Βελτίωση μαθημάτων που έχεις περάσει

Συζητήσεις για όσα θα πρέπει να ξέρει ένας σωστός φοιτητής!

Συντονιστές: Ryu, antony07

Άβαταρ μέλους
congi
Real Name: CG

Βελτίωση μαθημάτων που έχεις περάσει

Δημοσίευση από congi »

Αν πέρασω κάποιο μάθημα, το όποιο θεωρώ πως είναι πιο εύκολο από τα άλλα (πχ. οικονομικά), με βαθμό μικρότερο από αυτόν που θέλω. Τότε μπορώ να το ξαναδώσω για να βελτιώσω το βαθμό μου; Ή πρέπει απο πριν να έχω δηλώση τον ελάχιστο βαθμό με τον οποίο θέλω να το περάσω;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pao132003 την Τρί Φεβ 26, 2008 1:24 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: βελτίωσα τον τίτλο
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Re: Δήλωση μαθημάτων που έχεις περάσει.

Δημοσίευση από theos »

Μπορείς να το ξαναδώσεις για βελτίωση το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αν το έχεις περάσει στην κανονική. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μπορείς να το ξαναδώσεις και για αυτό αν δεν σου αρέσει ο βαθμός θα πρέπει να τον κόψεις πριν στείλει ο καθηγητής τα αποτελέσματα στην γραμματεία
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
congi

Δημοσίευση από congi »

Καταρχας σε ευχαριστώ.
Δηλαδή γράφω, βγαίνουν τα αποτελέσματα και τότε αποφασίζω. Είται να το ξαναδώσω το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς (κρατώντας τον βαθμό που έχω πάρει), είται να μιλήσω στον καθήγητη ώστε να "με κόψει" και να το ξαναδώσω όποτε μπορώ.
Δεύερον αν το ξαναδώσω το Σεπτέμβρη και γράψω χειρότερα ποιος βαθμός θα μετρήσει;
Άβαταρ μέλους
theos
Real Name: Αριστοτέλης-Εμμανουήλ Θάνος-Φίλης (Μάνος) ge04017

Δημοσίευση από theos »

Όπως τα λες. Αν ξαναδώσεις το Σεπτέμβρη και πάρεις μικρότερο ή κοπείς μετράει αυτός που είχες στην κανονική. Αλλιώς δεν θα είχες κρατήσει το βαθμό σου και θα ήταν σαν να το είχες κόψει
Λογική είναι η τέχνη να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση!!!
Άβαταρ μέλους
congi

Δημοσίευση από congi »

Σε ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

congi έγραψε:Καταρχας σε ευχαριστώ.
Δηλαδή γράφω, βγαίνουν τα αποτελέσματα και τότε αποφασίζω. Είται να το ξαναδώσω το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς (κρατώντας τον βαθμό που έχω πάρει), είται να μιλήσω στον καθήγητη ώστε να "με κόψει" και να το ξαναδώσω όποτε μπορώ.
Δεύερον αν το ξαναδώσω το Σεπτέμβρη και γράψω χειρότερα ποιος βαθμός θα μετρήσει;
Μπορείς να κάνεις και το άλλο. Να βάλεις ρήτρα στο μάθημα. Όταν σου έρθουν δηλαδή τα θέματα να γράψεις πάνω στην κόλλα "Μη με περάσετε αν γράψω κάτω από Ν".

Επίσης, το να περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα είναι λίγο επίφοβο γιατί δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις αν έχει περάσει η γραμματεία το βαθμό σου και πόσο εύκολο είναι, ούτε ποια θα είναι η διάθεση του καθηγητή να σε βοηθήσει. Συνεπώς η λύση της ρήτρας είναι μάλλον προτιμότερη..
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Σχετικα με τη ρητρα, υπαρχουν περιπτωσεις καθηγητων που μπορει να μη το δεχτουν;
Με το σκεπτικο να μη διορθωνουν παλι γραπτα σε μαθηματα τυπου αναλυσης, μηχανικης κ.α, τα οποια συνθηιως δινουν πολλοι.

Αν δηλωσω σε ενα καθηγητη στο γραπτο, να μη με περασει αν γραψω κατω απο 8, και μετα πχ δε το περναω επειδη εβαλε δυσκολα θεματα/δε διαβασα κλπ, μπορει να δωσει στη γραμματεια τον αρχικο βαθμο απο την παλια εξεταση;
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

Wizard έγραψε:Επίσης, το να περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα είναι λίγο επίφοβο γιατί δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις αν έχει περάσει η γραμματεία το βαθμό σου και πόσο εύκολο είναι, ούτε ποια θα είναι η διάθεση του καθηγητή να σε βοηθήσει. Συνεπώς η λύση της ρήτρας είναι μάλλον προτιμότερη..
Από τη στιγμή που θα πάει στη γραμματεία ο βαθμός σίγουρα δεν αλλάζει. Γι'αυτό οι καθηγητές περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να στείλουν τους βαθμούς στη γραμματεία: για όσους θέλουν να δουν το γραπτό τους κτλ.
noir έγραψε:Σχετικα με τη ρητρα, υπαρχουν περιπτωσεις καθηγητων που μπορει να μη το δεχτουν;
Με το σκεπτικο να μη διορθωνουν παλι γραπτα σε μαθηματα τυπου αναλυσης, μηχανικης κ.α, τα οποια συνθηιως δινουν πολλοι.
δεν έχει ακουστεί τέτοιο περιστατικό
noir έγραψε:Αν δηλωσω σε ενα καθηγητη στο γραπτο, να μη με περασει αν γραψω κατω απο 8, και μετα πχ δε το περναω επειδη εβαλε δυσκολα θεματα/δε διαβασα κλπ, μπορει να δωσει στη γραμματεια τον αρχικο βαθμο απο την παλια εξεταση;
Αυτό δε γίνεται. Υπάρχει η δυνατότητα της βελτίωσης. Αλλά από τη στιγμή που θα το κόψεις, ξέχνα τον παλιό βαθμό.
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

pao132003 έγραψε:
noir έγραψε:Αν δηλωσω σε ενα καθηγητη στο γραπτο, να μη με περασει αν γραψω κατω απο 8, και μετα πχ δε το περναω επειδη εβαλε δυσκολα θεματα/δε διαβασα κλπ, μπορει να δωσει στη γραμματεια τον αρχικο βαθμο απο την παλια εξεταση;
Αυτό δε γίνεται. Υπάρχει η δυνατότητα της βελτίωσης. Αλλά από τη στιγμή που θα το κόψεις, ξέχνα τον παλιό βαθμό.
Γίνεται και έχει γίνει.
Πάντα σε συνενόηση με τον καθηγητή και εφόσον το δεχτεί. Είναι περίεργη η κατάσταση...
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
msl
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μαρία-Σοφία
Facebook ID: 735434828
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από msl »

pao132003 έγραψε:
Wizard έγραψε:Επίσης, το να περιμένεις να βγουν τα αποτελέσματα είναι λίγο επίφοβο γιατί δεν ξέρω ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσεις αν έχει περάσει η γραμματεία το βαθμό σου και πόσο εύκολο είναι, ούτε ποια θα είναι η διάθεση του καθηγητή να σε βοηθήσει. Συνεπώς η λύση της ρήτρας είναι μάλλον προτιμότερη..
Από τη στιγμή που θα πάει στη γραμματεία ο βαθμός σίγουρα δεν αλλάζει. Γι'αυτό οι καθηγητές περιμένουν αρκετό καιρό μέχρι να στείλουν τους βαθμούς στη γραμματεία: για όσους θέλουν να δουν το γραπτό τους κτλ.
Νομίζω πως μπορεί να αλλάξει με διορθωτική επιστολή απο τον καθηγητή προς τη γραμματεία. Είναι μεν δύσκολη περίπτωση, άλλα μπορεί το 6 να γίνει 4, με την αντίστοιχη λογική που το 4 γίνεται 6.
pao132003 έγραψε:
noir έγραψε:Σχετικα με τη ρητρα, υπαρχουν περιπτωσεις καθηγητων που μπορει να μη το δεχτουν;
Επειδή δεν έχεις ακούσει δε σημαίνει ότι δε γίνεται κιόλας. ;) Έχω ακούσει εγώ τέτοιο περιστατικό. Να υπαρχει ρήτρα και ο καθηγητής να την αγνοεί.
I'm not a bitch, I just have a low tolerance for bullshit ..

:: Αθλητικός Όμιλος Πήγασος Κυψέλης
::
Άβαταρ μέλους
pao132003
Real Name: Γιάννης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από pao132003 »

τώρα άκουσα.

αυτό με τη διορθωτική επιστολή αναγράφεται πράγματι στον οδηγό σπουδών.

κι αυτό που λέει ο wizard έχει γίνει.

Αναφέρθηκα γενικά στο θέμα, φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις!
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)

H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

pao132003 έγραψε:
Και εγώ το έχω πάθει...
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
apolski
Real Name: ---

Re: Βελτίωση μαθημάτων που έχεις περάσει

Δημοσίευση από apolski »

Αν θελω να βελτιωσω τον βαθμο μου σε ενα μαθημα(το οποιο περασα) τον Σεπτεμβρη πρεπει να το δηλωσω καπου?
maria_20
Real Name: Μαρία

Re: Βελτίωση μαθημάτων που έχεις περάσει

Δημοσίευση από maria_20 »

Aπ'όσο ξέρω κατι τέτοιο δν γίνεται δυστυχώς!

Μόνο τα μαθήματα που περνάς σε κανονική εξεταστική μπορείς να τα βελτιώσεις στην επαναληπτική!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

theos έγραψε:Μπορείς να το ξαναδώσεις για βελτίωση το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς αν το έχεις περάσει στην κανονική. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν μπορείς να το ξαναδώσεις και για αυτό αν δεν σου αρέσει ο βαθμός θα πρέπει να τον κόψεις πριν στείλει ο καθηγητής τα αποτελέσματα στην γραμματεία
Το παραπάνω είναι μόλις το δεύτερο post. Για να μην έχει κανείς αμφιβολία, αυτό που γράφει ο Θεός ισχύει στο ακέραιο. Εφ' όσον μετά τον Σεπτέμβριο αλλάζουμε χρονιά, μάθημα με προσβάσιμο βαθμό δεν επανεξετάζεται.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ακαδημαϊκά”