Διαδικασία αδράνειας συστήματος

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Διαδικασία αδράνειας συστήματος

Δημοσίευση από Tsakalos »

Σας εχει τυχει ποτε ο υπολογιστης σας να σερνεται παρα πολυ χωρις λογο?
Εγω τις περισσοτερες φορες οταν μπαινω στα windows η και αλλες φορες ξαφνικα αρχιζει και κολλαει παρα πολυ χωρις να εχω ανοιξει καποιο προγραμμα. Παταω ctrl alt del και επιλεγω διεργασιες. Εκει μου βγαζει στο ονομα εικονας: διαδικασια αδρανειας συστηματος με ονομα χρηστη system και μου τρωει cpu 65-99% (δυστυχως δε μπορω να τη διακοψω). Μετα κανω κλικ διπλα που λεει επιδοσεις. Η χρηση cpu ειναι μονιμως στο 100% και το διαγραμαμα διπλα μια ευθεια γραμμη τερμα πανω.
Εχω κανει format και το προβλημα συνεχιζει να υπαρχει...
Ξερει κανεις τι φταιει η πως μπορω να απενεργοποιησω τη διαδικασια αδρανειας συστηματος (αν φταιει αυτο).
Μου εχει σπασει τα νευρα!  :evil:  :evil: :evil:
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

αυτό το ποσοστό στη διαδικασία αδράνειας είναι φυσιολογικό
μήπως το κόλλημα δημιουργείται από τα automatic updates των windows;
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Αχμ.. μη φρικάρεις, εδώ μου βαράει 40άρια (%) στον διπύρηνο κατά το Startup.

Απλό παράδειγμα:

Σκέψου πόση ώρα κάνει να σου ανοίξει ένα πρόγραμμα.
Nice..
Τώρα σκέψου πόση ώρα θα κάνει να σου ανοίξει 2 προγράμματα ταυτόχρονα.
Νice..
Τώρα 3 προγράμματα.
Nice...
Τώρα 60 προγράμματα...  

Κάθε φορά που bootάρουν τα windoze τρέχουν αυτά τα "60 προγράμματα" στο παρασκήνιο (run in background). Μερικά από αυτά μάλιστα εμφανίζονται και στο system tray σου.
Είναι λογικό λοιπόν να έχεις μια αισθητή μείωση των αποδόσεων σου ειδικά στο startup των Windows όπου τρέχουν "όλα μαζί".

Για να δεις τι τρέχει κατά το Startup του συστήματος σου πήγαινε στο Run και γράψε

Κώδικας: Επιλογή όλων

msconfig
και πάτα Enter. Εκεί στην καρτέλα Startup βλέπεις τι τρέχει κατά την εκκίνηση του λειτουργικού σου και μάλιστα μπορείς να απενεργοποιήσεις κάποια από αυτά.

ΜΗΝ προβείς σε απενεργοποίηση κάποιου ή κάποιων από αυτά αν δεν είσαι 1000% σίγουρος τι είναι.

Πολλά μάλιστα malware εφαρμογίδια μέσω του explorer κερδίζουν την πρόσβαση για την εκτέλεση τους κατά το startup του λειτουργικού. :D
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

HeartDoc έγραψε:ΜΗΝ προβείς σε απενεργοποίηση κάποιου ή κάποιων από αυτά αν δεν είσαι 1000% σίγουρος τι είναι.
Ο Χριστός κι Απόστολος! Τι κινδυνολογία είναι αυτή! Ούτε δημοσιογράφος να'σουν!
Απενεργοποίησε ό,τι θες παλικάρι μου χωρίς φόβο, δε θα πάθει τίποτα ο υπολογιστής σου...
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Οκ.. αρκεί να μην κυνηγάει εμένα μετά :P
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Βασικά, η διαδικασία αδράνειας όσο και να θέλει κανείς δεν απενεργοποιείται! Είναι βασική διεργασία των Windows και έτσι δεν μπορεί να κλείσει (όπως και πολλές άλλες). Καμιά φορά όταν αφήνουμε τον υπολογιστή ανοιχτό για ώρες και εμείς δεν κάνουμε κάτι σε αυτό τα XP αρχίζουν και ξεφορτώνουν από τη μνήμη τα δεδομένα των προγράμματων που χρησιμοποιούσαμε και φορτώνουν τα δεδομένα των background προγραμμάτων. Γι' αυτό πολλές φορές μετά από την πολύωρη απομάκρυνση από τον υπολογιστή βλέπουμε το PC να σέρνεται. Αυτό το "πρόβλημα" δεν διορθώνεται με κάποια ρύθμιση. Δεν ξέρω αν είναι αυτής της κατηγορίας το πρόβλημα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε υπ' όψιν.
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Τι τραβάτε και εσείς οι πισάδες... (δεν άντεχα, θα έσκαγα!)

Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Χαχαχα... ήμουν σίγουρος, el :P
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

OK ευχαριστω! Θα το κοιταξω....
Τωρα τελευταια μου το κανει συχνοτερα και οχι μονο κατα την εκκινηση.
Παντως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το pc μου εχει pentium 4 στα 2.8GHz και κανει κανα 3λεπτο τουλαχιστον να μπει στα windows ενω ενα αλλο που εχω στα 1.4GHz μπαινει σε λιγα δευτερολεπτα! Σκεφτομαι οτι παιζει να φταιει και ο σκληρος δισκος....

pao132003 έγραψε:
HeartDoc έγραψε:ΜΗΝ προβείς σε απενεργοποίηση κάποιου ή κάποιων από αυτά αν δεν είσαι 1000% σίγουρος τι είναι.
Ο Χριστός κι Απόστολος! Τι κινδυνολογία είναι αυτή! Ούτε δημοσιογράφος να'σουν!
Απενεργοποίησε ό,τι θες παλικάρι μου χωρίς φόβο, δε θα πάθει τίποτα ο υπολογιστής σου...
Βασικα εχει καποιο δικιο ο HeartDoc πρεπει να ομολογισω....
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Tsakalos έγραψε:Παντως αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι το pc μου εχει pentium 4 στα 2.8GHz και κανει κανα 3λεπτο τουλαχιστον να μπει στα windows ενω ενα αλλο που εχω στα 1.4GHz μπαινει σε λιγα δευτερολεπτα! Σκεφτομαι οτι παιζει να φταιει και ο σκληρος δισκος....
Eγώ πάλι σκέφτομαι να μην περάσω τα Vista αλλά να μείνω μόνο με linux  :P
Πριν από 1-2 μήνες είχα φρικάρει όταν το καινούριο συστηματάκι μου με τον διπύρηνο @3,4GH και με SATAII σκληρό έκανε 3-5 λεπτά να boot-άρει τα windows ΑΝ τα κατάφερνε κι όλας...  :(
Ευτυχώς η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Λύθηκε όπως όλα τα προβλήματα των windows...ως δια μαγείας (μιας και δεν ξέρεις τι είχε κι όλας για να το φτιάξεις :P)
Neo
Real Name: Thomas Anderson

Δημοσίευση από Neo »

Η λύση σε όλες αυτές τις μαλακίτσες των Windows είναι το WinXP Manager. Ψάξτε το σε ελληνικούς trackers. Υπάρχει και κάνει θαύματα. Το μόνο κακό είναι ότι θα σας ζητήσει να κατεβάσετε (αν δεν το έχετε εγκατεστημένο) το NetFramework 1.1 των Windows.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

basika eixe to ram prin ligo kairo eixe ena arthro pou exigouse pos tha kanei kapoios to pc tou na bootarei pio grigora  me apla bimata(o neo logika tha to xerei afou exei pei oti einai fanatikos anagnostis tou ram).To thema einaii oti den to exo stin athina to ram kai den ta thymamai an to exei kapoios fylagmeno kai den to exei diabasei as to diabasei kai as enimerosi to palikari pou exei problima
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”