να αναθεωρήσεις· κατανοητό.
Αλλά μη μας κάνεις και τον έξυπνο μετατοπίζοντας τη συζήτηση με μία εντελώς λανθασμένη αναλογία, λες και σου είπα να πλακώνεις όποιον σου αρέσει, χωρίς  αιτία και αφορμή.

- και φαντάσου! Δε σε ξέρω καν προσωπικά [...]

Προσωπική επίθεση, αφαιρέθηκε.
-Wizard
' Όσο υπάρχουν σφαγεία θα υπάρχουν και πεδία μαχών ' - L. Τolstoy
Άβαταρ μέλους
temfeboy

@ Neo
  Δε μιλάω για την ύπαρξη του forum, αλλά για μια προσπάθεια από πολλούς που θέλουν να κρατάν σε συγκεκριμένα ζητήματα μία στάση ουδέτερη, αλλά τελικά πέφτουν στην ίδια τους την παγίδα.

Άνοιξα αυτό το thread για να ενημερώσω για ένα σοβαρό ζήτημα βίας μέσα στα πανεπιστήμια και αντί να σοκάρει και να υπάρξει προβληματισμός και να υπάρξουν προτάσεις, πήρα απαντήσεις τύπου "εδώ δε μπορούμε να σωθούμε από τους αριστερούς", "άστους να χτυπιούνται μεταξύ τους" κλπ

Οι άνθρωποι που ακινητοποίησαν τους φασίστες στο σύνταγμα, δε νομίζω να ήταν σύντροφοι μεταξύ τους γενικότερα. Τη στιγμή που δε μπορεί ούτε μπάτσος, ούτε security του πανεπιστημίου, ούτε καθηγητής να σε βοηθήσει, μπαίνει ένα ζήτημα για το πως θα υπάρξουν μηχανισμοί προστασίας (όχι απλώς να το βάλουμε στα πόδια).

και Neo αντί να μπω στο τρυπάκι των δικών σου προσβολών   (ότι γράφω μ@λ@κίες και είμαι γραφικός) ή να σου ζητήσω να πεις συγνώμη για αυτό, θα σε καλέσω να σε προβληματίσει το γεγονός αυτό ή να ανοίξεις νέο topic με ότι θες (η βία των αριστερών, οι μ@λ@κίες του temfeboy κλπ) ή απλά να μη διαβάζεις και να μη γράφεις. Δε σε υποχρέωσε κανείς.
Neo

Δημοσίευση από Neo »

Ούτε εσένα σε υποχρέωσε κανείς να γράφεις και να διαβάζεις τι γράφω. Μπορείς κάλλιστα να πατήσεις το κουμπάκι Ignore για να μην ανεβάζεις πίεση.

Σε ρωτώ όμως ξανά, γιατί απάντηση στο ερώτημά μου δεν έλαβα:

1) Οι πολίτες έδρασαν σαν μπάτσοι όταν "ακινητοποίησαν" τους Χρυσαυγίτες;
2) Αν στη θέση των "Χρυσαυγιτών", "Νεοναζί" ή οποιουδήποτε φασίστα ήταν αναρχικοί, τι νομίζεις ότι θα έγραφε το indymedia;

Όταν τα απαντήσεις αυτά θα έχεις σκοτώσει το μπάτσο που κρύβεται μέσα σου. Αριστερός μπάτσος από δεξί μπάτσο δεν έχει διαφορά. Κι άμα θες κατάλαβέ το. Αν δεν θες... σκασίλα μου!
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Ότι θες λες. Απαντάς σε μένα προσωπικά γι αυτό το διαβάζω. Όταν άνοιξα το thread δεν απευθυνόμουν σε εσένα προσωπικά
 Αν άνοιγα topic "γ...στε τον π.στη τον Νeo" εσύ δε θα το διάβαζες επειδή θα με είχες "κάνει ignore"; Εγώ εδώ βλέπω να αντιδράς και όταν δε σου απευθύνονται προσωπικά, πόσο μάλλον αν σου απαντούσα κι όλας

1) Οι πολίτες έδρασαν αυτόνομα και συνειδητά
      (οι μπάτσοι έλεγαν, "άστους να κουρεύονται")

Offtopic (γιατί το 2) που έχεις βάλει είναι offtopic):
 2) Το indy δεν είναι αντικειμενικό. Κατασκευάστηκε στα πλαίσια παγκόσμιων κινημάτων ενάντια σε αυτούς που βάζουν κανόνες προκειμένου να εξελιχθεί η παγκόσμια εκμετάλλευση σε "ανώτερο επίπεδο".
 Η σύνθεση εντός του indy φαίνεται να έχει ένα χρώμα μεταξύ τροτσκισμού και αναρχίας.
Αν κάποιοι αναρχικοί κάναν μ@λ@κία, δυστυχώς το indy σίγουρα δε θα ήταν  ο καλύτερος χώρος προκειμένου τα θύματά τους να κάνουν καταγγελία ή να βρουν ανταπόκριση. Τα κανάλια και τα δικαστήρια σίγουρα θα ήταν ένα καλύτερο μέσο από το indy σε αυτή την περίπτωση.

Παρά όλα αυτά ο κόσμος μέσα στο indy τελευταία σε κάτι λάθη που είχαν κάνει τα ΕΑΑΚ της Μυτηλίνης, τα ΕΑΑΚ έκραξε και όχι μία ανεξάρτητη και κάτι δεξιές παρατάξεις

Αλλά επαναλαμβάνω αν θες να συζητήσουμε θεωρητικά αν η γιαγιά μου είχε ρόδες άνοιξε νέο thread

Φαίνεται σα να το κάνεις επίτηδες να φύγουμε από το θέμα, γι αυτό επαναλαμβάνω το θέμα και επαυξάνω σε αυτό:

Προκειμένου να αποφευχθούν γεγονότα όπως αυτά που δημιουργεί η χρυσή αυγή με μαχαιρώματα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι μηχανισμοί άμυνας και πολιτικό κόστος για τη Χρυσή Αυγή.

Το topic λέει Χρυσή Αυγή, ούτε αναρχικοί,ούτε αριστερά, ούτε NΔ. Όποιος δε θέλει να πάρει θέση, αλλά να αλλάξει την κουβέντα, ας ανοίξει νέο.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”