Βλεπω σημερα στις επετειους της Wiki : "Okhi" και να αναρωτιεμαι... "Okhi? τι μ@λ@κι@ να'χουν βει τωρα καποιοι να γιορτασουν?" και κοιταζω την συνεχεια: "28 October: Okhi Day in Greece."
split by drcypher
Συντονιστής: AlexandraDC

Το site ειναι αμερικανικο (αν και φυσικα υπαρχουν και απο αλλες χωρες γραμμενοι) Δεν εχω ακουσει ποτε μα ποτε το "ch" (αμερικανος ή αγγλος) να το διαβαζει "χ".to χ sta latinika ginotan "ch", opws mporeis na to deis se lexeis san "character", "chaos", "anarchy"
Ποσες φορες το εχεις ξαναδει το "kh"?synepws to ekanan "kh"

Offtopic: Ναι, δεν είπα ότι είναι σωστό ως junta για τα ελληνικά.. Απλά μου ήρθε, ήταν σχετικό (σχετικάRazz) και το 'πα. Wink Πάντως η λέξη junta είναι ισπανική, και φαίνεται η wiki την έγραψε έτσι ως διεθνή όρο.
xmmm..... Indeed.....Junta is a Spanish and Portuguese word meaning committee. It is also a Hindi word referring to common people.

Το "Junta" (εκ του juntos=μαζί) έχει αυτή τη γραφή γιατί είναι μια ισπανική λέξη που έχει "καθιερωθεί".LocknLoad έγραψε:Ποσες φορες το εχεις ξαναδει το "kh"?synepws to ekanan "kh"
Παλιοτερο παραδειγμα
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_mili ... _1967-1974
Το J μεν διαβαζεται διαφορετικα απο τον καθενα αλλα δεν υποστηριζεται στα αγγλικα αυτη η χρηση (Τζουντα?). Μονο στα Ισπανικα μπορει να το ακουσει καποιος Ελληνας και να καταλαβει τι λεει (Χουντα αλλα πιο πολυ σαν Χουν-τα)( οπου και στις δυο περιπτωσεις το "ντ" δεν ειναι το "d" αλλα "ν" και "τ" ξεχωριστα). Καποιος αλλος απλως θα το μαθει με λαθος τροπο και μετα δεν θα μπορει να συνεννοηθει (αν πχ ερθει στην Ελλαδα για διακοπες και θελει να κανει λιγο τουρισμο)
Ας τα ξαναπώ τότε.LocknLoad έγραψε:Το θεμα με την Junta το ελυσε ο Τιμος. Αλλα το "Okhi" δεν ειναι και καμμια γνωστη λεξη. Γιατι δεν γραψανε "No"? Πιο κατω εγινε μια προχειρη περιλιψη του τι εγινε και οποιος καταλαβε.
Σου το εξήγησα, έχει διατηρηθεί η ορθογραφία, η οποία κάποτε αντιστοιχούσε και σε ορθή προφορά.LocknLoad έγραψε:Και επειδη τo "character" το οποιο ειναι ελληνικη λεξη και την προφερουν με "k" νομιζω οτι θα ηταν καλυτερο καθε λεξη (αφου ειναι λεξη και οχι ονομα ποιος ο λογος να το αλλαξουνε?) να την γραφουνε στην γλωσσα τους γιατι μονο να διευρυνθει αυτη η "παρεξηγηση" μπορει με αυτον τον τροπο.
Μαλλον ξεφυγα... Δεν ηταν οτι το βρηκα γελιο (που το βρηκα) απλα η αποροια μου ηταν που δεν ελεγε "No" στη θεση του σαν πιο ευκατανοητο.Εν πάση περιπτώσει, το "okhi" δεν είναι και τόσο γελοίο, παρ'ότι το σωστό είναι το "ochi"

Πράγματι, γιατί το post στο οποίο αναφέρεσαι ήταν 1 γραμμή εντός του θέματος στο οποίο έγραφες (και στην οποία μια γραμμή είχες εντός θέματος απαντήσεις, άρα δεν μπορούσα να το κόψω) και περίπου 12 γραμμές εκτός θέματος.LocknLoad έγραψε:Βλεπω την απαντηση στο post μου αλλα δεν βλεπω το post μου!
LocknLoad έγραψε:Το θεμα με την Junta το ελυσε ο Τιμος. Αλλα το "Okhi" δεν ειναι και καμμια γνωστη λεξη. Γιατι δεν γραψανε "No"? Πιο κατω εγινε μια προχειρη περιλιψη του τι εγινε και οποιος καταλαβε.
Ακομα πιο ασχετο: Να φανταστεις σε ενα παιχνιδι (Rise of Nations ή Empire Earth, ιδιες αηδιες για μενα) ειχαν τους ελληνες με ενα βρακακι (δεκτο), τον αρχηγο τους με μια Ρωμαϊκη φορεσια (νομιζω τουλαχιστον) και εναν μαγο (??) της φυλης (????) που φορουσε ινδιανικο τοτεμ (?!?!?!?!??!?!??!?!?). Αυτο ειναι μια γενικοτερη ιδεα για την Ελλαδα. Το "okhi" τους φερνει πιο κοντα σε αυτην. Και περα απο αυτο με τα παιχνιδια. Σε ταινιες με κατασκοπους και τρομοκρατες κτλ (εκτος και αν φοβουνται διπλομταικο επισοδειο) βαζουν στην ιδια κατηγορια την Ελλαδα με χωρες της Μεσης Ανατολης.
Για να παρεις μια ακομα καλυτερη ιδεα της καταστασης πριν 3 (ή 4 δεν ειμαι σιγουρος) μια εφημεριδα της Αμερικης (καποια απο τις γνωστες νομιζω) ειχε γραψει οτι η Ελλαδα εχει στρατοπεδα εκπαιδευσης τρομοκρατων (με αλλα λογια οτι η κυβερνηση υποστηριζει την τρομοκρατεια με πολυ ενεργο τροπο, με αλλα λογια βομβαρδιστε τους).
Και επειδη τo "character" το οποιο ειναι ελληνικη λεξη και την προφερουν με "k" νομιζω οτι θα ηταν καλυτερο καθε λεξη (αφου ειναι λεξη και οχι ονομα ποιος ο λογος να το αλλαξουνε?) να την γραφουνε στην γλωσσα τους γιατι μονο να διευρυνθει αυτη η "παρεξηγηση" μπορει με αυτον τον τροπο.