Hangover
Συντονιστής: AlexandraDC
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Έχω μεθύσει μία φορά με τζιν και το επομένο πρωί ήμουν μια χαρά.
Τα αγαπημένα μου ποτά είναι το ούζο και (συνεχίζει να είναι) το τζιν.
Και όσες φορές έχω πιει ούζο περνάω πάρα πολύ καλά. Βέβαια, ακόμα δεν έχω μεθύσει απ'αυτό.
Σε γενικές γραμμές, δεν πίνω πολύ.
Τα αγαπημένα μου ποτά είναι το ούζο και (συνεχίζει να είναι) το τζιν.
Και όσες φορές έχω πιει ούζο περνάω πάρα πολύ καλά. Βέβαια, ακόμα δεν έχω μεθύσει απ'αυτό.
Σε γενικές γραμμές, δεν πίνω πολύ.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Δεν πίνω συχνά, αλλά όταν πίνω πίνω πολύ. Προτιμώ κρασιά (γλυκά), μπύρες, ρακές, ουίσκια και γενικά οτιδήποτε μου αφήνει ευχάριστη γεύση ακόμα και αν πιω το ποτό "κουπάτο".
Συζητώντας με κάποιους γερούς πότες πάντως, μου έδωσαν μια συμβουλή. Αν τυχόν πιεις αρκετό από ένα ποτό, την επόμενη μέρα το πρωί, αντί για καφέ να πιεις ένα δυο ποτηράκια. Προφανώς πρόκειται για ομοιοθεραπεία για΄τι δουλεύει.
Το χειρότερο μεθύσι (και η μοναδική φορά που ξέρασα από πιοτό) ήταν με ρακή. Σπάνιο, γιατί η ρακή είναι από τα πιο καθαρά ποτά, όμως όλα τα ποτά σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν εμετό. Όταν, δε, η ρακή είναι παγωμένη και ρέει με ιξώδες λίγο μικρότερο από το μέλι μέσα στο ποτήρι, αφήνοντας τον ουρανίσκο να νοιώσει τη γεύση αλλά όχι το κάψιμο, είναι πολύ εύκολο να μεθύσει κάποιος. Κατεβαίνει σαν νερό!
Μετά από 2-3 ώρες αρχίζουν οι συνέπειες, αλλά, δε βαριέσαι... Μια στο τόσο καλές είναι και οι συνέπειες!
Συζητώντας με κάποιους γερούς πότες πάντως, μου έδωσαν μια συμβουλή. Αν τυχόν πιεις αρκετό από ένα ποτό, την επόμενη μέρα το πρωί, αντί για καφέ να πιεις ένα δυο ποτηράκια. Προφανώς πρόκειται για ομοιοθεραπεία για΄τι δουλεύει.
Το χειρότερο μεθύσι (και η μοναδική φορά που ξέρασα από πιοτό) ήταν με ρακή. Σπάνιο, γιατί η ρακή είναι από τα πιο καθαρά ποτά, όμως όλα τα ποτά σε μεγάλες ποσότητες προκαλούν εμετό. Όταν, δε, η ρακή είναι παγωμένη και ρέει με ιξώδες λίγο μικρότερο από το μέλι μέσα στο ποτήρι, αφήνοντας τον ουρανίσκο να νοιώσει τη γεύση αλλά όχι το κάψιμο, είναι πολύ εύκολο να μεθύσει κάποιος. Κατεβαίνει σαν νερό!
Μετά από 2-3 ώρες αρχίζουν οι συνέπειες, αλλά, δε βαριέσαι... Μια στο τόσο καλές είναι και οι συνέπειες!
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
το πιο ευκολο ποτο ειναι η μπυρα και μετα το νερο...η μαλακια ειναι οτι με κανενα απο τα δυο δεν κανεις κεφαλι!!!!(χεχε)
χειροτερο μεθυσι εχω κανει με ουισκι (πρωτοχρονια ηταν του 2005)
ημουν και χωρισμενος και ειπα να πιω λιγακι παραπανω
εκανα τις τρελες καφριλες, κοιμηθηκα, το αλλο πρωι ξερασα...
