Συνιστώμενος αριθμός μαθημάτων σε εξεταστική
Συνιστώμενος αριθμός μαθημάτων σε εξεταστική
Μέχρι ποιο αριθμό μαθημάτων μπορεί να δώσει ένας μέσος φοιτητής σε μια εξεταστική?
π.χ στη εξεταστική του Φεβρουαρίου-Μαρτίου
π.χ στη εξεταστική του Φεβρουαρίου-Μαρτίου
- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
Re: Αριθμό μαθημάτων σε εξεταστική
τυπικά ό,τι έχεις δηλώσει κατά την εγγραφή σου μπορείς να δώσεις.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- pao132003
- Επικοινωνία:
Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Εγώ συνήθως πάω για 6...
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-Άγνωστου
-Άγνωστου
επιλέγεις πρώτα αυτά που έχεις διαβάσει και έχεις ξαναδώσει,μετά αυτά που πέφτουν ανα 3 μέρες,ώστε να τα διαβάσεις κάπως,μετά αυτά που πρέπει/καλό έιναι να μπείς μόνο κ μόνο για να πάρεις θέματα...επιπλέον πρέπει να καταβάλλεις τη μέγιστη προσπάθεια στα πρώτα μαθήματα γιατί μετά θα κουραστείς...αν ο στόχος φαίνεται μεγάλος και αυτό έχει σαν συνέπεια την απογοήτευση/άγχος καλύτερα να μειώσεις τον αριθμό μαθημάτων που θα θεωρήσεις επιτυχία...
- theos
- Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017
Περίπου 8 μαθήματα όταν η εξεταστική διαρκεί ένα μήνα
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
- sparc
- Real Name: Γιώργος
Έχοντας στην πλάτη μου εξεταστικές που πέρασα μόνο 2 μαθήματα και μία διπλή που πέρασα 17 (δεν κάνω πλάκα) κατέληξα στους ακόλουθους κανόνες:
1) Αν θες βαθμό θα τον πάρεις είτε σε μάθημα που παρακολουθούσες και το δούλεψες όλο το εξάμηνο, είτε στα πρώτα 3. Μετά κουράζεσε.
2) Δεν μπορείς να δώσεις με αξιώσεις 2+ μαθήματα την ίδια μέρα χωρίς προηγούμενη, γερή προετοιμασία για το 2ο, διπλασίως γερή για το 3ο κ.τ.λ.
3) Θεωρώντας επιτυχία το 7+, ένα εύλογο διάστημα για επανάληψη είναι 2 ολόκληρες μέρες πριν από κάθε εξέταση. Σε κάποια μαθήματα θες 2 μέρες μόνο για να καταλάβεις τον τίτλο πόσο μάλλον τα περιεχόμενα (quote Σπηλιώτης).
4) Αν έχεις περισσότερα από 4 μαθήματα σε μια εβδομάδα, η απόδοσή σου θα πέσει εκθετικά την επόμενη οπότε θα χρειάζεσε περισσότερο χρόνο ενδιάμεσα στα μαθήματα.
5) Υπονοούμενο: Τα 6 μαθήματα ανά εξάμηνο, που προβλέπει ο οδηγός σπουδών μας κατά μ.ο., έχουν επισήμως θεωρηθεί πολλά και θα μειωθούν. Απλά δεν μπορείς να δώσεις περισσότερα από 4 σοβαρά μαθήματα του εξαμήνου που βρίσκεσε χωρίς να χάσεις τον κόσμο, να ξυπνάς πριν το ξυπνητήρι, να κοιμάσε πριν τους γονείς σου κτλ (ως μη σοβαρά θεωρώ τα του ΑΚΕΔ).
6) Ένα πρόγραμμα 2 μαθημάτων ανά εβδομάδα θεωρείτε εκ του ασφαλούς επιτυχές.
Από κει και πέρα δεν υπάρχει συνταγή "καλού προγράμματος". Είναι θέμα τύχης να πέσουν τα μαθήματα που θες σε σωστές μέρες.
πχ εγώ σκόπευα να δώσω 10 μαθήματα διαφόρων εξαμήνων και εξ αυτών έχω 2 την Πέμπτη 28/2, 1 στις 29/2, 2 την Δευτέρα 3/3 και άλλα 2 στις 4/3. Είμαι ή δεν είμαι γκαντέμης; Πόσο μάλλον όταν τα μισά από αυτά είναι τα μαθήματα που δούλευα όλο το εξάμηνο και σκόπευα να πάω για βαθμό.
1) Αν θες βαθμό θα τον πάρεις είτε σε μάθημα που παρακολουθούσες και το δούλεψες όλο το εξάμηνο, είτε στα πρώτα 3. Μετά κουράζεσε.
2) Δεν μπορείς να δώσεις με αξιώσεις 2+ μαθήματα την ίδια μέρα χωρίς προηγούμενη, γερή προετοιμασία για το 2ο, διπλασίως γερή για το 3ο κ.τ.λ.
3) Θεωρώντας επιτυχία το 7+, ένα εύλογο διάστημα για επανάληψη είναι 2 ολόκληρες μέρες πριν από κάθε εξέταση. Σε κάποια μαθήματα θες 2 μέρες μόνο για να καταλάβεις τον τίτλο πόσο μάλλον τα περιεχόμενα (quote Σπηλιώτης).
4) Αν έχεις περισσότερα από 4 μαθήματα σε μια εβδομάδα, η απόδοσή σου θα πέσει εκθετικά την επόμενη οπότε θα χρειάζεσε περισσότερο χρόνο ενδιάμεσα στα μαθήματα.
5) Υπονοούμενο: Τα 6 μαθήματα ανά εξάμηνο, που προβλέπει ο οδηγός σπουδών μας κατά μ.ο., έχουν επισήμως θεωρηθεί πολλά και θα μειωθούν. Απλά δεν μπορείς να δώσεις περισσότερα από 4 σοβαρά μαθήματα του εξαμήνου που βρίσκεσε χωρίς να χάσεις τον κόσμο, να ξυπνάς πριν το ξυπνητήρι, να κοιμάσε πριν τους γονείς σου κτλ (ως μη σοβαρά θεωρώ τα του ΑΚΕΔ).
6) Ένα πρόγραμμα 2 μαθημάτων ανά εβδομάδα θεωρείτε εκ του ασφαλούς επιτυχές.
Από κει και πέρα δεν υπάρχει συνταγή "καλού προγράμματος". Είναι θέμα τύχης να πέσουν τα μαθήματα που θες σε σωστές μέρες.
πχ εγώ σκόπευα να δώσω 10 μαθήματα διαφόρων εξαμήνων και εξ αυτών έχω 2 την Πέμπτη 28/2, 1 στις 29/2, 2 την Δευτέρα 3/3 και άλλα 2 στις 4/3. Είμαι ή δεν είμαι γκαντέμης; Πόσο μάλλον όταν τα μισά από αυτά είναι τα μαθήματα που δούλευα όλο το εξάμηνο και σκόπευα να πάω για βαθμό.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
- apolski
- Real Name: ---
- Facebook ID: 0
Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου(με καλό βαθμό) με την πρώτη?
Η εξεταστική πλησιάζει και έχω αγχωθεί αρκετά επειδή δεν διάβαζα και πολύ στην διάρκεια του εξαμήνου και δεν ξέρω αν έχω ελπίδες να περάσω όλα τα μαθήματα ακόμα και αν ξεκινήσω από τώρα σοβαρό διάβασμα...
Οπότε αν μπορείτε δώστε καμιά συμβουλή στους πρωτοετείς για το τι πρέπει να κάνουν για τα πάνε καλά στην πρώτη τους εξεταστική.
Η εξεταστική πλησιάζει και έχω αγχωθεί αρκετά επειδή δεν διάβαζα και πολύ στην διάρκεια του εξαμήνου και δεν ξέρω αν έχω ελπίδες να περάσω όλα τα μαθήματα ακόμα και αν ξεκινήσω από τώρα σοβαρό διάβασμα...
Οπότε αν μπορείτε δώστε καμιά συμβουλή στους πρωτοετείς για το τι πρέπει να κάνουν για τα πάνε καλά στην πρώτη τους εξεταστική.
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Απ' όσο θυμάμαι στο πρώτο εξάμηνο είχα χειρότερο βαθμό το 8... Ίδρωσες από το άγχος; Αστειεύομαιapolski έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου(με καλό βαθμό) με την πρώτη?
Η βασική μου συμβουλή είναι μια: Κοιτάξτε τα παλιά θέματα και προσπαθήστε να τα λύσετε. Μπορεί να μην εξασφαλίζουν υψηλό βαθμό (ή σε κάποιες περιπτώσεις που έχουν αλλάξει οι καθηγητές να μην εξασφαλίζουν καν προσβάσιμο βαθμό) αλλά είναι μια εγγύηση ότι έχετε πάρει πρέφα περίπου τι παίζει στο μάθημα και τι είναι πιθανόν να σας ζητηθεί... Να μπείτε στο κλίμα που λέμε.
Τώρα για τους φίλους της λοβιτούρας, προτείνω οι πρωτοετείς να ξεκολήσετε από το νέα κτίρια, να ανέβετε στις Γενικές Έδρες, να αναμιχθείτε με γηραιότερους (προσοχή, στις Γ.Ε. κυκλοφορούν και Ηλεκτρολόγοι με πολιτικά), να γνωριστείτε μαζί τους, να ανταλλάξετε ιστορίες και στόχους και να πάτε μαζί, χεράκι-χεράκι, στα μαθήματα που γράφετε από κοινού. Θα σας χρειαστούν και θα τους χρειαστείτε
Και για όνομα του Θεού: Μην εθιστείτε στον Γκαρούτσο! Ρωτήστε και μεγαλύτερους που την πάτησαν (βλ. skywalker)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- pao132003
- Επικοινωνία:
apolski, αν ξεκινήσεις από τώρα διάβασμα (~1 μήνας πριν την εξεταστική), το πιο πιθανό είναι να πάρεις 9-10 και στα έξι μαθήματα...apolski έγραψε:Υπάρχει κάποιος που να έχει περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου(με καλό βαθμό) με την πρώτη?
Η εξεταστική πλησιάζει και έχω αγχωθεί αρκετά επειδή δεν διάβαζα και πολύ στην διάρκεια του εξαμήνου και δεν ξέρω αν έχω ελπίδες να περάσω όλα τα μαθήματα ακόμα και αν ξεκινήσω από τώρα σοβαρό διάβασμα...![]()
-Άγνωστου
-Άγνωστου
- apolski
- Real Name: ---
Μακαρι να ειναι ετσι, γιατι παρακολουθω ολα τα μαθηματα απο την αρχη. Παντως μπραβω σου αν ειχες χειροτερο βαθμο το 8!drcypher έγραψε:
Απ' όσο θυμάμαι στο πρώτο εξάμηνο είχα χειρότερο βαθμό το 8... Ίδρωσες από το άγχος; ΑστειεύομαιΠαρόλα αυτά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο εν τέλει. Αν έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα (ακόμη κι αν δεν έκατσες να λύσεις ασκήσεις ή να διαβάσεις) θα διευκολυνθείς πολύ.
Καλός μου φαίνεται ο Γκαρουτσος. Πήρα Φυσική Ι και είμαι ευχαριστημένος γιατί το βιβλίο αυτό που μας δώσανε δεν διαβάζεται...drcypher έγραψε:Και για όνομα του Θεού: Μην εθιστείτε στον Γκαρούτσο! Ρωτήστε και μεγαλύτερους που την πάτησαν (βλ. skywalker)
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Re: Συνιστώμενος αριθμός μαθημάτων σε εξεταστική
Κι όμως, κι όμως... η Φυσική του Berkeley είναι εξαιρετικό βιβλίο... όμως όταν θα το συνειδητοποιήσεις μετά από χρόνια θα είναι αργά. Ο Γκαρούτσος είναι απλά ένα κακογραμμένο ασκησιολόγιο... καλύτερα βρες σημειώσεις του μαθήματος και προσπάθησε να πιάσεις τα παλιά θέματα. Είναι πολύ πιο χρήσιμο το να μάθεις λίγη από την ουσία της Φυσικής Ι, μέσα από το Berkeley ή τις σημειώσεις, παρά να αποστηθίσεις 10 τρόπους επίλυσης ασκήσεων, τους οποίους δε θα θυμάσαι 24 ώρες μετά την εξέταση...
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Επικοινωνία:
Ο Γκαρουτσος ειναι πολυ καλος αν χρησιμοποιηθει σωστα.Απλα ειναι αρκετα κακο οπως λες να εθιστει καποιος στον γκαρουτσο.Γιατι φτανεις σε καποια φαση οπου δεν υπαρχουν αλλοι γκαρουτσοι και καιγεσαι.Ευτυχως το καταλαβα αυτο πριν γινει.
drcypher wrote:
Απ' όσο θυμάμαι στο πρώτο εξάμηνο είχα χειρότερο βαθμό το 8... Ίδρωσες από το άγχος; Αστειεύομαι
Παρόλα αυτά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο εν τέλει. Αν έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα (ακόμη κι αν δεν έκατσες να λύσεις ασκήσεις ή να διαβάσεις) θα διευκολυνθείς πολύ.
Κωστα εσυ εισαι αλλη φαση.Δεν εισαι ο μεσος φοιτητης.Αμα ειναι να κανω αυτο που κανεις εσυ θα εκοβα τα παντα.Και στο τελος το πουλι μου
.Εγω ας πουμε δεν θα καθομουνα να διαβαζω συνεχεια και στο τελος να περνω 7 και να το κοβω επειδη μου χαλαει το μεσο ορο
drcypher wrote:
Απ' όσο θυμάμαι στο πρώτο εξάμηνο είχα χειρότερο βαθμό το 8... Ίδρωσες από το άγχος; Αστειεύομαι
Κωστα εσυ εισαι αλλη φαση.Δεν εισαι ο μεσος φοιτητης.Αμα ειναι να κανω αυτο που κανεις εσυ θα εκοβα τα παντα.Και στο τελος το πουλι μου
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Όσα αντέχεις δίνεις... Βασικό είναι να έχεις περίπου 3 μέρες όπως έγραψε πριν ο obelix, αλλά προτεραιότητα να δίνεις σ μαθήματα που έχεις μια επαφή. Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα της εξεταστικής βγαίνει κατά πώς βολεύονται στη Γραμματεία να κανονίσουν τις αίθουσες και δεν έχει καμία άλλη βάση. Άρα, συγκεντρώσου σε 7 μαθήματα και θα είσαι εντάξει.
Η εμπειρία λέει ότι εκτός από μία εξεταστική που έχει ο καθένας δικαίωμα να περάσει πάνω από 10 (αν είναι αρκετά τυχερός), το maximum είναι 7,5 μαθήματα
Η εμπειρία λέει ότι εκτός από μία εξεταστική που έχει ο καθένας δικαίωμα να περάσει πάνω από 10 (αν είναι αρκετά τυχερός), το maximum είναι 7,5 μαθήματα
- alexaiv
- Real Name: Αλέξης Αϊβαλιώτης
Βασικά, νομίζω κι εγώ πως είναι όντως καλό βιβλίο. Διάβασα όλη την σχετικότητα από κει και την έχω καταλάβει πολύ καλά (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύωel_greco έγραψε:Κι όμως, κι όμως... η Φυσική του Berkeley είναι εξαιρετικό βιβλίο...
Παρεμπιπτόντως, ξέρει κανείς κανα καλό βιβλίο (εκτός Γκαρούτσου) για Φυσική Ι? Για τα υπόλοιπα μαθήματα (εκτός Μηχανικής φυσικά που έχω πάρει ένα ξενόγλωσσο εντολή του Κουρκουλή