Θεωρία Πιθανοτήτων
Συντονιστές: Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
- sparc
- Real Name: Γιώργος
@obelix:
Το βιβλίο στο οποίο αναφέρθηκα είναι το "Εισαγωγή στις πιθανότητες" των Κοκολάκη - Σπηλιώτη, εκδ. Συμεών για το οποίο υπάρχει μόνο μία έκδοση (με πράσινο και με κόκκινο εξώφυλλο, είναι το ίδιο βιβλίο).
Δυστυχώς το βιβλίο αυτό δεν υπάρχει στην βιβλιοθήκη (όπως και κάθε άλλο σύγγραμμα του Σπηλιώτη - παράληψή του; ίσως) αλλά πιστεύω πως αν ζητήσεις από τον ίδιο να βγάλεις φωτοτυπία το τελευταίο κεφάλαιο, δε θα έχει πρόβλημα να στο δανίσει.
@izela:
Ο Ι.Ν.Μ.Α. έχει διπλή έκφραση, στην 7.12 η ακολουθία είναι σταθερή οπότε εφαρμόζεται η δεύτερη έκφραση { S_n / n --(σ.β.)--> μ} η οποία απαιτεί ανεξάρτητες και ισόνομες τ.μ. Αυτό είναι και το, προς απόδειξη, ζητούμενο της άσκησης.
Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με αυτές τις ασκήσεις, μέχρι αύριο όμως θα μπορώ να επανέλθω με λύση, αν το θες.
Το βιβλίο στο οποίο αναφέρθηκα είναι το "Εισαγωγή στις πιθανότητες" των Κοκολάκη - Σπηλιώτη, εκδ. Συμεών για το οποίο υπάρχει μόνο μία έκδοση (με πράσινο και με κόκκινο εξώφυλλο, είναι το ίδιο βιβλίο).
Δυστυχώς το βιβλίο αυτό δεν υπάρχει στην βιβλιοθήκη (όπως και κάθε άλλο σύγγραμμα του Σπηλιώτη - παράληψή του; ίσως) αλλά πιστεύω πως αν ζητήσεις από τον ίδιο να βγάλεις φωτοτυπία το τελευταίο κεφάλαιο, δε θα έχει πρόβλημα να στο δανίσει.
@izela:
Ο Ι.Ν.Μ.Α. έχει διπλή έκφραση, στην 7.12 η ακολουθία είναι σταθερή οπότε εφαρμόζεται η δεύτερη έκφραση { S_n / n --(σ.β.)--> μ} η οποία απαιτεί ανεξάρτητες και ισόνομες τ.μ. Αυτό είναι και το, προς απόδειξη, ζητούμενο της άσκησης.
Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί ακόμη με αυτές τις ασκήσεις, μέχρι αύριο όμως θα μπορώ να επανέλθω με λύση, αν το θες.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Re: [Μ6ο] Θεωρία Πιθανοτήτων
Παιδιά να ρωτήσω: Είδε κανένας τη λίστα με τη βαθμολογία αναρτημένη τις προηγούμενες μέρες?
Ο Σπηλιώτης μου είπε ότι την είχε βγάλει αλλά έμαθε κανείς το βαθμό του με αυτό τον τρόπο?
Ας απαντήσει όποιος γνωρίζει γιατί έχει σημασία για μένα.
Ο Σπηλιώτης μου είπε ότι την είχε βγάλει αλλά έμαθε κανείς το βαθμό του με αυτό τον τρόπο?
Ας απαντήσει όποιος γνωρίζει γιατί έχει σημασία για μένα.
"What's your scene, man?" "Reification."
"Yeah? I guess that means pretty hard work with big books and piles of paper on a big table."
"Nope. I drift. Mostly I just drift."
"Yeah? I guess that means pretty hard work with big books and piles of paper on a big table."
