Γενική συνέλευση 6/12

Ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τη ΣΕΜΦΕ (όπως π.χ., συνδικαλιστικά, επαγγελματικά δικαιώματα, πρόγραμμα σπουδών κτλ.)

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Τερψιμπανι
Real Name: Ακης Τσωνος

Re: Γενική συνέλευση 6/12

Δημοσίευση από Τερψιμπανι »

"Τοσα χρονια προτεινει με τον ιδιο ηλιθιο και αποτυχημενο τροπο την καταργηση των πλαισιων, μεσα απο το ...πλασιο της!!"

Φιλε μου προτασεις κατεβαζουμε."Πλαισιο" τις ονομαζουνε οι αλλες παραταξεις.Οσο για το 88+43>57 ,εχω την εντυπωση πως οι Ελληνες δεν γνωριζουν τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Τερψιμπανι έγραψε:Οσο για το 88+43>57 ,εχω την εντυπωση πως οι Ελληνες δεν γνωριζουν τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αν θελεις εξηγησε μας εσυ "τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και εγω θα σου εξηγησω τι ειναι μαθηματικα!

Περα απο την πλακα, ειναι πολυ πιθανο σε ενα ζητημα να υπαρχουν 3 ή περισσοτερες διαφορετικες θεσεις/αποψεις/προτασεις/πλαισια/multirama/ονιραμα ή οπως αλλιως γουσταρεις να τα πεις. Ειναι πολυ πιθανο λοιπον, οι 80 να αποφασιζουν και για τους 100. Οσον αφορα το 88+43>57, με βαση την εγγυτητα των αποψεων, που διαφωνεις;
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Τερψιμπανι έγραψε:"Τοσα χρονια προτεινει με τον ιδιο ηλιθιο και αποτυχημενο τροπο την καταργηση των πλαισιων, μεσα απο το ...πλασιο της!!"

Φιλε μου προτασεις κατεβαζουμε."Πλαισιο" τις ονομαζουνε οι αλλες παραταξεις.Οσο για το 88+43>57 ,εχω την εντυπωση πως οι Ελληνες δεν γνωριζουν τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Την ανισωση που παραθετεις την προσπερνω μεχρι να εξηγησεις τι ακριβως εννοεις.... :? αν βεβαια εχει σχεση με κατι απο οσα ειπα προηγουμενως....

Τωρα τις βλακειες για προτασεις-πλαισιο πες της σε καποιον που δε κατεβαινει 5 χρονια στις συνελευσεις με αρχειο των πλαισιων απο τις διαφορες παραταξεις... Οπως και να χει σε καθε συνελευση καταθετετε ξεχωριστα τις προτασεις σας προς ψηφιση; ...ή κατεβαζετε 4-5 προτασεις μαζι, τις οποιες καλλειται να ψηφισει ο ΦΣ κατω απο το ονομα ΕΔΡΑ;;; Αν κανετε το δευτερο ειναι αυτο που κοινως ονομαζεται πλαισιο και το κατεβαζετε και εσεις οπως και οι υπολοιπες παραταξεις. Αλλα υποθετω το ξερεις αυτο ε; Αν παλι ονομαζεις προτασεις τις αοριστολογιες οπως αυτες των πλαισιων που μοιραζετε κατα καιρους σε συνελευσεις, δεν ειναι κατι παραπανω απο αποψεις και ευχολογια, που στην πραξη δε προτεινουν τιποτα.

Ελπιζω οταν και αν απαντησεις και στα υπολιπα που καταδεικνυουν τη συνδικαλιστικη ανυπαρξια και ανικανοτητα της ΕΔΡΑς να εισαι πιο προσεκτικος. Εξαλλου μια σταση για αυτοκριτικη και αλλαγη στο τροπο δρασης μπορει να ειναι πιο χρησιμη απο το να ψαχνει κανεις για δικαιολογιες και εξυπναδες. :wink:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
Τερψιμπανι
Real Name: Ακης Τσωνος

Δημοσίευση από Τερψιμπανι »

Βραχνός Προφήτης έγραψε:
Τερψιμπανι έγραψε:Οσο για το 88+43>57 ,εχω την εντυπωση πως οι Ελληνες δεν γνωριζουν τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Αν θελεις εξηγησε μας εσυ "τι ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και εγω θα σου εξηγησω τι ειναι μαθηματικα!

Περα απο την πλακα, ειναι πολυ πιθανο σε ενα ζητημα να υπαρχουν 3 ή περισσοτερες διαφορετικες θεσεις/αποψεις/προτασεις/πλαισια/multirama/ονιραμα ή οπως αλλιως γουσταρεις να τα πεις. Ειναι πολυ πιθανο λοιπον, οι 80 να αποφασιζουν και για τους 100. Οσον αφορα το 88+43>57, με βαση την εγγυτητα των αποψεων, που διαφωνεις;
Δημοκρατια σημαινει Δυναμη(διακυβερνησης) στο Λαο.Δηλαδη ψηφιζει ολος ο λαος για ολα τα θεματα που το αφορουν.Συμφωνεις;Δικια σου ερμηνεια;

