Επιστολική ψήφος ομογενών και πολυπολιτισμική κοινωνία

"Η πολιτική αφορά το παρόν, ενώ μια μαθηματική εξίσωση την αιωνιότητα. "
Albert Einstein

Συντονιστές: antony07, Chris

Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Καταρχάς, συνάδελφε Ο_Xamenos πραγματικά σ' ευχαριστώ που έκανες τον κόπο και ξαναδιάβασες τα post μου

Απαντώ τώρα στο νέο μήνυμα σου.

1.Αν εννοείς σύστημα τη σαπίλα που μας κυβερνά, τότε ναι το σύστημα γεννά μετανάστες.

2. Δεν το θεωρώ σωστό να έχουν το διακαίωμα ψήφου για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές μιας και δεν είναι πολίτες(εαν θέλουν να γίνουν ασφαλώς και να ψηφίζουν) και όχι γενικά να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Ασφαλώς και να ψηφίζουν στη χώρα τους ή σε διάφορους άλλους συλλόγους τους, όπως και γίνεται άλλωστε.

3. να έχουν δικαίωμα μόρφωσης, υγειονομικής περίθαλψης, συνταξιοδότησης κλπ κλπ από το ελληνικό κράτος, φυσικά.
Κακίας απέχου.
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Facebook ID: 0
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Νάξιος έγραψε:Ασφαλώς και να ψηφίζουν στη χώρα τους ή σε διάφορους άλλους συλλόγους τους, όπως και γίνεται άλλωστε.
Μα αυτό είναι άντιφατικό. Οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα να ψηφίζουν για την χώρα τους, ενώ οι έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να μην ψηφίζουν για εδώ? Εκτός κι αν εννοείς κάτι διαφορετικό και δεν το κατάλαβα.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
Νάξιος
Real Name: Λάμπρος

Δημοσίευση από Νάξιος »

Έτσι όπως το έγραψα όντως είναι αντιφατικό. Έκανα κακή διατύπωση.

Το ότι θα μπορούν να ψηφίζουν στη χώρα τους είναι αυτονόητο αν τους το επιτρέπουν οι νόμοι της και αν οι ίδιοι το επιθυμούν και κακώς το έγραψα. Εννοούσα στις διάφορες πολιτισμικές οργανώσεις και συλλόγους τους που βρίσκονται στην ελλάδα.

Δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το κάθε κράτος. Για τις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται εδώ, έχω την άποψη να μην ψηφίζουν οι έλληνες που ζουν στο εξωτερικό για τους λόγους που έχουν αναφέρει οι συνάδελφοι. :D
Κακίας απέχου.
Ευ-Αγγελος
Real Name: ...
Facebook ID: 0

Δημοσίευση από Ευ-Αγγελος »

1.γιατι και οι ελληνες της γερμανιας, αμερικης, αυστραλιας "παραμενουν ελληνες" και οχι αμερικανοι γερμανοι αυστραλοι....
2.γιατι δεν θελουν να γινουν...
3.γιατι δεν θελουν να αφομοιωθουν και θελουν να γυρισουν μια μερα πισω στις πατριδες τους...

1.Όχι όλοι.Επίσης υπάρχει διαφορά στο πόσο πιστεύουν στο έθνος τους.
Είναι γνωστό οτι οι Έλληνες είναι περισσότερο προσκολλημένοι στις παραδόσεις τους και τις καταβολές τους απο άλλα έθνη.Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους , που όμως δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφέρω εδώ.

Ακόμα ,επειδή έχω συγγενείς στην Αυστραλία και φίλους στη Γερμανία,
απο τις συζητήσεις που έχουμε κάνει,κατάλαβα πως αγαπούν τη χώρα στην οποία βρίσκονται εξ'ίσου με την Ελλάδα.(υπάρχει λοιπόν και αυτή η κατηγορία).
Δεν είναι τα πράγματα έτσι απόλυτα όπως τα αναφέρεις.

2.Εγώ ξέρω πολλούς Αλβανούς στη γειτονιά μου που οι γονείς τους είναι χρόνια στην Ελλάδα και εκείνοι έχουν πάει σε σχολείο , λύκειο και τώρα πανεπιστήμιο ελληνικό.Οι ίδιοι μου έχουν πει πως δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα.Οι ίδιοι μου έχουν πει πως αγαπούν την Ελλάδα εξίσου με την πατρίδα τους.(δεν νομίζω πως αυτά τα άτομα , είναι οι μοναδικοί μετανάστες που νιώθουν και θέλουν να γίνουν Έλληνες.)

Δέχομαι οτι κάποιοι απο αυτούς δεν νιώθουν και δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες.Αν και οι λόγοι που μπορει να το κάνουν αυτό , κυμαίνονται απο τους πιο αγαθούς μέχρι τους πιο πονηρούς.
Γιατί όμως να μην θέλουν την ελληνική υπηκοότητα ;Τόσοι την έχουν, δεν σημαίνει πως είναι και Έλληνες.

Πάλι δεν καταλαβαίνω την απολυτότητα της απάντησής σου.

