Κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ
Συντονιστής: AlexandraDC
- xaplas
- Real Name: Real Name
Κάρτα απεριορίστων διαδρομών ΟΑΣΑ
Σήμερα πηγαίνοντας να βγάλω μειωμένη κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τον Νοέμβριο ήρθα αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα.
Το Υπουργείο Μεταφορών με απόφασή του (που μου έδειξε ο υπάλληλος του μετρό) χορηγεί μειωμένη κάρτα απεριορίστων διαδρομών μόνο με την επίδειξη του καινούριου Δελτίου Ειδικού Εισητηρίου (πάσο), το άσπρο. Είπα λοιπόν στον υπεύθυνο, ότι στη σχολή μας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εγγραφές, οπότε δεν μπορώ να έχω καινούριο πάσο. Αυτό δεν τον ενδιέφερε, μιας και υπάρχει η απόφαση του Υπουργείου.
Ανεβαίνοντας στη σχολή, πήγα στην γραμματεία και ζήτησα να εγγραφώ σήμερα. Αυτό κατέστη αδύνατο για δύο λόγους. Αφενός πήγα στις 13.38, δηλαδή 8 λεπτά αφότου είχε τελειώσει το αυστηρό ωράριο που έχουν, και αφετέρου διότι δεν είχαν έτοιμες τις αιτήσεις των εγγραφών!! Την απάντησή μου ότι την έχω έτοιμη την αίτηση από το internet διαδέχθηκε η ειρωνία της υπαλλήλου "Α, ναι;;". Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ζήτησα να εγγραφώ αύριο, αλλά μου είπε ότι συμμετέχουν με στάση εργασίας στο πανεκπαιδευτικό και ότι θα δουν αν μπορούν να με γράψουν την Παρασκευή. Όταν την ρώτησα για ποιο λόγο δεν έκαναν τις εγγραφές μέσα στην εξεταστική για να αποφευχθεί όλο αυτό, μου απάντησε ότι φταίμε οι φοιτητές με τις καταλήψεις!!!
Έφυγα αρκετά νευριασμένος από την γραμματεία. Τι να περιμένω άλλωστε από ανθρώπους που γελοιοποιούνται από μόνοι τους, βγάζοντας ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων γεμάτο λάθη και επικαλύψεις, και μέσα σε 2 μέρες έχουν ανακοινώσει διαδοχικές "ορθές επαναλήψεις" οι οποίες εξακολουθούν να έχουν λάθη...
Πέρασα και μια βόλτα από την Διεύθυνση της Φοιτητικής Μέριμνας όπου οι κυρίες εκεί ήταν πολύ σωστές και εξυπηρετικές. Το πρόβλημα μου είπαν, είναι γνωστό (αντίστοιχο υπάρχει σχεδόν σε κάθε Πανεπιστήμιο της επικράτειας) και έτσι συνέταξαν μια επιστολή προς τον ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ κλπ., υπογεγραμμένη από τον Πρύτανη στην οποία ζητούν την παράταση έκδοσης μειωμένων καρτών απεριορίστων διαδρομών μέχρι τις 26 Νοεμβρίου με την επίδειξη του παλιού πάσου. Αυτή η επιστολή θα σταλεί αύριο, και από κει και πέρα είναι θέμα του ΟΑΣΑ αν θα προβεί στην αντίστοιχη ενέργεια.
Έτσι λοιπόν, αν μπούμε αύριο στο μετρό/λεωφορείο/τραμ κλπ. με μειωμένο εισητήριο και μας γίνει έλεγχος, δείχνοντας το πάσο που έχουμε τώρα (πορτοκαλί) θα έχουμε ένα ωραιότατο πρόστιμο!! Και όχι μόνο αύριο αλλά μέχρι να αποφασιστεί κάτι από τον ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ κλπ. Προσωπικά δεν πρόκειται να πληρώσω κανένα κερατιάτικο πρόστιμο επειδή κάποιοι είναι ανεύθυνοι, τα ξύνουν όλη μέρα, διαιωνίζοντας το μπουρδέλο που επικρατεί στην γραμματεία.
