Δηλωση μαθημάτων μόνο προηγούμενων εξαμήνων???
Δηλωση μαθημάτων μόνο προηγούμενων εξαμήνων???
Συνάδελφοι εχω το εξής ζήτημα:κανονικά στην ερχόμενη δήλωση μαθημάτων πρέπει να εγγραφώ στο 3ο εξάμηνο, όμως δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω κανένα μάθημα αυτό το εξάμηνο καθότι θα ειμαι εκτός Ελλάδος.Μπορώ να δηλώσω μόνο τα χρωστούμενα απο το 1ο εξάμηνο ετσι ώστε να μην χάσω και τα βιβλιά του 3ου εξαμήνου?
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Εδώ κάτι δεν κατάλαβα...DeXteR έγραψε:Μπορώ να δηλώσω μόνο τα χρωστούμενα απο το 1ο εξάμηνο ετσι ώστε να μην χάσω και τα βιβλιά του 3ου εξαμήνου?
Αν δηλώσεις μόνο τα μαθήματα που χρωστάς από το 1ο εξάμηνο, τότε θα χάσεις τα βιβλία του 3ου εξαμήνου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Τρί Οκτ 30, 2007 1:29 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
όχι βέβαια. δεν τα χάνεις τα βιβλία!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
Μπορείς να τα δηλώσεις όλα. Το πρώτο εξάμηνο έχει 6 μαθήματα και το τρίτο 8 που είναι στο σύνολο λιγότερο από τα 17 που είναι το όριο που επιτρέπεται.
Εγώ στη θέση σου δεν θα δήλωνα Εργαστηριακή Φυσική 2 και Λογισμικό για τα Μαθηματικά, καθώς αυτά έχουν εργαστήριο και δεν θα μπορείς να τα παρακολουθείς!
Εγώ στη θέση σου δεν θα δήλωνα Εργαστηριακή Φυσική 2 και Λογισμικό για τα Μαθηματικά, καθώς αυτά έχουν εργαστήριο και δεν θα μπορείς να τα παρακολουθείς!
- pao132003
- Επικοινωνία:
Μα δεν το καταλαβαίνετε το παιδί τι λέει.
BO, δεν είπε ότι τα χρωστάει όλα του 1ου εξαμήνου. Είπε ότι δε θέλει να δηλώσει του 3ου!
Το πρόβλημά του είναι στο ότι δε θα μπορεί να πάρει τα βιβλία και όχι στο ότι δε θα παρακολουθεί τα μαθήματα. Γι'αυτό θα είναι επιζήμια η δήλωση των μαθημάτων του 3ου
BO, δεν είπε ότι τα χρωστάει όλα του 1ου εξαμήνου. Είπε ότι δε θέλει να δηλώσει του 3ου!
Το πρόβλημά του είναι στο ότι δε θα μπορεί να πάρει τα βιβλία και όχι στο ότι δε θα παρακολουθεί τα μαθήματα. Γι'αυτό θα είναι επιζήμια η δήλωση των μαθημάτων του 3ου
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Α, όχι! Αυτό δεν το ξέρω. Νομίζω, όμως, ότι δεν χάνεις τα βιβλία επειδή δεν θα δηλώσεις τα μαθήματα του 3ου στην ώρα τους. Αλλά δεν είμαι σίγουρη...DeXteR έγραψε:Απο οτι κατάλαβα εννοεις οτί εάν δεν εγγραφώ στο 3ο στην ώρα μου χάνω έτσι και αλλίως τα βιβλία?
Αναμένεις, λοιπόν, απάντηση από κάποιον/α που να τα ξέρει καλύτερα.
Αυτό που εννοούσα είναι ότι αν δεν δηλώσεις αυτό το εξάμηνο τα μαθήματα του 3ου, απλά δεν θα πάρεις αυτό το εξάμηνο τα βιβλία του 3ου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
- pao132003
- Επικοινωνία:
γιατί δε ζητάς μια διακοπή των σπουδών για ένα χρόνο, έτσι ώστε να μη μετρήσει και στα 10 χρόνια που σου διατίθενται για να πάρεις πτυχίο
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Το παιδί έχει δίκιο. Τα βιβλία μπορούμε να τα πάρουμε ΜΟΝΟ το εξάμηνο που τα δηλώνουμε για πρώτη φορά! Η μόνη εξαίρεση γίνεται μετά από παρέμβαση της διοίκησης αλλά αυτό είναι δύσκολο αφού η γραφειοκρατεία με τις λίστες είναι τόσο μπουρδέλο που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν ποιος είναι υπεύθυνος κάθε φορά. Φυσικά αν αλλάξει το βιβλίο γίνεται reset και ισχύουν τα ίδια, δηλαδή και το καινούριο βιβλίο μπορεί κάποιος να το πάρει μόνο το πρώτο εξάμηνο που θα δηλώσει το μάθημα από τη στιγμή που έγινε η αλλαγή.
