Data Recovery

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Data Recovery

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Αγαπημενοι ου συμφοιτητες...αντιμετοπιζω ενα προβλημα και ειπα να το μοιραστω μαζι σας... Εκανα φορματ στον υπολογιστη μου για εναν ανοητο και ασημαντο λογο...Πριν το κανω αυτο βεβαια φροντισα να σωσω τα αρχεια μου σε εναν σκληρο wd 500gb (ο οποιος ειναι και δανεικος). προφανως πεχτηκε λαλακια και υστερα απο το επιτυχημενο φορματ και την επισης επιτυχημενη εγκατασταση των γουιντοους ο υπολογιστης μου δεν γνωριζε τον εξωτερικο δισκο ενω πρλληλα αναγνωριζε εναν δευτερο σκληρο ιδιας μαρκας, που εχω... επαθα ενα μικρο σοκ αλλα δεν τα παρατησα
το εβαλα σε αλλη θυρα γιουεσμπι, ττζιφος. εκανα ξανα φορματ στο πισι μηπως εχει γινει καμια στραβη...τιποτα
μπξακα λιγο στα μπαιος...δεν ειδα κατι ανησυχητικο (τρομοκρατηθηκα λιγο ειναι η αληθεια να κανω οποιαδηποτε αλλαγη δεδομενου οτι δεν με εσπρωχνε και το ενστικτο μου για κατι τετοιο). πηγα στον πινακα ελεγχου.... θαυμα! το πισι μου μου ελεγε οτι η συσκευη λειτουργε κανονικα!ομως πουθενα δεν εβρισκα την συσκευη αυτη... κατα τις 7 το πρωι και ελαφρα απογοητευμενος επεσα για υπνο....

σημερα εφερα στο σπιτι ενα λαπτοπ, απο αυτο γραφω τωρα και μα την αληθεια μου εχει παιξει τα νευρα αυτο το ανοητο πληκτρολογιο... (σσ. τυχον ορθογραφικα λαθη σαυτο ωφειλονται...)
εκανα κατι παπατζηλικια, διαβασα και σε διαφορα φορα κατι παπατζηλικια περετερω και τελικα ο σκληρος αναγνωριστηκε απο τον υπολογιστη...
παω χαρουμενος λοιπον να δω τα μεχρι προτεινως χαμενα δεδομενα μου και μου βγαζει ερρορ! μου λεει οτι πρεπει πρωτα να τον διαμορφωσω (να του κανω φορματ)
οτιδηποτε αλλο και αν δοκιμασα δεν επιασε οποτε πηρα την αποφαση να του κανω φορματ...εκανα ενα λαητ φορματ και ειναι αληθεια οτι μπορεσα να μπω μεσα στον σκληρο... ομως τα δεδομενα εχουν χαθει... μιλαμε για 300 γκιγκα περιπου και οχι μονο δικα μου δεδομενα...
παλι καλα ο δισκος δεν ταφτησε να λες και την εβγαλα καθαρη απο θεμα αποζημιωσης στον φιλο μου φανταρο που μου δανεισε τον σκληρο για οσο λειπει και με φιλαει στην ακριτικη μυτηληνη...
και δεν με νοιαζουν και τα αρχεια που ειχε ηδη μεσα γιατι ητν τελειως σκορποχωρι... κατι 50-50 κατι δυο ξενοι κατι τσοντες, κατι χαζομαρες για το μανατζερ που ξερω οτι αυτα ολο και καπου θα τα εχει καταχωνιασμενα...
αυτο που με καιει ειναι τα δικα μου αρχεια που χαθηκαν
ενδεικτικα αναφερω τα εξεις¨
φωτογραφιες μου απο το 2004
- ακυρες φωτογραφιες με φιλους και συγκενεις
- φωτογραφιες απο διακοπες (και ειδικα αυτες μετα την τριτη λυκειου)
- φωτογραφιες απο τον γαμο του αδερφου μου (καλα αυτες παιζει να του τις εχω δωσει)
- φωτογραφιες απο διαφορες εκδρομες (αριδαια- αγκηστρι- εκδρομη 3ου ετους σεμφε)
- φωτογραφιες απο πανυγηρια- εκδηλωσεις- γιορτες κλπ των τελευταιων 3 χρονων
- φωτογραφιες απο πορειες , μπαχαλα με μπατσους κλπ
- τα εκπληκτικα μονταζ μου
- διαφορες αλλες φωτογραφιες
βιντεο
απο την εκδρομη τριτου ετους
μουσικη
δεν με νοιαζει κατι παραπανω απο τα 15 γκιγκα με την δισκογραφεια του χατζηδακι π μου κατεστρεψε τε ρεησιο
ταινιες
απειρες ταινιες... ταινιες κατεβασμενες αλλα και αλλες πολλες που εχω ριπαρει απο το ντιβινταδικο μου
εγγραφα
θεατρικα κειμενα
βιβλια μαθηματικως κ υπολογιστων
ποιητικες συλλογες κλπ

και αυτα ειναι πραγματα που θυμαμαι αυτην την στιγμη... οπως κατααβαινετε τα πραγματα ειναι πολυ σημαντικα....

και τωρα η ωρα της κρισης
εχει αντιμετοπισει κανεις παρομοιο προβλημα??? πως αντεδρασε (ψυχολογικα- τεχνικα)
και τωρα ερχεται η ωρα της κρισης... κατεβασα προγραμμα ντατα ρηκαβερυ... συγκεκριμετα το ισιρηκαβερ... αυτα τα πραγματα κανουν δουλεια???
εχετε να προτεινετε κανενα αλλο???

ευχαριστω
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
remilt
Real Name: Καραμανλής Μίλτος

Re: Data Recovery

Δημοσίευση από remilt »

kane googling gia photorec einai arketa kalo exei downlaod gia linux windows mac ktlp
Άβαταρ μέλους
(Emp)pu

Δημοσίευση από (Emp)pu »

Υπάρχουν 2 πολύ καλά προγράμματα για τη δουλειά αυτή. Το πρώτο είναι το Dead Disk Doctor 1.21, το οποίο μπορείς να βρεις εδώ. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί κυρίως να βοηθήσει σε δύο τύπους σφαλμάτων: I/O errors και path/file access errors. Βέβαια δεν αναφέρεις το σφάλμα στη δική σου περίπτωση αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να είναι κάποιο από αυτά τα δύο. Μάλιστα αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις ακόμα καλύτερα χωρίς να κάνεις format στο σκληρό δίσκο.

Όμως επειδή έκανες γρήγορο format (όχι πλήρες) μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και αυτό εδώ.

Το τελευταίο το είχα χρησιμοποιήσει με καλούτσικα αποτελέσματα (είχε ανακτήσει τα περισσότερα αρχεία) σε ένα USB stick.

Τώρα αν κάνεις μια αναζήτηση στο google όπως λέει ο remilt, θα βρεις πάρα πολλά παρόμοια προγράμματα. Όμως δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και δεν ξέρω.
"Engineering is about building bridges, but in ways that you may not expect. Breakthrough technologies create bridges to every area in the sciences."
- School of Engineering & Applied Sciences, Harvard University
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

χρησιμοποιησα το photorec και εκανε αρκετη δουλεια...το μονο προβλημα που ειχα ηταν οτι αλλαξαν τα ονοματα απο τα αρχεια... επισης μερικα εμπι3 δεν επαιζαν... δεν ξερω τον λογο... δηλαδη ειναι φυσιολογικο καποια απο τα αναγνωρισμενα αρχεια να ειναι καατεστραμμενα ή φταιει κατι αλλο????
τωρα χρησιμοποιω το r-studio
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

O_Xamenos έγραψε:επισης μερικα εμπι3 δεν επαιζαν... δεν ξερω τον λογο... δηλαδη ειναι φυσιολογικο καποια απο τα αναγνωρισμενα αρχεια να ειναι καατεστραμμενα ή φταιει κατι αλλο????
Κάθε partition που υπάρχει στο δίσκο αποτελείται (πολύ χονδροειδώς) από δυο βασικά τμήματα:
  • Το ευρετήριο (index) των αρχείων σου (μπορείς να το δεις και ως file allocation table ή κάτι συναφές)
  • Τα φυσικά δεδομένα των αρχείων σου
Μπορείς να το καταλάβεις ως μια αντιστοιχία με ένα βιβλίο που στις πρώτες σελίδες έχει τα περιεχόμενα που σε παραπέμπουν σε σελίδες, στις οποίες μπορείς να βρεις την πληροφορία καθαυτή.

Το πρόβλημα με τα partitions είναι ο κατακερματισμός. Όταν εσύ προσθέτεις/τροποποιείς/διαγράφεις αρχεία, τότε στο κομμάτι που αποθηκεύονται τα περιεχόμενα δημιουργούνται "τρύπες", τις οποίες το εκάστοτε λειτουργικό προσπαθεί να γεμίζει. Έτσι, εν αντιθέσει με ένα βιβλίο που έχει όλες του τις σελίδες (δηλ. όλη την πληροφορία του) σε μια σειρά (αφού στο βιβλίο δεν προσθαφαιρείς περιεχόμενο), στον δίσκο αυτό δεν συμβαίνει.

Το αποτέλεσμα είναι το εξής: Στο ευρετήριο υπάρχει μια "διεύθυνση" (κάτι σαν τον αριθμό σελίδας του βιβλίου) που δείχνει στο σημείο του δίσκου στο οποίο ξεκινάει ένα αρχείο σου. Μπορεί, όμως, το αρχείο να μην είναι αποθηκευμένο μονοκόμματο, αλλά σε εκείνη τη θέση να βρίσκεται το μισό, και το άλλο μισό να είναι κάπου αλλού. Το λειτουργικό σύστημα γνωρίζει πως θα βρει όλα τα διάσπαρτα κομμάτια του αρχείου με περισσότερους δείκτες, είτε στο σημείο που σταματάει το εκάστοτε τμήματα του αρχείου είτε στο ευρετήριο.

Το πρόβλημα είναι πιο έντονο με μεγάλα αρχεία (μεγαλύτερα του megabyte), τα οποία είναι πιο πιθανόν να κατακερματιστούν. Έτσι όταν κάνεις quick format, ουσιαστικά σβήνεις το ευρετήριο. Τα προγράμματα ανάκτησης μπορούν να εντοπίσουν κατά κανόνα τα πρώτα κομμάτια των αρχείων, αλλά συχνά δεν μπορούν να βρουν που συνεχίζουν τα κατακερματισμένα αρχεία. Έτσι καταλήγεις με μερικώς ανακτημένα αρχεία, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. αρχείων mp3, μεγάλων εικόνων ή video) να είναι τελικά άχρηστα.

Σε κάθε δουλειά που πρόκειται να επηρεάσει σημαντικά ένα αποθηκευτικό μέσο (σκληρό δίσκο, usb, κλπ) το backup σε κάποιο ασφαλές μέσο (π.χ. dvd ή άλλο δίσκο) είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αν κανείς δεν προχωρήσει σε backup, τότε θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος με οτιδήποτε καταφέρουν να ανακτήσουν τα διάφορα προγραμματάκια 8)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
darth
Real Name: Dimitris

Δημοσίευση από darth »

Δοκίμασε και το OnTrack EasyRecovery Professional, είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος όταν το είχα δοκιμάσει σε αντίστοιχη φάση.
Neo
Real Name: Thomas Anderson
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Neo »

GetDataBack for NTFS... Νομίζω παλιότερα είχε αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος το ίδιο πρόβλημα, οπότε βαριέμαι να ξαναγράφω τα ίδια. Με λίγο ψάξιμο θα καταφέρεις να το βρεις σε γειτονικό site.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”