Ρωτώ λοιπόν, αν γνωρίζει κάποιος, που μπορώ να απευθύνω τα παράπονά μου για την γραμματεία, τόσο για την λειτουργία της, όσο και για το ωράριο. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Και για να μην νομίζετε ότι είμαι εγώ ο περίεργος, όταν με ρώτησαν στην μέριμνα σε ποια σχολή είμαι και τους είπα ΣΕΜΦΕ, τότε και οι 4 υπάλληλοι που ήταν εκεί, αυθόρμητα έβαλαν τα γέλια...
Το Υπουργείο Μεταφορών με απόφασή του (που μου έδειξε ο υπάλληλος του μετρό) χορηγεί μειωμένη κάρτα απεριορίστων διαδρομών μόνο με την επίδειξη του καινούριου Δελτίου Ειδικού Εισητηρίου (πάσο), το άσπρο. Είπα λοιπόν στον υπεύθυνο, ότι στη σχολή μας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εγγραφές, οπότε δεν μπορώ να έχω καινούριο πάσο. Αυτό δεν τον ενδιέφερε, μιας και υπάρχει η απόφαση του Υπουργείου.
Ανεβαίνοντας στη σχολή, πήγα στην γραμματεία και ζήτησα να εγγραφώ σήμερα. Αυτό κατέστη αδύνατο για δύο λόγους. Αφενός πήγα στις 13.38, δηλαδή 8 λεπτά αφότου είχε τελειώσει το αυστηρό ωράριο που έχουν, και αφετέρου διότι δεν είχαν έτοιμες τις αιτήσεις των εγγραφών!! Την απάντησή μου ότι την έχω έτοιμη την αίτηση από το internet διαδέχθηκε η ειρωνία της υπαλλήλου "Α, ναι;;". Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ζήτησα να εγγραφώ αύριο, αλλά μου είπε ότι συμμετέχουν με στάση εργασίας στο πανεκπαιδευτικό και ότι θα δουν αν μπορούν να με γράψουν την Παρασκευή. Όταν την ρώτησα για ποιο λόγο δεν έκαναν τις εγγραφές μέσα στην εξεταστική για να αποφευχθεί όλο αυτό, μου απάντησε ότι φταίμε οι φοιτητές με τις καταλήψεις!!!
Έφυγα αρκετά νευριασμένος από την γραμματεία. Τι να περιμένω άλλωστε από ανθρώπους που γελοιοποιούνται από μόνοι τους, βγάζοντας ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων γεμάτο λάθη και επικαλύψεις, και μέσα σε 2 μέρες έχουν ανακοινώσει διαδοχικές "ορθές επαναλήψεις" οι οποίες εξακολουθούν να έχουν λάθη...
Πέρασα και μια βόλτα από την Διεύθυνση της Φοιτητικής Μέριμνας όπου οι κυρίες εκεί ήταν πολύ σωστές και εξυπηρετικές. Το πρόβλημα μου είπαν, είναι γνωστό (αντίστοιχο υπάρχει σχεδόν σε κάθε Πανεπιστήμιο της επικράτειας) και έτσι συνέταξαν μια επιστολή προς τον ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ κλπ., υπογεγραμμένη από τον Πρύτανη στην οποία ζητούν την παράταση έκδοσης μειωμένων καρτών απεριορίστων διαδρομών μέχρι τις 26 Νοεμβρίου με την επίδειξη του παλιού πάσου. Αυτή η επιστολή θα σταλεί αύριο, και από κει και πέρα είναι θέμα του ΟΑΣΑ αν θα προβεί στην αντίστοιχη ενέργεια.
Έτσι λοιπόν, αν μπούμε αύριο στο μετρό/λεωφορείο/τραμ κλπ. με μειωμένο εισητήριο και μας γίνει έλεγχος, δείχνοντας το πάσο που έχουμε τώρα (πορτοκαλί) θα έχουμε ένα ωραιότατο πρόστιμο!! Και όχι μόνο αύριο αλλά μέχρι να αποφασιστεί κάτι από τον ΟΑΣΑ/ΕΘΕΛ κλπ. Προσωπικά δεν πρόκειται να πληρώσω κανένα κερατιάτικο πρόστιμο επειδή κάποιοι είναι ανεύθυνοι, τα ξύνουν όλη μέρα, διαιωνίζοντας το μπουρδέλο που επικρατεί στην γραμματεία.
Ρωτώ λοιπόν, αν γνωρίζει κάποιος, που μπορώ να απευθύνω τα παράπονά μου για την γραμματεία, τόσο για την λειτουργία της, όσο και για το ωράριο. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Και για να μην νομίζετε ότι είμαι εγώ ο περίεργος, όταν με ρώτησαν στην μέριμνα σε ποια σχολή είμαι και τους είπα ΣΕΜΦΕ, τότε και οι 4 υπάλληλοι που ήταν εκεί, αυθόρμητα έβαλαν τα γέλια...
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
just in case, ενημερωνω σχετικα με την περιτπωση προστιμου, αν και το βρισκω απιθανο... Καταρχην αμα εχεις εισητηριο "χρεωνεσαι" ως προστιμο μονο τη διαφορα μεωμενου κανονικου επι το προβλεπομενο ποσο. Ακολουθει ενα χρονικο διαστημα 10-15 μερες νομιζω που εχεις για να πληρωσεις το προστιμο, οπου αν πας με το ανανεωμενο πασο, αυτοματα ακυρωνεται. Αλλα πρεπει να ειναι πολυ καθραμα ελεγκτης για να σου κοψει προστιμο για λιγες μερες ληγμενου πασου... 

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Takis
- Real Name: Παναγιώτης
Συμφωνώ! Καμιά δεκαριά φορές που με έχουν ελέγξει για εισιτήριο (μειωμένο τις περρισότερες) δεν ήταν καθόλου περίεργος ο ελεγκτής και μερικές φορές του έδειχνα το μειωμένο και μόνο την κίνηση να ψάξω να βρω το πάσο και έλεγε ευχαριστώ πολύ και έφευγε (μιλώ για 2-3 φορές το πολύ να μου έχει συμβεί αυτό) αλλά και γενικά το χειρότερο που μου έχει γίνει είναι να ξεχάσω να πάρω εισιτήριο metro και να που ο ελεγκτής βγείτε έξω από το metro παρακαλώ...noir έγραψε:just in case, ενημερωνω σχετικα με την περιτπωση προστιμου, αν και το βρισκω απιθανο... Καταρχην αμα εχεις εισητηριο "χρεωνεσαι" ως προστιμο μονο τη διαφορα μεωμενου κανονικου επι το προβλεπομενο ποσο. Ακολουθει ενα χρονικο διαστημα 10-15 μερες νομιζω που εχεις για να πληρωσεις το προστιμο, οπου αν πας με το ανανεωμενο πασο, αυτοματα ακυρωνεται. Αλλα πρεπει να ειναι πολυ καθραμα ελεγκτης για να σου κοψει προστιμο για λιγες μερες ληγμενου πασου...
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." {Albert Einstein}
"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
"Great spirits have often encountered violent opposition from weak minds."
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Αιώνια ελληνική γραφειοκρατεία..
Όπως είπαν και οι πρηγούμενοι όμως, πρέπει να πέσεις σε πολύ στραβόξυλο ελεγκτή για να σου κόψει τέτοιο πρόστιμο, και το πιο πιθανό είναι να μην σου ζητήσουν καν πάσο αν το παρουσιαστικό σου φέρνει σε φοιτητή. Προσωπικά από όσες φορές με έχουν ελέγξει, 2-3 να μου έχουν ζητήσει πάσο, και αυτές απλώς ένα γρήγορο τυπικό κοίταγμα, χωρίς να ψάξουν για λεπτομέρειες..
Takis πολύ τυχερός θα έλεγα.. Όσες φορές έχω δει να πιάνουν κάποιον στο μετρό τον έχουν γράψει.
Όπως είπαν και οι πρηγούμενοι όμως, πρέπει να πέσεις σε πολύ στραβόξυλο ελεγκτή για να σου κόψει τέτοιο πρόστιμο, και το πιο πιθανό είναι να μην σου ζητήσουν καν πάσο αν το παρουσιαστικό σου φέρνει σε φοιτητή. Προσωπικά από όσες φορές με έχουν ελέγξει, 2-3 να μου έχουν ζητήσει πάσο, και αυτές απλώς ένα γρήγορο τυπικό κοίταγμα, χωρίς να ψάξουν για λεπτομέρειες..
