Οπότε απλά πάρε την άδεια από όποιον σου τις έδωσε
Θερμοδυναμική
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil, Nasia!
- Wizard
- Forum Administrator

- Real Name: Μάνος Ικάριος
- Facebook ID: Manos.Ikarios
Re: [Φ5ο] Θερμοδυναμική
el_greco, αν δεν υπάρχει πρόβλημα να ανέβουν μπορώ να τις σκανάρω αύριο κι όλας και να τις ανεβάσω. (το ίδιο κι ο Xaplas κι ο Neo)
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
- Facebook ID: 0
Μπορείτε πάντα να ανατρέξετε και στη βιβλιογραφία που έχει ανεβάσει στο site του. Ειδικά το 1ο και το 3ο είναι πολύ καλά βιβλία.
Έχει κανείς μήπως λυμένες τις ασκήσεις 68-75 από το φυλλάδιο του Λιαροκάπη?
Στην ασκηση 39 γιατι γραφει στον υπολογισμο του ΔS pdV=-Vdp ??
σαν φύτουλας που είμαι τα ξέρω όλα.Κοίτα να δείς τι γίνεται:επειδή έχουμε ισόθερμη μεταβολή έχουμε:nRT σταθερό,άρα pV σταθερό,άρα d(pV)=0,άρα pdV+Vdp=0,άρα...........θέλει φαντασία για να πάρουμε το πενταράκι!
παιδιά έχει νόημα να ασχοληθούμε με τις 25 πρώτες ασκήσεις??? πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, μου φαίνονται εντελώς αντε γεια...
Θενκς fytoula! Οσο για τις πρωτες ασκησεις οντως ξεφευγουν και θα διαβασω οσες μοιαζουν με παλια θεματα.
Εννοείται ότι οι πρώτες 25 ασκήσεις δεν υπάρχουν!Τρομοκρατία σκέτη είναι!Έτσι εγκυκλοπαιδικά νομίζω ότι τις έβαλε!Οι υπόλοιπες είναι όλες παλιά θέματα!!
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Μην ασχολείστε με τις πρώτες 25 ασκήσεις. Ας πούμε ότι είναι μια προσπάθεια μετάφρασης ασκήσεων που δεν πέτυχε. Από την 26 και κάτω κοιτάξτε... όχι ότι είναι υποδειγματικά λυμένες, αλίμονο...
βέβαια, στην άσκηση 39 που ρώτησες manager να προσθέσω πως υπάρχει κι αλλος τρόπος: παίρνεις το dS κανονικα ως προς dV και έχεις (p/T)dV=(nR/V)dV οπότε για το ΔS σου βγαίνει ΔS=nR*ln(V2/V1) κι επειδή p1V1=p2V2 προκύπτει αμέσως ότι ΔS=nR*ln(p1/p2), που είναι το ίδιο αποτέλεσμα με πριν, απλά σου επιτρέπει να να γλιτώσεις την αλχημεία του άλλου τρόπου.αυτά, ελπίζω να βοήθησα...
Καλησπερα συναδελφοι πως παει με το μαθημα; Να ρωτησω και γω σαν σεμφιτης : Εχει ανεβασει καποιος τισ σημειωσεις του αγαπητου κ.Λιαροκαπη (εννοω το 2ο σετ το πρωτο το ειδα) ; Γιατι για αλλαγες φασεων το βιβλιο εχει ελαχιστα και τα θεματα οπως ειδα εχουν απειρα.....
οποιος χριστιανος και μη ας βοηθησει να ξεπερασουμε αυτο το βραχνα της ΣΕΜΦΕ.
αρκεί ένα post...
-pao132003
οποιος χριστιανος και μη ας βοηθησει να ξεπερασουμε αυτο το βραχνα της ΣΕΜΦΕ.
αρκεί ένα post...
-pao132003
- asor
- Real Name: Ετσι ευκολα;
- Facebook ID: 0
Τουλαχιστον ξερει κανεις ρε παιδια ποια ΜΜΜ λειτουργουν αυριο;
cool-Aleka we love you
- HeartDoc
- Real Name: Νίκος Καραστάθης
Για περισσότερα όμως, εδώ.Έτσι, όπως ανακοινώθηκε, ΤΡΑΜ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Προαστιακός και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 3 το απόγευμα.
"Εμπρός λοιπόν καλά μου πόοοοδιααα.. "
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Αν και δεν πιστεύω να αναβληθεί η εξέταση της Θερμοδυναμικής, έχει καταφέρει κανείς να επικοινωνήσει με γραμματεία? Δεν το σηκώνει κανείς... απεργούν??
Πάντως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνει κάτι, κάποιοι μένουν πολύ μακριά για να έρθουν με τα πόδια ή να πληρώσουν ταξί... Στο κάτω κάτω, δεν υπάρχει άλλο μάθημα μετά, θα μπορούσε να γίνει στις 6...
Πάντως κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να γίνει κάτι, κάποιοι μένουν πολύ μακριά για να έρθουν με τα πόδια ή να πληρώσουν ταξί... Στο κάτω κάτω, δεν υπάρχει άλλο μάθημα μετά, θα μπορούσε να γίνει στις 6...