Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Συντονιστής: AlexandraDC
Re: Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει να σέβομαι το θάνατο ενός ανθρώπου; Διότι εσείς υποστηρίζετε σεφέστατα ότι δεν πρέπει να εκφέρεται οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο παρά μόνο ευχολόγια. Και τα ευχολόγια είναι σεβασμός; Είναι έγκλημα συγκάλυψης του σωματικού βιασμού!!! που έχουν δεχθεί παιδιά απ'την εκκλησία. Είναι ατίμωση των νεκρών της χούντας, όπως πολύ σωστά ειπώθηκε. Είναι εκμετάλευση των ανθρώπων που έχουν την ανάγκη να πιστέψουν κάπου. Είναι ψυχική κακοποίηση χιλιάδων γυναικών απ' τους εξομολόγους τους. Είναι τυφλή υποταγή σε μία εξουσία (δείτε πως λυσσάνε για το θρόνο) που εκμεταλλεύεται ανηλεώς το "ποίμνιό" της. Ο Χριστός, που πολύ συχνά επικαλείστε, τουλάχιστον όπως αναφέρουν τα γραπτά, δεν έστεινε κώλο, αλλά μαχόταν δυναμικά για τις πεποιθήσεις του. Και επειδή ήταν Αρχιεπίσκοπος συνεπάγεται ότι δεν ήταν λαμόγιο; Από που προκύπτει κάτι τέτοιο; Αν ήταν γιατί να σταματήσω να το λέω μετά το θάνατό του; Αυτό είναι σεβασμός για εσάς; Όπως λέει κι ένας φίλος μου, όλοι προσπαθούμε να κρυφτούμε πίσω από ένα δάκτυλο που προφανώς είναι αδύνατο να μας κρύψει. (Ε, Βαγγέλη;)
Πώς σχετίζεται η θλίψη των αγαπημένων προσώπων του εκλιπόντος με το δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα την αποψή μου; Υποστήριξε κανείς ότι δεν είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να πονούν με το θάνατό του; Τους εμπόδισε κανείς; Πήγε στην εκκλησία να παρενοχλήσει τον ασπασμό; Σας πληροφορώ ότι κανείς δεν χαίρεται κυριολεκτικά με το θάνατο κανενός. Και τελοσπάντων πείτε έναν σοβαρό λόγο (και όχι αξίωμα) που δεν μπορώ να λέω δημόσια κάτι μετά τον θάνατο κάποιου. Γιατί να σιωπώ σε εγκλήματα που γίνονται μπροστά στα μάτια μου; Επειδή το αξίωμα νούμερο τάδε της θρησκείας σας το απαγορεύει;
Είμαστε χαμένοι
σε μια πόλη επικηρυγμένη.
Μια σταλιά άνθρωποι.
Μια χούφτα χνώτα.
Ανδρέας Τσιάκος
"Πόσα ποιήματα χωράει ο σάκος"
Πώς σχετίζεται η θλίψη των αγαπημένων προσώπων του εκλιπόντος με το δικαίωμά μου να εκφράζω ελεύθερα την αποψή μου; Υποστήριξε κανείς ότι δεν είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να πονούν με το θάνατό του; Τους εμπόδισε κανείς; Πήγε στην εκκλησία να παρενοχλήσει τον ασπασμό; Σας πληροφορώ ότι κανείς δεν χαίρεται κυριολεκτικά με το θάνατο κανενός. Και τελοσπάντων πείτε έναν σοβαρό λόγο (και όχι αξίωμα) που δεν μπορώ να λέω δημόσια κάτι μετά τον θάνατο κάποιου. Γιατί να σιωπώ σε εγκλήματα που γίνονται μπροστά στα μάτια μου; Επειδή το αξίωμα νούμερο τάδε της θρησκείας σας το απαγορεύει;
Είμαστε χαμένοι
σε μια πόλη επικηρυγμένη.
Μια σταλιά άνθρωποι.
Μια χούφτα χνώτα.
Ανδρέας Τσιάκος
"Πόσα ποιήματα χωράει ο σάκος"
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Το μεγαλυτερο διδαγμα που θα μπορουσε να αποκομισει κανεις απο αυτη την ιστορια, ειναι πως αν δεν προλαβεις τον καρκινο στα πρωτα του βηματα (και αυτο δεν ισχυει δυστυχως για ολες τις μορφες του) οτι και να κανει η ιατρικη εισαι χαμενος απο χερι...
