Κλοπή στη βιβλιοθήκη

Αφού βαριέσαι τόσο να πας μέχρι την Γραμματεία, μπες εδώ.

Συντονιστές: constant, φιάλη klein, AlexandraDC, Ryu, markelos

Απάντηση
fotispnb

Κλοπή στη βιβλιοθήκη

Δημοσίευση από fotispnb »

Χθές, Παρασκευή απόγευμα κατά τις 8, καθώς έφευγα από τη βιβλιοθήκη αντιλήφθηκα ότι έλειπε το πορτοφόλι απ' το μπουφάν μου. Αφού έψαξα σε κάθε πιθανό σημείο, πήγα στον υπάλληλο στην είσοδο της βιβλιοθήκης (ότι έκλεινε) να το αναφέρω, μήπως είχε βρεθεί κι είχε παραδωθεί σ'αυτούς. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, τρείς φοιτητές μιλούσαν ήδη με τον υπάλληλο. Ο διάλογος τους αφορούσε σε μία τσάντα που ήταν αφημένη χύμα στην είσοδο της βιβλιοθήκης. Ο υπάλληλος έλεγε στους φοιτητές ότι πέρασε ένας τύπος και του είπε πως έλειπε η τσάντα του. Τότε ο υπάλληλος τον ρώτησε μήπως ήταν μία συγκεκριμένη δείχνοντάς την. Αυτός αναφώνησε ναι, την πήρε κι έφυγε. Μετά από λίγο την επέστρεψε και είπε πως δεν ήταν η δική του και πως είχε μπερδευθεί με κάποιου άλλου την τσάντα, διότι δεν περιείχε τα κλειδιά του. Την άφησε κι έφυγε κύριος. Οι φοιτητές έλεγαν στον υπάλληλο ότι αυτός είναι κλασσικός πρεζάκιας που έρχεται στη βιβλιοθήκη και βουτάει, και πως ένας άλλος υπάλληλος όταν τον βλέπει τον πετάει έξω με τις κλοτσιές.

Ακούγοντας όλα αυτά, θυμήθηκα έναν τύπο που είχε πάρει ένα βιβλίο για ξεκάρφωμα και έκανε βόλτες στο άσχετο στον κάτω όροφο της βιβλιοθήκης, αλλά πού να φανταστώ; Τελοσπάντων, ανέφερα κι εγώ την απώλεια του πορτοφολιού μου, το οποίο περιέχει την ταυτότητα μου και το δίπλωμα οδήγησης. Ήλπιζα δε, μήπως μπορούν να δουν κάτι από τις κάμερες, αλλά μου υπενθύμισαν ότι οι αγαπητοί μας αντιεξουσιαστές τις είχαν σπάσει.

Επειδή συνήθως τα κλεφτρόνια παίρνουν ότι λεφτά βρουν στο πορτοφόλι κι έπειτα το ξεφορτώνονται, παρακαλώ αν το εντοπίσετε, μπείτε στον κόπο να το μαζέψετε και ενημερώστε εδώ στο forum. Το χρώμα του είναι ταμπά και το όνομά μου Φώτης.

Είναι εξοργιστικό να πηγαίνεις σε μία βιβλιοθήκη να διαβάσεις και να σε κλέβουν. Θέλεις να πας τουαλέτα και αντί να αφήνεις ανέμελος τα προσωπικά σου αντικείμενα, δίοτι δεν θέλεις να είσαι καχύποπτος και θέλεις να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι μεταξύ ανθρώπων, πρέπει να βρεις κάποιον να τα επιτηρεί ή να τα κουβαλάς μαζί σου.

Είναι εξοργιστικό να γνωρίζουν ότι περιφέρεται ένας τύπος στη βιβλιοθήκη που βουτάει και να μην ενημερώνουν όλους τους υπαλλήλους ώστε να μην του επιτρέπουν την είσοδο ή έστω να ενημερώνουν τον κόσμο να μην αφήνει τις τσάντες χύμα στην είσοδο και τα μπουφάν χύμα στις καρέκλες.

Είναι εξοργιστικό οι κοινωνικές συνθήκες να ωθούν ανθρώπους στην κλοπή ή στη φτώχια ή στα ναρκωτικά και κάποιοι να σπάνε κάμερες. Μπράβο, τον αλλάξατε τον κόσμο. Η ουσία βρίσκεται στον τρόπο χρήσης κάθε πράγματος κι όχι στο όνομα του. Κανείς δε θέλει να τον παρακολουθούν. Πόσο μάλλον αυτός που κλέβει. Θα μπορούσε να τον δει ένας συμφοιτητής μου. Μήπως αν με προστάτευε από την κλοπή να γινόταν ρουφιάνος; Και να ισοδυναμούσε με κάμερα; Μήπως τότε θα ήθελε κι αυτός σπάσιμο;
Άβαταρ μέλους
Angeliki
Real Name: Αγγελική
Facebook ID: 0

Re: Κλοπή στη βιβλιοθήκη

Δημοσίευση από Angeliki »

Φώτη, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
Μπορεί να βρεθείς πολύ άσχημα μπλεγμένος ...
Of smol coral aboute hir arm she bar
A peire of bedes,gauded al with grene
And ther-on heng a broche of gold ful shene,
On which there was first write a crowned A
And after, AMOR VINCIT OMNIA