Οσον αφορα το δευτερο:Πχ.:Εισαι σε μια συναντηση 188 ατομα και κανουν ολοι και εσυ μια προταση για το ποια σταση θα ακολουθησετε για ενα θεμα που σας αφορα.Γινεται η ψηφοφορια και οι πολιτικοι σου αντιπαλοι συγκεντρωνουν 88 ψηφους για το δικο τους σχεδιο δρασης.Αυτο αυτοματως σημαινει πως οι υπολοιποι 100 δεν συμφωνουν με τους 88,συνεπως εχουν τη πλειοψηφια ωστε να μην εφαρμοστει η προταση των 88:Δικαιο;Δικαιο.Αυτη ειναι και η αρχη της δημοκρατιας (η προταση με ψηφους ανω του 50% των ψηφων να επικρατει).Γιατι σε μας συμβαινει το αντιθετο;

Οσο κυριε "noir" αυτα που παραθετουμε ειναι προτασεις.Τι δεν καταλαβαινεις;

Υ.Γ. Μην αναγκαζεις τους ανεξαρτητους να σου απαντανε με την εικονα του avatar σου...
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

@Τερψιμπανι
Στις γενικές συνελεύσεις δεν παίζουμε με προτάσεις, αλλά με πλαίσια, που σημαίνει ομάδα προτάσεων. Δεν μιλάμε για την πραγματοποίηση ή μη μιας πρότασης, αλλά για ένα γενικό "σχέδιο δράσης" των φοιτητών. Πχ, μπορεί σε μια συνέλευση μόνο τα ΕΑΑΚ να προτείνουν κατάληψη και οι υπόλοιποι να είναι κατά, αλλά απ'αυτούς που είναι κατά, η ΕΔΡΑ θα προτείνει να πάμε να διαμαρτυρηθούμε ξενυχτώντας μπροστά από το ΥΠΕΠΘ, ενώ η ΔΑΠ θα προτείνει να κάνουμε πάρτι που πέρασε ο νόμος πλαίσιο. Μπορεί και τα δύο πλαίσια να είναι κατά της κατάληψης, αλλά το καθένα προτίνει κάτι διαφορετικό.

Για το παράδειγμά σου με τους 188:
Γι'αυτούς τους 100 που δεν συμφωνούν με το πλαίσιο των 88, υπάρχουν για παράδειγμα άλλα 2 πλαίσια. Αν απ'αυτά τα δύο πλαίσια των 100, το ένα το ψηφίσουν 89 άτομα και το άλλο 11, τότε θα ισχύσει αυτό με τις 89 ψήφους. Αν όμως κανένα από τα 2 πλαίσια δεν πάρει περισσότερες από 88 ψήφους, τότε θα ισχύσει αυτό με τις 88, γιατί αυτό θα είναι το πλαίσιο με τις περισσότερες ψήφους.

Απλά τα πράματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος O kanenas την Πέμ Δεκ 13, 2007 3:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Άλλος Τσόλκας μας έτυχε με τα μαθηματικά :D
Έχω την εντύπωση ότι στις ΓΣ δεν κατεβαίνουν προτάσεις, αλλά πλαίσια. Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος (είναι και αυτό το πρώιμο Altzheimer που δε βοηθάει) ότι κατεβαίνουν πάνω από δύο πλαίσια κάθε φορά. Τουλάχιστον δηλαδή όταν δεν αποχωρείτε μαζί με τη ΔΑΠ...
Συνεπώς τα μαθηματικά σου δεν ισχύουν, αφού οι ψήφοι χωρίζονται σε παραπάνω των δύο πλαισίων. Με τη "λογική" σου, αν από τα 188 άτομα οι 88 συμφωνούν με το ένα πλαίσιο και οι άλλοι 100 χωρίζονται 60-40 στον τρίτο και στον τέταρτο αντίστοιχα τι πρέπει να γίνει? :? Να μην παρθεί απόφαση? Να παρθεί η απόφαση του 2ου και του 3ου μαζί? :?
Σωστή δημοκρατία για μένα είναι αυτή που χρησιμοποιεί την απλή αναλογική και αν εξαιρέσεις ότι κατεβαίνουν πλαίσια στις ΓΣ (κάτι με το οποίο κι εγώ είμαι αντίθετος) θεωρώ ότι οι ΓΣ είναι πολύ πιο δημοκρατικές από όποιον τύπο εκλογών κι αν έχω συμμετάσχει.

Υ.Γ. Μη μου το γυρίσεις στο παραμύθι εμείς θέλουμε να κατεβαίνουν προτάσεις και όχι πλαίσια. Αυτό το λέει η ΕΔΡΑ εδώ και 5 χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση και ούτε πρόκειται να κάνει. Όταν φτάσεις στην καταστατική συνέλευση τότε θα μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα και θα είμαι ο πρώτος που θα σε στηρίζει. Αλλά μέχρι τότε απλά συνέχισε να κατεβαίνεις με πλαίσια και να σταμάτα να κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς χρησιμοποιώντας κάθε φορά τη φράση "ναι, αλλά εμείς δε θέλουμε πλαίσια θέλουμε προτάσεις" χωρίς να κάνεις τίποτα για αυτό.

Υ.Γ. Ακόμα και προτάσεις να κατέβαιναν πάλι δεν ισχύουν τα μαθηματικά σου. Τι ακριβώς αλλάζει όταν αντί για 3 πλαίσια έχεις 3 προτάσεις?
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Τερψιμπανι έγραψε:Δημοκρατια σημαινει Δυναμη(διακυβερνησης) στο Λαο.Δηλαδη ψηφιζει ολος ο λαος για ολα τα θεματα που το αφορουν.Συμφωνεις;Δικια σου ερμηνεια;
Δικια μου ερμηνεια: Δηλαδη ψηφιζει ολος ο λαος αμεσα για ολα τα θεματα που το αφορουν. Επειδη δεν το ξεκαθαριζεις το θεμα, να υποθεσω οτι εισαι εναντια στα ΔΣ, την ΕΦΕΕ, την κοινοβουλευτικη δημοκρατια κλπ αντιπροσωπευτικους θεσμους; Και γενικα, τι κανεις/ετε ως "ανεξαρτητοι" για την αμεσοδημοκρατια; Επικεντρωνεστε απλα στα πλαισια;
Τερψιμπανι έγραψε:Αυτη ειναι και η αρχη της δημοκρατιας (η προταση με ψηφους ανω του 50% των ψηφων να επικρατει).Γιατι σε μας συμβαινει το αντιθετο;
Σε περιπτωση τριων προτασεων οπου καμμια δεν συγκεντρωνει ανω του 50%, τι γινεται; Επιπλεον, μην παραγνωριζεις την εγγυτητα των προτασεων. Καπως ετσι το 88+43>57.

Ειρησθω εν παροδω, δημοκρατια δεν ειναι παντα αρχη της απολυτης πλειοψηφιας. Πχ αν το 50% συμφωνει στον ανασκολοπισμο των οικονομικων μεταναστων, δεν σημαινει πρπει να εφαρμοστει "δημοκρατικα".

Υ.Γ. Τερψιμπανι κλπ "ανεξαρτητοι" ωραια η αμπελοφιλοσοφια και η θεωρια, αλλα ολοι κρινομαστε απο τις πραξεις μας. Επι της ουσιας εχεις να μας πεις/πειτε κατι για το ασφαλιστικο και την χθεσινη απεργια; Κατεβηκες/ατε στην πορεια; Πως σου/σας φανηκε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βραχνός Προφήτης την Πέμ Δεκ 13, 2007 4:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Άβαταρ μέλους
timos_m
Real Name: ΤΜ

Δημοσίευση από timos_m »

Βραχνός Προφήτης έγραψε:αν το 50% συμφωνει στον ανασκολοπισμο των οικονομικων μεταναστων, δεν σημαινει πρπει να εφαρμοστει "δημοκρατικα".
Κατ' αρχάς υποθέτω ότι εννοείς 51% και ότι μιλάς για μια άμεση δημοκρατία. Σε αυτήν την περίπτωση ποιος κρίνει το τι πρέπει να εφαρμοστεί και τι όχι; Ο λαός, έτσι δεν είναι; Σε μια τέτοια υποθετική περίσταση τι θα έπρεπε να γίνει δηλαδή; Απ τη στιγμή που ο λαός είναι η ανώτερη αρχή, αυτός αποφασίζει. Και αυτός αποφασίζει πάντα. Σε ένα τέτοιο πολίτευμα δεν υπάρχει κάποιο κριτήριο πιο αντικειμενικό και πιο απόλυτο από την απόφαση της πλειοψηφίας.
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Τερψιμπανι έγραψε:
Οσο κυριε "noir" αυτα που παραθετουμε ειναι προτασεις.Τι δεν καταλαβαινεις;

Υ.Γ. Μην αναγκαζεις τους ανεξαρτητους να σου απαντανε με την εικονα του avatar σου...
Ναι! σε πακετο των 4-5 που τις ψηφιζει ολες μαζι ο Φοιτητικος Συλλογος κατω απο το ονομα ΕΔΡΑ στο τελος καθε Γενικης Συνελευσης. :P Αυτο λεγεται κοινως πλαισιο!, σε αντιδιαστολη με ψηφισματα που κατεβαινουν αυτονομα και ψηφιζονται ξεχωριστα. Αν οι εδριτες εχετε καποια αλλη συμβατικη ονομασια (περα απο "πλαισιο") για αυτο που κανετε και τη καταλαβαινετε μεταξυ σας, ενταξει, διαφορετικά στην επομενη συνελευση ας κανετε τις 4-5 προτασεις και να αποχωρισετε απο την ψηφοφορια των πλαισιων. :ssss:

Ανεξαρτητοι το αβαταρ μου προφανως δε το χω βαλει για πλακα. Πριν πεις την επομενη εξυπναδα απαντα και στις υπολοιπες "κακεντρεχειες" που λεω για την κακομοιρη ΕΔΡΑ... να γελασουμε λιγο :lol:, και οταν βρεις ραμματα για τη γουνα μου πες τα, προς το παρον εσυ/εις εκπροσωπειτε/θελετε να εκπροσωπειτε φοιτητες, pas moi, οποτε θα δεχεστε και την αναλογη κριτικη, αν οχι με στοιχειωδη σοβαροτητα, εστω χωρις γκρινια και παιδαριωδεις υπεκφυγες.
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