επισης μια φορα μου ειχε ξεπατωθει το στομαχι κανωντας εναν φοβερο συνδιασμο!
ουζο με φρουτοχυμο και μετα μπυρες...δεν ξερω τι απο ολα αυτα εφταιγε...ισως το "βρωμικο" που ειχα φαει νωριτερα...
τα πιο γλυκα μεθυσια γινονται παντως με κρασι...βαλαμε φετος ενα βαρελακι αν ειναι θα φερω καμια μερα στην σχολη να πιουμε!!!
χειροτερο μεθυσι εχω κανει με ουισκι (πρωτοχρονια ηταν του 2005)
ημουν και χωρισμενος και ειπα να πιω λιγακι παραπανω
εκανα τις τρελες καφριλες, κοιμηθηκα, το αλλο πρωι ξερασα...
επισης μια φορα μου ειχε ξεπατωθει το στομαχι κανωντας εναν φοβερο συνδιασμο!
ουζο με φρουτοχυμο και μετα μπυρες...δεν ξερω τι απο ολα αυτα εφταιγε...ισως το "βρωμικο" που ειχα φαει νωριτερα...
τα πιο γλυκα μεθυσια γινονται παντως με κρασι...βαλαμε φετος ενα βαρελακι αν ειναι θα φερω καμια μερα στην σχολη να πιουμε!!!

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
δεν ξερω πιο ποτο κανει το χειροτερο μεθυσι διοτι πολυ απλα οταν μεθαω σιγουρα εχω πιει αρκετα ειδη......οταν πινω ενα ειδος συνηθως πινω πιο λιγο,τωρα διασταυρωσεις ποτων τι να σας πω απο καποιο σημειο και μετα χανω το λογαριασμο!συνηθως δεν εχω προβλημα hangover διοτι τις περισσοτερες φορες ριχνω ενα-δυο ξερασματα πριν τον υπνο,το στομαχι μου με ενοχλει συνηθως ομως....γιατι αραγε!!!!!!!!
πλακα πλακα καλο γλυκο μεθυσι κανει το μπερμπονακι το southern
οοοοοοοοοοοο θεοι τι λεει ο ανθρωπας!!!!οτι ποτο και να πινω τα σφηνακια τεκιλας εχουν τις περισσοτερες φορες την τιμητικη τους,ετσι για να γουσταρουμε,Wizard έγραψε: Επίσης δεν πάω με τίποτα την τεκίλα σε σφηνάκι!!! Με ενοχλεί η γεύση πάρα πολύ
πλακα πλακα καλο γλυκο μεθυσι κανει το μπερμπονακι το southern
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Κι όμως αγαπητέ el greco. Τσίπουρο γλυκανισάτο και ούζο μοιάζουν απίστευτα. Στην ουσία αν έχεις ούζο 100% απόσταξης, αν εξαιρέσεις τη μυρωδιά του ούζου (που κάνει τη διαφορά και γι'αυτό το προτιμώ!!!el_greco έγραψε:Κι όμως, δεν είναι καθόλου μα καθόλου απαραίτητο το τσίπουρο με γλυκάνισο να θυμίζει ούζο....
Για την ακρίβεια και για να κλείσω, δεν υπάρχει τσίπουρο με γλυκάνισο που να μη μοιάζει (πολύ) με ούζο
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
επισης πρεπει να εχουμε ενα πραγμα κατα νου!
τα ποτα ειναι για να πινονται ΣΚΕΤΑ!!!
τι θα πει ουσκι με κοκα κολα???
τι θα πει βοτκα πορτοκαλι???
δεν τα ξερω αυτα τα πραγματα!!!
χμμμ τωρα που το καλοσκεφτομα....ο καλυτερος συνδιασμος ειναι μπυρα με ουισκι!!!
τα ποτα ειναι για να πινονται ΣΚΕΤΑ!!!
τι θα πει ουσκι με κοκα κολα???
τι θα πει βοτκα πορτοκαλι???
δεν τα ξερω αυτα τα πραγματα!!!
χμμμ τωρα που το καλοσκεφτομα....ο καλυτερος συνδιασμος ειναι μπυρα με ουισκι!!!

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Σωστός ο νέος!!!!!!
Αυτό είχα ξεχάσει να το πω!
Σκέτα τα ποτά! όχι γκέυ συνδυασμοί του τύπου ούζο με πορτοκαλάδα και κρασί με κόκα κόλα! (πόσο μάλλον το κόκκινο κρασί - ακούς Cozi?)
Προτιμώ σκ@τ@ με φράουλες! Αν και οι φράουλες με ενοχλούν στο στομάχι τώρα τελευταία
Αυτό είχα ξεχάσει να το πω!
Σκέτα τα ποτά! όχι γκέυ συνδυασμοί του τύπου ούζο με πορτοκαλάδα και κρασί με κόκα κόλα! (πόσο μάλλον το κόκκινο κρασί - ακούς Cozi?)
Προτιμώ σκ@τ@ με φράουλες! Αν και οι φράουλες με ενοχλούν στο στομάχι τώρα τελευταία
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί που δεν είναι και τόσο gay πάντως... θα μιλήσω από την εμπειρία μου στην Σοβιετική Ένωση.
Συγκεκριμένα κατά κόρον εκεί η βότκα αναμιγνύεται με "balsam" που είναι και αυτό ένα αλκοολούχο ποτό, που δεν μπορεί να το πιει κανείς μόνο του (δεν πίνεται, απλά, είναι περισσότερο παχύρρευστο και χρησιμοποιείται μόνο σε μίγματα).. έχει κι αυτό περίπου 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και συνήθως οι Ρώσοι ρίχνουν κάμποσες σταγόνες στο τσάι και τον καφέ, για να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες στο Νοβοσιμπίρσκ... αλλά παράλληλα το ανακατεύουν και με τη βότκα, πολλές φορές σε αναλογία βότκας-balsam 2:1! Το αποτέλεσμα πάντως είναι εξίσου βαρύ, αλλά πολύ πιο αρωματικό και ευκολόπιοτο...
Και τώρα το μεγάλο μυστικό των Ρώσων
Όταν παραγγέλνουν ένα μπουκάλι βότκα στο μπαρ, πάντα μαζί πάει και ένα κουτί χυμός, πορτοκάλι ή λεμόνι (όπως Amita). Βάζει ο Ρώσος το σφηνάκι βότκα, μπαμ και κάτω, και καπάκι μισό ποτήρι χυμό! Έτσι αντέχουν οι κερατάδες και πίνουν ένα μπουκάλι ο ένας χωρίς να καταλάβουν τίποτα... εκτός από το ότι επισκέπτονται την τουαλέτα ανά δεκάλεπτο :p
Ακόμα κι εγώ που δεν αντέχω τη βότκα κατάφερα με αυτό τον τρόπο να πιω ένα μπουκαλάκι
Συγκεκριμένα κατά κόρον εκεί η βότκα αναμιγνύεται με "balsam" που είναι και αυτό ένα αλκοολούχο ποτό, που δεν μπορεί να το πιει κανείς μόνο του (δεν πίνεται, απλά, είναι περισσότερο παχύρρευστο και χρησιμοποιείται μόνο σε μίγματα).. έχει κι αυτό περίπου 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και συνήθως οι Ρώσοι ρίχνουν κάμποσες σταγόνες στο τσάι και τον καφέ, για να ζεσταθεί το κοκαλάκι τους τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες στο Νοβοσιμπίρσκ... αλλά παράλληλα το ανακατεύουν και με τη βότκα, πολλές φορές σε αναλογία βότκας-balsam 2:1! Το αποτέλεσμα πάντως είναι εξίσου βαρύ, αλλά πολύ πιο αρωματικό και ευκολόπιοτο...