3.Αυτό όπως εξήγησα πιο πάνω δεν το ξέρεις και δεν είναι απόλυτο.
Σκέψου μόνο τους Έλληνες μετανάστες.Που είναι δυό φορές Έλληνες.
Πόσοι απο αυτούς γύρισαν τελικά πίσω ;;;

Τέλος, δεν μπορεί ο άλλος που έρχεται στην χώρα σου και:
Δεν ξέρει να μιλά Ελληνικά!Δεν έχει να φάει!Δεν έχει να μείνει!Δεν ξέρει τίποτα για τη χώρα που μετανάστευσε για να ζήσει(οι περισσότεροι μετανάστες εξ'ανατολής είναι σ'υτήν τη κατηγορία) να θέλει μέσα σε ένα μήνα να εκλέγει και να εκλέγεται!
Αυτό είναι επικύνδυνο πρώτ' απο' όλα για τους ίδιους , που θα γίνουν ο περιβόητος δουλοπρεπής όχλος της Ρωμαϊκής περιόδου, που θα δέρνονται απο τους ανέμους των συμφερόντων απο δω κι απο κει.
Εξίσου επικύνδυνο και για το μέλλον της ίδιας της χώρας στην οποία ήλθαν.

Γι'αυτό το λόγο καλό είναι να αφομοιωθούν.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

1.Όχι όλοι.Επίσης υπάρχει διαφορά στο πόσο πιστεύουν στο έθνος τους.
Είναι γνωστό οτι οι Έλληνες είναι περισσότερο προσκολλημένοι στις παραδόσεις τους και τις καταβολές τους απο άλλα έθνη.Αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους , που όμως δεν βρίσκω σκόπιμο να αναφέρω εδώ.

Ακόμα ,επειδή έχω συγγενείς στην Αυστραλία και φίλους στη Γερμανία,
απο τις συζητήσεις που έχουμε κάνει,κατάλαβα πως αγαπούν τη χώρα στην οποία βρίσκονται εξ'ίσου με την Ελλάδα.(υπάρχει λοιπόν και αυτή η κατηγορία).
Δεν είναι τα πράγματα έτσι απόλυτα όπως τα αναφέρεις.

2.Εγώ ξέρω πολλούς Αλβανούς στη γειτονιά μου που οι γονείς τους είναι χρόνια στην Ελλάδα και εκείνοι έχουν πάει σε σχολείο , λύκειο και τώρα πανεπιστήμιο ελληνικό.Οι ίδιοι μου έχουν πει πως δεν καταλαβαίνουν γιατί δεν παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα.Οι ίδιοι μου έχουν πει πως αγαπούν την Ελλάδα εξίσου με την πατρίδα τους.(δεν νομίζω πως αυτά τα άτομα , είναι οι μοναδικοί μετανάστες που νιώθουν και θέλουν να γίνουν Έλληνες.)

Δέχομαι οτι κάποιοι απο αυτούς δεν νιώθουν και δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες.Αν και οι λόγοι που μπορει να το κάνουν αυτό , κυμαίνονται απο τους πιο αγαθούς μέχρι τους πιο πονηρούς.
Γιατί όμως να μην θέλουν την ελληνική υπηκοότητα ;Τόσοι την έχουν, δεν σημαίνει πως είναι και Έλληνες.

Πάλι δεν καταλαβαίνω την απολυτότητα της απάντησής σου.

3.Αυτό όπως εξήγησα πιο πάνω δεν το ξέρεις και δεν είναι απόλυτο.
Σκέψου μόνο τους Έλληνες μετανάστες.Που είναι δυό φορές Έλληνες.
Πόσοι απο αυτούς γύρισαν τελικά πίσω ;;;

η απολυτοτητα των απαντησεων μου ηταν επιτιδευμενη για να δεις  πού συμφωνουμε!ειπες μερικα παραδειγματα και πραγματικα τα αναγνωριζω και εγω απο τον περιγυρω μου!ειναι πολλοι που σκοπευουν να ζησουν για παντα στην ελλαδα, αλλοι που ηρθαν και εχουν τις οικογενεις τους εξω.ειναι καποιο που φομοιωνονται και μπορει να βαφτιζονται ακομα και χριστιαννοι ή να παντρευονται με ελληνες ειναι και αλλοι που δεν εχουν σκοπο να το κανουν αυτο...ειναι κυνηγημενοι απο τις πατριδες τους, ειναι ξεριζωμενοι και σκοπευουν καποτε να γυρισουν σε αυτες.
ετσι λοιπον δεν θεωρω σωστο να τους χωριζεις σε κατηγοριες!ειναι ολοι εργαζομενοι και τα συμφεροντα τους εξαρτωνται αμμεσα απο την πολιτικοοικονομικη κατασταση της χωρας, και με αυτο το κριτηριο θεωρω πως εχουν σαφεστατα δικαιωμα να εκλεγουν (τουλαχιστον) αλλα και να εκλεγονται (εφοσον προσπεραουν καποιες δισκολιες οπως η γλωσσα).δεν σημενει βεβαια πωως αυτο που πρεσβευουν οντας υποψηφιοι βουλευτες θα εκφραζει ολυς τους μεταναστες και ακομα δεν θα εκφραζει καθολα το θελω των συμπατριωτων τους!
και εδω ερχεται και η διαφωνια μου και με τον ναξιο
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτική”