Χρυσή Αυγή στο Φυσικό

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

temfeboy έγραψε:Νάξιε δεν είπα να μην κάνεις τα ίδια σε αναρχικό εν ώρα δράσης.
Αυτό όμως έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα (το να βιντεοσκοπήσουν "αναρχικό" εν ώρα δράσης) και αναφέρομαι στην περίπτωση του παιδιού με τα πράσινα παππούτσια που η βιντεοσκόπηση ξεμπρόστιασε όλο το σύστημα - δημοσιογράφους, αστυνόμους, δικαστές-

Το ζήτημα είναι η σωματική βία σε άσχετα και αθώα άτομα μέσα στο πανεπιστήμιο
Το αναλύεις λιγάκι  το σημείο αυτό αν μπορείς.
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Δε νομίζω πως η λύση είναι να γίνουμε με τα κινητά μας ρουφιάνοι, όπως είπε και δόκτωρας. Εκείνη τη φορά ίσως ρεζιλεύτηκε το σύστημα αλλά από την άλλη μην ξεχνάς το γιο και την κόρη διάφορων πολιτικών ή και δικαστικών(των οποίων τα ονόματα άλλα ακούστηκαν άλλα δεν ακούστηκαν) μήπως δεν έδειξαν ποιο είναι το σύστημα;
Υπάρχουν παρόμοια παραδείγματα και για την αντίπερα όχθη, με το βόλεμα διαφόρων σε διάφορα γραφεία κλπ κλπ

Κ αν ας πούμε κάποιος βγει και πει ο ψ αναρχικός "ιδεολόγος"  πως ο "Μήτσος ο τάδε" είναι φασίστας, χρυσαυγίτης  τί πρέπει να γίνει δηλαδή; Θα πρέπει να πάνε οι αναρχικοί και να τον βάλουν στη θέση του;

Στην τελική, καταλήγω πως τέτοια γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται γιατί είναι παιγνίδια εξουσίας και σε θέματα εξουσίας επικρατεί το δίκαιο της πυγμής.
Συμφωνούμε πως το ζήτημα είναι η σωματική βία σε άτομα μες στο Πανεπιστήμιο. Αυτό όμως για μένα είναι θέμα συνείδησης του καθενός από μας και όχι θέμα ιδεολογίας.
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Απο τα περιστατικα που αναφερεις θα ξεχωρισω 2 και μπορω να προσθεσω και ενα ακομα παρομοιο με επιθεση σε φασιστα. Τα υπολοιπα δε θα τα σχολιασω επειδη ο διαχωρισμος ειναι σαφης. Το θεμα μας δεν ειναι οι συγκρουσεις σε στεκια/γραφεια/τραπεζες επειδη trust me, θα ανοιξει πααααρα πολυ το θεμα και δε χρειαζεται. Εξηγησηα αλλωστε και που εγγυται η ουσιαστικη διαφορα. Περα απο τη περιπτωση του μπατσου, μεχρι και στη περιπτωση της επιθεσης στο φασιστα υπηρξε εντονη κριτικη. Αρκετα εντονη μαλιστα, και εκ των εσω. (για τον πολυζογωπουλο που λες, δε μπορω να πω οτι και γω δε το χαρηκα :P, εξαλλου ηταν εξω την επομενη μερα, και ο κουνταρδας ειναι ακομα μεσα - τεσπα ασχετο).

Ουτε μια στιγμη δε θεωρησα τους αναρχικους προστατες του φοιτητοκοσμο απο τους φασιστες, και εμενα προσωπικα ως αυτονομο αντιεξουσιαστη ο ρολος του "προστατη" με προσβαλλει. Αυτο που ειπα ειναι για μαζικη απαντηση μεσα απο την αλληλεγγυη της πανεπιστημιακης κοινοτητας, και διευκρινισα πως κατι τετοιο μου μοιαζει ουτοπικο. Ρωτησα αν εχει κανεις καμια λυση στο μυαλο του, και ακουω μονιμως για στρατοπεδα, και 2 πλευρες. για αναρχικους και φαιστες, οταν απο την αρχη δε μιλαω καν για κοινωνικα ερεισματα, αλλα για την πανεπιστημιακη κοινοτητα...... Αυτα τα ολιγα Ναξιε και οποιος αλλος. Αν υπαρχει ελπιδα να συζητηθει το θεμα μπορω να το επαναλμβανω μεχρι να γινει κατανοητο.

Για τη συνειδηση που λες, το θεμα ειναι απο την ατομικη να περασουμε στη συλλογικη, αν θελουμε να κανουμε κατι ολοι μαζι και οχι χωρισμενοι σε φραξιες και μικροκοσμους. Αλλιως ας το παρουμε αποφαση να ζουμε στους μικροκοσμους μας. Αν το θετεις ιδεολογικα, κανω υποχωρηση και δε με νοιαζει καθολου. (απο τη συλλογικη αντιβια στη μη-βια για το συγκεκριμενο θεμα) Οπως παραδεχομαι πως δεν εχω και καποια αποτελεσματικη λυση κατα νου. Αλλα το κραξιμο ειναι το μονο ευκολο, κατι δημιουργικο εχει να προσθεσει κανεις ή καλυτερα θα ειναι να κλειδωθει;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
temfeboy

Δημοσίευση από temfeboy »

Τελοσπάντων, σε σχέση με τη σύγκριση των άκρων ας κλείσει η συζήτηση με αυτό που μου είχε πει κάποτε μία κοπέλα που είχα γνωρίσει:

"έχω βρεθεί και στους δύο χώρους, αλλά αυτοί οι φασίστες έχουν πολλά όπλα. Απορώ που τα βρίσκουν και πως κυκλοφορούν έτσι ελεύθεροι"
Αν θέλετε ας συνεχιστεί η σύγκριση σε άλλο topic, έχω βαρεθεί να το γράφω.

Το ζήτημα είναι τα πεσίματα ομάδων χρυσαυγιτών σε άσχετα άτομα μέσα στις σχολές.
Άβαταρ μέλους
Νάξιος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματά μου πράγματι ήταν και κράξιμο.

Κατανοώντας απόλυτα, noir, τον προβληματισμό σου, σου θυμίζω αυτό που είπε νωρίτερα και ο Νeo,
αυτή η ευαισθητοποίηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας δεν έγινε όταν τρώνε ξύλο ο Neo και άλλα παιδιά, όχι μόνο στη δική μας σχολή αλλά σε όλες, ούτε όταν προπυλακίζονται και ορμάνε 70 και βάλε πάνω σε ένα φοιτητή κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων  και άπειρες τέτοιες σκηνές απείρου κάλους που επαναλβάνονται κάθε χρόνο κι αυτό γιατί τέτοιες συμπεριφορές  γίνονται αποδεκτές ως εκδήλωση αφοσίωσης, υπακοής και πίστης από τα ισχυρά  κομμάτια της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Κλείνοντας να συμφωνήσω με τη ρήση σου:
"απο τη συλλογικη αντιβια στη μη-βια".
Κακίας απέχου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”