Επιστολική ψήφος ομογενών και πολυπολιτισμική κοινωνία

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Επιστολική ψήφος ομογενών και πολυπολιτισμική κοινωνία

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής απέκλεισε την Πέμπτη το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εντός του 2007, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για τον προϋπολογισμό. Παράλληλα, ανήγγειλε πρωτοβουλία για επιστολική ψήφο των ομογενών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές. Διευκρίνησε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, γιατί, όπως εξήγησε, δεν θέλει να αιφνιδιάσει κανέναν.

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου δήλωσε: «Εμείς έχουμε καταθέσει δημοσίως μια πρόταση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια και μια ανανέωση της πολιτικής ζωής».

Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Αντί να ασχοληθούμε με το πλαίσιο του εκλογικού συστήματος βλέπουμε ευκαιριακές και χωρίς περιεχόμενο εξαγγελίες, που έχουν σαφώς προεκλογικό χαρακτήρα. Θα περίμενα πιο σοβαρή και υπεύθυνη στάση για θέματα, όπως το Σύνταγμα και ο Εκλογικός Νόμος και όχι μία ευκαιριακή μικροκομματική αντιμετώπιση».

Πηγή : in.gr
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Δεν ξέρω, εμένα όλη αυτή η ιστορία με τους ομογενείς μου θυμίζει τους ετεροδημότες. Τα συμφέροντά σου μπορεί να επηρεάζονται με κάποιον (συνήθως ανεπαίσθητο) τρόπο από τις επιλογές της Ελλάδας, αλλά δεν ζεις στην Ελλάδα. Με τι κριτήριο θα ψηφίσεις για αυτόν που θα κυβερνήσει εκείνους που ζουν στην Ελλάδα;

Προσοχή: Χρησιμοποιώ εσκεμμένα την έκφραση "που ζουν στην Ελλάδα" αντί της λέξης "Έλληνες" για να μην έχουμε παρεξήγηση ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ναι, ίσως στην προκειμένη περίπτωση είναι πρόφαση εν αμαρτίαις, σχετικά με τη συνεχιζόμενη ατολμία του πολιτικού συστήματος να δώσει δικαίωμα ψήφου στους μη Έλληνες μετανάστες στη χώρα που διαμένουν εδώ μόνιμα, και τα συμφέροντά τους/η καθημερινότητά τους επηρρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το ποιος κυβερνά και πώς κυβερνά...

Αν θέλουμε να γίνουμε μια σωστή πολυπολιτισμική κοινωνία, αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να κοιτάξουμε... Το να ψηφίζουν οι ομογενείς του εξωτερικού μου ακούγεται μάλλον οπισθοδρομικό και παραπέμπει σε άλλες εποχές.. :)

O_Xamenos
Επικοινωνία:

βασικα το ακουσα στο ραδιοφωνο και εφριξα....ενας βουλευτης αρχισε ενα πατριωτικοεθνικιστικο παραλληρημα που μιλαγε για απανταζου ελληνισμο, για την καρδια της ελλαδας,για την φλογα κλπκλπκλπ

το θεωρω τελειως γελοιο ως μετρο!
αρχικα με τι κρητιριο θα ψηφιζουν??? με το αν αυτη η ανεπαισθητη πολιτικη για τους ομογενεις ειναι καλη η οχι???
αυτοι οι ανθρωποι θα στηρισουν την δημοδια και δωρεαν παιδεια για παραδειγμα ή θα υποστηριζουν αποψεις του στυλ "εδω στην γερμανια εχουμε ιδιωτικα και παμε μια χαρα" (το παραδειγμα τυχαιο)
πως ενημερωνονται οι ομογενεις για το τι συμβαινει στην ελλαδα???

και ενα αλλο ερςτημα...γιατι να εχει δικαιωμα ψηφου μια οικογενεια ομογενων που ζουν και εργαζονται στην αμερικη για παραδειγμα και δεν τους συνδεει τιποτα με την ελλαδα παρα μονο η σημαια και λιγοστοι ξεχασμενοι συγγενεις και να μην εχει δικαιωμα ο ινδος εργατης ή ακομα αν θες η γυναικα του που ζει στην ινδια αλλα τα συμφεροντα του αντρα της την επηρρεαζουν αμεσα???
ξερω ακουγεται που κουλο αλλα οχι περισσοτερο απο το αρθρο που δημοσιευσα
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

O_Xamenos έγραψε:ενας βουλευτης αρχισε ενα πατριωτικοεθνικιστικο παραλληρημα που μιλαγε για απανταζου ελληνισμο, για την καρδια της ελλαδας,για την φλογα κλπκλπκλπ
Αν όλη η ιδέα δεν ξεκίνησε από αυτό το σκεπτικό, τότε ήταν απλώς ζήτημα χρόνου να ενταχθεί στον κορμό της επιχειρηματολογίας. Είναι ακόμα λίγο ευαίσθητος ο Έλληνας όταν πρόκειται για την "ταυτότητά" του, την οποία χωρίς να ντρέπεται παραδέχεται ότι οφείλει σε μια χούφτα αληθινούς μάγκες που ζήσανε και έλαμψαν πριν από 2-3 χιλιάδες χρόνια.

Άραγε τι έκανε αυτός ο βουλευτής και οι όμοιοί του ανά την Ιστορία ώστε να μην υπάρχουν όλα αυτά τα εκατομμύρια "πατριωτών" διάσπαρτα σε όλη τη Γη; Έδωσε συνθήκες εργασίας; Μισθούς; Συντάξεις; Περίθαλψη; Μήπως, δηλαδή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήγαν κάποια στιγμή για τουρισμό και έμειναν εκεί επειδή τους άρεσε το τοπίο;

Δεν θέλω καν να σκεφτώ τον παράγοντα με τον οποίο θα πολλαπλασιαστούν οι (χρηματικές) ανάγκες για την παγκόσμια προεκλογική προπαγ... εκστρατεία των βουλευτών. Και φυσικά ούτε ποιοι θα πληρώσουν τη διαφορά ;) Ή μήπως θα συμμετέχουν και σ' αυτά μέσω ελληνικής-φορολογίας-χωρίς-σύνορα οι ομογενείς; :S
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

Θεωρώ πως η πολυπολιτισμικότητα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε την εθνική μας οντότητα.

Αλλά απο κει και πέρα , σαφώς προβάδισμα στο δικαίωμα ψήφου έχουν οι μετανάστες που ζούν στη χώρα μας αφού εξαρτώνται άμεσα απο τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Επίσης , δεν είμαι απο αυτούς τους ''προοδευτικούς'' που ακόμα και 5ή6 εκατομμύρια να ήταν οι μετανάστες , θα ζητούσαν να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου.

Αλλά εν τη προκειμένη περίπτωση στη χώρα μας οι μετανάστες δεν ξεπερνούν το 1.5 εκατομμύριο.Πολύ δε απο αυτούς δουλεύουν κανονικότατα , πληρώνουν φόρους και πάνε τα παιδιά τους σε ελληνικά σχολεία και πανεπιστήμια.
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και κυρίως γιατί δεν έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία και προσφέρουν σε αυτήν.Δεν νομίζω λοιπόν, πως αλλοιώνεται η εθνική μας οντότητα με την ελληνοποίηση αυτών των ανθρώπων.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθεί κάποια κυβέρνηση , με αυτό το ζήτημα, σοβαρά και να μην εμπαίζει ανθρώπους που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν προσφέρει και περισσότερα απο τους ίδιους τους έλληνες , για την κοινωνία στην οποία ζούνε.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Προσωπικά δε με ενδιαφέρει το ζήτημα της υπηκοότητας, ούτε και μίλησα για αυτό. Και απελθέτωσαν απ'εμού κατηγορίες σχετικά με εθνική ταυτότητα - το γεγονός ότι είναι ένα στοιχείο αυτοπροσδιορισμού (μέχρι και nickname την έχω :P) δεν σημαίνει επ'ουδενί ότι διακατέχομαι από συμπλέγματα ανωτερότητας κλπ...

Και μετά τη σύντομη εισαγωγή, στο προκείμενο : Βαγγέλη μιλάω προφανώς για νόμιμους μετανάστες, που ζουν εδώ, δουλεύουν εδώ, πληρώνουν φόρους εδώ και έχουν χτίσει μια νέα ζωή εδώ... δεν είναι άδικο να μην τους επιτρέπεται να έχουν λόγο για αυτή; Έχεις δίκιο σε αυτό που λες περί προσφοράς πάντως.. :)

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Ευ-Αγγελος έγραψε:Θεωρώ πως η πολυπολιτισμικότητα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε την εθνική μας οντότητα.
Ούτε η εθνική μας οντότητα να μας κάνει να επαναπαυθούμε και να ευνοεί ναρκισιστικά συμπλέγματα που οδηγούν κατά κανόνα στον ρατσισμό. Έτερον εκάτερον...

Δυστυχώς τέτοιες εκφράσεις (παρόλο που γνωρίζω τον τρόπο που το λες) καταλήγουν ταμπού όταν μπαίνουν στο στόμα τύπων σαν τον Καρατζαφέρη και διαφόρων άλλων εθνικοφρώνων που φωλιάζουν στη σημερινή Κυβέρνηση (και όχι μόνο)
Ευ-Αγγελος

Ναι , συμφωνώ.Αυτό λέω κι εγώ.

Προβάδισμα στην ψήφο έχουν αυτοί που επηρεάζονται άμεσα απο τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Απλά θεωρώ , πως για να μην έχουμε τα αντίστοιχα που γίναν στη Γαλλία, κι εφοσον δεν είναι τόσοι πολλοί που θα κινδύνευε η εθνική ταυτότητα, γιατί να μην τους δώσουμε την υπηκοότητα ;
Να τους κάνουμε να νιώσουν οτι ανήκουν σ'αυτήν την οικογένεια που λέγεται Ελλάδα.Γιατί πράγματι ανήκουν.Απο αυτό πιστεύω μόνο κέρδος θα έχουμε.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Θυμήθηκα ένα σκιτσάκι των ΑΜΑΝ.
"Exit polls" τώρα και πάει ο δημοσιογράφος και ρωτάει τον άλλον τι ψήφισε.
Ψηφοφόρος: ΠΑΣΟΚ βέβαια! 20 χρόνια τώρα με το πασόκ έγιναν απίστευτα έργα! Οι δρόμοι? Autobahn! Οι μισθοί και οι συντάξεις στα ύψη.......
Δημοσιογράφος: Καλά σοβαρά μιλάτε??? Στην Ελλάδα εσείς τα είδατε όλα αυτά????
Ψηφοφόρος: Ποια Ελλάδα? Εγώ στη Γερμανία ζω! Και 20 χρόνια τώρα με το ΠΑΣΟΚ όλα είναι τέλεια!!!!

Πως τα καταφέρνουν οι άτιμοι και είναι πάντα επίκαιροι...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Ευ-Αγγελος

Ούτε η εθνική μας οντότητα να μας κάνει να επαναπαυθούμε και να ευνοεί ναρκισιστικά συμπλέγματα που οδηγούν κατά κανόνα στον ρατσισμό. Έτερον εκάτερον...

Ακριβώς έτσι.
Δυστυχώς τέτοιες εκφράσεις (παρόλο που γνωρίζω τον τρόπο που το λες) καταλήγουν ταμπού όταν μπαίνουν στο στόμα τύπων σαν τον Καρατζαφέρη και διαφόρων άλλων εθνικοφρώνων που φωλιάζουν στη σημερινή Κυβέρνηση (και όχι μόνο)
Κι αυτό αληθεύει.Αλλά εγω δεν τις χρησιμοποιώ με αυτόν τον τρόπο.
Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι έχουν κόμπλεξ ανωτερότητας ή κατωτερότητας και σε αυτές τις εκφράσεις βλέπουν αρείες φυλές ή ρατσιστικές προεκτάσεις.

Δεν θα καταργήσω το λεξιλογειό μου , επειδή κάποιοι φαντάζονται στο μυαλό τους διάφορα.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Eυ-Αγγελος έγραψε:Θεωρώ πως η πολυπολιτισμικότητα δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε την εθνική μας οντότητα.
Εγώ, πάλι, θεωρώ αυτή την πρόταση άσχετη με το θέμα μας. Το αν θα χαθεί ή θα αλλοιωθεί ο ελληνικός πολιτισμός δεν εξαρτάται από το αν θα ψηφίζουν ή όχι οι μετανάστες που ζουν στην ελλάδα, αλλά από το πόσο θα επηράσει ο ξένος πολιτισμός τον ελληνικό.
Eυ-Αγγελος έγραψε: Επίσης , δεν είμαι απο αυτούς τους ''προοδευτικούς'' που ακόμα και 5ή6 εκατομμύρια να ήταν οι μετανάστες , θα ζητούσαν να αποκτήσουν ελληνική υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου.
Και γιατί όχι? Δηλαδη, αν οι μετανάστες είναι λιγότεροι, τότε τους αφορά το ζήτημα του ποιος τους κυβερνά, ενω αν είναι τόσοι ή παραπάνω, τότε δεν τους αφορά?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Remali tis Fokionos Negri
Real Name: KX
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Remali tis Fokionos Negri »

Εμένα πάλι μου φαίνεται πολύ δυσεφάρμοστο αυτό το μέτρο... Σκεφτείτε να στείλουν επιστολική ψήφο 1δις ΈΛ-ληνες που ζουν ανα την υφήλιο...! Θα πήξουμε!
Εικόνα
"Εάν ταίς γλώσσαις τών ανθρώπων λαλώ καί τών αγγέλων, αγάπη δέ μήν έχω, γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον."
O_Xamenos
Επικοινωνία:

γιατι να χρειαζεται να εχεισ ελληνικη υπηκοοτητα για να ψηφισεις???
και γιατι να χρειαζεται να εισαι τουλαχιστον 3 χρονια στην ελλαδα (δεν ξερω αν υπαρχει τετοιος περιορισμος νομιζω ομως πως ναι)

γουιζαρντ και εγω αυτο σκεφτηκα με τους ΑΜΑΝ
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Ευ-Αγγελος

Εγώ, πάλι, θεωρώ αυτή την πρόταση άσχετη με το θέμα μας. Το αν θα χαθεί ή θα αλλοιωθεί ο ελληνικός πολιτισμός δεν εξαρτάται από το αν θα ψηφίζουν ή όχι οι μετανάστες που ζουν στην ελλάδα, αλλά από το πόσο θα επηράσει ο ξένος πολιτισμός τον ελληνικό.

Δεν κατάλαβες.Άλλο ο ελληνικός πολιτισμός και άλλο η εθνική οντότητα.
Ο ελληνικός πολιτισμός δεν χάνεται με αυτόν τον τρόπο.Είναι οικουμενικός και αυτό αποδεικνύεται απο τις σπουδές που γίνονται γι'αυτόν στα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου.Αλλά και η επιρροή που έχει στον πολιτισμένο κόσμο.
Και γιατί όχι? Δηλαδη, αν οι μετανάστες είναι λιγότεροι, τότε τους αφορά το ζήτημα του ποιος τους κυβερνά, ενω αν είναι τόσοι ή παραπάνω, τότε δεν τους αφορά?

Αυτό που εννοώ και με την εθνική οντότητα είναι πως αν δώσουμε το δικαίωμα ψήφίζεις και ψηφίζεσαι σε 5 ή 6 εκατομμύρια(αν υπήρχαν) μετανάστες στην Ελλάδα τότε δεν θα είχαμε ελληνικό κοινοβούλιο αλλά πολυπολιτισμικό.Με αυτό τον τρόπο μπερδεύεται ο πραγματικός σεβασμός στα δικαιώματα και τα προβλήματα των μεταναστών , με την κατάργηση οποιασδήποτε ελληνικής διακυβέρνησης του τόπου μας..Σκέφτείτε να υπήρχε κόμμα που να το ψήφιζαν 4 εκατομμύρια μετανάστες απο τα 10 ακατομμύρια έλληνες , χωρίς αυτοί οι μετανάστες να νιώθουν και να είναι έλληνες.

Εδώ κολλάει η υπηκοότητα , που τόσο πολύ δεν καταλαβένετε.
Αυτό το 1.5 εκατομμύριο μεταναστών σημερινών αν ξαφνικά δημιουργούσαν ένα κόμμα (δηλαδή έπαιρναν το δικαίωμα του ψηφίζει και ψηφίζεσθαι) χωρίς να νιώθουν ευπρόσδεκτοι και χειρότερα σαν ένα ξένο σώμα στην κοινωνία τότε η πολιτική που θα ασκούσαν , αμφιβάλλω αν θα ήταν αποτέλεσμα κατοχύρωσης των συμφερόντων τους ή καθοδήγησης απο διάφορα προξενεία για εσωτερική αντιπολίτευση όχι με στόχο την εξουσία αλλά με στόχο άλλα πράγματα...

Γι'αυτό και αυτό που λέω είναι οτι δεν μπορείς να δώσεις σε κάποιον μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν.Πρέπει να του δώσεις και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , αυτά πάνε μαζί.
Γι'αυτό το λόγο και εφόσον ο αριθμός των μεταναστών που είναι στη χώρα μας δεν ξεπερνά το 1.5 εκατομμύριο μπορούμε να τους δώσουμε και πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα να ψηφίζουν και να ψηφίζονται , περισσότερο απ'όσο στους ομογενείς μας,αφού αυτούς αφορά άμεσσα , αλλά και να τους κάνουμε να νιώθουν και να είναι εν τέλει μέλη της οικογένειάς μας δίνοντάς τους την υπηκοότητα για να μην άγονται αι φέρονται απο τις εξωτερικές πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν τα διάφορα προξενεία.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”