Χρυσή Αυγή στο Φυσικό
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Αλλο ενα χτυπημα σημερα σε κατελειμενο λυκειο....
and keep counting....
Ναξιε, το τι ακους και το τι βλεπεις διαφερει σημαντικα απο το τι ισχυει.
Για το περιστατικο στα εξαρχεια, δε ξερω αλλα θα θελα να μου ελεγες λεπτομερειες σε pm, για το περιστατικο στη θεσσαλονικη, αυτοι που εκαναν το χτυπημα αμφιβαλω και αν θεωρουν τους εαυτους τους αντιεξουσιαστες, αν θελεις λεπτομερειες μπορω να σε ενημρωσω σε pm.
Κανεις δεν ειπε πως δε γινονται καφριλες, το περασμενο Σ/Κ ας πουμε εγινε στη νομικη.
Επετρεψε μου να πιστευω ομως πως η συχνοτητα, το κινητρο, και ο τελικος στοχος διαφερει ουσιαστικα. Ακομα και οταν γινονται καφριλες, που προφανως δε σπευδω να δικαιολογησω....
Προσωπικα δε δινω μια αν κυκλοφορει κανεις με μπλουζα ΧΑ, στοχους, εθνικιστικα κλπ. οπουδηποτε θελει...
Αλλα οπως δεν εχω δει αντιεξουσιαστη/αριστερο να κουβαλα καδρονι/μαχαιρι στο δρομο, ολη την ωρα περιμενωντας ευκαιρια να τσαμπουκαλευτει στον μεταναστη/αριστερο/αναρχικο/μαλιά ετσι δε θελω να δω στο πανεπιστημιακο χωρο, που ειναι ενας ιδιαιτερα ευαισθητος χωρος οπλισμενους χρυσαυγιτες να πουλανε τσαμπυκα, να απειλουν, και να στελνουν κοσμο στο νοσοκομειο.
and keep counting....
Ναξιε, το τι ακους και το τι βλεπεις διαφερει σημαντικα απο το τι ισχυει.
Για το περιστατικο στα εξαρχεια, δε ξερω αλλα θα θελα να μου ελεγες λεπτομερειες σε pm, για το περιστατικο στη θεσσαλονικη, αυτοι που εκαναν το χτυπημα αμφιβαλω και αν θεωρουν τους εαυτους τους αντιεξουσιαστες, αν θελεις λεπτομερειες μπορω να σε ενημρωσω σε pm.
Κανεις δεν ειπε πως δε γινονται καφριλες, το περασμενο Σ/Κ ας πουμε εγινε στη νομικη.
Επετρεψε μου να πιστευω ομως πως η συχνοτητα, το κινητρο, και ο τελικος στοχος διαφερει ουσιαστικα. Ακομα και οταν γινονται καφριλες, που προφανως δε σπευδω να δικαιολογησω....
Προσωπικα δε δινω μια αν κυκλοφορει κανεις με μπλουζα ΧΑ, στοχους, εθνικιστικα κλπ. οπουδηποτε θελει...
Αλλα οπως δεν εχω δει αντιεξουσιαστη/αριστερο να κουβαλα καδρονι/μαχαιρι στο δρομο, ολη την ωρα περιμενωντας ευκαιρια να τσαμπουκαλευτει στον μεταναστη/αριστερο/αναρχικο/μαλιά ετσι δε θελω να δω στο πανεπιστημιακο χωρο, που ειναι ενας ιδιαιτερα ευαισθητος χωρος οπλισμενους χρυσαυγιτες να πουλανε τσαμπυκα, να απειλουν, και να στελνουν κοσμο στο νοσοκομειο.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- timos_m
- Real Name: ΤΜ
Δε νομίζω ότι μπορούν να παρθούν μέτρα εναντίον της δράσης του συγκεκριμένου χώρου στα πανεπιστήμια (χρυσά αυγάtemfeboy έγραψε: Το θέμα είναι τι γίνεται με το συγκεκριμένο χώρο όπου κατά επανάληψη μπαίνει σε σχολές και μαχαιρώνει ανθρώπους τυχαία
Με αυτό που είπες Τίμο σκέφτηκα ότι ένας τρόπος είναι πέραν από προσπάθεια ακινητοποιήσεώς τους -όπως έγινε από πολίτες στο Σύνταγμα που ήταν μπροστά- κάποιοι από τους υπόλοιπους να σηκώσουν το κινητό και να τους τραβήξουν photo. Έτσι θα αρχίσει να υπάρχει ένα υλικό που να μπορεί να συσχετίσει εγκληματικές ενέργειες με την οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Κάποια στιγμή θα βρεθεί και ένας νομικός που θα ενδιαφερθεί παραπάνω στο ζήτημα.