Και τώρα το μεγάλο μυστικό των Ρώσων
Όταν παραγγέλνουν ένα μπουκάλι βότκα στο μπαρ, πάντα μαζί πάει και ένα κουτί χυμός, πορτοκάλι ή λεμόνι (όπως Amita). Βάζει ο Ρώσος το σφηνάκι βότκα, μπαμ και κάτω, και καπάκι μισό ποτήρι χυμό! Έτσι αντέχουν οι κερατάδες και πίνουν ένα μπουκάλι ο ένας χωρίς να καταλάβουν τίποτα... εκτός από το ότι επισκέπτονται την τουαλέτα ανά δεκάλεπτο :p
Ακόμα κι εγώ που δεν αντέχω τη βότκα κατάφερα με αυτό τον τρόπο να πιω ένα μπουκαλάκι
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Re: Hangover
Αναρωτιεμαι γιατι δεν εχω ποσταρει ακομα σε αυτο το τοπικ...
Τα χειροτερα μεθυσια τα κανουν τα κακης ποιοτητας κρασια, και το κακης ποιοτητας ουζο. Το ουισκι και η ρακι αντιθετως προσφερουν απο τα πιο καθαρα hangovers. Μεγαλες ποσοτητες μπυρας πχ 5-6 λιτρα μπορουν να προκαλεσουν παρατεταμενο hangover που κραταει μερες...
Για το hangover της επομενης μερας, μια λυση ειναι με το ξυπνημα, 2-3 ποτηρια νερο, 1 καφες, και 1 ποτηρι βιταμινουχος χυμος, πχ amita motion. (+ 1 ασπιρίνη αν παιζει και εντονος πονοκεφαλος). Αν παιζει και εξαντληση ενα αλμυρο (και "στεγνο") πρωινο μετα απο κανα μισαωρο στρωνει ο,τι σενρεται ακομα απο το ποτισμενο με αλκοολ κουφαρι μας.
Αυτο που λενε με το πατσα, δε το εχω καταλαβει γενικα, αλλα σιγουρα μπορει να βοηθησει να ξερασεις μια ωρα αρχιτερα, και να αποβαλλεις τη περιττη αλκοολη.
Ελπιζω, να βοηθησα/βοηθησω κανενα με αυτο το βιωματικο αποσταγμα γνωσης!
Τα χειροτερα μεθυσια τα κανουν τα κακης ποιοτητας κρασια, και το κακης ποιοτητας ουζο. Το ουισκι και η ρακι αντιθετως προσφερουν απο τα πιο καθαρα hangovers. Μεγαλες ποσοτητες μπυρας πχ 5-6 λιτρα μπορουν να προκαλεσουν παρατεταμενο hangover που κραταει μερες...
Για το hangover της επομενης μερας, μια λυση ειναι με το ξυπνημα, 2-3 ποτηρια νερο, 1 καφες, και 1 ποτηρι βιταμινουχος χυμος, πχ amita motion. (+ 1 ασπιρίνη αν παιζει και εντονος πονοκεφαλος). Αν παιζει και εξαντληση ενα αλμυρο (και "στεγνο") πρωινο μετα απο κανα μισαωρο στρωνει ο,τι σενρεται ακομα απο το ποτισμενο με αλκοολ κουφαρι μας.
Αυτο που λενε με το πατσα, δε το εχω καταλαβει γενικα, αλλα σιγουρα μπορει να βοηθησει να ξερασεις μια ωρα αρχιτερα, και να αποβαλλεις τη περιττη αλκοολη.
Ελπιζω, να βοηθησα/βοηθησω κανενα με αυτο το βιωματικο αποσταγμα γνωσης!