Και αυτο το καταλαβαν για τα καλα οι γυρω του. Οι ιδιοι που (ειμαι βεβαιος οτι) ειχαν ετοιμασει διθυραμβους για το 'θαυμα' και την 'προνοια του θεου' που τελικα δεν τους εκατσε... Ελπιζω τωρα ο επομενος αρχιεπισκοπος να αφησει κατα μερος τα κυρηγματα για την πιστη που σωζει και λοιπες αρλουμπες και να υποστηριξει περισσοτερο την επιστημη και τον ορθολογισμο, για το καλο ολων μας.
Υ.Γ. ενας "παρδαλος" "κουσουριασμενος" ή καποιος που απο θεση αρχης πιστευει στην ισοτητα ολων των ανθρωπων, ειναι αδικαιολογητος στο να επιθυμουσε το θανατο του Παρασκευαιδη;
Υ.Γ.2 οταν πεθανε ο Χιτλερ, υπηρχαν ανθρωποι που οχι απλα εκαναν κριτικη στο μακαριτη, αλλα χαιρονταν. Θα τους συστηνατε "σεβασμος στον νεκρο";
Και αυτο το καταλαβαν για τα καλα οι γυρω του. Οι ιδιοι που (ειμαι βεβαιος οτι) ειχαν ετοιμασει διθυραμβους για το 'θαυμα' και την 'προνοια του θεου' που τελικα δεν τους εκατσε... Ελπιζω τωρα ο επομενος αρχιεπισκοπος να αφησει κατα μερος τα κυρηγματα για την πιστη που σωζει και λοιπες αρλουμπες και να υποστηριξει περισσοτερο την επιστημη και τον ορθολογισμο, για το καλο ολων μας.
Υ.Γ. ενας "παρδαλος" "κουσουριασμενος" ή καποιος που απο θεση αρχης πιστευει στην ισοτητα ολων των ανθρωπων, ειναι αδικαιολογητος στο να επιθυμουσε το θανατο του Παρασκευαιδη;
Υ.Γ.2 οταν πεθανε ο Χιτλερ, υπηρχαν ανθρωποι που οχι απλα εκαναν κριτικη στο μακαριτη, αλλα χαιρονταν. Θα τους συστηνατε "σεβασμος στον νεκρο";
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
- Luke Skywalker
- Real Name: Λουκάς
- Facebook ID: 0
Απλά δεν μου αρέσει ο τρόπος που ασχολείσται με το θέμα.Βασικά το κάνατε θέμα.Δεν θα είχατε πει όλα αυτά δεν είχε πεθάνει.Όπως είπα και στην αρχή.Δεν θεωρώ τον εαυτό μου θρησκόλυπτο ούτε άθεο.Σε τι πιστεύω δεν θα το αναλύσω εδώ.Αλλά όπως είπε και ο kanenas με τους υπόλοιπους τι γίνεται?Νοιάζεται κανείς?Πέρα από τους συγγενείς?Όχι.Λοιπόν τώρα που τον κάνατε τόσο μεγάλο θέμα φάτε τον στα μούτρα.ΚΑι εσείς φταίτε.ΚΑνένας άλλος.Σαν τους δημοσιογράφους κάνετε.Ξαφνικά γίνατε ειδικοί και θέλετε και εξήγηση για το τι σημαίνει σέβομαι τον θάνατο.Δεν πρόκειται να απαντήσω άλλο εδώ γιατί με έχει κουράσει το θέμα.Σεβαστείτε το θάνατο του και μετά από καιρό που το θέμα θα έχει "ξεχαστεί" κρίνετέ τον όσο θέλετε.Τώρα απλά είναι νωρίς.Αυτό λέω τόση ώρα και μου λέτε για ένα σωρό μπούρδες περί Χίτλερ,Χούντας,εκκλησίας,ανωμαλίας, διοίκησης επιχειρήσεων και ένα κάρο ακόμα από θέματα που την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν νόημα.Ή τελος πάντων αφού λέτε ότι έσφαλε για το Α και το Β και για όλα τα υπόλοιπα γιατί το λέτε τώρα?Έπρεπε να πεθάνει για να τα πείτε ή να καταλάβετε τι παίζει?Δεν μπορούσατε πριν?Ε αφού δεν τα είπατε πριν δημιουργήστε φανατίλα (γιατί τελικά εκεί πάει το πράγμα) και φάτε τα μάτια σας.Επιμένετε ακόμα για εξηγήσεις?Και ο Αινστάιν βοήθησε στην κατασξευή της ατομικής βόμβας.Δεν άκουσα τίποτ για αυτό...Γιατί άραγε?Α ναι φυσικά!!!Πέθανε πριν τόσα πολλά χρόνια και λόγω καταστάσεων θυμόμαστε μόνο το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο και την θεωρία της σχετικότητας.Άρα αφού είμαστε όπως μας βολεύει (βολέψακηδες όλοι μας μηδενός εξαιρουμ΄νου) συνεχίστε να τρώγεστε για το αν ήταν άγιος ή χουντικός.Δεν θα έλεγα τίποτα αν συζητούσατε αφού είχει βγει ο καινούργιος αρχιεπίσκοπος και να ξέρατε (να είχατε γνώση) του τι συμβαίνει γύρω σας.Αντίθετα θέλεις εξήγηση για το σεβασμό ενός θανάτου...Άντε γεια!