Και κατά ένα τρόπο να σημαίνεται και ένας συναγερμός στην εμφάνισή τους. Υπάρχουν πχ σχολές με μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Πάντως αν εντοπιστεί κανά τέτοιο μπουλούκι μην αφεθούν άνθρωποι μόνοι τους
ΥΓ: κάποιος θα βγει και θα πει τώρα: και για την 17Ν τα ίδια έλεγες; γιατί αν δεν έλεγες τα ίδια δεν έχει νόημα να το συζητάμε....
Κάποια στιγμή θα βρεθεί και ένας νομικός που θα ενδιαφερθεί παραπάνω στο ζήτημα.
Και κατά ένα τρόπο να σημαίνεται και ένας συναγερμός στην εμφάνισή τους. Υπάρχουν πχ σχολές με μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Πάντως αν εντοπιστεί κανά τέτοιο μπουλούκι μην αφεθούν άνθρωποι μόνοι τους
ΥΓ: κάποιος θα βγει και θα πει τώρα: και για την 17Ν τα ίδια έλεγες; γιατί αν δεν έλεγες τα ίδια δεν έχει νόημα να το συζητάμε....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος temfeboy την Τρί Οκτ 30, 2007 11:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- noir
- Επικοινωνία:
Στην καλυτερη περιτπωση θα κανουν και αυτοι το ιδιο... στην αναμενομενη απλα θα κοπανησουν αυτον που τραβα με το κινητο και θα το παρουν.
Νομιζω ο μονος τροπος, αποτελεσματικος δεν ξερω αν ειναι, επειδη η αλληλεγγυη εχει εκλειψει νομιζω (απαισιοδοξια ή ρεαλισμος... δε ξερω), ειναι να ειδοποιηθει κοσμος (απο κυλικεια απο οπου αραζει τελοσπαντων), ωστε οσο γινεται πιο μαζικα να αποδοκιμαστουν και καταλαβουν πως δε τους παιρνει να κανουν κατι, επειδη θα εχουν ολη την κοινοτητα απεναντι τους, ανα πασα στιγμη. Εδω ομως καπου τελειωνει το ονειρο.... Η αλληλεγγυη σε αυτα τα θεματα μου μοιαζει αδυνατη μετα απ' οσα ειδα να γραφονται σε αυτες τις 6 σελιδες....
Νομιζω ο μονος τροπος, αποτελεσματικος δεν ξερω αν ειναι, επειδη η αλληλεγγυη εχει εκλειψει νομιζω (απαισιοδοξια ή ρεαλισμος... δε ξερω), ειναι να ειδοποιηθει κοσμος (απο κυλικεια απο οπου αραζει τελοσπαντων), ωστε οσο γινεται πιο μαζικα να αποδοκιμαστουν και καταλαβουν πως δε τους παιρνει να κανουν κατι, επειδη θα εχουν ολη την κοινοτητα απεναντι τους, ανα πασα στιγμη. Εδω ομως καπου τελειωνει το ονειρο.... Η αλληλεγγυη σε αυτα τα θεματα μου μοιαζει αδυνατη μετα απ' οσα ειδα να γραφονται σε αυτες τις 6 σελιδες....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Τετ Οκτ 31, 2007 12:22 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
Off Topic
ευχαριστω παρα πολυ το χρηστη lock n' load για την παρομοιωση που χρησιμοποιησε για να χαρακτηρισει κατι που εν γενει δεν εχει καταλαβει.... ειρωνικο υφος μπορουμε να εχουμε ολοι πισω απο το pc.....οτι θελει σε πμ δε θα κανουμε το φορουμ μπ....λο
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
Μα δε θα είναι μόνο ένας αυτός που θα τους τραβήξει και δε χρειάζεται να τους φωνάξει και "κοιτάξτε το πουλάκι"- αν και αυτός είναι ένας τρόπος άμυνας πριν γίνει το κακό (δλδ να τους έχουν βγάλει αρκετοί φωτογραφίες και να τους το φανερώσουν).
Μπορεί να κάνει κάποιος ότι "στέλνει μήνυμα σε μία φίλη του".
Τεσπα, τουλάχιστον να αρχίσουν να πέφτουν ιδέες, αχρείαστες να είναι.
Μπορεί να κάνει κάποιος ότι "στέλνει μήνυμα σε μία φίλη του".
Τεσπα, τουλάχιστον να αρχίσουν να πέφτουν ιδέες, αχρείαστες να είναι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος temfeboy την Τρί Οκτ 30, 2007 11:31 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η βία γεννάει βία. Δυστυχώς...Αλλο ενα χτυπημα σημερα σε κατελειμενο λυκειο....
and keep counting....
Ρε noir, τι εννοείς;Αν θες και μπορείς κάντο πιο σαφές;noir έγραψε: Ναξιε, το τι ακους και το τι βλεπεις διαφερει σημαντικα απο το τι ισχυει.
ΟΚ. Γιατί να ξεχωρίζω τους μεν κάφρους από τους δε;
Καλά και κάνεις και πιστεύεις ότι πιστεύεις. Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και μόνο, οπότε δε χρειάζεται να δικαιολογήσεις τις όποιες καφρίλες όταν δε τις διαπράττεις εσύ και καθένας από εμας αντίστοιχα.Επετρεψε μου να πιστευω ομως πως η συχνοτητα, το κινητρο, και ο τελικος στοχος διαφερει ουσιαστικα. Ακομα και οταν γινονται καφριλες, που προφανως δε σπευδω να δικαιολογησω....
Τι σημασία έχει η συχνότητα και τα κίνητρα; Απλά το ότι ο χώρος των αναρχικών πως είναι καλύτερα οργανωμένος απότι η Χρυσή Αυγή και ότι επιλέγουν τους στόχους που θα χτυπήσουν;
Αλλά ποιος αποφασίζει και διαμορφώνει αυτόν τον τελικό στόχο; Και ποιος είναι αυτός ο τελικός στόχος; Και πώς θα εφαρμοστεί ο τελικός στόχος;
Όπως και συ, ούτε και γώ δίνω δεκάρα τι μπλουζάκια φοράει και τι τρέλα κουβαλάει ο ένας και ο άλλος. Μαρέσει ο καθένας να έχει ότι ιδεολογία γουστάρει αρκεί αυτό τον κάνει να νιώθει καλύτερα και τον κάνει δημιουργικό άνθρωπο.Δε νομίζω πως νιώθει καλύτερα κάποιος που μισεί όλον τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο Πανεπιστημίο κανένας δε θα πρέπει να έρχεται για φασαρίες, ούτε αναρχικός, ούτε χρυσαυγίτης και φυσικά καθένας απο μας. Ποιος θέλει να δει ανθρώπους να έρχονται για φασαρίες;
Σόρρυ για την έκταση της δημοσίευσης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νάξιος την Τρί Οκτ 30, 2007 11:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Κακίας απέχου.
Αν οντως πιστευεις Skliraie αυτο που λες τοτε καλυτερα να μην θυμωσεις οταν σου την πεσουν και σου πουμε μετα "Λυπαμε ρε Skliraie αλλα τους ειχαμε αφησει να κουρευονται και δεν περιμεναμε να σου κανουν τπτ αφου τους ειχες αφησει και εσυ να κουρευονται"
P.S. ειμαι προθυμος να σβησω το post μου. Απλα ζητα το. Αν και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος. Αντε να το πει καποιος off topic
P.S.
P.S. ειμαι προθυμος να σβησω το post μου. Απλα ζητα το. Αν και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος. Αντε να το πει καποιος off topic
P.S.