Πήγαινα να δω αν το είχε βγάλει το μάθημα , αλλά η λίστα δεν υπήρχε ποτέ.Αυτός λέει ότι την είχε αναρτήσει;Αν ισχύει αυτό , τότε κάποιος την έκλεψε...
- sparc
Όπως έγραψα και στο θέμα "Αποτελέσματα επαναληπτικής" ο Σπηλιώτης έχει στείλει τη λίστα στην Γραμματεία... Τουλάχιστον έτσι μου είπε την παρασκευή.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Ναι, είπε ότι την είχε αναρτήσει εδώ και καιρό. Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας να την έχει δει?Ποιος και γιατί να την έκλεψε?Να την κορνιζάρει???Απλά ήθελα να δω γενικότερα τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης σε αυτό το μάθημα και γι' αυτό απορώ που κανένας δεν έχει μάθει το βαθμό του με αυτό τον τρόπο.
- sparc
Στα ντοσιέ έξω από την γραμματεία κοιτάξατε;
Ούτε στα ντοσιέ έξω από την γραμματεία ήταν μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα.Ο Σπηλιώτης το είπε και σε μια φίλη μου πως τα έχει αναρτήσει εδώ και καιρό.Οπότε κάποιος τα έκλεψε πιθανότατα.Αλλά γιατί; 
και ναι το μυστήριο της χαμένης λίστας καλά κρατεί..
Παιδιά εμένα αυτά μου φαίνονται μ@λ@κίες.Εγώ ανέβαινα συνέχεια την προηγούμενη βδομάδα.Είμαι πολύ περίεργος πάντως να δω τη συνολική βαθμολογία,ιδιαίτερα της επαναληπτικής όπου έγινε σφαγή.
Στην εξέταση παρότρεινε κάποιον μπροστά μου (αν θέλει παίρνει μέρος στη συζήτηση,ξέρει αυτός και ξέρω πως θα το δει) να το κόψει γιατί θα έχανε τον βαθμό και μετά όταν εγώ είπα ότι έβαλε δύσκολα έκανε τον αλέκο και μάλιστα τσαντίστηκε κιόλας.
Και μετά να λέει για χαμένες λίστες. Μπορούμε να δούμε κάπως τη λίστα?
Παιδιά εμένα αυτά μου φαίνονται μ@λ@κίες.Εγώ ανέβαινα συνέχεια την προηγούμενη βδομάδα.Είμαι πολύ περίεργος πάντως να δω τη συνολική βαθμολογία,ιδιαίτερα της επαναληπτικής όπου έγινε σφαγή.
Στην εξέταση παρότρεινε κάποιον μπροστά μου (αν θέλει παίρνει μέρος στη συζήτηση,ξέρει αυτός και ξέρω πως θα το δει) να το κόψει γιατί θα έχανε τον βαθμό και μετά όταν εγώ είπα ότι έβαλε δύσκολα έκανε τον αλέκο και μάλιστα τσαντίστηκε κιόλας.
Και μετά να λέει για χαμένες λίστες. Μπορούμε να δούμε κάπως τη λίστα?
"What's your scene, man?" "Reification."
Re: Θεωρία Πιθανοτήτων
fetos to mathima to kani o papanikolaou? gnorizete pies alles xronies to ekane gia na dosoume idieteri varitita sta themata ekinis tis xronias? oti allo mporite na pite gia na voithisete! oi simiosis kai ta alla ine oi idies opos persi? i dini kati allo fetos?
Η εξέταση φέτος, για όποιον δεν το ξέρει ακόμη...θα είναι με ανοιχτά βιβλία. Οπότε bye bye θεωρία..Προσοχή σε παραδείγματα και ασκήσεις του βιβλίου.
-
bps24
- Real Name: betty
- Facebook ID: 0
geia sas paidia!mhpws mporei kapoios na lusei ta themata tou 2005 pou htan tou papanikolaou?exw thn entupwsh oti sunhthizei na vazei themata sto idio stul...tha vohthhsete polu kosmo!thanx ek twn proterwn.