Come crawling faster
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
July3 2007 Rockwave Metallica και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
obey your Master
your life burns faster
obey your Master
Master
July3 2007 Rockwave Metallica και τα μυαλά στα κάγκελα!!!
Τι είναι αυτά που λες; Λες να θυμηθήκαμε τις μ@λ@κίες του Χριστοδούλου και της εκκλησίας επειδή είμαστε μισάνθρωποι; Πραγματικά έχεις πέσει σε παραλήρημα. Η αιτία είναι η υποκρισία και τα μεγάλα λόγια για τον μακαριστό, μη χέσω. Ρε, η εκκλησία εγκληματεί, πόσες φορές θα το πω; Και εσείς πάτε να προσκυνήσετε; Και ζητάτε σεβασμό δίθεν για τους συγγενείς. Ποιός ασχολείται με τους συγγενείς και φίλους;
ΥΓ. Όσοι ήταν δογματικοί σε αυτή τη συζήτηση, στην πορεία αποχώρησαν. Ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν ήταν ότι τα δόγματα της θρησκείας τους έρχονταν σε σύγκρουση με τα καίρια ερωτήματα που διατυπώθηκαν; Φανταστείτε σε τι σύγχυση περιήλθαν!
ΥΓ. Όσοι ήταν δογματικοί σε αυτή τη συζήτηση, στην πορεία αποχώρησαν. Ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν ήταν ότι τα δόγματα της θρησκείας τους έρχονταν σε σύγκρουση με τα καίρια ερωτήματα που διατυπώθηκαν; Φανταστείτε σε τι σύγχυση περιήλθαν!
Ας ανοιγε καποιος το thread νωριτερα.Έπρεπε να πεθάνει για να τα πείτε ή να καταλάβετε τι παίζει?Δεν μπορούσατε πριν?
Dennis, δεν ξερω να ηταν αυτος ο λογος αλλα το δημοψηφισμα μπορει να μην εγινε γιατι το μεγαλυτερο μερος του ελληνικου πληθ. ειναι βαρεμενο στο κεφαλι με την θρησκεια και σιγουρα το αποτελεσμα θα ηταν οχι στην αλλαγη. Να σου θυμισω οτι παλιοτερα οταν οι ομοθρησκοι σου (σιγουρα οχι ολοι αλλα αρκετοι) κοιτουσαν την ταυτοτητα του αλλου και βλεπανε μια παυλα (ή ακομα χειροτερα αθεος ή αγνωστη θρησκεια [οπως με εγραψαν οι μαλακοπιτουρες της στρατολογιας]) μπαινανε σε μια τρελα ανασφαλειας λες και τους ειχε ερθει ο διαβολος ή καποιος σατανιστης κρατουσε τα συνεργα του ετοιμος να τους θυσιασει στο θεο του. Πως μπορει να εχει σχεση με το εθνος η θρησκεια? Δλδ εγω που ειμαι αθεος δεν ειμαι ελληνας? Ενα αλλο παραδειγμα παει πισω οταν εβγαλα την φωτογραφια για την πρωτη μου ταυτοτητα (2-3 μηνες μετα την αλλαγη) οπου ακουσα την χοντροκυρατσα που δουλευε εκει να λεει σε μια αλλη χοντροκυρατσα φιλη της (η οποια εχει δωσει την καινουργια της ταυτοτητα στην πρωτη) "Τωρα που δεν γραφουν θρησκευμα που ξερει ο αλλος... Ελληνας εισαι? Αλβανος εισαι? Βουλγαρος?". "Tespa", αν ειναι οτι δεν ηθελε (ο χουντοδουλος) να κρατα τους στημενους (αυτους τους αθεους... μπλιαχ!) στο τοιχο για το καθε μαλακα βαρεμενο στο κεφαλι (μαντεψε για ποιους λεω) να φανταζεται ή να λεει της μ@λ@κιες του. Εγω γουσταρω, οταν με ρωτανε, να λεω οτι ειμαι αθεος (ναι, αν ειναι αναγκη τους λεω οτι δεν με βουτηξε κανενας τραγοπαπας σε κανενα καζανι με νερο) αλλα αλλοι οχι. Τωρα αν εσυ θες να ξερει ολος ο κοσμος οτι εισαι χριστιανορθοδοξος καν'το τατουαζ στο κουτελο σου αλλα ασε αλλους οσους θελουν την τα προσωπικα δεδομενα τους και την ιδιωτικη ζωη τους στην ησυχια τους.
"Κρινε για να μην κριθεις"???
Αφου βγηκε και ειπε "...οσοι (ή οποιοι) εχουν αυτο το κουσουρι..." και κατεστρεψε τη σχεση οσων γονεων δεν ειχα καποια συγκεκριμενη αποψη (γνωμη?) για τους ομοφυλλοφιλους γιους τους, δεν τους εκρινε??? Ας κριθει τωρα απ'αλλους.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

- Eric Roberts
Επι 5 σελίδες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου.
Ο τίτλος του topic είναι,"Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".Ούτε αναφορά για το "έργο" του γίνεται,ούτε αναφορά για το ποιόν του.
Αυτό άλλωστε έγινε σε ένα άλλο topic.
Ο Luke Skywalker και ο el_greco με κάλυψαν σε όσα είπαν.Το μόνο που θέλω να κάνω είναι κάποιες επισημάνσεις,ή αν θέλετε,να εκφράσω κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα.
1.) Όταν μιλάμε για σεβασμό στο νεκρό,δεν εμπλέκουμε τη θρησκεία.Κάπου γράφτηκε για συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων.Ε και?Τι έγινε?
Μια χαρά συνήθεια είναι.
Ο Χριστόδουλος πέθανε και καλό θα ήταν να αποφύγουμε χαρακτηρισμούς,γελοίους και μη.Κανείς δεν είπε πως όταν κάποιος είναι νεκρός δεν επιτρέπεται να τον κακοχαρακτηρίσεις.Αλλα ρε παιδιά?Με το που πεθάνει?Αφήστε να περάσουν 2-3 μέρες,ήμαρτον.
Αν χάσετε κάποιο δικό σας άνθρωπο και την ημέρα της κηδείας του -και ενώ είσαστε συναισθηματικά φορτισμένοι- ακούσετε κάποιους να σχολιάζουν αρνητικά το δικός σας άνθρωπο,που μόλις χάσατε,πως θα σας φαινόταν?
2.) Ο Χριστόδουλος δεν μπορεί να παρομοιαστεί με το Χίτλερ.Παρακαλώ όχι άλλους άσχετους παραλληλισμούς.Αν έχουμε να πούμε κάτι,να το πούμε σωστά,αλλιώς ας μην πούμε τίποτα.
3.) Ο ρόλος της Εκκλησίας και του -εκάστοτε- Αρχιεπισκόπου δεν είναι επι της παρούσης.Ξαναλέω οτι έχουμε ήδη ασχοληθεί -όχι εκτενώς- σ'αυτό εδώ το forum με το ρόλο της Εκκλησίας.
Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ,με αφορμή τη συγκεκριμένη κουβέντα,ανοίξτε ένα άλλο topic.
4.) Τετραήμερο πένθος και αηδίες.Και εμένα με ενόχλησε αυτό.Και δεν έχει να κάνει μόνο με τον Αρχιεπίσκοπο αυτό.Έχει να κάνει με τους θεσμούς γενικότερα.
Με τους πρωθυπουργούς,τους προέδρους και δε συμμαζεύεται.Όταν πεθάνω εγώ,ούτε πένθος θα έχουμε,ούτε λαϊκό προσκύνημα,ούτε πανελλήνια συγκίνηση.
Θα μου πείτε οτι αυτό γίνεται για ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο έθνος και στην ανθρωπότητα γενικότερα.Ε,αυτό ελέγχεται για πολλούς.
Θυμάμαι να πενθούμε για κάτι "εθνάρχες" στο παρελθόν...
5.) Προσωπικά δε συγκινήθηκα -εννοώ έτσι όπως "συγκινήθηκαν" όλοι αυτοί που παρελαύνουν στις τηλεοράσεις- με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου (αλλά με το δράμα του,δηλαδή την ταλαιπωρία που πέρασε ελέω καρκίνου),όμως δεν μπορώ να βλέπω άτομα να μην σέβονται το θάνατο ενός ανθρώπου.Αν έχουμε πρόβλημα με το θεσμό του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας,ας εκφράσουμε αλλού τις αντιρρήσεις μας.
Πραγματικά έμεινα άναυδος με την αντίδραση πολλών εδώ μέσα,όχι τόσο για τα αρχικά σχόλια αλλά κυρίως με τη επιμονή σε αυτά και την υπεράσπιση όσων τα είπαν.
Ο τίτλος του topic είναι,"Απεβίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".Ούτε αναφορά για το "έργο" του γίνεται,ούτε αναφορά για το ποιόν του.
Αυτό άλλωστε έγινε σε ένα άλλο topic.
Ο Luke Skywalker και ο el_greco με κάλυψαν σε όσα είπαν.Το μόνο που θέλω να κάνω είναι κάποιες επισημάνσεις,ή αν θέλετε,να εκφράσω κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα.
1.) Όταν μιλάμε για σεβασμό στο νεκρό,δεν εμπλέκουμε τη θρησκεία.Κάπου γράφτηκε για συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων.Ε και?Τι έγινε?
Μια χαρά συνήθεια είναι.
Ο Χριστόδουλος πέθανε και καλό θα ήταν να αποφύγουμε χαρακτηρισμούς,γελοίους και μη.Κανείς δεν είπε πως όταν κάποιος είναι νεκρός δεν επιτρέπεται να τον κακοχαρακτηρίσεις.Αλλα ρε παιδιά?Με το που πεθάνει?Αφήστε να περάσουν 2-3 μέρες,ήμαρτον.
Αν χάσετε κάποιο δικό σας άνθρωπο και την ημέρα της κηδείας του -και ενώ είσαστε συναισθηματικά φορτισμένοι- ακούσετε κάποιους να σχολιάζουν αρνητικά το δικός σας άνθρωπο,που μόλις χάσατε,πως θα σας φαινόταν?
2.) Ο Χριστόδουλος δεν μπορεί να παρομοιαστεί με το Χίτλερ.Παρακαλώ όχι άλλους άσχετους παραλληλισμούς.Αν έχουμε να πούμε κάτι,να το πούμε σωστά,αλλιώς ας μην πούμε τίποτα.
3.) Ο ρόλος της Εκκλησίας και του -εκάστοτε- Αρχιεπισκόπου δεν είναι επι της παρούσης.Ξαναλέω οτι έχουμε ήδη ασχοληθεί -όχι εκτενώς- σ'αυτό εδώ το forum με το ρόλο της Εκκλησίας.
Αν σας ενοχλεί τόσο πολύ,με αφορμή τη συγκεκριμένη κουβέντα,ανοίξτε ένα άλλο topic.
4.) Τετραήμερο πένθος και αηδίες.Και εμένα με ενόχλησε αυτό.Και δεν έχει να κάνει μόνο με τον Αρχιεπίσκοπο αυτό.Έχει να κάνει με τους θεσμούς γενικότερα.
Με τους πρωθυπουργούς,τους προέδρους και δε συμμαζεύεται.Όταν πεθάνω εγώ,ούτε πένθος θα έχουμε,ούτε λαϊκό προσκύνημα,ούτε πανελλήνια συγκίνηση.
Θα μου πείτε οτι αυτό γίνεται για ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο έθνος και στην ανθρωπότητα γενικότερα.Ε,αυτό ελέγχεται για πολλούς.
Θυμάμαι να πενθούμε για κάτι "εθνάρχες" στο παρελθόν...
5.) Προσωπικά δε συγκινήθηκα -εννοώ έτσι όπως "συγκινήθηκαν" όλοι αυτοί που παρελαύνουν στις τηλεοράσεις- με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου (αλλά με το δράμα του,δηλαδή την ταλαιπωρία που πέρασε ελέω καρκίνου),όμως δεν μπορώ να βλέπω άτομα να μην σέβονται το θάνατο ενός ανθρώπου.Αν έχουμε πρόβλημα με το θεσμό του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας,ας εκφράσουμε αλλού τις αντιρρήσεις μας.
Πραγματικά έμεινα άναυδος με την αντίδραση πολλών εδώ μέσα,όχι τόσο για τα αρχικά σχόλια αλλά κυρίως με τη επιμονή σε αυτά και την υπεράσπιση όσων τα είπαν.

Don't worry be happy...
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Μπορεί επίσης να αποχώρησαν επειδή δεν αντέχουν το δικό σου ανηλεές παραλήρημα. Άντε γιατί πολύ τιμητές των πάντων έγιναν κάποιοι εδώ μέσα. Συνέχισε, μπράβο σου. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα όμως να κρίνεις με αυτόν τον τρόπο τους συνομιλητές σου.fotispnb έγραψε:ΥΓ. Όσοι ήταν δογματικοί σε αυτή τη συζήτηση, στην πορεία αποχώρησαν. Ο πραγματικός λόγος που αποχώρησαν ήταν ότι τα δόγματα της θρησκείας τους έρχονταν σε σύγκρουση με τα καίρια ερωτήματα που διατυπώθηκαν; Φανταστείτε σε τι σύγχυση περιήλθαν!
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Μάλιστα... αν οι δυο admins (Wizard και el_greco) δεν είχαν τοποθετηθεί διαμετρικά αντίθετα από ό,τι εγώ, θα έλεγα ότι την περίμενα την κακοήθεια. Αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά, και απορώ με το θράσος ορισμένων, όταν όλα τα υπόλοιπα δήθεν επιχειρήματα τελειώνουν να το γυρνάνε σε "admins" και κολοκύθια τούμπανα. Λίγη αιδώ δεν έχετε διδαχθεί από τον Χριστόδουλο που προσπαθείτε να αγιοποιήσετε;Vasilis έγραψε:Blepw oti uparxei i protoporia kai i prototupia stous admins mas.......Gj SUNEXISE ETsi.!!!!
:
gj telika olo to team einai etsi...."an den teriazate den tha sumpetheriazate" mprabo ante kai..............xeirotera.Autes oi fileleutheres antilhpseis pou sto telos katantane ratsistikes mexri kai "xountikes"...einai entiposiakes.!!!![]()
Να ξανασυστηθούμε, λοιπόν: Για τους "πιστούς" είμαι ο xountocypher, αλλά σας απαγορεύω να μιλήσετε για μένα με τέτοια απαξίωση που μιλάτε τώρα όταν αρρωστήω και όταν πεθάνω, γιατί ο θάνατός μου, όπως και όλων όπως φαίνεται, είναι ένα αντικειμενικό φίλτρο που σβήνει τις απόψεις, τα έργα και τις ημέρες μου και αφήνει μόνο το κατακάθι της αγιότητας και του ηρωισμού. Προκύπτει, παρόλα αυτά, το ερώτημα: Τι νόημα έχει να προσπαθείς να είσαι σωστός σε όλη σου τη ζωή εφ' όσον μετά το θάνατό σου όλοι θα απαιτήσουν να γίνεται αναφορά μόνο στην ηθική σου πλευρά;
Ο Θεός να σας φυλάει...
Vasilis έγραψε:Tespa to mono pou exw na pw einai na eiste sobaroi kai na sebeste tin mnhmh tou AN8ROPOU pou pethane,giati polloi einai ekeinh pou ton pistepsan kai ton latrepsan,apla prosbalete etsi ekeinous tous an8ropous kai tous pligonete....euxaristw gia ton xrono sas kai sugnomh gia ta greekish.
:
:
Apla lupame gia to misos pou diakrino.......to misos se kane xeirotero kai apo tous xeiroterous,mhn to simerizese.(sumbouli).

Λοιπόν, για να τελειώνει η Ιστορία: Επί 8-9 χρόνια ο Χριστόδουλος ήταν Αρχιεπίσκοπος και έλεγε καφρίλες. Δεν μπορούσαμε να μιλάμε έτσι για εκείνον γιατί κάποιοι είναι Χριστιανοί και τον πιστεύουν, και δεν μπορούμε να μιλάμε όπως θέλουμε για τον Χριστιανισμό που αλλοίωσε. Τους τελευταίους μήνες ήταν άρρωστος, και δεν μπορούσαμε να μιλάμε γι' αυτόν, παρόλο που εκείνος εξακολουθούσε να είναι αρχιεπίσκοπος (ώστε να έχει το κανάκεμα με λεφτά άλλων και τα τυχερά του με μοσχεύματα και άλλα συναφή). Τώρα είναι νεκρός και δεν μπορούμε να μιλάμε γι'αυτόν γιατί είναι πολύ νωρίς. Κι όμως από το πρωί μέχρι το βράδυ βγάζουν παιδάκια, πιστούς και γιαγιάδες να λένε πόσο δικός τους άνθρωπος ήταν, πόσο φωτισμένος και άγιος ήταν, πόσο τυχερή ήταν η Ελλάς και η Ελλαδική Εκκλησία που τον είχε επικεφαλής.
Δεν με νοιάζει τι έτρωγε (αν και ξέρω ποιος του τα πλήρωνε), δεν με νοιάζει αν είχε το "κουσούρι" (όπως αποκαλούσε την ομοφυλοφιλία), αν μαστίγωνε τους υπόλοιπους "αγίους" της Ιεράς Συνόδου και αν ήταν αρεστός στους φίλους και τους δικούς του. Η ανθρώπινη πλευρά του μου είναι τελείως αδιάφορη, όπως θα'ταν και κάθε πλευρά του αν δεν ήταν αρκετά φιλόδοξος και μεγαλομανής ώστε να αναρριχηθεί στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Έφτασε, όμως, εκεί που έφτασε, όπως έφτασε. Έλεγε ό,τι έλεγε, έκανε ό,τι έκανε την εξουσία, τα λεφτά και τους πιστούς που διαχειριζόταν. Και είτε είναι υγιής, είτε είναι άρρωστος είτε νεκρός, κρίνεται αυτός που κάθισε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και ο τρόπος με τον οποίο τον εκμεταλλεύτηκε. Δεν κρίνεται ούτε ο θρόνος καθ'αυτός ούτε οι καθαρά προσωπικές οι βιολογικές παράμετροι που τον αφορούν.
Πριν δηλώσετε ενοχλημένοι, νιώθετε αηδιασμένοι για το λιβανιστήρι που παίζει νυχθημερόν στα κανάλια; Αν όχι, ας γυρίσουμε τη συζήτηση από το "πόσο κάφροι είμαστε ορισμένοι" στο πόσο διανοητικά παθητικοί και εθελόδουλοι είστε ορισμένοι "πιστοί". Γιατί δεν ζητάτε όλοι μετριοπάθεια. Ζητάτε ευμένεια και φιλτραρισμένη κριτική. Και όπως δεν κάνω συμψηφισμούς όταν αναφέρομαι σε αντίθετες απόψεις, έτσι ζητώ να κάνετε κι εσείς.
Υ.Γ.: Οι μαγκιές και οι εξυπναδούλες εντυπωσιασμού σχετικά με το "adminιλίκι" παρακαλώ να λείπουν. Είναι οι απόψεις μου, και τη στιγμή που θα ξεπεράσουν σε ένταση ή ύφος τους κανόνες, θα αντιμετωπιστούν όπως των υπόλοιπων χρηστών από τους υπόλοιπους admins που ήδη έχουν τοποθετηθεί ξέχωρα (αν όχι αντίθετα) προς εμένα. Ντροπή πια!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
- Βραχνός Προφήτης
- Επικοινωνία:
Δεν παρομοιασα τον Χιτλερ με τον Παρασκευαιδη, απλα προσπαθησα να δειξω οτι δεν υπαρχει η αυταξια που λεγεται "σεβασμο στον νεκρο", ειδικα ετσι οπως ξεφτιλιστει σημερα, οπου με το που πεθαινει ο οποιοσδηποτε, σχεδον αγιοποιείται. Τεσπα, δεν καταλαβαινω γιατι καποιοι πρεπει να επιβαλλουν στους υπολοιπους τα πιστευω τους. Αν καποιος θελει, ας συγκινηθει, ας σεβαστει το θανατο του παπαρδου, και ας παει να φιλησει και το πτωμα του στην Μητροπολεως. Απο την αλλη πλευρα δικαιωμα μου να μην συμμετεχω σε αυτο το πανηγυρακι και να στεκομαι κριτικα απεναντι του.Eric Roberts έγραψε:2.) Ο Χριστόδουλος δεν μπορεί να παρομοιαστεί με το Χίτλερ.Παρακαλώ όχι άλλους άσχετους παραλληλισμούς.
[...]δεν μπορώ να βλέπω άτομα να μην σέβονται το θάνατο ενός ανθρώπου.Αν έχουμε πρόβλημα με το θεσμό του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας,ας εκφράσουμε αλλού τις αντιρρήσεις μας.
Πανουτσος speaking:"Ακούς ρεπορτάζ στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και νομίζεις ότι ακούς το Agios Florinis 110,4 και το Radio Bissarion. Μέχρι να πεθάνει ο Χριστόδουλος δεν είχα καταλάβει ότι εκτός από την Ελλάδα και η ΕΣΗΕΑ έχει επίσημο θρήσκευμα. Οι «παναγιότατοι» συναντάνε τους «μακαριστούς» και οι «άγιοι» τους «σεβασμιότατους». Θα πείτε «και πώς να τους πουν;». Δεν θα πω με το όνομα και το επίθετό τους, όπως κάποτε έκανε το ΚΚΕ, όταν ήταν ακόμα τσαμπουκαλεμένο, αλλά τουλάχιστον με το αξίωμα και το όνομά τους. «Ο μητροπολίτης Σπάρτης Ετσι» και «ο μητροπολίτης Μεσογαίας Αλλιώς». Τα «άγιοι», «παναγιότατοι» και τα σχετικά είναι ιερατικοί τίτλοι. Οπως, λοιπόν, ο ελληνικός Τύπος δεν λέει «η αυτού εξοχότης πρέσβης της Ιαπωνίας» και «η αυτού μεγαλειότης βασιλεύς της Ταϊλάνδης», μια και δεν ανήκει στη διπλωματική ιεραρχία, το ίδιο δεν μπορεί να λέει «ο παναγιότατος», όταν δεν ανήκει στην εκκλησιαστική ιεραρχία. "
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
- drcypher
- Portal Administrator

Καλά, κοιτάτε τώρα πως θα φαγωθούν όλοι οι "άγιοι" για την "θρόνο" σαν τα σκυλιά, και κοιτάξτε να θυμάστε τα όσα θα παρακολουθήσουμε και όταν ο επόμενος "μακαριότατος" θα γίνει "μακαριστός". Για σας σκοτώνονται βρε κουτά... για την ευημερία και την πνευματική φώτιση του Χριστεπώνυμου πλήθους...
Εγώ πάντως (για να μετατοπίσουμε τη συζήτηση στο νέο της κέντρο, στη διαδοχή) ψηφίζω τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Είναι η μόνη μας ευκαιρία να ξαναπάρουμε τα Σκόπια (σε πρώτη φάση) και -γιατί όχι;- με τον καιρό τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία και την Πόλη.
Μακάρι, μόνο, τα κουσούρια των "βλάσφημων" και "απίστων" να ήταν μεγαλύτερα των υποψήφιων πλην αρχομανών "ποιμεναρχών". Σφαχτείτεεεεε!
Εγώ πάντως (για να μετατοπίσουμε τη συζήτηση στο νέο της κέντρο, στη διαδοχή) ψηφίζω τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο. Είναι η μόνη μας ευκαιρία να ξαναπάρουμε τα Σκόπια (σε πρώτη φάση) και -γιατί όχι;- με τον καιρό τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Γιουγκοσλαβία και την Πόλη.
Μακάρι, μόνο, τα κουσούρια των "βλάσφημων" και "απίστων" να ήταν μεγαλύτερα των υποψήφιων πλην αρχομανών "ποιμεναρχών". Σφαχτείτεεεεε!
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Ποιοι ειναι οι υποψηφιοι? Κανα link για να τους δουμε?
Ας φτιαξουμε thread με poll και να ψηφισουμε ποιον θελει ο καθενας και να τσακωθουμε για το ποιος ειναι αγιοτερος.
Ας φτιαξουμε thread με poll και να ψηφισουμε ποιον θελει ο καθενας και να τσακωθουμε για το ποιος ειναι αγιοτερος.
Ναι, [you] σε παρακολουθώ!

@[you]

@[you]

Οι υποψήφιοι όπως άκουσα στον ΑΝΤ1 97.2 συμφωνα με πληροφορίες θα είναι: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Μητροπολίτης Δημητριάδος, Μητροπολίτης Θηβών, Μητροπολίτης Σπάρτης και άλλος ένας (δεν τον θυμάμαι). Προεδρεύων θα είναι ο Μητροπολίτης Σκύρου και Καρυστίας κ.κ.Σεραφείμ, λόγω ασθενείας (νομίζω) δύο Μητροπολιτών. (Α ρε πατρίδα παντού είσαι, έστω και από σπόντα...).
Πάντως εγώ τον Άνθιμο προτιμώ... Έστω κι αν είναι λίγο ακραίος.
Πάντως εγώ τον Άνθιμο προτιμώ... Έστω κι αν είναι λίγο ακραίος.
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Η Κύπρος είναι κινέζικη"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Η Μακεδονία είναι κινέζικη"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
Αφού ρε παιδιά όλες αυτές οι ελληνικές περιοχές είναι κινέζικες, τι σας πειράζει να είναι και το λιμάνι του Πειραιά κινέζικο??
- drcypher
- Portal Administrator

Τι να δεις; Παπάδες με ράσα, μούσια και φιλοδοξία είναιLocknLoad έγραψε:Ποιοι ειναι οι υποψηφιοι? Κανα link για να τους δουμε?
Όχι, που δεν θα τον προτιμούσεςΕΛ-Juan έγραψε:Πάντως εγώ τον Άνθιμο προτιμώ... Έστω κι αν είναι λίγο ακραίος.
Όχι, που δεν θα τον προτιμούσες
Πως με ξέρεις, πως με ξέρεις...
Σοβαρα πιστεύω ότι ο Χριστοδουλος ήταν πολύ προοδευτικός. Τώρα η εκκλησία χρειάζεται κάποιον να σφίξει τα λουριά... Και ο Άνθιμος είναι ο πιο κατάλληλος νομίζω...
Μέχρι στιγμής από αυτά που διαβάζω σε τοίχους και έχουν μια υπογραφή με το γνωστό Α κάτω δεξιά:
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
"Τα Ίμια είναι κινέζικα"
Αν βγει ο Άνθιμος το μόνο που μένει είναι να γίνει Ο Νομάρχης πρωθυπουργός για να πούμε ότι η φαιδρότητα έγινε κατεστημένο (όχι πως τώρα δεν είναι).