Γενική Συνέλευση 8/11

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Όχι, και θα σου εξηγήσω γιατί: Όταν ως παράταξη πολιτικού κόμματος που ισχυρίζεται πως έχει ιδεολογία και πως δεν ψηφίζεται π.χ. στις εκλογές για τα παρτάκια, τις σημειώσεις και κανά δυο πυροτεχνήματα ιδεολογημάτων που πετάει, πρέπει να συμπεριφέρεσαι ως φορέας ιδεολογίας.

Αν διαβάσεις μια τυχούσα συζήτηση στο forum τους θα βγάλεις πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι είναι λίγο-πολύ οι άνθρωποι που ασχολούναι με τη ΔΑΠ (εννοώντας πάντα ως προς τα συνδικαλιστικά/πολιτικά). Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα παιδιά (ίσα-ίσα, με αρκετούς έχω και φιλικές σχέσεις), αλλά με την όλη λογική πίσω από τη ΔΑΠ και τον τρόπο που στελεχώνεται και υλοποιεί την ιδέα της για τον συνδικαλισμό.

Όταν, λοιπόν, βγαίνεις και λες "εμείς είμαστε πρώτη δύναμη", "φάγατε τη σκόνη μας στις εκλογές", "ο κόσμος θέλει εμάς πρώτους", "πήραμε 200+ ψήφους στις εκλογές", πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα τη βγάλεις με μια εκλογική μάχη και 3 εκδρομές στα μπουζούκια (με τις οποίες κατά τα άλλα εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση 8) ). Αν θες να το παίζεις πρώτος και μάγκας πρέπει να καταλάβεις ότι η κύρια συλλογική διαδικασία και το μέρος όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις είναι η Γ.Σ.. Όχι οι Εκλογές (που ορίζουν το Δ.Σ. και αντιπροσώπους σε κάποια άλλα όργανα).

Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
1. Θα λες ότι είσαι πρώτη δύναμη με φοιτητές που πιστεύουν σε σένα (και δεν τους ψάρεψες απλώς με τηλέφωνα και πούλμαν στις εκλογές) και θα αποδεικνύεις ότι σέβεσαι την Γενική Συνέλευση με το να καλείς τον κόσμο σου και να συμμετέχεις με ευπρέπεια και τιμιότητα, ακόμη κι αν γνωρίζεις ότι μπορεί να χάσεις.

2. Θα δηλώσεις "παράταξη εκλογών" και ανάμεσα στις ετήσιες εκλογές θα διοργανώνεις παρτάκια απέχοντας από τις Γ.Σ., έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η αποχή σου θα δίνει τη δυνατότητα στην κάθε άλλη παράταξη να εφαρμόζει αποφάσεις παρακάμπτοντας ακόμα και το καταστατικό.

Δεν γεννηθήκαμε χτες, και όλοι αυτοί (ακόμα και στη ΔΑΠ που κατά τη γνώμη μου απλώς δεν κάνουν για συνδικαλισμό ή πολιτική, τουλάχιστον οι νεότεροι) γνωρίζουν πολύ καλά τι θα γίνει αν δεν κατέβουν στη Γ.Σ.. Αν τους φτάνει να λαμβάνεται και να εφαρμόζεται μια απόφαση π.χ. από την ΠΚΣ ίσα για να βγουν και να πούν "η ΠΚΣ είναι παράνομη/αντικαταστατική" τότε -με συγχωρείς- κοροϊδευόμαστε. Αυτό δε λέγεται "αγωνία για τον φοιτητή" αλλά "κάνω την κότα για να γκρινιάζω και να φαίνεται ότι έχω δίκιο".

Αν δεν ξέρανε ότι η απουσία τους θα οδηγήσει σε εφαρμογή αυθαίρετων αποφάσεων, να τους δικαιολογούσα. Αλλά ξέρουν τι γίνεται. Ξέρουν ότι ο κόσμος τους δεν πιστεύει στη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ δεν έχει κόσμο, έχει επισκέπτες στα πάρτυ της. Και οι εκλογές για τη ΔΑΠ είναι ένα μεγάλο πάρτυ. Οι Γ.Σ., όμως, δεν είναι, και γι'αυτό κάνουν το παν για να μη φανεί η ένδειά τους ;)

Η επιλογή για μια ΔΑΠ (και ακόμα και για την ΕΔΡΑ, για όσο ακόμα θα την έχουμε κοντά μας) που ισχυρίζεται πως θέλει ανοιχτή σχολή είναι μια: Να κατέβει με κόσμο να καταψηφίσει. Κάθε άλλη επιλογή της (αποχή ή μισοσυμμετοχή) θα οδηγεί σε ενίσχυση των αντιπάλων της και κινητοποιήσεις. Και η μόνη επιλογή των φοιτητών (υπέρ ή κατά των κινητοποιήσεων) είναι να κατέβουν να ψηφίσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να ωριμάσουν και να σταματήσουν να σας κοροϊδεύουν με δικαιολογίες ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Hengeo »

Από ότι βλέπω, ούτε το πιο απλό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Από πότε ρε παιδιά έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς και δεν το έχω καταλάβει; Οκ, το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν είναι και το απόλυτα δημορκατικό το σύστημα που έχουμε, δεν παύει όμως να είναι!! Έχω βαρεθεί να ακούω 'δεν έχουμε δημοκρατία', 'μας επιβάλλουν' κλπ, και τελικά οι ίδιοι να πέρνουν 80% στις εκλογές! Δεν λέω ότι μία ψήφος κάθε 4 χρόνια είναι η πανάκεια, όταν όμως δεν μπορούμε ούτε αυτό να κάνουμε σωστά, πως μπορούμε να μιλάμε για άλλα;

Όχι, μακριά από εμένα ο χσρακτηρισμός 'στείρα γκρίνια'. Και σε συνελεύσεις έχω πάει, και σε φοιτητικές εκλογές, και απλώς δεν με εκφράζουν. Τελευταία φορά πήγα πέρυσι, στην συνέλευση πριν ξεκινήσουν οι καταλήψεις. Τελικά δεν ψήφισα τίποτα. Περίμενα να γίνει σοβαρή συζήτηση, εξ'άλλου και οι ίδιες οι παρατάξεις διαφήμιζαν το πόσο κρίσιμη ήταν εκείνη η συνέλευση, και αν'αυτού, τι είδα; Την γνωστή πόλωση-φωνές-μαλλιοτραβήγματα-πλαίσια, σε ένα αμφιθέατρο τεκέ. Όσο και αν προσπάθησα, δεν μου βγήκε να συμβιβαστώ και να ψηφίσω ένα πλαίσιο 'καλούπι'. Η γκρίνια μου λοιπόν, δεν είναι στείρα, είναι απογοήτευση, απλώς έχω δει τα πράγματα, και έχω καταλήξει πως δεν υπάρχει ελπίδα. Ο καθένας κοιτάζει την πάρτη του και πως θα επιβάλλει τις απόψεις του, για σοβαρές πολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε λόγος..

Για το θέμα του τσιγάρου, ίσως φανώ απόλυτος, όμως την υγεία μου την βάζω πάνω από όλα. Δεν θα χαλάσω τα πνευμόνια μου, επειδή κάποιος είναι κάφρος και απολίτιστος, και δεν καταλαβαίνει πως είναι εγκληματικό να ανάβεις τσιγάρο σε μία κλειστή αίθουσα-αμφιθέατρο γεμάτη με άλλους ανθρώπους.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
Matrian
Real Name: Μάνος

Δημοσίευση από Matrian »

Ωραία....Όμως δημιουργείται έτσι ένα "μικρό" προβληματάκι....για την ΔΑΠ  και την όποια ΔΑΠ. αν είσαι ένα κόμμα εκλογών που εν τέλει αποδεικνύεται ότι μόνο αυτό είσαι και ξέρεις ότι δεν σε σέβονται και δεν σε πιστεύουν οι υποστηρικτές σου στις εκλογές, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης σου? (η ερώτηση είναι ρητορική...νομίζω ότι ξέρω ή ότι μπορώ να φανταστώ αρκετούς λόγους ύπαρξης)  :wink:
Από κει και πέρα και να κάνω λάθος διορθώστε με θα υπάρχει το εξής φαινόμενο στις γ.σ.: φοιτητές που δεν υποστηρίζουν (σέβονται, όπως θέλετε πάρτε το) την ΔΑΠ, αλλά ούτε τάσσονται με τα άλλα πλαίσια κατάληψης, όμως δεν θέλουν κατάληψη. αυτοί οι φοιτητές τι κάνουν από τη στιγμή που τα πλαίσια που κατεβαίνουν δεν έχουν την μορφή υπέρ ή κατά? πρέπει να είναι εξαρτημένοι από μια παράταξη που δεν σέβονται ή να ψηφίζουν παρατάξεις που δεν συμφωνούν με τα πλαίσιά τους ή να ψηφίζουν λευκό ή να μην έρχονται στις συνελεύσεις αναλογιζομένων των προηγούμενων περιπτώσεων??

P.S.: drcypher να διευκρινίσω ότι συμφωνώ μαζί σου, αλλά αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί μου μετά από 5 χρονιά στη σχολή....  :)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Hengeo έγραψε:Από ότι βλέπω, ούτε το πιο απλό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Από πότε ρε παιδιά έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς και δεν το έχω καταλάβει; Οκ, το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν είναι και το απόλυτα δημορκατικό το σύστημα που έχουμε, δεν παύει όμως να είναι!! Έχω βαρεθεί να ακούω 'δεν έχουμε δημοκρατία', 'μας επιβάλλουν' κλπ, και τελικά οι ίδιοι να πέρνουν 80% στις εκλογές! Δεν λέω ότι μία ψήφος κάθε 4 χρόνια είναι η πανάκεια, όταν όμως δεν μπορούμε ούτε αυτό να κάνουμε σωστά, πως μπορούμε να μιλάμε για άλλα;
Τέλος πάντων, δεν θα σου κάνω και ένεση στο μυαλό για να καταλάβεις ότι δεν είμαστε εμείς το κράτος. Δεν διαφωνώ πρωταρχικά με την ιδέα του οργανωμένου κράτους και του συστήματος της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αλλά αυτό που υπάρχει σήμερα απέχει πολύ από την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ελπίζω να μην βρεθείς και εσύ (που θα βρεθείς, όπως κάθε άνθρωπος μέσα σε ένα σύστημα γεμάτο αδικίες και ελλείψεις) στη θέση να καταλάβεις στην πράξη ότι το κράτος είναι μια δύναμη μεγαλύτερη από εσένα, που δεν σε περιλαμβάνει και που κατά κανόνα είσαι ανυπεράσπιστος εναντίον του.

