Να πω κι εγώ τη μ...κία μου...
Τα έξοδα του θρησκευτικού γάμου είναι πάρα πολλά κυρίως γιατί εμείς το επιθυμούμε.
Όπως ανέφερε και η toPic,εμείς επιλέγουμε τρικούβερτα γλέντια και υπερβολικά έξοδα.Δε λέω αν αξίζει ή όχι αλλά πως είναι καθαρά δική μας επιλογή.
Μπορείς να κάνεις θρησκευτικό γάμο,με παπά και με κουμπάρο μόνο,χωρίς τραπέζια και άλλα επιπλέον έξοδα και να γλιτώσεις πολλά χρήματα.
Ενδεχομένως ένας πολιτικός γάμος να είναι ακόμα φθηνότερος απο ένα λιτό θρησκευτικό γάμο,αλλά σίγουρα όχι με πολύ μεγάλη διαφορά.
Οι αντιδράσεις της Εκκλησίας,ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες.Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό.Ο τρόπος που αντιδρά κάποιος κάθε φορά είναι που μετράει και σίγουρα όλα αυτά περί πορνείας δεν είναι σοβαρά.
Δε νομίζω να αλλάζει κάτι δραματικά,άλλωστε ήδη είχαμε και τον πολιτικό γάμο,ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης δεν προκαλεί τόσο μεγάλη αναστάτωση.
Γενικά πάντως στην Εκκλησία υπάρχουν διάφορες τάσεις και διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης σε κάθε θέμα.Για παράδειγμα στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η κάυση των νεκρών -απο μέρους της Εκκλησίας- ενώ στο εξωτερικό δεν υπάρχει πρόβλημα -πάντα αναφερόμενος σε ελληνορθόδοξες Εκκλησίες.
Βέβαια,παρατηρώ οτι μόλις περάσει η γραμμή του Άνθιμου και του κάθε Άνθιμου,όλοι θυμούνται την Εκκλησία (έτσι ώστε με αφορμή αυτό,να αρχίζουν να κατακεραυνώνουν τους πιστούς και αυτήν την ηλίθια συνήθεια,τη θρησκεία).
Όταν ο Ιερώνυμος πει δυο-τρία πραγματάκια εκτός εκκλησιαστικού κλίματος και αρκετά προοδευτικά,σφυρίζουν αδιάφορα.
Η αλήθεια είναι πάντως,πως πρέπει να διευκολύνονται οι άνθρωποι στα γραφειοκρατικά ζητήματα.Αν ένας γάμος δεν είναι τόσο απλό να διαλυθεί,ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ίσως είναι μία πρώτη λύση -ενδεχομένως και η ενδεδειγμένη.
Σημασία έχει να γίνει η ζωή του καθενός απο εμάς ευκολότερη.
Skliraios έγραψε:να πω και εγω τη δικη μου ταπεινη αποψη?
ειναι η μονη ευκαιρια για ομοφυλοφιλα ζευγαρια να αποκτησουν αναγνωρισμενα παιδια.Δε βλεπω αλλη διαφορα απο τα ηδη υπαρχοντα
και επειδη το θεμα παιδιων σε ομοφυλοφιλα ζευγαρια μονο καθετα αντιθετο με βρισκει ετσι και το μετρο παραπανω μονο αντιθετο με βρισκει
Καταρχάς,οι ομοφυλόφιλοι πρεπει κι αυτοί κάπως να διασφαλιστούν.Νομικά εννοώ και κυρίως σε θέματα κληρονομιάς και φορολογίας.Είναι σίγουρα άδικο γι'αυτούς που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να το κάνουν.
Στο παρασύνθημα τώρα.
Δεν ξέρω αν όλο αυτό έχει απώτερο σκοπό οι ομοφυλόφιλοι να μπορέσουν να αποκτήσουν παιδιά.Πολύ σατανικό μου ακούγεται και μάλλον απο σπόντα θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν.
Το σίγουρο είναι οτι συντάσσομαι 100% με τον Skliraio σε αυτό το θέμα και πως ομοφυλόφιλα ζευγάρια δε δύναται να μεγαλώσουν παιδιά.
Και προφανώς δεν υπονοώ οτι θα τα κακομεταχειρίζονται ή κάτι τέτοιο,απλώς δεν είναι φυσιολογικό και σίγουρα όχι ευνοϊκό για ένα παιδί να μεγαλώσει έτσι.