Δεν περιοριζομαι πισω απο το PC. Να ξερεις οτι πολλες φορες εχω πλακωθει με ατομα δυνατοτερα μου γιατι δεν γουσταρα τις κοτσανες που πετουσαν. (Εκεινοι αρχιζαν... Εγω απλος.... ημουν λιγο προκλητικος)ειρωνικο υφος μπορουμε να εχουμε ολοι πισω απο το pc.....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LocknLoad την Τετ Οκτ 31, 2007 1:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- noir
- Επικοινωνία:
Υπαρχουν πραγματα, που δικαιολογημενα δε μπορεις να γνωριζεις. Η εντυπωση απεχει πολλες φορες απο την πραγματικοτητα. Το ανεφερα για την περιπτωση πχ της θεσαλονικης που αναφερθηκες.Νάξιος έγραψε:Ρε noir, τι εννοείς;Αν θες και μπορείς κάντο πιο σαφές;noir έγραψε: Ναξιε, το τι ακους και το τι βλεπεις διαφερει σημαντικα απο το τι ισχυει.
Δικαιωμα σου να τους ξεχωρισεις ή οχι, αν εχεις καταληξει σε ενα τοσο γενικο συμπερασμα μεσα απο την εμπειρια σου. επετρεψε μου ομως να αμφισβητησω πως η εμπειρια που πιθανως εχεις αρκει για κατι τετοιο.Νάξιος έγραψε:Για το περιστατικο στα εξαρχεια, δε ξερω αλλα θα θελα να μου ελεγες λεπτομερειες σε pm, για το περιστατικο στη θεσσαλονικη, αυτοι που εκαναν το χτυπημα αμφιβαλω και αν θεωρουν τους εαυτους τους αντιεξουσιαστες, αν θελεις λεπτομερειες μπορω να σε ενημρωσω σε pm.
ΟΚ. Γιατί να ξεχωρίζω τους μεν κάφρους από τους δε;
Νάξιος έγραψε:Καλά και κάνεις και πιστεύεις ότι πιστεύεις. Καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και μόνο, οπότε δε χρειάζεται να δικαιολογήσεις τις όποιες καφρίλες όταν δε τις διαπράττεις εσύ και καθένας από εμας αντίστοιχα.Επετρεψε μου να πιστευω ομως πως η συχνοτητα, το κινητρο, και ο τελικος στοχος διαφερει ουσιαστικα. Ακομα και οταν γινονται καφριλες, που προφανως δε σπευδω να δικαιολογησω....
Τι σημασία έχει η συχνότητα και τα κίνητρα; Απλά το ότι ο χώρος των αναρχικών πως είναι καλύτερα οργανωμένος απότι η Χρυσή Αυγή και ότι επιλέγουν τους στόχους που θα χτυπήσουν;
Αλλά ποιος αποφασίζει και διαμορφώνει αυτόν τον τελικό στόχο; Και ποιος είναι αυτός ο τελικός στόχος; Και πώς θα εφαρμοστεί ο τελικός στόχος;
φυσικα και εχουν τα κινητρα επειδη καθοριζουν το αποτελεσμα. Το αν κατεβασεις μια καμερα, να σπασεις ενα ATM, να καψεις μια κλουβα της αστυνομιας που ειναι σιγουρα πρακτικες βιαιες στοχο εχουν το συμβολισμο και οχι την αφιαρεση της ανθρωπινης ζωης. Οι στοχοι στη πρωτη περιπτωση ειναι αψυχοι και στη δευτερη εμψυχοι. Στη μια περιπτωση χτυπας τα αντικειμενα ενος συστηματος και στην αλλη τα υποκειμενα/φορεις μια ιδεολογιας ή κτηνοδεστερα ακομα, ανθρωπους με φυλετικα κριτηρια (!!!!).
Μετα τη μακροσκελη σου απαντηση μπαινεις τελικα στο θεμα που αγγιζει το συγκεκριμενο τοπικ. Πως μπορει να αποφευχθει ενας τετοιος κινδυνος, ειδικα οταν τις τλευταιες μερες μετραμε 5 σοβαρες περιπτωσεις - απο φασιστες συγκεκριμενα. Και για τελευταια φορα, εστω παιρνουμε σα δεδομενο πως η βια γεννα βια: ο φοιτητης δεν ηταν βιαιος. δε τα βαλε με 5 φασιστες, ο μεναστης δεν ηταν βιαιος για να τα βαλει με δε-ξερω-ποσπυς ακριβως φαοστες, ο αναρχικος που μαχαιρωθηκε με 7 πληγες απο 3 διαφορετικα μαχαιρια προφανως και δεν εφερε τους φασιστες σε θεση αυτοαμυνας, ουτε νομιζω να τσαμπουκαλευτικε... Ας συγκεντρωθουμε λοπιπον στα γεγονοτα. Πως η βια φερνει βια το ξερουμε ολοι. Λυση για αυτο βρηκαμε και δε το καταλαβα, και κοιταμε ολα τα υπολιπα; Αρχισαμε να το συζηταμε εστω και λιγο με τη προοπτολη να βρουμε λυση; Οχι!Νάξιος έγραψε:Προσωπικα δε δινω μια αν κυκλοφορει κανεις με μπλουζα ΧΑ, στοχους, εθνικιστικα κλπ. οπουδηποτε θελει...
Αλλα οπως δεν εχω δει αντιεξουσιαστη/αριστερο να κουβαλα καδρονι/μαχαιρι στο δρομο, ολη την ωρα περιμενωντας ευκαιρια να τσαμπουκαλευτει στον μεταναστη/αριστερο/αναρχικο/μαλιά ετσι δε θελω να δω στο πανεπιστημιακο χωρο, που ειναι ενας ιδιαιτερα ευαισθητος χωρος οπλισμενους χρυσαυγιτες να πουλανε τσαμπουκα, να απειλουν, και να στελνουν κοσμο στο νοσοκομειο.
Όπως και συ, ούτε και γώ δίνω δεκάρα τι μπλουζάκια φοράει και τι τρέλα κουβαλάει ο ένας και ο άλλος. Μαρέσει ο καθένας να έχει ότι ιδεολογία γουστάρει αρκεί αυτό τον κάνει να νιώθει καλύτερα και τον κάνει δημιουργικό άνθρωπο.Δε νομίζω πως νιώθει καλύτερα κάποιος που μισεί όλον τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο Πανεπιστημίο κανένας δε θα πρέπει να έρχεται για φασαρίες, ούτε αναρχικός, ούτε χρυσαυγίτης και φυσικά καθένας απο μας. Ποιος θέλει να δει ανθρώπους να έρχονται για φασαρίες;
Σόρρυ για την έκταση της δημοσίευσης.
Ασφαλως ειναι πιο ευκολο να διατυμπανιζουμε την πολιτικη μας ορθοτητα, απο το να ανζητουμε λυσεις, λεγοντας τα αυτονοητα... Απορω με αυτα τα λογικα αλματα πως ασχολουμαστε με τις θετικες επιστημες.....

-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Να χαρώ εγώ μπάτσους που φύγαν από μέσα σας... Ολονών μαζί!
Off Topic
Λόφω διαφόρων λόγων, κι επειδή πολύς κόσμος μου έχει σπάσει τα @@ τελευταία, είπα να ξεδώσω στο εν λόγω topic. Δεν φταις σε κάτι Χάρη. Αρκετά από όσα είπα μπορεί να είναι ακραία αλλά είναι ΛΟΓΙΚΑ. Το να μην το δέχεσαι, εσύ ή ο noir ή ο οποιοσδήποτε είναι ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ. Απλά, με τη στάση σας επιβεβαιώσατε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, οπότε κακώς επιμένετε να συζητάτε για λύσεις που δεν πρόκειται ποτέ να αφορούν όλους
- noir
- Επικοινωνία:
Το προβλημα ειναι πως το τοπικ ανοιχτηκε προκειμενου να βρεθουν λυσεις. Προσωπικα μια προταση εκανα που αφορα ολους, αλλα γνωριζω πως δεν ειναι ρεαλιστικη, και δε ξερω καμια καλυτερη, εχεις καμια υποψην;
Πολλα απ οσα ειπωθηκαν απο τους περισσοτερους ειναι λογικα , τουλαχιστον στη βαση που τεθηκαν απο την πλευρα του καθενος. Το προβλημα ειναι πως δε συνεισφερουν στο θεμα. Αναγνωριζω πως περα απο την ενημερωση και κανα 2 προτασεις που εγιναν δε καταφεραμε σχεδον κανενας μας να συνεισφερει ετσι και αλλιως.