Καθένας μπορεί να κάνει διάφορες αβαρίες και συμβιβασμούς ως προς τα κριτήρια της Δημοκρατίας που δέχεται να ακυρώνονται και παρόλα αυτά να εξακολουθεί να πιστεύει πως ζει σε Δημοκρατία. Εγώ αυτό το πράγμα που ζούμε δεν το θεωρώ Δημοκρατία, αλλά ένα κακέκτυπο που της μοιάζει τόσο ώστε να μην γίνει εξέγερση. Και μαγκιά τους που καταφέρνουν να πείθουν και πολύ κόσμο (ανάμεσα σε αυτούς και εσένα), ειδάλλως το σύστημα δεν θα τσούλαγε όπως πρέπει.

Εγώ θα σου κάνω ένα ερώτημα: Υπόθεσε πως ο νέος νόμος πλαίσιο εφαρμοζόταν και αναδρομικά και ζητούσε ανεξαρτήτως έτους εισαγωγής να διαγράφονται οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει π.χ. τα n+2 χρόνια. Αν έμπαινες στο 8ο έτος (και ξέρω αρκετά παιδιά στο 8ο έτος που δεν μένουν στη σχολή για να κάνουν χαβαλέ, καταλήψεις ή για να πετάνε τα λεφτά των γονιών τους) και σε διαγράφανε, θα αισθανόσουν κατάφορα αδικημένος ή όχι; Κι αν ζούμε με τόσες αδικίες και όχι τις διπλάσιες, είναι γιατί διάφοροι (κάφροι; κάφροι!) αντιδράσανε. Αν δεν υπάρξει αντίπαλο δέος (αντίδραση, αντιπολίτευση), δεν θα υπάρξει ισορροπία. Και ξέρεις προς τα που θα κλίνενι η πλάστιγγα ;)

Θεωρείς πως έχεις (στην πράξη) τα ίδια δικαιώματα και την ίδια αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη σε σχέση με βουλευτές, υπουργούς, μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, βαθύπλουτους επιχειρηματίες; Αν, ναι, τότε ζούμε σε διαφορετικές σφαίρες, και η συζήτηση θα καταλήξει σύντομα και άδοξα. Αν όχι, τότε κατάλαβε ότι η αδικία ή η αστοχία της εκάστοτε κυβέρνησης ή του νομοθέτη μπορεί την επόμενη μέρα να θίξει εσένα εξίσου ή περισσότερο απ' όσο θίγει όλους αυτούς που διαμαρτύρονται σήμερα. Και φρόντισε μέχρι τότε να έχεις αφομιώσει την αντίληψη πως αυτό που έχεις στη διάθεσή σου είναι μόνο η αλληλεγγύη και η συλλογική αντίδραση.

Αν επιλέξεις τον μοναχικό δρόμο της σιωπηρής και άκριτης αποδοχής της δήθεν πλειοψηφούσας παράταξης, τότε σύντομα θα αδικηθείς και είτε θα μετανιώσεις ή θα αναπτύξεις (για λόγους αυτοσυντήρησης) μαζοχιστικά αισθήματα. Μην κόβεις το κεφάλι σου ποτέ ότι είσαι ίσος απέναντι σε εκείνον που έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι (δηλ. το κράτος=δύναμη) ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Matrian έγραψε:P.S.: drcypher να διευκρινίσω ότι συμφωνώ μαζί σου, αλλά αυτοί είναι κάποιοι προβληματισμοί μου μετά από 5 χρονιά στη σχολή....  :)
Ούτε εγώ θεωρώ ότι διαφωνούμε κάπου, απλώς καλό είναι να ακούγονται προβληματισμοί και τοποθετήσεις επ' αυτόν, ειδικά σε τέτοια θέματα ;)
Matrian έγραψε:Από κει και πέρα και να κάνω λάθος διορθώστε με θα υπάρχει το εξής φαινόμενο στις γ.σ.: φοιτητές που δεν υποστηρίζουν (σέβονται, όπως θέλετε πάρτε το) την ΔΑΠ, αλλά ούτε τάσσονται με τα άλλα πλαίσια κατάληψης, όμως δεν θέλουν κατάληψη. αυτοί οι φοιτητές τι κάνουν από τη στιγμή που τα πλαίσια που κατεβαίνουν δεν έχουν την μορφή υπέρ ή κατά? πρέπει να είναι εξαρτημένοι από μια παράταξη που δεν σέβονται ή να ψηφίζουν παρατάξεις που δεν συμφωνούν με τα πλαίσιά τους ή να ψηφίζουν λευκό ή να μην έρχονται στις συνελεύσεις αναλογιζομένων των προηγούμενων περιπτώσεων??
Καλή ερώτηση. Θα κάνω έναν διαχωρισμό ο οποίος μπορεί να μην βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους, αλλά αυτή είναι η εκτίμησή μου: Στη σχολή υπάρχουν παρατάξεις που δεν έχουν (ευρύ) πολιτικό ή ιδεολογικό υπόβαθρο, και άλλες που (φαίνεται να) έχουν. Τι εννοώ;

