[Styles] bo2soft

Σχόλια, προτάσεις και ατελείωτο καντήλing στους φίλτατους Διαχειριστές.

Συντονιστές: constant, AlexandraDC, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

[Styles] bo2soft

Δημοσίευση από drcypher »

Καθώς όπως φαίνεται το bo2soft style θα είναι ανάμεσα σε εκείνα που θα παραμείνουν (αν δεν γίνει και default) άρχισα ήδη να το ψιλοπειράζω για να το φέρω πιο κοντά σε αυτά που έχουμε συνηθίσει. Σε πρώτη φάση έκανα τα εξής:
  1. Έβαλα banners του semfe.gr που μας έχει φτιάσει ο Diablo.
  2. Έσπασα το banner στα τρία. Το αριστερό κομμάτι οδηγεί στο portal και το δεξί στην κεντρική του forum.
  3. Άλλαξα το πλάτος του στυλ ώστε από στατικό στα 900pixels να καταλαμβάνει το πλήρες μέγεθος της οθόνης
Γνωρίζω ότι εκεί που τελειώνει το banner και ξεκινάει η καρτέλα της κυρίως σελίδας (με τα User Control Panel, Members, Search, κλπ), υπάρχει μια κακοφωνία προσαρμογής (που στον IE γίνεται λίγο πιο τραχεία με μια επιπλέον λευκή γραμμούλα), αλλά θα διορθωθούν εν καιρώ. Δεν ξέρω, βέβαια, αν σε κάποιους browsers "σπάει" το layout (δηλ. αν χαλάει η σχετική θέση των banners ή του περιεχομένου), γι'αυτό περιμένω να με ενημερώσετε εσείς.

Αρχικά δεν πείραξα την διάταξη της υπογραφής μέσα στα posts, καθώς μπορεί να βολεύει ως έχει, αφού πλέον υπάρχει περισσότερος χώρος κατά πλάτος της σελίδας ώστε να "καθαρίσει" λίγο το τοπίο.

Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και υποδείξεις για την διαμόρφωση του style μπορείτε να τις γράφετε εδώ για να το στρώσουμε. Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε πως κάνετε F5 (ή refresh ή delete cache) αν δεν μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που διαφημίζω. ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: [Styles] bo2soft

Δημοσίευση από noir »

drcypher έγραψε: Δεν ξέρω, βέβαια, αν σε κάποιους browsers "σπάει" το layout (δηλ. αν χαλάει η σχετική θέση των banners ή του περιεχομένου), γι'αυτό περιμένω να με ενημερώσετε εσείς.
βλεπω 2 κομματια του banner και τα 2 σε "περίεργη" θέση. Αυτό που γράφει semfe.gr ειναι εξω απο το πλαισιο του φορουμ προς τα αριστερα, ενω το δεξιο με μια κιτρινη κουκιδα ειναι περισσευει λιγο απο δεξια και ειναι αρκετα πιο κατω σκεπαζοντας κομματι του φορουμ. Χρησιμοποιώ την τελευταία (νομιζω) εκδοσή του firefox.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Προσέθεσα το javascript για να δουλεύει και το [ hide ] tag, άλλαξα το portal ώστε να δείχνει τα ίδια banners με το bo2soft. Δαπιτίζει λίγο αλλά είναι πιο "συμπαγές".

noir, σβήσε αν μπορείς την cache σου (είναι πιθανόν να μην έχεις κατεβάσει το τελευταίο css, ειδικά αν δεν βλέπεις το ενδιάμεσο γέμισμα ανάμεσα στα δυο ακριανά banners). Αν συνεχίσει να υπάρχει το πρόβλημα τράβα μου αν μπορείς ένα screenshot και ανέβασέ το με attachment, αναφέροντας και τί ανάλυση οθόνης έχεις. Αν διορθωθεί απλώς γράψτο να το ξέρω να μην ψάχνω :)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

διορθωθηκε :D
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Πολύ ωραία... για το θέμα των υπογραφών τώρα. Σε πρώτη φάση έκανα κάτι που ήταν τετριμμένο: Έκανα τις υπογραφές πιο αχνές (opacity 65%). Αν θεωρείτε ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει ιδιαίτερα πείτε μου να κοιτάξω πως γίνεται να τις βάλω κάτω από το ύψος του προφίλ του χρήστη που φαίνεται στα αριστερά σας (για το bo2soft μιλάμε πάντα), ώστε να ξεχωρίζει τελείως από το κυρίως κείμενο, ειδάλλως να αλλάξω απλώς το opacity (την "αχνότητα").

Σε κάθε περίπτωση η δική μου γνώμη είναι πως το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός ότι κάποιοι έχετε βάλει εκνευριστικά ψηλές εικόνες (ή εν γένει εικόνες), οπότε λογικό είναι να μην μπορείτε να ξεχωρίσετε posts δυο γραμμών (δηλ. ύψους 50pixels) πάνω από μια υπογραφή 200pixels.

Μου λέτε και κάνω... ;)
Άβαταρ μέλους
Diablo

Δημοσίευση από Diablo »

Νομίζω ότι οι γραμμές είναι πολύ μεγάλες σε αυτό το σκιν και έτσι το μάτι διανύει μεγάλη απόσταση απ' άκρη σ' άκρη της οθόνης και έτσι τα μεγάλα post γίνονται αρκετά κουραστικά...Οπότε ας μπει ένα περιθώριο αριστερά δεξιά...

Επίσης για semfe_logo_10_right.jpg μπορεί να μπει αυτό

http://img104.imageshack.us/my.php?imag ... ghtgt8.png
Δε φταίν' αυτοί που ζούνε μακριά απ' τους νόμους
που τους επέταξε η ζωή στους πέντε δρόμους
Σαν τα φαντάσματα τις νύχτες τριγυρνάνε
στης αμαρτίας τα τραγούδια ξεδιψάνε.

Χαρούλα εν έτει 1988:Το τραγούδι της καρδιάς
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Έχεις δίκιο Νίκο. Θα κάνω το πλάτος 90% από 100% και θα βάλω αυτή τη φωτό, αν και όπως μου μαρτύρησε ο Wizard από λάθος (ή αυτήν την επιλεκτική αμνησία που έχω) έβαλα τα links στα banners προς την κεντρική και το forum ανάποδα από ό,τι ήταν στο προηγούμενο forum (δηλ. δεξιά και αριστερά αντίστοιχα).

Αν θέλετε να επαναφέρω το link για το forum να πάει στα αριστερά, το κάνω, κι αν δε βαριέσαι Νίκο, άλλαξε το αριστερό banner αντί για το δεξί.

Btw, με την σμίκρυνση σε 90% θα χρειαστεί να παίζει από πίσω ένα background. Σε πρώτη φάση θα βάλω αυτό που έχουμε στην κεντρική. Αν δεν σας αρέσει προτείνετε άλλο.

Και κάτι τελευταίο: Αν γράψετε ένα pm και πατήσετε υποβολή, και μετά πάτε να κάνετε edit, δεν μπορείτε να υποβάλετε τις αλλαγές (τουλ. στο bo2soft). Αν το παρατηρείτε κι άλλοι (πλζ δοκιμάστε το) γράψτε εδώ να το ξέρουμε να το τσεκάρουμε :oops:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Forum & Portal”