Μια εξίσωση από κολοκύθια που βράζουν χωρίς κανέναν προορισμό είναι η ζωή.Αμέτε να μετρηθείτε, αχθοφόροι του ονόματός σας.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

Angeliki έγραψε:Φώτη, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
Συμφωνώ και επαυξάνω.. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για οτιδήποτε παράνομο, και να έχεις πρόβλημα εσύ μετά!
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Hengeo έγραψε:
Angeliki έγραψε:Φώτη, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ
Συμφωνώ και επαυξάνω.. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν για οτιδήποτε παράνομο, και να έχεις πρόβλημα εσύ μετά!
και σε περιπτωση που δε βρει καποιος το πορτοφολι σου, η βεβαιωση απωλειας απο την αστυνομια ειναι απαραιτητη για την επανεκδοση του διπλωματος οδηγησης.

Αν θες να αναφερω τι δικαιολογητικα-φωτογραφιες χρειαζονται για την επανεκδοση ταυτοτητας και διπλωματος οδηγησης απλα πες το. Προσφατως μου κλέψαν ολο το σετ (ταυτοτητα-διπλωμα-πασο-καρτες σιτισης-βιλιοθηκης ) οποτε τα εμαθα. :P

Το ηθικο διδαγμα ειναι πως δε μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη πουθενα... :( :evil:
...μετα σε λενε και αφελη ή χειροτερα ακομα. :samurai:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

Ωχ ωχ ωχ! Κουράγιο για γραφειοκρατικά τρεξίματα.
Τα παιδιά παραπάνω έχουν δίκιο για την ακύρωση της ταυτότητάς σου. Κι αν στο πορτοφόλι είχες και κάρτα τράπεζας ακύρωσέ την κι αυτήν. Σου το αναφέρω, γιατί μια φορά εγώ το είχα ξεχάσει ότι στο πορτοφόλι μου είχα και κάρτα τράπεζας και την ακύρωσα μερικές μέρες αργότερα (όταν το θυμήθηκα).

Στα υπόλοιπα που γράφεις, σου δίνω απόλυτο δίκιο. Η κλοπή (όπως και διάφορες άλλες πράξεις) είναι μεν και νομικά και κοινωνικά κατακριτέα, αλλά δυστυχώς η δράση για την εξάλειψή* της είναι μόνο (αστυ)νομική. Κοινωνική αλληλεγγύη μηδέν. Ένα παράδειγμα που με είχε πληγώσει είναι όταν η μάνα μου γυρνούσε από το supermarket κρατώντας σακούλες και στα δύο χέρια και κουβαλώντας (σε ένα ειδικό καθισματάκι για μωρά που το φοράει η μάνα) την αδελφή μου. Σε κάποια φάση σκοντάφτει στον δρόμο και της ήταν δύσκολο να σηκωθεί. Κανένας μα κανένας περαστικός δεν έκανε κάτι να την βοηθήσει. Γαϊδουριά ως το κόκαλο.

*Δεν χρησιμοποιώ τη σωστή λέξη που θέλω να πω, αλλά έχω φάει σκάλωμα τώρα και δεν μου'ρχεται
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
fotispnb

Δημοσίευση από fotispnb »

Είχα μία κάρτα ανάληψης την οποία και ακύρωσα αμέσως.

Μες στην ατυχία μου είμαι τυχερός: κάτι παιδιά χθές βρήκαν, πηγαίνοντας στην πρυτανεία για διάβασμα, την κάρτα της βιβλιοθήκης. Έτυχε να με γνωρίζουν και να πάω κι εγώ χθες στην πρυτανεία. Μου είπαν που τη βρήκαν και εκεί κοντά εντόπισα την αστυνομική ταυτότητα. Δεν έχω δηλώσει ακόμη το δίπλωμα. Πήγα δύο φορές στο τμήμα του Ζωγράφου. Τη μία ήταν κλειστή η ασφάλεια και μου είπαν να πάω την επομένη. Την άλλη που πήγα και ήταν ανοιτή η ασφάλεια μου είπε να πάω στο τμήμα της περιοχής μου.

Τελοσπάντων, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
T,

Δημοσίευση από T, »

Απλά για να μην τρέχετε σε άλλη περίπτωση:
Αν θέλετε να δηλώσετε κλοπή πρέπει να πάτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που σας το κλέψανε (και να κάνετε μήνυση κατά αγνώστου).
Αν θέλετε να δηλώσετε απώλεια πάτε στο τμήμα της περιοχής σας.

(εμένα με ενημέρωσε ο αξιωματικός εκεί: «αν στην κλέψανε πρέπει να κάνεις μήνυση. Σκέψου το καλύτερα. Μήπως απλά την έχασες;»)
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Off Topic
T, έγραψε: (εμένα με ενημέρωσε ο αξιωματικός εκεί: «αν στην κλέψανε πρέπει να κάνεις μήνυση. Σκέψου το καλύτερα. Μήπως απλά την έχασες;»)

lol και εσυ τι ειπες βρε καμαρι??? τωρα που το ξανασκεφτομαι... ναι μαλλον την εχασα :P
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”