Αν διαβάσεις μια τυχούσα συζήτηση στο forum τους θα βγάλεις πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιοι είναι λίγο-πολύ οι άνθρωποι που ασχολούναι με τη ΔΑΠ (εννοώντας πάντα ως προς τα συνδικαλιστικά/πολιτικά). Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με τα συγκεκριμένα παιδιά (ίσα-ίσα, με αρκετούς έχω και φιλικές σχέσεις), αλλά με την όλη λογική πίσω από τη ΔΑΠ και τον τρόπο που στελεχώνεται και υλοποιεί την ιδέα της για τον συνδικαλισμό.
Όταν, λοιπόν, βγαίνεις και λες "εμείς είμαστε πρώτη δύναμη", "φάγατε τη σκόνη μας στις εκλογές", "ο κόσμος θέλει εμάς πρώτους", "πήραμε 200+ ψήφους στις εκλογές", πρέπει να καταλάβεις ότι δεν θα τη βγάλεις με μια εκλογική μάχη και 3 εκδρομές στα μπουζούκια (με τις οποίες κατά τα άλλα εγώ προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση
Γνωρίζουμε καλά πως υπάρχουν δυο περιπτώσεις:
1. Θα λες ότι είσαι πρώτη δύναμη με φοιτητές που πιστεύουν σε σένα (και δεν τους ψάρεψες απλώς με τηλέφωνα και πούλμαν στις εκλογές) και θα αποδεικνύεις ότι σέβεσαι την Γενική Συνέλευση με το να καλείς τον κόσμο σου και να συμμετέχεις με ευπρέπεια και τιμιότητα, ακόμη κι αν γνωρίζεις ότι μπορεί να χάσεις.
2. Θα δηλώσεις "παράταξη εκλογών" και ανάμεσα στις ετήσιες εκλογές θα διοργανώνεις παρτάκια απέχοντας από τις Γ.Σ., έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η αποχή σου θα δίνει τη δυνατότητα στην κάθε άλλη παράταξη να εφαρμόζει αποφάσεις παρακάμπτοντας ακόμα και το καταστατικό.
Δεν γεννηθήκαμε χτες, και όλοι αυτοί (ακόμα και στη ΔΑΠ που κατά τη γνώμη μου απλώς δεν κάνουν για συνδικαλισμό ή πολιτική, τουλάχιστον οι νεότεροι) γνωρίζουν πολύ καλά τι θα γίνει αν δεν κατέβουν στη Γ.Σ.. Αν τους φτάνει να λαμβάνεται και να εφαρμόζεται μια απόφαση π.χ. από την ΠΚΣ ίσα για να βγουν και να πούν "η ΠΚΣ είναι παράνομη/αντικαταστατική" τότε -με συγχωρείς- κοροϊδευόμαστε. Αυτό δε λέγεται "αγωνία για τον φοιτητή" αλλά "κάνω την κότα για να γκρινιάζω και να φαίνεται ότι έχω δίκιο".
Αν δεν ξέρανε ότι η απουσία τους θα οδηγήσει σε εφαρμογή αυθαίρετων αποφάσεων, να τους δικαιολογούσα. Αλλά ξέρουν τι γίνεται. Ξέρουν ότι ο κόσμος τους δεν πιστεύει στη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ δεν έχει κόσμο, έχει επισκέπτες στα πάρτυ της. Και οι εκλογές για τη ΔΑΠ είναι ένα μεγάλο πάρτυ. Οι Γ.Σ., όμως, δεν είναι, και γι'αυτό κάνουν το παν για να μη φανεί η ένδειά τους
Η επιλογή για μια ΔΑΠ (και ακόμα και για την ΕΔΡΑ, για όσο ακόμα θα την έχουμε κοντά μας) που ισχυρίζεται πως θέλει ανοιχτή σχολή είναι μια: Να κατέβει με κόσμο να καταψηφίσει. Κάθε άλλη επιλογή της (αποχή ή μισοσυμμετοχή) θα οδηγεί σε ενίσχυση των αντιπάλων της και κινητοποιήσεις. Και η μόνη επιλογή των φοιτητών (υπέρ ή κατά των κινητοποιήσεων) είναι να κατέβουν να ψηφίσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να ωριμάσουν και να σταματήσουν να σας κοροϊδεύουν με δικαιολογίες