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Gus
- Real Name: Πολλες ερωτησεις
Λοιπον,ακουγα στο ραδιοφωνο μια ερευνα της εφημεριδας Τα Νεα με τα εξης αποτελεσματα.Το 5/5 ειναι το καλυτερο,και οπως καταλαβαινετε το 0/5 το χειροτερο.1ο ερχεται το μπεικον και τα φραγκοσυκα με 5/5.Και επειδη μαλλον δεν θα βρισκετε καπου φραγκοσυκα,ενα σαντουιτς με μπεικον ειναι οτι πρεπει.Μετα ειναι τα ισοτονικα ποτα με 4/5.Με 2/5 ακολουθει το πολυ νερο,ενω μολις 1/5 ο καφες!!!!!!0/5 παιρνει η εμπνευση καποιων που πινουν ενα ποτηρακι απο το ιδιο ποτο το αλλο πρωι,νομιζωντας πως θα φυγει η ζαλουρα και ο πονοκεφαλος.Δυστυχως την ακουσα προσφατα και δεν εχω καταφερει να την εφαρμοσω,οποιος το κανει ας μοιραστει την εμπειρια του.
sidet buyuleyijidir sidet umutur
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
umut suz ve sesiz bir
sesiz bir dunada
- noir
- Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
- Επικοινωνία:
Εγκρινω τα αποτελεσματα της ερευνας. Απλά φραγκοσυκα, μπεικον και ισοτονικα, δεν ειναι και απο τα πιο στανταρ πραγματα που θα χει καποιος/α στο ψυγειο. 
Το μπεικον μπορει να υποκατασταθει με ζαμπον ή ακομα καλυτερα με αλμυρο τυρι, τα φραγκοσυκα, με αλλα φρουτα με υψηλα θρεπτικη αξια και μαλιστα τη μπανανα που ειναι πλουσια σε καλιο, ενα απο τα ιχνοστοιχεια που μειωνεται δραματικα με το μεθυσι. Εναλλακτικα, ακτινιδιο, πορτοκαλια και γκρειπφρουτ κανουν καλη δουλεια.

Το μπεικον μπορει να υποκατασταθει με ζαμπον ή ακομα καλυτερα με αλμυρο τυρι, τα φραγκοσυκα, με αλλα φρουτα με υψηλα θρεπτικη αξια και μαλιστα τη μπανανα που ειναι πλουσια σε καλιο, ενα απο τα ιχνοστοιχεια που μειωνεται δραματικα με το μεθυσι. Εναλλακτικα, ακτινιδιο, πορτοκαλια και γκρειπφρουτ κανουν καλη δουλεια.

Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
- Chris
- Forum Moderator

- Real Name: Χρήστος
Οι Mythbusters έχουν και πάλι τη λύση.
Mythbusters: Sobering up techniques, part 1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T6-qEaJssdM[/youtube]
Mythbusters: Sobering up techniques, part 2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9mmJMIwsaDQ[/youtube]
Mythbusters: Sobering up techniques, part 1
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T6-qEaJssdM[/youtube]
Mythbusters: Sobering up techniques, part 2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9mmJMIwsaDQ[/youtube]
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Οτιδήποτε υγρό μπει στο στομάχι κατά το hangover θα επιταχύνει τη διαδικασία ανακατωσούρας. Οπότε, τρώμε στεγνά πράματα (καμιά φρυγανιά και τέτοια) και όχι νεράκια, προτοκαλαδούλες και χυμοί, εκτός αν γουστάρουμε να ξερνάμε.noir έγραψε:Για το hangover της επομενης μερας, μια λυση ειναι με το ξυπνημα, 2-3 ποτηρια νερο, 1 καφες, και 1 ποτηρι βιταμινουχος χυμος, πχ amita motion. (+ 1 ασπιρίνη αν παιζει και εντονος πονοκεφαλος)
Ο πατσάς είναι αποδοτικός όταν τον πίνεις την ώρα που είσαι μεθυσμένος. Πχ, γυρνάς στο σπίτι νωρίς τα ξημερώματα μετά από κραιπάλες και εκεί είναι που πρέπει να φας τον πατσά. Όχι την επόμενη μέρα όταν ξυπνήσεις, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θ...*noir έγραψε:Αυτο που λενε με το πατσα, δε το εχω καταλαβει γενικα, αλλα σιγουρα μπορει να βοηθησει να ξερασεις μια ωρα αρχιτερα, και να αποβαλλεις τη περιττη αλκοολη.
* [λογοκρισία λόγω ανωτέρας βίας]
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain