O kanenas έγραψε:Κατ'αρχάς, δεν είναι όλοι αναρχικοί και οι καταληψίες δεν έχουν δηλωθεί ως τέτοιοι. Το ότι κάποιος κάνει κάτι "ακραίο" δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα αναρχικός. Ας ξεχωρίσουμε το "είμαι ακραίος" από το "είμαι αναρχικός".
Δεν νομίζω να έχει σημασία το τι δηλώνουν, αλλά οι πράξεις τους.
O kanenas έγραψε:Όπως, λοιπόν, γίνονται διαμαρτυρίες έξω από το ΥΠΕΠΘ για φοιτητικά/εκπαιδευτικά θέματα ή καταλήψεις σε σχολές για αντίστοιχα θέματα, έτσι γίνεται και κατάληψη στην πρυτανεία.
Ναι, όμως η Πρυτανεία δεν είναι το γραφείο του Πρύτανη, είναι ένα ολόκληρο κτίριο διοίκησης. Όταν κάνεις κατάληψη στο ΥΠΕΠΘ, δεν κλείνεις και την πλατεία συντάγματος (τουλάχιστον στο παλιό ΥΠΕΠΘ), μιας και γίνεσαι τουλάχιστον ενοχλητικός για τους υπόλοιπους. (βλέπε μουσική, ηλίθια συνθήματα στους τοίχους κλπ)
O kanenas έγραψε:
Για σένα, γιατί η εισαγγελική παρέμβαση θα ήταν σωστή? Η κατάληψη είναι κι αυτή μια μορφή διαμαρτυρίας/αγώνα/πες_το_όπως_θες, όπως είναι για παράδειγμα και η απεργία.
Ναι, αλλά η διαμαρτυρία/αγώνας πρέπει να γίνεται για κάποιο λόγο, αλλιώς ταυτίζεται με τον τσαμπουκά/τραμπουκισμό.
Προσωπικά, διάβασα και τις δύο ανακοινώσεις, και παρόλο που είμαι εναντίον των συμφερόντων που υπηρετεί ο Πρύτανης (ή τουλάχιστον δείχνει), παρατήρησα ότι:
- Η ανακοίνωση του Πρύτανη περιείχε κάτι
ορθό: "Να ενημερώσουν ώστε να αναλάβουν και την ευθύνη για την φύλαξη του χώρου...". Με αυτή την κατάληψη, πέρα από τα υπόλοιπα, τα Αυτοκάτι Στέκια αρνούνται να αναλλάβουν ευθύνη για την χρήση του χώρου του ΕΜΠ, με αποτέλεσμα όταν γίνονται όλα κ&λος, να το παίζουμε κινέζοι, και οι θύτες "γνωστοί-άγνωστοι". Πέρυσι στις καταλήψεις, έγιναν πάρα πολλές κλοπές, και όπως γνωρίζετε, ο θυρωρός φτηνά την γλίτωσε όταν του έκαναν το αυτοκινητάκι (ναι, εκείνο που γράφει ΕΜΠ) λίμπα.
Βεβαίως να γίνουν καταλήψεις και εκδηλώσεις, αλλά χωρίς να ζημιώνεται το Ίδρυμα, άρα και η Κοινότητα, άρα και τα μέλη της (εμείς).
Η αντίδραση των Στεκιών μόνο την ανωριμότητα και τον τραμπουκισμό τους αναδεικνύουν (πχ δεν μας αφήνεις, θα σου δείξουμε εμείς τώρα)
-Η ανακοίνωση των Στεκιών περιείχε κάτι
λάθος: "Το άσυλο είναι δημόσιος χώρος"
Προφανώς και το ακαδημαϊκό άσυλο ΔΕΝ είναι δημόσιος χώρος, αλλά ανήκει στην Πολυτεχνειακή Κοινότητα, δλδ τους φοιτητές και τους καθηγητές.
Είναι απαράδεκτο να εισβάλει ο κάθε ηλίθιος τραμπούκος στην Πολυτεχνειούπολη με την πρόφαση του "ασύλου" και την ταυτότητα του "αγωνιστή-επαναστάτη", να καταστρέφει, να κλέβει, και να την κάνει ανενόχλητος.
Και επειδή άλλο τόσο απαράδεκτη είναι η επιβολή μπάτσων ή "σεκιούριτι" στην Πολυτεχνειούπολη, η διαφύλαξη είναι δουλειά των φοιτητών. Αν κάθε μέλος των Στεκιών φέρνει 5 "επαναστάτες" φίλους του, άσχετους με το ΕΜΠ, τότε τα έχουνε κάνει πουτ@ν@.
Καταστρέφοντας και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, προσβάλλοντας την αισθητική μας, μόνο αυτό δεν κάνουν. Αντιθέτως, παρακινούν όλους τους φοιτητές να ταχθούν εναντίον τους,και μάλιστα με πιο άμεσο τρόπο από τα βρώμικα και εκβιαστικά παιχνίδια του πρύτανη ("λοκ άουτ").
O kanenas έγραψε:
Χμμμ... Εγώ τα συνθήματα δεν τα βλέπω πάντα ως καταστροφές. Ίσα-ίσα που νομίζω ότι αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος να ακουστεί η φωνή σου (σε περίπτωση που διαμαρτύρεσαι).
Και γιατί τότε δεν βάζετε μια μπόμπα, να την τινάξετε στον αέρα; Μέχρι το Μαξίμου θα ακουστείτε!
Τέλος, ο αγώνας και οι επαναστάσεις, για να οδηγούν σε κάτι, πρέπει να περιέχουν ωριμότητα και κίνητρα. Οι χαζοπολιτικές και ευθυνόφοβες κοντρούλες με τον πρύτανη, μόνο αυτά δεν περιέχουν. Χίλιες φορές να αναλαμβάνουν την ευθύνη για κάθε εκδήλωση, κολλώντας μια αφίσσα με την υπογραφή τους μέσα στην Πρυτανεία. Τόσο δύσκολο είναι πια;