Πολιτική πράξη μπορείς να θεωρήσεις σε πρώτη φάση οποιαδήποτε (ας πούμε συντεταγμένη) κίνηση που σχετίζεται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος (δηλ. με τα "κοινά"). Είναι μια πολιτική στάση π.χ. της ΕΔΡΑς να ασχολείται μόνο με την σχολή. Αλλά είναι μια πολύ περιορισμένη πολιτική στάση, καθώς τα θέματα που τίθενται αυτόν τον καιρό δεν μπορούν να ιδωθούν στο κλειστό σύστημα της σχολής. Η ΕΔΡΑ, π.χ., δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει επί ίσοις όροις σε τέτοιες διαδικασίες γιατί η ίδια η ύπαρξή της (άρα και η εμβέλειά της) περιορίζεται λίγο-πολύ εντός της σχολής

Κάποιες άλλες (κομματικές) παρατάξεις διαθέτουν τη δυνατότητα να έχουν πιο ευρεία πολιτική δραστηριότητα και θέση, και παρόλα αυτά δεν το κάνουν γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός τους. Π.χ. η ΔΑΠ είναι μια παράταξη σε όλη την Ελλάδα που έχει μια πολιτική στάση παρόμοια με του μητρικούς της κόμματος, δηλ. "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας". Στελέχη της ΝΔ (δηλ. της δεξιάς παράταξης) δηλώνουν κατά καιρούς αγωνιστές, αντιεξουσιαστές, επαναστάτες, αριστεροί, κλπ.. Ό,τι χρειαστεί για να αποσπάσουν μερικές ψήφους. Υπ' αυτήν την έννοια η ΔΑΠ εφαρμόζει μια πολιτική αλλά στερείται πλήρως ιδεολογίας. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ (σε αυτήν την κατάσταση υπέρθεσης ύπαρξης-ανυπαρξίας που βρίσκεται τέλος πάντων)

Μεθόδους ψηφοθηρίας, σπέκουλας, καφρίλας ή προβοκάτσιας προφανώς εφαρμόζουν όλες οι παρατάξεις, αλλά κατ' εμέ οι αριστερές παρατάξεις έχουν κάτι διαφορετικό: Προσχηματικά ή όχι, προβάλλουν μια ιδεολογία, την οποία σε γενικές γραμμές δεν νοθεύουν ακόμη κι αν αυτό τους στοιχίσει ψήφους.

Έχουμε, λοιπόν, δυο ομάδες παρατάξεων που σε ένα θέμα όπως αυτό της Παιδείας κινούνται ιδεολογικά ή μη ιδεολογικά (δεν περιλαμβάνω την ΕΔΡΑ γιατί θεωρώ πως είναι εκ των πραγμάτων έξω από το παιχνίδι):
1. ΠΚΣ, ΕΑΑΚ, Δίκτυο
2. ΔΑΠ, ΠΑΣΠ

Η ψήφος στη ΔΑΠ είναι μια μη ιδεολογική ψήφος (οριακά μη πολιτική). Αν, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι το θέμα της παιδείας ως "κατάληψη-μη κατάληψη" τότε έχεις χάσει την ουσία, έχεις απογυμνώσει το πρόβλημα από τις διαστάσεις του και έχεις αποκλείσει κάθε σοβαρό ενδεχόμενο να το προσεγγίσεις ή να το λύσεις. Άρα η επιλογή του ποιου θα ψηφίσεις είναι λογικό να είναι μη πολιτική/μη ιδεολογική. Υπ' αυτήν την έννοια δεν θα έβρισκα ασυνεπές ή παράλογο να ψηφίσεις ΔΑΠ.

Για την λευκή ψήφο, τώρα, θεωρώ ότι είναι μια αμήχανη ψήφος (παρόλο που την επέλεξα στην τελευταία Γ.Σ.) η οποία το μόνο που δηλώνει σίγουρα είναι η πρόθεση να ενισχυθεί η απαρτία (όχι η πλειοψηφία) ώστε να εξασφαλισθεί η εγκυρότητα της απόφασης του σώματος, όποια κι αν είναι αυτή.

Αυτές είναι κάποιες προκαταρκτικές και σκόρπιες σκέψεις. Αλλά αυτό που θέλω να κρατήσεις ως ζουμί της απάντησης είναι πως αν σε νοιάζει μόνο το αν θα κλείσει ή όχι η σχολή (και όχι και ο λόγος για τον οποίον "κινδυνεύει" να κλείσει, που για μένα εν προκειμένω είναι το πραγματικό ζητούμενο), τότε δεν έχεις λόγο να μην ψηφίσεις ΔΑΠ. Ούτως ή άλλως κι εκείνοι μέχρι εκεί το βλέπουν/συζητάνε :)
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

drcypher έγραψε:Η ψήφος στη ΔΑΠ είναι μια μη ιδεολογική ψήφος (οριακά μη πολιτική). Αν, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι το θέμα της παιδείας ως "κατάληψη-μη κατάληψη" τότε έχεις χάσει την ουσία, έχεις απογυμνώσει το πρόβλημα από τις διαστάσεις του και έχεις αποκλείσει κάθε σοβαρό ενδεχόμενο να το προσεγγίσεις ή να το λύσεις. Άρα η επιλογή του ποιου θα ψηφίσεις είναι λογικό να είναι μη πολιτική/μη ιδεολογική. Υπ' αυτήν την έννοια δεν θα έβρισκα ασυνεπές ή παράλογο να ψηφίσεις ΔΑΠ.

Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα αλλά δεν είναι.

Είμαστε σε μια συγκεκριμένη σχολή αλλά όντως αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε στη γ.σ. για την παιδεία γενικότερα και όχι μόνο για το "τι είναι καλό για τη σχολή". Πρέπει να αποφασίσουμε τη στάση μας δηλαδή, απέναντι στο πώς θα αντιδράσουμε απέναντι στο "κράτος". Θετικά? Αρνητικά? Ουδέτερα?

Η Δαπ, λοιπόν. είναι μία παράταξη που αντιμετωπίζει θετικά τις αλλαγές στο σύνταγμα και το νέο νόμο για την παιδεία. Όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις τα αντιμετωπίζουν αρνητικά. Και εδώ είναι το ζήτημα: Εγώ που είμαι αντίθετος με τις αποφάσεις του "κράτους" αλλά θέλω να αντιδράσουμε αλλιώς από αυτό που προτείνει η ΠΚΣ και τα ΕΑΑΚ? (Φυσικά δεν βάζω μέσα την ΕΔΡΑ για τους λόγους που μας είπες drcypher). Αν εγώ θέλω να έχουμε ανοιχτή τη σχολή και να κάνουμε πορείες και διαδηλώσεις (εκείνες τις μέρες βέβαια να μην γίνονται μαθήματα την ώρα της πορείας, όπως σήμερα δηλαδή) και μόνο αν σκουρήνουν πολύ τα πράγματα, τότε να κάνουμε δυναμικές καταλήψεις χωρίς να μας ενδιαφέρει αν θα χαθεί το εξάμηνο? Αν το παιχνιδάκι της ΠΚΣ και των ΕΑΑΚ να κλείνουν τη σχολή 3 μέρες τη βδομάδα με αποτέλεσμα να γίνεται μια κακοήθης συνήθεια με βρίσκουν 100% αντίθετο?

Όπως καταλαβαίνετε, στην παραπάνω περίπτωση (στην οποία πιστεύω ότι ανήκει μια μεγάλη πλειοψηφία) διαφωνώ με όλους!
Δεν είμαι υπέρ των αποφάσεων όπως είναι η Δαπ και δεν συμφωνώ καθόλου με τις αντιδράσεις των υπολοίπων. Επομένως τι κάνω? Βάζω κάτω τα πράγματα και σκέφτομαι τι είναι πιο σημαντικό από τα επιμέρους που προτείνουν. Και με όποιον συμφωνώ στο πιο σημαντικό, αυτόν ψηφίζω. Σε πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να το κάνεις αυτό... Είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Επιπλέον, στην γ.σ. επικρατεί μια απαράδεκτη κατάσταση που με απωθεί από όλη τη διαδικασία.

Ποίος φταίει για όλα αυτά? Τα γ@μημ@# τα κωλοπλαίσια!!! Μία ικανοποιητική λύση για μένα θα ήταν η κατάργησή τους. Έτσι θα μπορούσαν να εκφράζονταν όλοι πραγματικά και όχι εικονικά.
Και επίσης μην βιάζεστενα κατηγορήσετε αυτούς που διαμαρτύρονται! Δεν πάνε κάποιοι (όπως δεν πήγαινα και εγώ στο παρελθόν) γιατί είναι μια άσχημη διαδικασία (εξαιτίας μας φυσικά) που δεν τους εκφράζει και δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή... Στο χέρι μας είναι να αλλάξουν όλα αυτά. Όμως ποτέ δεν θα αλλάξουν όπως και ποτέ δεν θα αλλάξει το πλαστό δημοκρατικό μας σύστημα...
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Γιατί η ΕΔΡΑ είναι έξω απο το ''παιχνίδι'' ;
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ευ-Αγγελος έγραψε:Γιατί η ΕΔΡΑ είναι έξω απο το ''παιχνίδι'' ;
drcypher έγραψε:Είναι μια πολιτική στάση π.χ. της ΕΔΡΑς να ασχολείται μόνο με την σχολή. Αλλά είναι μια πολύ περιορισμένη πολιτική στάση, καθώς τα θέματα που τίθενται αυτόν τον καιρό δεν μπορούν να ιδωθούν στο κλειστό σύστημα της σχολής. Η ΕΔΡΑ, π.χ., δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει επί ίσοις όροις σε τέτοιες διαδικασίες γιατί η ίδια η ύπαρξή της (άρα και η εμβέλειά της) περιορίζεται λίγο-πολύ εντός της σχολής
Άβαταρ μέλους
Jason24
Real Name: Christodoulou Iasonas

Δημοσίευση από Jason24 »

nikosemfe έγραψε:Τόσο πολύ καίγεστε ρε παιδιά να μείνει ανοιχτή η σχολή που δεν κατεβαίνετε στις συνελεύσεις? Αλήθεια jason εσύ αυτό κατάλαβες για τις καταλήψεις πέρυσι? Οτι έγιναν για να χάσουμε μάθημα. Μπράβο. Αν δεν σου αρέσει να κατέβεις στη συνέλευση αλλιώς να κατέβεις να σπουδάσεις στο νησί σου.
Pes mou esi tote ti kerdithike apo tis katalipseis.
ston idio tono pou mou apantises tha sou apantiso:an den sou aresei i paideia pou exei i ellada kai i nomoi tis na pas se alli xora na ziseis.
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΥΡΙΕΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ
ΑΦΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΤΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚ' ΗΤΑΝ ΚΙ ΨΥΧΗ
ΚΙ' ΟΣΟ ΘΑ ΣΤΕΚΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ' ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Jason24: Έχεις δίκιο στην απάντηση προς το σχόλιο nikosemfe για τα νησιά κλπ, αλλά θα σε παρακαλούσα (όπως ζήτησα κι από κείνον με pm) να μην μπούμε σε αυτό το τριπάκι. Ας μείνουμε σε Παιδεία και Γ.Σ., μην ξεκινήσουμε Ελλαδο-κυπριακούς εμφυλίους ;)
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

drcypher

Ξεκινάω με μία σημαντική διευκρίνιση. ΠΟΤΕ δεν είπα κάφρο και απολίτιστο κάποιον που αντιδράει, αυτό το είπα για το θέμα του καπνίσματος ΚΑΙ ΜΟΝΟ, μην γενικεύεις και λες πράγματα που ΔΕΝ είπα.

Στα υπόλοιπα, θα σου απαντήσω με ένα απόσπασμα από αυτά που γράφεις στην σελίδα σου:

<<Το να προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο είναι κάτι χειρότερο από ουτοπικό: Είναι εγωιστικό. Μια ολόκληρη κοινωνία έχει την ευχέρεια και την ελευθερία να αποφασίσει αν θα μένει αδρανής μπροστά σε εκείνους που την κρατάνε πίσω. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα επινοώντας λογικοφανείς ή ψευδονόμιμες μειοψηφικές διαδικασίες να προσπαθεί να επιβάλει την άποψή του. Γιατί ακόμη κι αν αυτή η άποψη είναι ο ίδιος ο δρόμος προς τη σωτηρία, ο κόσμος έχει το δικαίωμα να τον απορρίψει και να λουστεί τις συνέπειες.>>

Αυτή ακριβώς την έννοια έχουν τα όσα είπα. Προφανώς και βλέπω τον εντελώς μη δημορκατικό-αυταρχικό-διεφθαρμενο-άδικο τρόπο με τον οποίο μας κυβερνούν. Πουθενά δεν είπα ότι πείστηκα για την δημοκρατία από αυτούς που κυβερνάνε! Το ακριβώς αντίθετο. Από την μία πλευρά (κυβερνόντες) βασιλεύει η ασυδοσία. Από την άλλη όμως πλευρά (διαφωνούντες) τι γίνεται; Η πλειοψηφία κοιτάζει μόνο την πάρτη της, την θεσούλα μας να πάρουμε, το ρουσφετάκι μας, και μέχρι εκεί. Και υπάρχει και μία μειοψηφία που αντιδρά, με εξ'ίσου ασύδοτο τρόπο (συνεχείς καταλήψεις κλπ) τρόπους, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουμε δημοκρατία! Φαύλος κύκλος! Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι όλοι όσοι αντιδρούν το κάνουν ασύδοτα. Υπάρχουν και πολλοί 'αγνοί', όμως ο κανόνας είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω. Άρα; Αδιέξοδο! Αδιέξοδο γιατί τελικά, εμείς οι πολίτες είμαστε το κράτος, και η πλειοψηφία των πολιτών, είναι απλώς απούσα.. Εδώ κάηκε η μισή Ελλάδα, και πήραν οι ίδιοι ξανά 80%.. Για αυτό δεν έχουμε κράτος.. Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Δεν βλέπω κανένα τανκ έξω. Πολίτες δεν έχουμε. Οι πλειοψηφία των πολιτών, με την ίδια τους την συμπεριφορά, απαξιώνουν την δημοκρατία...

Για το κάπνισμα θα παραμείνω απόλυτος. Θέλεις να καπνίσεις 10 πακέτα; Δικαίωμά σου, όχι όμως στα μούτρα μου και στα πνευμόνια μου, τέλος.
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Hengeo έγραψε:Αυτή ακριβώς την έννοια έχουν τα όσα είπα. Προφανώς και βλέπω τον εντελώς μη δημορκατικό-αυταρχικό-διεφθαρμενο-άδικο τρόπο με τον οποίο μας κυβερνούν. Πουθενά δεν είπα ότι πείστηκα για την δημοκρατία από αυτούς που κυβερνάνε! Το ακριβώς αντίθετο. Από την μία πλευρά (κυβερνόντες) βασιλεύει η ασυδοσία. Από την άλλη όμως πλευρά (διαφωνούντες) τι γίνεται;
Και στις δυο περιπτώσεις έχεις τη δυνατότητα (στη χειρότερη με την ψήφο σου, στην καλύτερη με τις προτάσεις σου) να περιστείλεις την ασυδοσία. Κι αυτό λέω σε όσους δεν κάνουν τίποτα από τα δυο και έχουν απαιτήσεις να διορθωθούν και τα δυο από μόνα τους.
Hengeo έγραψε:εμείς οι πολίτες είμαστε το κράτος, και η πλειοψηφία των πολιτών, είναι απλώς απούσα.. Εδώ κάηκε η μισή Ελλάδα, και πήραν οι ίδιοι ξανά 80%.. Για αυτό δεν έχουμε κράτος.. Το πρόβλημα λοιπόν, δεν είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατία. Δεν βλέπω κανένα τανκ έξω. Πολίτες δεν έχουμε. Οι πλειοψηφία των πολιτών, με την ίδια τους την συμπεριφορά, απαξιώνουν την δημοκρατία...
Δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ σε αυτό το θέμα, γιατί έχουμε διαφορετικά κριτήρια και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τα πράγματα. Μόνο δυο ερωτήματα για προσωπική σου κατανάλωση (δεν έχει νόημα να μου απαντήσεις):

1.Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει κράτος, κι αν υπάρχει είμαστε εμείς ή το δίχρωμο κυβερνόν καθεστώς;

2. Πραγματικά μπορείς να θεωρήσεις δημοκρατία οτιδήποτε δεν φέρνει τανκς στους δρόμους; Έτσι δεν θα αναγνωρίσεις ποτέ κάτι διαφορετικό από δημοκρατία γύρω σου, αλλά δεν θα τη ζήσεις και ποτέ.

Κλείνω με κάτι που άκουσα από τον Βενιζέλο (μιας και μιλάμε για παραφθορές, παρανόηση της αξίας της πλειοψηφίας, κλπ), σε ερώτηση του Τριανταφυλλόπουλου "Νομίζετε πως η δήλωσή σας μετά το επεισόδιο με τον καφέ ότι "ως μελλοντικός ηγέτης, συγχωρώ, μπλα μπλα" ήταν σωστή ή λάθος;": "Πολλοί ενοχλήθηκαν, κι αφού ενοχλήθηκαν πολλοί μάλλον είναι λάθος". Αυτό κι αν είναι στρέβλωση εννοιών και αξιών...

Κατά τα άλλα όποιος είναι παράξενος ή περίεργος και έχει απορίες ή ενστάσεις σε αυτά που λέγονται, μπορεί να τα αναφέρει εδώ όπου γράφτηκαν για να λάβει απάντηση. Ειδικά όταν ανήκει στην πολυπληθή κατηγορία ανθρώπων που μεταφέρουν λόγια και μαρτυρίες τρίτων (ή "συντρόφων" τους), δεδομένου ότι δεν έχουν (εκ των πραγμάτων) ιδία πείρα ή γνώση. Άλλωστε η μετάθεση των προβλημάτων που μπορεί μια παράταξη να έχει στο εσωτερικό της ή εξ' αιτίας του ελλείματος ιδεολογίας της δεν εξαλείφεται με άτσαλες επιθέσεις προς πάσα κατεύθυνση.

Η κατρακύλα δεν έχει όρια... το νου σας ;)
Ευ-Αγγελος

Η ΕΔΡΑ κατά καιρούς έχει πάρει θέση και έχει κρατήσει συγκεκριμένη στάση και η ''παλιά'' και η ''συνέχειά'' της και για θέματα που δεν αφορούν μόνο τη σχολή.Αν εννοείς πως δεν έχει πανελλαδική εμβέλεια ωστε να πιέσει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις για το συμφέρον των φοιτητών , τότε δεν έχεις άδικο , ισχύει.

