Διάκριση του ΕΜΠ στα μαθηματικά
Διάκριση του ΕΜΠ στα μαθηματικά
Δείτε πού κατατάσσουν το ΕΜΠ ως προς τα Μαθηματικά:
http://www.excellenceranking.org/eusid/ ... h&tmpl=ha2#
Οδηγίες: Επιλέξτε Mathematics κι έπειτα Top Group
http://www.excellenceranking.org/eusid/ ... h&tmpl=ha2#
Οδηγίες: Επιλέξτε Mathematics κι έπειτα Top Group
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Re: Διάκριση του ΕΜΠ στα μαθηματικά
Δεν ξέρω αν πρόσεξες τα κριτήρια της κατάταξης, αλλά πήραμε ασημένιο μετάλειο στην ποσότητα των δημοσιεύσεων και τίποτα περισσότερο. 
Εγώ πάντως δεν είμαι και τόσο περήφανος...
Εγώ πάντως δεν είμαι και τόσο περήφανος...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Δεν ανέφερα την πληροφορία λόγω υπερηφάνιας. Διάβασα την είδηση σε κάποια ελληνική εφημερίδα, ανέτρεξα στην ιστοσελίδα που παρέθεσα για να το επαληθεύσω και εφόσον ήταν μια αξιοσημείωτη είδηση, θεώρησα σκόπιμο να την δημοσιεύσω.
Η διάκριση θεωρείται αξιοσημείωτη διότι αφενός είναι η πρώτη, μαζί με αυτή του πολυτεχνείου της Κρήτης, ελληνικών πανεπιστημίων στα μαθηματικά και γενικότερα στις θετικές επιστήμες σε αξιολόγηση ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αφετέρου διότι οι δείκτες της αξιολόγησης είναι ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί (υλικοτεχνική υποδομή και άλλα)
Η διάκριση θεωρείται αξιοσημείωτη διότι αφενός είναι η πρώτη, μαζί με αυτή του πολυτεχνείου της Κρήτης, ελληνικών πανεπιστημίων στα μαθηματικά και γενικότερα στις θετικές επιστήμες σε αξιολόγηση ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, αφετέρου διότι οι δείκτες της αξιολόγησης είναι ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί (υλικοτεχνική υποδομή και άλλα)
-
ge99020
- Real Name: Panagiotis A.
- Facebook ID: 0
H monadikh mou enstash einai oti oi deiktes einai pragmati posotikoi sto sygkekrimeno krithrio,kai oxi poiotikoi. To poses dhmosieyseis exei kapoios exei kolosiaia diafora apo thn poiotita ths dhmosieyshs. Mporoume px na steiloume 15 dhmosieyseis sto Acta Prytanika Prefika Polytechnika kai na kanoume cite ton eayto mas,kai ayto na fainetai sto ISI Web of Science. Den eimai komplexikos, kalo einai ayto, alla na eimaste mazi me to Uni of Aachen,mia mikrh wraia germanikh polh pou pane oloi oi belgoi kai vazoun tzina sta ama3ia tous den einai kati tpt.
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
!!!
Το RWTH Aachen είναι από τα κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια στην έρευνα, "οδηγός" στην Excellenzintiative της Γερμανίας...
Το RWTH Aachen είναι από τα κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια στην έρευνα, "οδηγός" στην Excellenzintiative της Γερμανίας...
-
ge99020
- Real Name: Panagiotis A.
einai? eilikrina den to h3era. apla mou fanhke grafiko to meros otan eixa paei kai epese ekei to mati mou sthn ereyna . akyro to paradeigma tote : )
Εμένα μια χαρά πάλι μου φαίνεται η "διάκριση" του ΕΜΠ στον τομέα των Μαθηματικών.
Δεν πιάσαμε τον παππά από τα γένια και ούτε πρόκειται βέβαια να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, γενικώς.
Αλλά εύγε και μακάρι να προοδεύσουν και άλλο οι επιστημονικές και φιλοπρόοδες επιδόσεις του Ιδρύματος.
%
Ο,τιδήποτε σχετικό με τη Γερμανία, να ρωτάτε τον παππού Ελ. Ξέρει τα πάντα γύρω από τη Γερμανία! Είναι κινούμενος τουριστικός οδηγός, για να μην πω εγκυκλοπαίδεια!
Δεν πιάσαμε τον παππά από τα γένια και ούτε πρόκειται βέβαια να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, γενικώς.
Αλλά εύγε και μακάρι να προοδεύσουν και άλλο οι επιστημονικές και φιλοπρόοδες επιδόσεις του Ιδρύματος.
%
Ο,τιδήποτε σχετικό με τη Γερμανία, να ρωτάτε τον παππού Ελ. Ξέρει τα πάντα γύρω από τη Γερμανία! Είναι κινούμενος τουριστικός οδηγός, για να μην πω εγκυκλοπαίδεια!
Κακίας απέχου.
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Για άλλη μια φορά γίνεται κάτι καλό και αντί να αρκεστούμε σε αυτό που είναι, ασχολούμαστε με όσα δεν είναι και όσα κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να είναι.
Μερικές φορές απλά πρέπει να περάσουμε από όλα τα ενδιάμεσα στάδια για να φτάσουμε στον στόχο. Η ποσοτική διάκριση είναι ένα από αυτά. Η ιστορία έχει δείξει ότι χωρίς περίσσια ποσότητα δεν υπάρχει ποιότητα. Ένα παράδειγμα είναι τα εργαστήρια Φυσικής και οι επαναλαμβανόμενες μετρήσεις.
Μερικές φορές απλά πρέπει να περάσουμε από όλα τα ενδιάμεσα στάδια για να φτάσουμε στον στόχο. Η ποσοτική διάκριση είναι ένα από αυτά. Η ιστορία έχει δείξει ότι χωρίς περίσσια ποσότητα δεν υπάρχει ποιότητα. Ένα παράδειγμα είναι τα εργαστήρια Φυσικής και οι επαναλαμβανόμενες μετρήσεις.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Μια παρατήρηση:
Για να δημοσιευθεί μια επιστημονική εργασία, σημαίνει ότι έχει κριθεί για την ορθότητά της. Όταν, λοιπόν, ένα πανεπιστήμιο διακρίνεται για τον αριθμό των δημοσιεύσεων, τότε υπάρχει ικανοποιητική παραγωγή επιστημονικής γνώσης. Αυτό, αν και έχει να κάνει με ποσότητα, είναι σαφέστατα ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό της δουλειάς του πανεπιστημίου.
Βέβαια, πουθενά δεν φένεται αν μέσα σε αυτή την επιστημονική γνώση υπάρχουν σπουδαία αποτελέσματα. Ευτυχώς, όμως, η ιστορία έχει δείξει ότι ένα επιστημονικό αποτέλεσμα μπορεί αναπάντεχα να βρει σπουδαίες εφαρμογές (όχι μόνον εφαρμογές με τη στενή έννοια) στο μέλλον.
Επομένως, υπάρχει σαφής ποιοτική διαφορά όταν ένα πανεπιστήμιο Α δημοσιεύει 10 εργασίες το χρόνο και ένα πανεπιστήμιο Β 100 εργασίες το χρόνο, ακόμη και στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις του πανεπιστημίου Β περιέχεται ένα σπουδαίο θεώρημα ή μία σπουδαία θεωρία. Και αυτό διότι σίγουρα το πανεπιστήμιο Β δουλεύει καλά στο σύνολο του ερευνητικού προσωπικού ενώ στο Α μπορεί απλά να υπάρχει μία σπουδαία επιστημονική προσωπικότητα, γεγονός απίθανο διότι συνήθως οι επιστημονικές προσωπικότητες εργάζονται σε πανεπιστήμια τύπου Β.
Για να δημοσιευθεί μια επιστημονική εργασία, σημαίνει ότι έχει κριθεί για την ορθότητά της. Όταν, λοιπόν, ένα πανεπιστήμιο διακρίνεται για τον αριθμό των δημοσιεύσεων, τότε υπάρχει ικανοποιητική παραγωγή επιστημονικής γνώσης. Αυτό, αν και έχει να κάνει με ποσότητα, είναι σαφέστατα ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό της δουλειάς του πανεπιστημίου.
Βέβαια, πουθενά δεν φένεται αν μέσα σε αυτή την επιστημονική γνώση υπάρχουν σπουδαία αποτελέσματα. Ευτυχώς, όμως, η ιστορία έχει δείξει ότι ένα επιστημονικό αποτέλεσμα μπορεί αναπάντεχα να βρει σπουδαίες εφαρμογές (όχι μόνον εφαρμογές με τη στενή έννοια) στο μέλλον.
Επομένως, υπάρχει σαφής ποιοτική διαφορά όταν ένα πανεπιστήμιο Α δημοσιεύει 10 εργασίες το χρόνο και ένα πανεπιστήμιο Β 100 εργασίες το χρόνο, ακόμη και στην περίπτωση που στις δημοσιεύσεις του πανεπιστημίου Β περιέχεται ένα σπουδαίο θεώρημα ή μία σπουδαία θεωρία. Και αυτό διότι σίγουρα το πανεπιστήμιο Β δουλεύει καλά στο σύνολο του ερευνητικού προσωπικού ενώ στο Α μπορεί απλά να υπάρχει μία σπουδαία επιστημονική προσωπικότητα, γεγονός απίθανο διότι συνήθως οι επιστημονικές προσωπικότητες εργάζονται σε πανεπιστήμια τύπου Β.
- antony07
- Forum Moderator

- Real Name: Αντώνης
- Επικοινωνία:
Εγώ θα έλεγα ότι κάθε διάκριση,οσο μικρή και να 'ναι, βοηθάει...και στην αναγνώριση και στο prestige. Οπότε...
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε"
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας