Πυρηνική Φυσική και Στοιχειώδη Σωματίδια (Μέχρι 2009-2010)

Συζητήσεις για μαθήματα του 4ου έτους στην κατεύθυνση Φυσικού Εφαρμογών.

Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!

Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Εγώ τον βρήκα τη Δευτέρα στις 11 περίπου. Ίσως ήμουν απλά τυχερός...
name

Re: [Φ7ο] Πυρηνική Φυσική και Στοιχειώδη Σωματίδια

Δημοσίευση από name »

Το σημερινό εργαστήριο αναβάλλεται για τις 10/1.
Η ανακοίνωση εδώ
Άβαταρ μέλους
Elsa

Δημοσίευση από Elsa »

Καλησπέρα παιδιά!Να ρωτήσω κάτι;Κοιτάζοντας τις ασκήσεις 2 και 4 που γίνονται στο pc lab δεν αντιλήφθηκα τί πρέπει να κάνουμε...Πώς θα βαθμολογηθόυμε σε αυτές τις ασκήσεις;Ξέρει κανείς;
Άβαταρ μέλους
philip
Real Name: Φίλιππος
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από philip »

Κανονικά όπως και τις άλλες, κάνετε ένα εικονικό πείραμα στον υπολογιστή, παίρνετε μετρήσεις και μετά κάνετε εργασία στο σπίτι. Μόνο που θα πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσεις τον υπεύθυνο πώς ακριβώς θα κάνετε την επεξεργασία στο κάθε ερώτημα γιατί από το φυλλάδιο μόνο δεν βγάζεις καθόλου άκρη..
Genius is 20% inspiration and 80% perspiration...
Άβαταρ μέλους
chelsea13
Real Name: Alex

Δημοσίευση από chelsea13 »

Σχετικά με την εξέταση....Στα ερωτήματα που έχουν να κάνουν με το πρότυπο των φλοιών(ομοτιμία στροφορμή κλπ.) θα μας δίνει τον πίνακα με τις στάθμες ή θα πρέπει να τον θυμόμαστε απ'έξω?
Άβαταρ μέλους
The Godfather

Δημοσίευση από The Godfather »

Δίνεται πίνακας
intzizou

Δημοσίευση από intzizou »

geia sas!Kserei kapoios ti fetini ili pyriniki kai stoixeiwdh toy 7ou??

thanks
jn

Δημοσίευση από jn »

Mipos yparxoun pouthena k oi askiseis pou exei moirasei o tsipolitis etsi oste na tis anevasei kapoios? H yli gia to mathima tou papadopoulou prepei na einai ta kefalaia 4,5,6,7 k 8.1 apo vivlio "eisagogi stin puriniki fusiki"!Gia to mathima tou tsipoliti mipos gnorizei kaneis tin uli apo vivlio me titlo "eisagogi stin fusiki upsilon energeion"?
jn

Δημοσίευση από jn »

kaneis??? ...kaneis??? E afou tote einai toso eukoli pou tin exete perasei oloi.. den mas lete k mas 5 pragmata na diavasoume?
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

jn έγραψε:Mipos yparxoun pouthena k oi askiseis pou exei moirasei o tsipolitis etsi oste na tis anevasei kapoios? H yli gia to mathima tou papadopoulou prepei na einai ta kefalaia 4,5,6,7 k 8.1 apo vivlio "eisagogi stin puriniki fusiki"!Gia to mathima tou tsipoliti mipos gnorizei kaneis tin uli apo vivlio me titlo "eisagogi stin fusiki upsilon energeion"?
jn έγραψε:kaneis??? ...kaneis??? E afou tote einai toso eukoli pou tin exete perasei oloi.. den mas lete k mas 5 pragmata na diavasoume?
Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία. Πιθανότατα κάποιοι να γνωρίζουν την ύλη αλλά να μην κάνουν τον κόπο να την μοιραστούν μαζί μας. Με το να τους την πεις δεν πρόκειται να τους ενεργοποιήσεις ή να τους ευαισθητοποιήσεις.

Το δίνω κι εγώ το μάθημα. Δεν παρακολούθησα φέτος, δεν ξέρω ποια είναι η ύλη. Δεν ξέρω καν αν κοινοποιήθηκε (ρητά τουλάχιστον) ύλη. Ξέρω ότι ο Παπαδόπουλος μοιράζει φυλλάδιο με λυμένες ασκήσεις Πυρηνικής και ο Τσιπολίτης ένα βιβλιαράκι με λυμένες ασκήσεις για Στοιχειώδη.

Για επεξηγήσεις ή θεωρία που μπορεί να βοηθήσει στην ανάγνωση και κατανόηση των λυμένων ασκήσεων υπάρχουν οι εξής πηγές:
  • Τα βιβλία του μαθήματος
  • Οι διαφάνειες του Τσιπολίτη στο Internet
  • Το υπόλοιπο Internet (π.χ. wikipedia)
  • Η βιβλιοθήκη
Τα φυλλάδια και βιβλιαράκια των λυμένων ασκήσεων είναι πολύ μεγάλα (και ο χρόνος μέχρι την εξέταση περιορισμένος για όσους προσπαθούν να τις διαβάσουν κιόλας) οπότε είναι αρκετά δύσκολο να σκαναριστούν. Συνεπώς αν έχεις κάποιον γνωστό/φίλο συνάδελφο βρες τον και πιάστε τις ασκήσεις.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
jn

Δημοσίευση από jn »

Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία.

prospathisa na to zitiso k xoris eironia pio pano,all mallon den sugkinithike kaneis....! thnks gia ton kopo sou pantos re filos...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Off Topic
jn έγραψε:prospathisa na to zitiso k xoris eironia pio pano,all mallon den sugkinithike kaneis....! thnks gia ton kopo sou pantos re filos...
Το γεγονός ότι δεν σου απάντησε κανείς δεν σημαίνει ότι μπορείς ν'αρχίσεις να ειρωνεύεσαι. Συγκρατήσου σε παρακαλώ και κράτα τα εξυπναδίστικα για τον εαυτό σου.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
timos_m

Re: Πυρηνική Φυσική και Στοιχειώδη Σωματίδια

Δημοσίευση από timos_m »

Έχει κάποιος τις διαφάνειες του κ. Τσιπολίτη; Αν ναι, θα μπορούσε να τις ανεβάσει εδώ ή να μου τις δώσει με κάποιον τρόπο; Στη σελίδα του μαθήματος δεν υπάρχουν. Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
Eric Roberts

Δημοσίευση από Eric Roberts »

Όντως έχουν εξαφανιστεί από το site αλλά καθώς έψαχνα στο google για σημειώσεις και ασκήσεις στα στοιχειώδη σωματίδια -εκτός από αυτές του Τσίπο δηλαδή- βρήκα αυτό:

http://www.physics.ntua.gr/~yorgos/hep/LECTURE1.pdf

Αλλάζοντας τον αριθμό του Lecture, κατεβάζεις και τις υπόλοιπες διαφάνειες. Λίγο μπακάλικος ο τρόπος βέβαια αλλά τι να κάνεις...
Νομίζω ότι είναι αυτές. Δεν πιστεύω να τις είχε αλλάξει αλλά από ό,τι είδα, αυτές πρέπει να είναι.

Αν λείπει και κάτι δεν ξέρω. Πάντως μέχρι να τις ανεβάσει και πάλι στο site του, τη δουλειά τους την κάνουν. 8)
Εικόνα

Don't worry be happy...
Άβαταρ μέλους
timos_m

Δημοσίευση από timos_m »

Ωραίος. Ευχαριστώ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φυσικού Εφαρμογών”