1o Linux Burnfest - ΣΕΜΦΕ edition

Αφού βαριέσαι τόσο να πας μέχρι την Γραμματεία, μπες εδώ.

Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos

Άβαταρ μέλους
foss_ntua
Επικοινωνία:

1o Linux Burnfest - ΣΕΜΦΕ edition

Δημοσίευση από foss_ntua »

Την Πέμπτη 7/12, από τις 12 περίπου, μέλη της κοινότητας ελευθέρου και ανοικτού λογισμικού FOSS NTUA Community θα βρίσκονται στο θυρωρείο του Νέου Κτηρίουαπέναντι από το αμφιθέατρο 1 με λάπτοπ και όλα τα σχετικά για να γράψουν σε όποιον θέλει και φέρει δικό του cd, την διανομή linux της επιλογής του. Μια ευκαιρία λοιπόν για όλους τους φοιτητές ΕΜΦΕ που θέλουν, αλλά διστάζουν να δοκιμάσουν το λίνουξ ή γενικότερα εφαρμογές ανοικτού λογισμικού, να κάνουν το μεγάλο βήμα :)

Σας περιμένουμε
Τα μέλη του FOSS  :D
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Πολύ καλό παιδιά ;)
Συγχαρητήρια για την κίνησή σας!
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Να δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου στα παιδιά για την πρωτοβουλία.

Αλλά χάθηκα λίγο στα γεωγραφικά. Ποιο είναι το Νέο Κτίριο το οποίο έχει θυρωρείο και αμφιθέατρο 1 απέναντι; :S

Υ.Γ.: [Flamestarter mode]
Για να μην μπερδεύουμε τα νέα κτίρια των ΗΜΜΥ με τα δικά μας, ας λέμε των πρώτων "Νέο Κτίριο" και το δικό μας "Πιο Νέο Κτίριο" :D :P
[/Flamestarter mode]
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Thelo kai go alla den exo idea apo linux,de tha paei kanas allos na pame mazi.Ontos epikroto kai go ti sygkekrimeni drasi
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Τρέμε Billy...
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

basika to akouo synexeia ayto me ton billy.As toniso loipon kati edo.Thero oti ta linux einai gia pio psagmenous users se sxesi me ta windows etsi otan milame gia to eyry koino to opoio xerei stoixiodi pragmata gia tous ypologistes stin yparxousa tou morfi toulaxiston to linux den tha antikatastisei ta windows.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Μα ΔΕΝ είναι για πιο ψαγμένους. Αν δοκιμάσεις τις σύγχρονες διανομές του Linux,θα δεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα επιπλέον για να τις δουλέψεις. Αντίθετα,έχουν φτιαχτεί έτσι ώστε να μοιάζουν με το interface των Windows,για να γίνουν ακόμα πιο προσιτές!
Το επιπλέον τους,είναι η εισαγωγή των απλών χρηστών στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
Εξάλλου,όταν κρασάρουν τα Windows,ο απλός χρήστης τι μπορεί να κάνει? Ή όταν κολλάνε ιούς με το τσουβάλι.....Οπότε...
Το Linux είναι απείρως σταθερότερο και ασφαλέστερο (δηλαδή πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να το κολλήσεις!).

Ένα μεγάλο μπράβο και από μένα στα παιδιά του NTUA FOSS για την προσπάθεια!
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Υπερθεματίζω στο σχόλιο του προλαλήσαντος antony07... πιστεύω ότι ο περισσότερος κόσμος "έχει μείνει" με τα windows μόνο και μόνο επειδή δεν έχει δει κάτι άλλο, και επειδή φοβάται φυσιολογικά να αλλάξει συνήθειες, όσα και αν είναι τα θετικά των εναλλακτικών λειτουργικών συστημάτων. Προσωπικά χρησιμοποιώ Mac OS X εδώ και 2 χρόνια σαν χρήστης Apple και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στο θέμα μας όμως... καλό είναι να γίνονται συνεχώς προσπάθειες για την εξάπλωση του ελεύθερου λογισμικού και του λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Μπράβο και από μένα στην ομάδα που το παλεύει... άλλωστε τα windows δεν είναι και τόσο παντοδύναμα πια, και ακόμα και μεγάλοι πελάτες της MS έχουν αρχίσει να της γυρίζουν την πλάτη. Πχ, πρόσφατα ο Δήμος του Μονάχου αποφάσισε να κάνει switch σε ανοιχτό λογισμικό σε 12 χιλιάδες περίπου υπολογιστές (τεράστια απώλεια κερδών για την M$, αφού ουσιαστικά η εταιρία βγάζει λεφτά από τα "μεγάλα ψάρια", τους εταιρικούς πελάτες), και ο Ballmer (που νομίζω είναι ακόμα CEO της Microsoft), έτρεχε πανικόβλητος στη Γερμανία για να τους μεταπείσει...

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

δηλαδη να παω και εγω με το σιντακι μου παραμασχαλα???
την διανομή linux της επιλογής του
τι εκδοση προτεινετε???

επισης τα λινουξ τρεχουν ολα τα προγραμματα κανονικα, μεσα σε αυτα και παιχνιδια???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

Na rotiso kati an pao me dvd ginete na mou grapsoun oles tis ekdosis[neoelinas_mode=on]
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Οι περισσότερες διανομές πλέον καταλαμβάνουν πάνω κάτω ένα dvd. Το Linux (εν αντιθέσει με τα Windows) δεν μετριέται με το κιλό.

Να γίνει και σαφές: Το Linux προσδιορίζεται μονοσήμαντα από τον πυρήνα (Linux Kernel) τον οποίο είχε πρωτογράψει ο Linus Torvalds (ως κλώνο του πυρήνα του UNIX) το οποίο είναι συσχετισμένο άμεσα με την ιδέα του Ανοιχτού Κώδικα και του Ελεύθερου Λογισμικού. Κάποια βασικά εργαλεία (core utilities) σε συνδυασμό με το POSIX standard πάνω κάτω απαρτίζουν αυτό που λέμε Linux. Για ορισμούς και ακριβείς περιγραφές ανατρέξετε στο Internet.

Εκτός από τα παραπάνω, όμως, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί ένα σωρό προγράμματα (κατά κανόνα Free & Open Source) τα οποία καλύπτουν ανάγκες σε όποια δραστηριότητα μπορείτε να φανταστείτε:
* Internet
* Γραφικά
* Ανάπτυξη Εφαρμογών
* Εφαρμογές Γραφείου
* Παιχνίδια

και ό,τι βάζει ο νους σας.

Όλα αυτά τα προγράμματα, καθώς και ο τρόπος εγκατάστασης, παρακολούθησης, αναβάθμισης και αφαίρεσής τους, δεν επιβάλλεται από κάπου μονοσήμαντα. Εκεί έρχονται οι διανομές του Linux. Έχουν όλες τον πυρήνα του Linux και τα περιφερειακά core utilities, και σέβονται τη φιλοσοφία και τα standards που λίγο πολύ έχουν συνδεθεί με το Linux.

Διαφέρουν στον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης των πακέτων λογισμικού, στην επιλογή των ποιων πακέτων θα συμπεριληφθούν στη βάση της διανομής (αν και σε μεγάλο βαθμό η βασική εγκατάσταση μιας διανομής δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να πολυδιαφέρει από μια άλλη), στις διευκολύνσεις εγκατατάστασης νέου λογισμικού, καθώς και στην ύπαρξη κάποιων επιπλέον προγραμμάτων που βοηθούν στο system administration.

Οι διανομές στην πλειοψηφία τους πωλούνται σε DVD ή σε πακέτα CD, σε κουτάκια με χρωματάκια και manuals. Και αυτό κοστίζει, και το πληρώνετε. Πρέπει να γίνει σαφές ότι το Ελεύθερο Λογισμικό δεν έρχεται σε αντίθεση με την εμπορικότητα. Μπορείτε να ζητήσετε και να κερδίσετε χρήματα από ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως κάνει ήδη πολύς κόσμος ανά τον κόσμο.

Κάθε διανομή, για να κλείσω, έχει δώσει έμφαση σε διαφορετικά "προφίλ" χρήστη. Άλλες διανομές δίνουν έμφαση στην ασφάλεια του συστήματος σαν να έτρεχε ως server για κάποια υπηρεσία, άλλες στοχεύουν σε χρήστες που χρειάζονται εφαρμογές γραφείου, άλλες δίνουν έμφαση στα Πολυμέσα, άλλες στην απλή ευχρηστία.

Δεν έχει νόημα να έχετε όλες τις διανομές, πόσο μάλλον να τις εγκαταστήσετε παράλληλα. Ρωτήστε κάποιον που γνωρίζει (που έχει κάνει όλη τη δουλειά πριν από εσάς). Περιγράψτε του με ειλικρίνεια τι θέλετε να κάνετε και θα σας βοηθήσει. Υποθέτω στο συγκεκριμένο event θα υπάρχουν παιδιά με διάθεση εκτός από το να εγκαταστήσουν μια διανομή, να διαφωτίσουν εκείνους που δεν γνωρίζουν.

Κάτι τελευταίο: Στο Linux υπάρχουν παιχνίδια. Αν, όμως, σκοπεύετε να βάλετε Linux για να παίζετε είναι σα να παίρνετε πιρούνι για να φάτε σούπα... Σε αυτήν την περίπτωση ένα στραβό κουτάλι (βλ. Windows) είναι προτιμότερο και για εσάς τους ίδιους και για την κοινότητα :P

Και μην ξεχνιόμαστε: Είναι ΤΟ LINUX
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Ωρε sky, πάνε (αν βαριέσαι να κατεβάσεις τα 5 cd's) με ένα dvd-άκι για να πάρεις τα SuSe, μιας και είναι η πιο full διανομή, να δεις την γλύκα  :P
(*αν και εμφανίζουν κάποια μικροπροβληματάκια όταν είναι στον ίδιο σκληρό με τα XP*)
Επίσης για τους καμένους φίλους, από suse παίζετε και WoW. :lol:

Btw αγαπημένη μέχρι τώρα διανομή τα Fedora Core 5! Ήταν και η δεύτερη διανομή που είχα βάλει (μετά τα Knoppix) και χαζοχαιρόμουν σταθερότητα :D

Και για πείτε και σε μας τους newbies μια καλή διανομή (σε στυλ Cluster Knoppix) με scientific appz.  :o

Και για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στα παιδιά του NTUA FOSS!!
(Γίνεται κάθε χρόνο αυτό; Δευτεροετής γαρ. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα αν γινόταν μια φορά τον χρόνο! Mπας και είμαι πλεονέκτης; )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

HeartDoc έγραψε:Και για πείτε και σε μας τους newbies μια καλή διανομή (σε στυλ Cluster Knoppix) με scientific appz.  :o
Scientific applications που τρέχουν σε Linux μπορείς να βάλεις σε οποιαδήποτε διανομή. Τώρα αν θες η διανομή να είναι και στο όνομα "scientific" υπάρχει το Scientific Linux, μια παραλλαγή της διανομής Redhat Enterprise Linux:
Scientific Linux έγραψε:
SL is a Linux release put together by Fermilab, CERN, and various other labs and universities around the world. Its primary purpose is to reduce duplicated effort of the labs, and to have a common install base for the various experimenters.

The base SL distribution is basically Enterprise Linux, recompiled from source.

Our main goal for the base distribution is to have everything compatible with Enterprise, with only a few minor additions or changes. An example of of items that were added are Pine, and OpenAFS.

Our secondary goal is to allow easy customization for a site, without disturbing the Scientific Linux base. The various labs are able to add their own modifications to their own site areas. By the magic of scripts, and the anaconda installer, each site is to be able to create their own distributions with minimal effort. Or, if a users wishes, they can simply install the base SL release.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Χαχα... το κατεβάζω να το δοκιμάσουμε κι αυτό (για κάποιο λόγο έχω μια αγάπη στην Red Hat, κάποτε νόμιζα ότι ήμουν ο μόνος :P)

Thanks Κών/νε! :D

(ελπίζω η x86 64, 4.4 έκδοση του να μην έχει προβληματάκια με τον διπύρηνο Pentium D :? )
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

εχει καποιος την διαθεση να κανει μια απλη περιγραφη των διανομων???
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”