Επίσης, ο pao132003 έχει δίκιο στο τελευταίο του post, καλύτερα να κάνεις διακοπή. Τουλάχιστον έτσι θα είσαι καλυμμένος ότι και να γίνει στο μέλλον με τους καινούριους νόμους για τον περιορισμό του διαστήματος φοίτησης.
Επίσης, ο pao132003 έχει δίκιο στο τελευταίο του post, καλύτερα να κάνεις διακοπή. Τουλάχιστον έτσι θα είσαι καλυμμένος ότι και να γίνει στο μέλλον με τους καινούριους νόμους για τον περιορισμό του διαστήματος φοίτησης.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Ίσως ακουστεί ακραίο, αλλά μπορείς να κάνεις εξουσιοδότηση σε κάποιον φίλο ή γνωστό σου και να κάνει την αγγαρία για σένα όσο θα λείψεις (δηλ. να πάει να μαζέψει τα βιβλία, να σε γράφει σε εξάμηνα, κλπ)... Υπάρχει φυσικά και η λύση του pao (καθιερώθηκε ως "λύση του pao" ε;
)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Αυτο που εφαρμοζω εδω και χρονια, επειδη δεν ειχα ασχοληθει οταν επρεπε με τα μαθηματα του 1ου ετους με αποτελεσμα να μεινω ενα χρονο πισω, ειναι να δηλωνω τα μαθηματα των προηγουμενων εξαμηνων και ισως κανα-δυο απο το εξαμηνο μου. Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα, ουτε με τα βιβλια, ουτε με τις εξεταστικες. 
Οποτε μπορεις να μη δηλωσεις μαθηματα του εξαμηνο σου, ή εστω δηλωσε ενα και στειλε καποιον με το πασο ή τον αριθμο της ταυτοτητας σου να το παρει.
ΥΓ: προσωπικα θα απεφευγα να κανω χρηση του νεου νομου πλαισου, αναγνωριζοντας οσα λεει για τα ετη σπουδων, αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη (πολιτικη) σταση.
ΥΓ2: χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση πως κατι παιζει με την αναβολη στο στρατο, αν δεν παρουσιαστεις σε κανενα μαθημα στις εξεταστικες... Αν ξερει κανεις ας συμπληρωσει.
Οποτε μπορεις να μη δηλωσεις μαθηματα του εξαμηνο σου, ή εστω δηλωσε ενα και στειλε καποιον με το πασο ή τον αριθμο της ταυτοτητας σου να το παρει.
ΥΓ: προσωπικα θα απεφευγα να κανω χρηση του νεου νομου πλαισου, αναγνωριζοντας οσα λεει για τα ετη σπουδων, αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη (πολιτικη) σταση.
ΥΓ2: χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση πως κατι παιζει με την αναβολη στο στρατο, αν δεν παρουσιαστεις σε κανενα μαθημα στις εξεταστικες... Αν ξερει κανεις ας συμπληρωσει.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Off Topic
Το πάγωμα των σπουδών δεν έχει καμία σχέση με τον καινούριο νόμο. Είναι εκνευριστικό να πολιτικοποιείς το κάθε τι. Είναι γεγονός ότι το διάστημα που παγώνεις τις σπουδές ΔΕΝ υπολογίζεται στον χρόνο φοίτησης και αυτό είναι γραμμένο στον εσωτερικό κανονισμό του ΕΜΠ δεκαετίες τώρα.noir έγραψε:προσωπικα θα απεφευγα να κανω χρηση του νεου νομου πλαισου, αναγνωριζοντας οσα λεει για τα ετη σπουδων, αλλα αυτο ειναι καθαρα προσωπικη (πολιτικη) σταση.
Όσο για τη θητεία, κανείς στην στρατολογία δεν ελέγχει αν ο φοιτητής "πατάει το ποδαράκι του". Αυτό που ισχύει όμως είναι ότι αν δεν γραφτείς καθόλου σε ένα εξάμηνο, ακυρώνεται η αναβολή. Αλλά και πάλι όλα αυτά ισχύουν μόνο στα χαρτιά, στην πραγματικότητα, ότι και να κάνεις, κανείς δεν ασχολείται μαζί σου μέχρι να λήξει η αναβολή. Επίσης, δεν έχω ιδέα τι γίνεται με την αναβολή στην περίπτωση παγώματος. Λογικά, τίποτα απολύτως, αυτό σημαίνει όμως ότι δε θα υπάρξει και επέκταση.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?