Wizard έγραψε:Άλλος Τσόλκας μας έτυχε με τα μαθηματικά :D
Έχω την εντύπωση ότι στις ΓΣ δεν κατεβαίνουν προτάσεις, αλλά πλαίσια.
Συμφωνώ μαζί σου , και πιστεύω πώς αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει για το καλό του συλλόγου.
Wizard έγραψε:Επίσης είμαι σχεδόν σίγουρος (είναι και αυτό το πρώιμο Altzheimer που δε βοηθάει) ότι κατεβαίνουν πάνω από δύο πλαίσια κάθε φορά. Τουλάχιστον δηλαδή όταν δεν αποχωρείτε μαζί με τη ΔΑΠ...
Όπα. Μάνο δεν τα λές καλά .Η ΕΔΡΑ δεν έχει αποχωρήσει ποτέ απο τις Γ.Σ, κατεβαίνει πάντα με τις προτάσεις και τις θέσεις της και σέβεται απόλυτα την διαδικασία. Να σου θυμίσω (αν έχεις ακόμη αυτό το πρώιμο Altzheimer) πώς φέτος τον χειμώνα κατα την διάρκεια μιάς Γ.Σ είχε γίνει ένα περιστατικό προς το τέλος της Γ.Σ που προσέβαλε την διαδικασία και τους φοιτητές.
Για αιτίες που δεν γνωρίζω κάποια στιγμή με τα ίδια μου τα μάτια φοιτητές προσκείμενους στην Π.Κ.Σ (στούς δικούς σου όπως λές και εσύ :P ) να έρχονται σε πυξ λαξ αντιπαράθεση με φοιτητές προσκείμενους στα Ε.Α.Α.Κ. Η ΕΔΡΑ με τα απο αυτήν την ντροπιαστική εικόνα να έρχονται στα χέρια φοιτητές μέσα στην Γ.Σ αποφάσισε να αποχωρήσει απο την διαδικασία της ψηφοφορίας .Δηλώσαμε ενώπιον όλων ότι την στιγμή που έρχονται στα χέρια φοιτητές και έχουμε περιστατικά ωμής βίας μέσα στο Αμφιθέατρο η ψηφοφορία είναι μιά κοροϊδία προς τους ίδιους τους φοιτητές και αποτελεί γελοιοποίηση της όλης διαδικασίας.Θέλαμε λοιπόν με την αποχώρηση μας απο την διαδικασία της ψηφοφορίας να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς αυτές τις πρακτικές που θέλουν τους φοιτητές αντίπαλους και όχι ενωμένους για ένα κοινό σκοπό.
Wizard έγραψε: Σωστή δημοκρατία για μένα είναι αυτή που χρησιμοποιεί την απλή αναλογική και αν εξαιρέσεις ότι κατεβαίνουν πλαίσια στις ΓΣ (κάτι με το οποίο κι εγώ είμαι αντίθετος) θεωρώ ότι οι ΓΣ είναι πολύ πιο δημοκρατικές από όποιον τύπο εκλογών κι αν έχω συμμετάσχει.
Κατ' αρχάς οι Γ.Σ δεν είναι εκλογές , ούτε κάν τύπος εκλογών .Δέυτερον οι Γ.Σ είναι ένα όργανο του Φοιτητικού μας Συλλόγου όπου εκφράζονται οι θέσεις μας για διάφορα ζητήματα , κατατίθενται προτάσεις απο τους φοιτητές, παίρνονται αποφάσεις και μέσα απ'αυτή την διαδικασία ο σύλλογος δηλώνει την στάση του πάνω στα ζητήματα με βάση την θεματολογία μιάς Γ.Σ.
Wizard έγραψε: Υ.Γ. Μη μου το γυρίσεις στο παραμύθι εμείς θέλουμε να κατεβαίνουν προτάσεις και όχι πλαίσια. Αυτό το λέει η ΕΔΡΑ εδώ και 5 χρόνια και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση και ούτε πρόκειται να κάνει.
Όταν φτάσεις στην καταστατική συνέλευση τότε θα μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα και θα είμαι ο πρώτος που θα σε στηρίζει. Αλλά μέχρι τότε απλά συνέχισε να κατεβαίνεις με πλαίσια και να σταμάτα να κάνεις κριτική εκ του ασφαλούς χρησιμοποιώντας κάθε φορά τη φράση "ναι, αλλά εμείς δε θέλουμε πλαίσια θέλουμε προτάσεις" χωρίς να κάνεις τίποτα για αυτό.
Πάλι μου φαίνεται ότι αυτό το πρώιμο Altzheimer σε έχει πειράξει αρκετά. Να σου θυμίσω Μάνο ότι Πέρσυ στην Γ.Σ στις 26/11/06 η ΕΔΡΑ όχι μόνο το έκανε πράξη ( που πλέον αποτελεί πάγια θέση της) αλλά με την πρωτοβουλία που πήραμε απευθύνοντας κάλεσμα προς παρατάξεις και φοιτητές να αποσυρθούν τα πλαίσια και να στηριχτεί το Π.Δ ώς έχει ,καταφέραμε για πρώτη φορά στα χρονικά του Φ.Σ να έχουμε απόφαση Γ.Σ όπου μιά ανεξάρτητη πρόταση στηρίχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία.(50 % +1 ).
Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να αλλάξει η διαδικασία της ψήφισης πλαισίων και όχι ξεχωριστών προτάσεων ,δεν θα καταφέρεις τίποτα με το να αποσιωπάς και να αποκρύπτεις μιά τόσο σημαντική νίκη για τον φοιτητικό μας σύλλογο και για τους ίδιους τους φοιτητές.

Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση στις Γ.Σ, υπάρχουν και μερικοί που κάνουν τα πάντα για να μην αλλάξει τίποτα.Με το να προσπαθείς να μειώνεις τους αγώνες και τις μάχες που δίνει μιά Ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών για ένα θέμα στο οποιό συμφωνείς και εσύ δείχνει ότι μάλλον τους δεύτερους στηρίζεις παρά τους πρώτους που είναι και οι περισσότεροι.
Wizard έγραψε: Υ.Γ. Ακόμα και προτάσεις να κατέβαιναν πάλι δεν ισχύουν τα μαθηματικά σου. Τι ακριβώς αλλάζει όταν αντί για 3 πλαίσια έχεις 3 προτάσεις?
Η διαφορά Μάνο είναι απλή :
Όταν έχεις 3 προτάσεις ,έχεις 3 προτάσεις. Με τα 3 πλαίσια μπορεί και να έχεις 3 προτάσεις. :wink:
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε:Πάλι μου φαίνεται ότι αυτό το πρώιμο Altzheimer σε έχει πειράξει αρκετά. Να σου θυμίσω Μάνο ότι Πέρσυ στην Γ.Σ στις 26/11/06 η ΕΔΡΑ όχι μόνο το έκανε πράξη ( που πλέον αποτελεί πάγια θέση της) αλλά με την πρωτοβουλία που πήραμε απευθύνοντας κάλεσμα προς παρατάξεις και φοιτητές να αποσυρθούν τα πλαίσια και να στηριχτεί το Π.Δ ώς έχει ,καταφέραμε για πρώτη φορά στα χρονικά του Φ.Σ να έχουμε απόφαση Γ.Σ όπου μιά ανεξάρτητη πρόταση στηρίχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία.(50 % +1 ).
Αν λοιπόν θέλεις πραγματικά να αλλάξει η διαδικασία της ψήφισης πλαισίων και όχι ξεχωριστών προτάσεων ,δεν θα καταφέρεις τίποτα με το να αποσιωπάς και να αποκρύπτεις μιά τόσο σημαντική νίκη για τον φοιτητικό μας σύλλογο και για τους ίδιους τους φοιτητές.
Δεν ξέρω και δε με αφορά το παρκήνιο που υπήρχε πριν την γενική συνέλευση, όμως να μη λέμε ανακρίβειες, είναι κρίμα. Ήμουν εκεί και ασχολήθηκα πολύ με το θέμα. Καμία από τις δύο πλευρές (Δαπ - ΕΔΡΑ) δε δέχτηκε έτσι απλά να αποσύρει το πλαίσιο της ώστε να κατέβει ένα ψήφισμα. Και οι δύο πλευρές ήθελαν να πάρουν λίγη από τη δόξα της υποστήριξης των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων μέσω του δικού τους πλαισίου. Το μόνο θέμα που αφορούσε τη σχολή όσο τίποτα άλλο, το πολιτικοποιήσατε όσο δεν πάει. Αν υπήρχε αυτή η διάθεση όπως λες, έπρεπε πριν από τη γενική συνέλευση να είχατε έτοιμο το ψήφισμα με ένα μόνο αίτημα, την υποστήριξη του προεδρικού διατάγματος. Άλλα αν θυμάμαι καλά, το πλαίσιο σας είχε και κάτι ακόμα εκτός από αυτό. Κάπου εδώ έρχεται πάλι η διαφορά μεταξύ πλαισίων και ανεξάρτητων προτάσεων. Πάντως το μόνο που άκουγα μετά την γενική συνέλευση ηταν, πάλι και από τις δύο μεριές, ότι η μια δε χρειαζόταν την άλλη για κερδίσει τη γενική συνέλευση. Λίγη χαρά που στηρίχτηκε με τόση μεγάλη δύναμη το προεδρικό διάταγμα, δεν είδα. Αυτό με θλίβει ιδιαίτερα...
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Re:

Δημοσίευση από Wizard »