Takis πολύ τυχερός θα έλεγα.. Όσες φορές έχω δει να πιάνουν κάποιον στο μετρό τον έχουν γράψει.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
- Katsarola
- Real Name: Διαγαλαξιακός Υπερδικτάτωρ
- Facebook ID: HNNgnGNGGGNGGGG
Ακριβώς... Εμένα δεν μου έχουν ζητήσει ποτέ να τους δείξω πάσο (εκτός απο τα ΚΤΕΛ, εκεί ζητάνε πάντα :evil: )Hengeo έγραψε:Όπως είπαν και οι πρηγούμενοι όμως, πρέπει να πέσεις σε πολύ στραβόξυλο ελεγκτή για να σου κόψει τέτοιο πρόστιμο, και το πιο πιθανό είναι να μην σου ζητήσουν καν πάσο αν το παρουσιαστικό σου φέρνει σε φοιτητή. Προσωπικά από όσες φορές με έχουν ελέγξει, 2-3 να μου έχουν ζητήσει πάσο, και αυτές απλώς ένα γρήγορο τυπικό κοίταγμα, χωρίς να ψάξουν για λεπτομέρειες...
- noir
- Επικοινωνία:
εγω ειμαι λιγο πιο γκαντεμης φαινεται! 
Κατα κανονα μου ζητανε πασο, και μια φορα που δεν ειχα επρεπε να τρεχω για να ακυρωσω το προστιμο....
Κατα κανονα μου ζητανε πασο, και μια φορα που δεν ειχα επρεπε να τρεχω για να ακυρωσω το προστιμο....

- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
στα ΚΤΕΛ λένε "έχεις πάσο;", λέω "ναι" και αυτό ήταν:P
αλλά και στον ΟΑΣΑ, αν δεν έχω πάσο λένε "να το έχεις πάντα μαζί σου" και αυτό ήταν
αλλά και στον ΟΑΣΑ, αν δεν έχω πάσο λένε "να το έχεις πάντα μαζί σου" και αυτό ήταν
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
- Eric Roberts
Έχει τύχει σε γνωστή μου,να της κάνουν έλεγχο στο μετρό και επειδή δεν είχε πάσο,να πληρώσει το πρόστιμο.
Βέβαια μπορούσε να πάει μετά με το πάσο και να σβήσει το πρόστιμο.
Όσον αφορά τα αστικά,μια φορά μπήκε ελεγκτής και δε μου'κανε έλεγχο.Ίσως επειδή έπιασαν κανα δυο και δε χρειάζονταν άλλα...
Βέβαια μπορούσε να πάει μετά με το πάσο και να σβήσει το πρόστιμο.
Όσον αφορά τα αστικά,μια φορά μπήκε ελεγκτής και δε μου'κανε έλεγχο.Ίσως επειδή έπιασαν κανα δυο και δε χρειάζονταν άλλα...

Don't worry be happy...
Ποσο καιρο πριν? Ρωταω γιατι μου'χουνε πει οτι τελευταια το συστημα δουλευει σε φαση "Οσους πιο πολλους πιανεις τοσα πιο πολλα παιρνεις". Δεν ξερω αν οντως ετσι ειναι αλλα καλου κακου αφου χτυπατε τα εισητηρια να σιγουρευετε οτι εχει τυπωθει πανω του οτι πρεπει γιατι μεχρι και για "μαφια" λεωφοριατζιδων εχω ακουσει που δεν οδηγουν λεωφορεια χωρις μελανι και μετα οι απροσεκτοι (αφηρημενοι/πιασμενοι με τα παντελονια τους κατω πιο σωστα) αναγκαζονται να πληρωνουν προστιμο.Ίσως επειδή έπιασαν κανα δυο και δε χρειάζονταν άλλα...
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- noir
- Επικοινωνία:
Ειχα το ιδιο προβλημα στο σταθμο χαλανδριου, οταν πηγα να βγαλω μειωμενο μηνιαιο με το (παλιο) πασο. Ωστοσο στο Συνταγμα μου εβγαλαν κανονικα χωρις να υπαρξει καποιο προβλημα. Οποτε σε περιπτωση που θελει κανεις μηνιαια μειωμενη ας δοκιμασει να βγαλει και στο σταθμο του μετρο στο συνταγμα.