Να τολμησουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα απ αυτο;
Πολλα απ οσα ειπωθηκαν απο τους περισσοτερους ειναι λογικα , τουλαχιστον στη βαση που τεθηκαν απο την πλευρα του καθενος. Το προβλημα ειναι πως δε συνεισφερουν στο θεμα. Αναγνωριζω πως περα απο την ενημερωση και κανα 2 προτασεις που εγιναν δε καταφεραμε σχεδον κανενας μας να συνεισφερει ετσι και αλλιως.
Να τολμησουμε να βγαλουμε καποιο συμπερασμα απ αυτο;

Νάξιε δεν είπα να μην κάνεις τα ίδια σε αναρχικό εν ώρα δράσης.
Αυτό όμως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα (το να βιντεοσκοπήσουν "αναρχικό" εν ώρα δράσης) και αναφέρομαι στην περίπτωση του παιδιού με τα πράσινα παππούτσια που η βιντεοσκόπηση ξεμπρόστιασε όλο το σύστημα - δημοσιογράφους, αστυνόμους, δικαστές-
Το ζήτημα είναι η σωματική βία σε άσχετα και αθώα άτομα μέσα στο πανεπιστήμιο
Αυτό όμως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα (το να βιντεοσκοπήσουν "αναρχικό" εν ώρα δράσης) και αναφέρομαι στην περίπτωση του παιδιού με τα πράσινα παππούτσια που η βιντεοσκόπηση ξεμπρόστιασε όλο το σύστημα - δημοσιογράφους, αστυνόμους, δικαστές-
Το ζήτημα είναι η σωματική βία σε άσχετα και αθώα άτομα μέσα στο πανεπιστήμιο
Αυτό ήταν μία περίπτωση που πράγματι δε γνώριζα λεπτομέρειες. Απλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν είναι ή αν έχει τεθεί εκτός η μία ή άλλη ομάδα.noir έγραψε:
Υπαρχουν πραγματα, που δικαιολογημενα δε μπορεις να γνωριζεις. Η εντυπωση απεχει πολλες φορες απο την πραγματικοτητα. Το ανεφερα για την περιπτωση πχ της θεσαλονικης που αναφερθηκες.
Να την αμφισβητήσεις την εμπειρία μου. Θα συμφωνούσε μαζί σου ο Hume, ίσως να διαφωνούσε μαζί σου ο Λάϋμνιτς που επιμένεις στην εμπειρία. Η εμπειρία και η συνήθεια δεν είναι καλοί σύμβουλοι για την αλήθεια.
Δικαιωμα σου να τους ξεχωρισεις ή οχι, αν εχεις καταληξει σε ενα τοσο γενικο συμπερασμα μεσα απο την εμπειρια σου. επετρεψε μου ομως να αμφισβητησω πως η εμπειρια που πιθανως εχεις αρκει για κατι τετοιο.![]()
Το γενικό συμπέρασμά μου πάντως ήταν πως δε μαρέσουν οι καφρίλες και οι αδικίες ασχέτως τι ιδεολογικές καταβολές χρησιμοποιεί ο καθένας ως άλλοθι, είτε της καθαρής φυλής είτε της αταξικής κοινωνίας και την κρατική καταπίεση.
φυσικα και εχουν τα κινητρα επειδη καθοριζουν το αποτελεσμα. Το αν κατεβασεις μια καμερα, να σπασεις ενα ATM, να καψεις μια κλουβα της αστυνομιας που ειναι σιγουρα πρακτικες βιαιες στοχο εχουν το συμβολισμο και οχι την αφιαρεση της ανθρωπινης ζωης. Οι στοχοι στη πρωτη περιπτωση ειναι αψυχοι και στη δευτερη εμψυχοι. Στη μια περιπτωση χτυπας τα αντικειμενα ενος συστηματος και στην αλλη τα υποκειμενα/φορεις μια ιδεολογιας ή κτηνοδεστερα ακομα, ανθρωπους με φυλετικα κριτηρια (!!!!).
Οι δύο αστυνομικοί που χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους από ομάδα 20 και πλέον αναρχικών και ο ένας έχει πέσει σε κόμμα για πάνω από οχτώ μήνες; Όταν χρησιμοποιείς βίαιες μεθόδους τα πράγματα ξεφεύγουν.
Θα μου πεις πως αυτοί ήταν αστυνομικοί...
Οι ληστείες τραπεζών; Οι απειλές σε δικαστικούς;Οι άλλοι δύο στην έκθεση βιβλίου φέτος; Που τους άνοιξαν τα κεφάλια επειδή ήταν κοντοκουρεμένοι; 31 φορές γνωρίζω πως έχουν επιτεθεί στο συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο και μάλιστα ο Σχοινιάς είχε πέσει και σε κόμμα για αρκετούς μηνες μετά από χτύπημα στο κεφάλι. Ο Πολυζογόπουλος πέρυσι;
Από την άλλη, οι έμψυχοι στόχοι των χρυσαυγιτών και όλα αυτά που ανέφερες ασφαλώς. Εχουν κι αυτοί συμβολικές πράξεις τους όπως το κάψιμο σημαίας αλλοεθνών και το κάψιμο του βιβλίου της Ρεπούση. :?:
Δε βγαίνει νόημα έτσι...
Δεν διατυμπανίζω καμία ορθότητα φίλε Noir.Μετα τη μακροσκελη σου απαντηση μπαινεις τελικα στο θεμα που αγγιζει το συγκεκριμενο τοπικ. Πως μπορει να αποφευχθει ενας τετοιος κινδυνος, ειδικα οταν τις τλευταιες μερες μετραμε 5 σοβαρες περιπτωσεις - απο φασιστες συγκεκριμενα. Και για τελευταια φορα, εστω παιρνουμε σα δεδομενο πως η βια γεννα βια: ο φοιτητης δεν ηταν βιαιος. δε τα βαλε με 5 φασιστες, ο μεναστης δεν ηταν βιαιος για να τα βαλει με δε-ξερω-ποσπυς ακριβως φαοστες, ο αναρχικος που μαχαιρωθηκε με 7 πληγες απο 3 διαφορετικα μαχαιρια προφανως και δεν εφερε τους φασιστες σε θεση αυτοαμυνας, ουτε νομιζω να τσαμπουκαλευτικε... Ας συγκεντρωθουμε λοπιπον στα γεγονοτα. Πως η βια φερνει βια το ξερουμε ολοι. Λυση για αυτο βρηκαμε και δε το καταλαβα, και κοιταμε ολα τα υπολιπα; Αρχισαμε να το συζηταμε εστω και λιγο με τη προοπτολη να βρουμε λυση; Οχι!
Ασφαλως ειναι πιο ευκολο να διατυμπανιζουμε την πολιτικη μας ορθοτητα, απο το να ανζητουμε λυσεις, λεγοντας τα αυτονοητα... Απορω με αυτα τα λογικα αλματα πως ασχολουμαστε με τις θετικες επιστημες.....
Απλά δε χρειάζομαι τους αναρχικούς για να με προστετέψουν από την τρομοκρατία και τη βία της Χρυσής Αυγής και ούτε τη Χρυσή Αυγή να με προστατέψει από την αναρχία και τη βία των ομάδων του αναρχικού χώρου. Όπως είπε και πιο πάνω ο Neo, αυτός που επικράτησε σε μία "πολιτική" σύγκρουση μιλάει για συχετισμό δυνάμεων και αυτός που τις έφαγε για την αδικία και για τη βία που υπέστη.
Έχεις δει πόσοι ακόμα είναι έξω με το μάτι που γυαλίζει και ψάχνονται να παίξουν ξύλο και οι οποίοι δεν έχουν κάποια ιδεολογία("τί είπες ρε για τη μάνα μου";Απλά για να ξεδίνουν και να ξεσπούν ή επειδή δεν έχουν τι άλλο να κάουν. Και δεν αναφέρομαι στα γήπεδα και σε κανονισμένες συγκρούσεις.
Σε απογοητεύει που συζητάμε λέγοντας τα αυτονόητα αλλά δες τη θετική πλευρά. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις την κουβέντα.
Κακίας απέχου.