Με τροπολογία οι κάμερες σε λειτουργία!

Όχι δεν λέμε τον καιρό εδώ. Απλά αναλύουμε τους βαθυστόχαστους προβληματισμούς γύρω από διάφορα θέματα της καθημερινότητας. Με λίγα λόγια: ό,τι να 'ναι!

Συντονιστής: AlexandraDC

Συμφωνείται με τη χρήση καμερων;ναι/οχι και γιατί

Ναι
5
29%
Οχι
12
71%

Σύνολο ψήφων: 17

Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: Με τροπολογία οι κάμερες σε λειτουργία!

Δημοσίευση από noir »

by the way, σημερα η καμερα "διαχειρισης κυκλοφοριας" γυριζε γυρω-γυρω και πανω κατω χωρις να γινεται τπτ απο τη πλευρα του κοσμου και χωρις να υπαρχει κλιμα επισοδειων ή εντασης.... καποιος προασπιστης των καμερων να μου εξηγησει το λογο της καταγραφης του πληθους;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Κυρ Δεκ 09, 2007 4:03 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Κάμερες διαχείρισης πολιτικών φρονιμάτων :P
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Μισό λεπτό γιατρέ, πραγματικά δυσκολεύομαι να καταλάβω πως η χρήση μιας κάμερας, σωστή ή όχι, μπορεί εγγυημένα να οδηγήσει στην καταστολή των διαδηλώσεων. Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για πλαστογράφηση στοιχείων, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε αυτή η εικόνα να οδηγήσει σε χαρακτηρισμό μιας διαδήλωσης ως αντισυνταγματική. Στο κάτω κάτω, υπάρχουν κάμερες σε κάθε διαδήλωση εδώ και χρόνια, πολλά χρόνια, από την Χούντα. Μήπως, λοιπόν το πρόβλημα είναι ο φόβος ότι πλέον η συμμετοχή σε μια τέτοια πορεία ΔΕΝ θα είναι ανώνυμη;
Προσωπική μου άποψη, αλλά αν κάτι τέτοιο ισχύει το βρίσκω εξωφρενικό. Δεν βρίσκω κανένα νόημα στην ανώνυμη διαδήλωση. Με άλλα λόγια επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να παίξει των ρόλο του γκάνγκστερ κακοποιού που είναι πρόθυμος να βλάψει τους μάρτυρες για να μην καταθέσουν. Προσοχή, δεν λέω ότι δεν το κάνει, αλλά ότι δίνουμε τη συγκατάθεσή μας όταν το κάνει. Καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία μας αποφεύγουμε κάθε συνέπεια. Με άλλα λόγια ο σκοπός είναι, ακόμη και στο ιδανικό δημοκρατικό πολίτευμα/σύστημα, να είμαστε, για μικρό χρονικό διάστημα, υπεράνω του νόμου; Γιατί, αναρωτηθείτε, ποιους έχουμε μπροστά να τρώνε τα πυρά; Τον Αλαβάνο; Την Παπαρήγα; Πραγματικά, θεωρείτε ότι αυτά τα άτομα είναι πρόθυμα να κάνουν την αναγκαία υπέρβαση για το καλό μας;
Το λάθος που κάνεις Dr είναι ακριβώς αυτό. Στην περίπτωσή μου, οι κάμερες δεν δούλεψαν, όχι επειδή οι αρχές δεν κάναν σωστή χρήση, αλλά επειδή υπάρχουν ευθυνόφοβοι άνθρωποι που, κριμένοι πίσω από το τσιτάτο "προσωπικά δεδομένα", απαγόρευσαν τη δημοσιοποίηση τους. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι υπουργοί, δεν είναι δικαστές, είναι απλοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας.
Και επαναλαμβάνω, η τεχνολογία μπορεί να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ή τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μπορούμε να καταστείλουμε κάθε πρόοδο μένοντας σε όσα μας βολεύουν ή μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν γίνονται αλλαγές χωρίς θυσίες και να προσπαθήσουμε για την σωστή εφαρμογή της τεχνολογίας, χωρίς μικρότητες και φοβίες. Είναι ο πιο πάγιος νόμος της φύσης. Δεν υπάρχει δράση χωρίς αντίδραση. Περιμένετε πραγματικά να αλλάξει το σύστημα χωρίς να χυθεί "αίμα"; Η δική μου γνώμη είναι πως αν όλοι σταματήσουμε να κρυβόμαστε δε θα έχουν που να πιαστούν, δε θα έχουν τπτ να διαστρεβλώσουν. Η ιστορία μπορεί να θυμάται άτομα, αλλά ποτέ διακριτά άτομα δε γράψανε ιστορία.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”