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Όπα. Μάνο δεν τα λές καλά .Η ΕΔΡΑ δεν έχει αποχωρήσει ποτέ απο τις Γ.Σ, κατεβαίνει πάντα με τις προτάσεις και τις θέσεις της και σέβεται απόλυτα την διαδικασία. Να σου θυμίσω (αν έχεις ακόμη αυτό το πρώιμο Altzheimer) πώς φέτος τον χειμώνα κατα την διάρκεια μιάς Γ.Σ είχε γίνει ένα περιστατικό προς το τέλος της Γ.Σ που προσέβαλε την διαδικασία και τους φοιτητές.
Για αιτίες που δεν γνωρίζω κάποια στιγμή με τα ίδια μου τα μάτια φοιτητές προσκείμενους στην Π.Κ.Σ (στούς δικούς σου όπως λές και εσύ :P ) να έρχονται σε πυξ λαξ αντιπαράθεση με φοιτητές προσκείμενους στα Ε.Α.Α.Κ. Η ΕΔΡΑ με τα απο αυτήν την ντροπιαστική εικόνα να έρχονται στα χέρια φοιτητές μέσα στην Γ.Σ αποφάσισε να αποχωρήσει απο την διαδικασία της ψηφοφορίας .Δηλώσαμε ενώπιον όλων ότι την στιγμή που έρχονται στα χέρια φοιτητές και έχουμε περιστατικά ωμής βίας μέσα στο Αμφιθέατρο η ψηφοφορία είναι μιά κοροϊδία προς τους ίδιους τους φοιτητές και αποτελεί γελοιοποίηση της όλης διαδικασίας.Θέλαμε λοιπόν με την αποχώρηση μας απο την διαδικασία της ψηφοφορίας να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς αυτές τις πρακτικές που θέλουν τους φοιτητές αντίπαλους και όχι ενωμένους για ένα κοινό σκοπό.
Ok, δεν τα λέω καλά...
Για να δούμε....
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?p=2530#p2530
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?p=5888#p5888
Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από μια αναζήτηση για "αποχώρησε η ΕΔΡΑ" και με κλικ στα 2-3 πρώτα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα απλά βαρέθηκα να τα ψάξω για να βρω κι άλλα παραδείγματα...
Και εγώ, παρά το Alzheimer που χρησιμοποίησες για να μου την πεις θυμάμαι άλλη μια φορά που ήμουν στο αμφιθέατρο και ξαφνικά έφυγαν ΔΑΠ και ΕΔΡΑ.
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Κατ' αρχάς οι Γ.Σ δεν είναι εκλογές , ούτε κάν τύπος εκλογών .Δέυτερον οι Γ.Σ είναι ένα όργανο του Φοιτητικού μας Συλλόγου όπου εκφράζονται οι θέσεις μας για διάφορα ζητήματα , κατατίθενται προτάσεις απο τους φοιτητές, παίρνονται αποφάσεις και μέσα απ'αυτή την διαδικασία ο σύλλογος δηλώνει την στάση του πάνω στα ζητήματα με βάση την θεματολογία μιάς Γ.Σ.

Κώδικας: Επιλογή όλων

εκλογή η [eklojí] O29 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του εκλέγω. 1. το να αναδεικνύεται κάποιος σε ένα αξίωμα ή σε μια θέση με ψηφοφορία: Για την ~ προέδρου απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων. Θεωρούσε βέβαιη την ~ του στο προεδρείο. 2. (πληθ.) η διαδικασία με την οποία οι πολίτες μιας κοινωνίας ή τα μέλη μιας οργανωμένης κοινότητας, μιας ένωσης προσώπων κτλ. ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους να εκλέξουν με ψηφοφορία αυτούς που θα ασκήσουν ένα έργο, ένα λειτούργημα, μια εξουσία κτλ.: Eκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης / νέου διοικητικού συμβουλίου. Bουλευτικές / προεδρικές / δημοτικές / δημαρχιακές εκλογές. Eθνικές / τοπικές / επαναληπτικές / αδιάβλητες / τίμιες εκλογές. Tο αποτέλεσμα των εκλογών δεν επιτρέπει το σχηματισμό βιώσιμης κυβέρνησης. Kατεβαίνω στις εκλογές. Tο κυβερνητικό κόμμα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών. H αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Προκήρυξη / διεξαγωγή εκλογών. 3. (παρωχ.) α. αντί του επιλογή. (έκφρ.) κατ΄ ~, ύστερα από επιλογή. β. (συνήθ. πληθ.) σε τίτλους βιβλίων που παρουσιάζουν επιλεγμένα αποσπάσματα συγγραφέων κτλ.· (πρβ. ανθολόγιο, ανθολογία). [λόγ.: 3: αρχ. ἐκλογή `επιλογή, διάλεγμα΄· 1, 2: σημδ. γαλλ. élections (πληθ.)]
Με ποιον ακριβώς τρόπο στο άευ Altzheimer μυαλό σου οι Γ.Σ. δεν είναι εκλογές και μάλιστα ούτε καν τύπος εκλογών (αν υπάρχει τέτοια έκφραση γιατί για μένα δε βγάζει νόημα)? :?

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Πάλι μου φαίνεται ότι αυτό το πρώιμο Alzheimer σε έχει πειράξει αρκετά. Να σου θυμίσω Μάνο ότι Πέρσυ στην Γ.Σ στις 26/11/06 η ΕΔΡΑ όχι μόνο το έκανε πράξη ( που πλέον αποτελεί πάγια θέση της) αλλά με την πρωτοβουλία που πήραμε απευθύνοντας κάλεσμα προς παρατάξεις και φοιτητές να αποσυρθούν τα πλαίσια και να στηριχτεί το Π.Δ ώς έχει ,καταφέραμε για πρώτη φορά στα χρονικά του Φ.Σ να έχουμε απόφαση Γ.Σ όπου μιά ανεξάρτητη πρόταση στηρίχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία.(50 % +1 ).
Πρέπει να είναι κολλητικό δεν εξηγείται αλλιώς...
Εγώ θυμάμαι ότι απλά είχατε συνεργαστεί με τη ΔΑΠ τότε και όχι ότι είχατε κατεβάσει πρόταση, πόσο μάλλον ότι σας ακολούθησε η ΔΑΠ...
Για του λόγου το αληθές παραθέτω λόγια σας...

ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να αλλάξει αυτή η κατάσταση στις Γ.Σ, υπάρχουν και μερικοί που κάνουν τα πάντα για να μην αλλάξει τίποτα.Με το να προσπαθείς να μειώνεις τους αγώνες και τις μάχες που δίνει μιά Ανεξάρτητη κίνηση φοιτητών για ένα θέμα στο οποιό συμφωνείς και εσύ δείχνει ότι μάλλον τους δεύτερους στηρίζεις παρά τους πρώτους που είναι και οι περισσότεροι.
Πως μπορώ να μειώσω αγώνες και μάχες που δε γίνονται???? Τα έχεις μπλέξει λίγο στο κεφαλάκι σου αλλά το βρίσκω λογικό, για λόγους που δεν προτίθεμαι να κάτσω να (ξανα)εξηγήσω και οι οποίοι με ώθησαν στην αποχώρησή μου από την ΕΔΡΑ.
ΣΤΕΙΑΚΟΣ έγραψε: Η διαφορά Μάνο είναι απλή :
Όταν έχεις 3 προτάσεις ,έχεις 3 προτάσεις. Με τα 3 πλαίσια μπορεί και να έχεις 3 προτάσεις. :wink:
Και πάλι τα μαθηματικά σου είναι λάθος :D Πάλι αλλάζεις κατεύθυνση ώστε να μην απαντήσεις σε αυτό που σου λένε.

Τέλος πάντων, πιστεύω ότι αρκετά ασχολήθηκα με την πάρτυ σας.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου δίνετε την εντύπωση ότι εκμεταλεύεστε στο έπακρο την ελευθερία που σας προσφέρει αυτό το site και κάνετε προπαγάνδα και κακό συνδικαλισμό. Είδατε ότι εμείς δε μεταφέρουμε συζητήσεις σε forum που μόνο οι διαχειριστές μπορούν να απαντήσουν και βρήκατε ευκαιρία να διαφημίσετε τα παρτάκια σας και να γράψετε ανακρίβειες και ψεύδη. Δεν έχω πρόβλημα με όλα αυτά, διαφημίστε όσα πάρτυ θέλετε! Αλλά να γράφατε και κανένα έργο που κάνατε... Αυτό πραγματικά το έχω άχτι να το δω :D Πραγματικά έργα όμως όχι αυτά που λες μέχρι τώρα ελπίζοντας ότι έχουμε ξεχάσει καταστάσεις, πρόσωπα και συμπεριφορές. ;)

Υ.Γ.
φοιτητές προσκείμενους στην Π.Κ.Σ (στούς δικούς σου όπως λές και εσύ :P )
Εγώ δεν το έχω πει ΠΟΤΕ αυτό. Πόσο μάλλον σε εσένα ;) Μάλλον κρατάς λογαριασμό στις ΓΣ του τι ψηφίζω και αυτό δε νομίζω ότι σε τιμά...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Real Name: miltiades Chasapladakis
Facebook ID: 1547020261
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ΣΤΕΙΑΚΟΣ »

Wizard έγραψε: Ok, δεν τα λέω καλά...
Για να δούμε....
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?p=2530#p2530
http://www.semfe.gr/forum/viewtopic.php?p=5888#p5888
Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από μια αναζήτηση για "αποχώρησε η ΕΔΡΑ" και με κλικ στα 2-3 πρώτα αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα απλά βαρέθηκα να τα ψάξω για να βρω κι άλλα παραδείγματα...
Και εγώ, παρά το Alzheimer που χρησιμοποίησες για να μου την πεις θυμάμαι άλλη μια φορά που ήμουν στο αμφιθέατρο και ξαφνικά έφυγαν ΔΑΠ και ΕΔΡΑ.
Τα πράγματα είναι απλά ,ο λόγος γίνεται για δύο Γ.Σ. Η πρώτη είχε γίνει στο αμφ 4 .Σε εκείνη την Γ.Σ ήμουν παρών απο την αρχή ώς το τέλος οπότε μου επιτρέπεις φαντάζομαι να περιγράψω τί είδαν τα μάτια μου.Στην αρχή γύρω στις 12 :30 δεν υπύρχε ψυχή και ενώ μετά απο μια ώρα περίπου ενώ όλοι περιμέναμε να έρθουν οι φοιτητές και να αρχίσει η διαδικασία πάλι πολοί λίγοι ήμασταν μέσα γύρω στους 60.Έμείς εξ αρχής ήμασταν επιφυλακτικοί και δεν θέλαμε να ξεκινήσει μια συνέλευση με μια χούφτα φοιτητών ,για τόσο σημαντικά ζητήματα.Παρόλα αυτά θέλοντας να βοηθήσουμε και να διαφυλάξουμε το κύρος της μείναμε και συμμετείχαμε κανονικά στην διαδικασία.Η ΔΑΠ όντως είχε αποχωρίσει εξ 'αρχής απο την συνέλευση δείχνιντας την ανυπευθυνότητα της για ακόμη μία φορά.Γύρω στις 4 :30 και αφού είχαν τοποθετηθεί όλες οι παρατάξεις και η ΕΔΡΑ ,βλέπαμε πώς παρότι είχαν έρθει κι άλλοι στο αμφιθέατρο δεν υπήρχε τελικά ο απαραίτητος αριθμός για να ολοκληρωθει η διαδικασία της ψηφοφορίας.Η πιό απλά δεν υπήρχε η καθορισμένη απ'το καταστατικό απαρτία.Η ΕΔΡΑ λοιπόν μάνο θέλοντας να διαφυλάξει την αξιοπιστία των αποφάσεων μιάς Γ.Σ είπε και απαίτησε να μήν προχωρήσει η ψηφοφορία και να μετατεθεί άλλη μέρα η Γ.Σ με την καθορισμένη απο το καταστατικό απαρτία για αυτές τις ειδικές περιπτώσεις.Η έκληση που κάναμε τότε προς όλες τις παρατάξεις δεν εισακούστηκε στην συνέχεια οι λοιπές παρατάξεις πιά προχώρησαν σε μια ψηφοφορία κροϊδία και προσβολή προς τον Φοιτητικό Σύλλογο.
This is the real story :)

Η άλλη Γ.Σ είναι επίσης μιά μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου.
@ΣΤΕΙΑΚΟΣ
Φέτος τον χειμώνα κατα την διάρκεια μιάς Γ.Σ είχε γίνει ένα περιστατικό προς το τέλος της Γ.Σ που προσέβαλε την διαδικασία και τους φοιτητές.
Για αιτίες που δεν γνωρίζω κάποια στιγμή με τα ίδια μου τα μάτια φοιτητές προσκείμενους στην Π.Κ.Σ (στούς δικούς σου όπως λές και εσύ ) να έρχονται σε πυξ λαξ αντιπαράθεση με φοιτητές προσκείμενους στα Ε.Α.Α.Κ. Η ΕΔΡΑ με τα απο αυτήν την ντροπιαστική εικόνα να έρχονται στα χέρια φοιτητές μέσα στην Γ.Σ αποφάσισε να αποχωρήσει απο την διαδικασία της ψηφοφορίας .Δηλώσαμε ενώπιον όλων ότι την στιγμή που έρχονται στα χέρια φοιτητές και έχουμε περιστατικά ωμής βίας μέσα στο Αμφιθέατρο η ψηφοφορία είναι μιά κοροϊδία προς τους ίδιους τους φοιτητές και αποτελεί γελοιοποίηση της όλης διαδικασίας.Θέλαμε λοιπόν με την αποχώρηση μας απο την διαδικασία της ψηφοφορίας να εκφράσουμε την καταδίκη μας προς αυτές τις πρακτικές που θέλουν τους φοιτητές αντίπαλους και όχι ενωμένους για ένα κοινό σκοπό.
Wizard έγραψε: Πρέπει να είναι κολλητικό δεν εξηγείται αλλιώς...
Εγώ θυμάμαι ότι απλά είχατε συνεργαστεί με τη ΔΑΠ τότε και όχι ότι είχατε κατεβάσει πρόταση, πόσο μάλλον ότι σας ακολούθησε η ΔΑΠ...
Για του λόγου το αληθές παραθέτω λόγια σας...
Είμουν σε όλη την διάρκεια της Γ.Σ και ξέρω πολύ καλά τι είπαμε , τί έλεγε η ΔΑΠ και μάλιστα μπορώ αν θέλεις να σου πώ και ποιοί ακριβώς είπαν τί. Η ΕΔΡΑ απλά πίεσε προς την κατεύθυνση να αποσυρθούν τα πλαίσια και που τελικά δικαιωθήκαμε για αυτήν την πρωτοβουλία μας. Το Π.Δ όπως έγραψε και ο Βαγγέλης το στήριξαν παιδιά απο την ΔΑΠ και απο την ΕΔΡΑ , επίσης κάτι που σου διαφεύγει είναι ότι το ψήφισαν και παιδιά απο την Π.Κ.Σ και παιδιά απο τα Ε.Α.Α.Κ. Οπότε ο συνασπισμός ήταν ΔΑΠ Π.Κ.Σ Ε.Α.Α.Κ ΕΔΡΑ ? ή μήμως φοιτητές που άφησαν τα παραταξιακά τους καπρίτσια και ακολούθησαν την κοινή λογική, δηλαδή ξεκάθαρη και απόλυτη στήριξη του Π.Δ απο το σύλλογο.
Wizard έγραψε: Τέλος πάντων, πιστεύω ότι αρκετά ασχολήθηκα με την πάρτυ σας.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μου δίνετε την εντύπωση ότι εκμεταλεύεστε στο έπακρο την ελευθερία που σας προσφέρει αυτό το site και κάνετε προπαγάνδα και κακό συνδικαλισμό.Είδατε ότι εμείς δε μεταφέρουμε συζητήσεις σε forum που μόνο οι διαχειριστές μπορούν να απαντήσουν και βρήκατε ευκαιρία να διαφημίσετε τα παρτάκια σας και να γράψετε ανακρίβειες και ψεύδη. Δεν έχω πρόβλημα με όλα αυτά, διαφημίστε όσα πάρτυ θέλετε! Αλλά να γράφατε και κανένα έργο που κάνατε... Αυτό πραγματικά το έχω άχτι να το δω :D Πραγματικά έργα όμως όχι αυτά που λες μέχρι τώρα ελπίζοντας ότι έχουμε ξεχάσει καταστάσεις, πρόσωπα και συμπεριφορές. ;)
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :director:
Η ΕΔΡΑ σε συνεργασία με την GAS PROM αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την κατασκευή του αγωγού Μπουρκαζ - Αλεξανδρούπολη όπου εκτός απο φυσικό αέριο θα μεταφέρονται και όσα post περιέχουν ανακρίβειες ,ψεύδη και προϊόντα κακού συνδικαλισμού.
Όταν ο δρόμος στο δάσος χώριζε , εγώ πήρα τον λιγότερο περπατημένο.
Κι αυτό έκανε όλη τη διαφορά.
Robert Frost (the road not taken )

http://edra.ntua.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδικά Θέματα”