Ωστόσο , θυμάμαι οτι σε κάποιες προσπάθειες που είχαν κάμει ορισμένα παιδιά να έλθουν σε συννενόηση με άλλες ανεξάρτητες παρατάξεις στα υπόλοιπα πανεπιστήμια , οι οποίες να διέπονται απο παρόμιες αρχες με την ΕΔΡΑ, ωστε να κατεβούμε όλοι μαζί στις φοιτητικές εκλογές ως καθαρά μια ένωση πραγματικών ανεξάρτητων παρατάξεων και να αποκτήσει όχι η ΕΔΡΑ αλλά η ανεξάρτητη φωνή του φοιτητή πανελλαδική εμβέλεια πλέον , το επιχείρημα για όσους διαφωνούσαν ήταν το ίδιο :

''Είναι μια πολιτική στάση π.χ. της ΕΔΡΑς να ασχολείται μόνο με την σχολή. Αλλά είναι μια πολύ περιορισμένη πολιτική στάση, καθώς τα θέματα που τίθενται αυτόν τον καιρό δεν μπορούν να ιδωθούν στο κλειστό σύστημα της σχολής. Η ΕΔΡΑ, π.χ., δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει επί ίσοις όροις σε τέτοιες διαδικασίες γιατί η ίδια η ύπαρξή της (άρα και η εμβέλειά της) περιορίζεται λίγο-πολύ εντός της σχολής''

μόνο που τότε το θεωρούσαν θετικό ενω τώρα όχι;!;!
Τι άλλαξε;
 Και μιλώ πάντα για την πανελλαδική ισχύ που μπορει να έχει μια παράταξη ώστε να μπει στο παιχνίδι.(αν κατάλαβα καλά απο αυτά που είπες)
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ευ-Αγγελος έγραψε:θυμάμαι οτι σε κάποιες προσπάθειες που είχαν κάμει ορισμένα παιδιά να έλθουν σε συννενόηση με άλλες ανεξάρτητες παρατάξεις στα υπόλοιπα πανεπιστήμια , οι οποίες να διέπονται απο παρόμιες αρχες με την ΕΔΡΑ, ωστε να κατεβούμε όλοι μαζί στις φοιτητικές εκλογές ως καθαρά μια ένωση πραγματικών ανεξάρτητων παρατάξεων και να αποκτήσει όχι η ΕΔΡΑ αλλά η ανεξάρτητη φωνή του φοιτητή πανελλαδική εμβέλεια πλέον , το επιχείρημα για όσους διαφωνούσαν ήταν το ίδιο
:
:
 μόνο που τότε το θεωρούσαν θετικό ενω τώρα όχι;!;!
Κατ' αρχάς να διευκρινήσω κάτι, επειδή ακούω πολλά από διάφορα στόματα (όχι από εσένα προσωπικά Βαγγέλη): Το να θεωρεί ένας άνθρωπος ότι μπορεί να παραμείνει μέσα στη ζωή του με το ίδιο σετ απαράλλαχτων (στις λεπτομέρειες ή μερικές φορές ακόμα και στους βασικούς άξονες) είναι αν μη τι άλλο ξεροκέφαλο. Θέλει πολλή ωριμότητα και ευφυΐα για να αντιληφθεί και να υιοθετήσει κανείς την κοσμοθεωρία του από τα 20 του. Συμπέρασμα: Μην πέφτετε από τα σύννεφα όταν κάποιος αλλάζει στάση ζωής ή σκέψεις ή ακόμα και απόψεις για κάποια θέματα. Αλίμονο σε εκείνον που πιστεύει πως δεν κάνει λάθος, και συνακολούθως δεν επιχειρεί να τα διορθώσει.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, δεν πρόκειται καν για κάτι τέτοιο. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω μεταβάλει απόψεις στο θέμα. Δεν είπα πουθενά ότι είναι αρνητικό το ότι η ΕΔΡΑ δεν μπορεί να βγει από το πλαίσιο της σχολής. Είπα πως το γεγονός αυτό την αποκλείει από την δυνατότητα να επηρεάσει στο παραμικρό τα πράγματα. Το ότι κάποιος είναι αντικειμενικά "έξω από το παιχνίδι" δε σημαίνει ότι είναι κακό. Η άποψη, μάλιστα, ότι η ΕΔΡΑ δεν θα πρέπει να εμπλέκεται με άτσαλο τρόπο σε τέτοια θέματα είχε υποστηριχθεί και παλιότερα όχι μόνο από εμένα, αλλά και από εκείνους που εξακολουθούν να είναι στην ΕΔΡΑ. Απορώ ποια είναι η απορία ή ένστασή σου ή η παραφωνία/αντίφαση σε αυτά που γνωρίζεις ήδη και που διαβάζεις σήμερα από μένα...

Μην σπεύδουμε να συγχέουμε τα πράγματα ;)
Ευ-Αγγελος

Δεν υπάρχει πλέον απορία.Παίρνω ως απάντηση σου στην απορία μου την 2η παράγραφο σου.Μπορώ να πω πως η απάντηση σου προσωπικά με ικανοποιεί.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”