[Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

[Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Δημοσίευση από drcypher »

Εντάξει, ό,τι και να πω θα'ναι λίγο. Άφησα το thread όλον αυτόν τον καιρό για να δω μέχρι που θα το φτάσετε. Έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα που τρέχει από τον μεγαλύτερο καπιτάλα της Γης (κάτι που για ορισμένους μπορεί να είναι αδιάφορο ή και θεμιτό), που κόλησε στην πρώτη παρουσίαση κάποιας έκδοσής του (στα 98 ή στα milennium?). Ένα λειτουργικό που κολλάει χωρίς προφανή λόγο σε τυχαίες χρονικές στιγμές θέτοντας σε κίνδυνο από τα πιο απλά (την τσόντα που κατεβάζατε) μέχρι τα πιο σύνθετα (έναν webserver παράταξης που στήσατε σε windows).

Πρόκειται για λειτουργικό που ζητάει λεφτά για να το αγοράσετε και για να σας παρέχεται υποστήριξη και το έχετε όλοι πειρατικό. Που σημαίνει ότι παρανομείτε για να το τρέχετε. Ένα λειτουργικό που είναι ευαίσθητο σε επιθέσεις κάθε είδους (δικτυακές, ιούς, trojans, ψίχουλα από κουλούρι, κτλ.), που δεν διαχειρίζεται σωστά τη μνήμη και το δίσκο (και εν γένει όλα τα resources), που κάθε φορά που πάει κάτι στραβά καταλήγετε με ένα χάος από νεκρό software και corrupted data.

Πάνω σε όλα αυτά, οι πιο επίμονοι σπαταλάνε δεκάδες ώρες για να φτιάξουν προγράμματα που θα μπαλώνουν ένα απλώς στραβά σχεδιασμένο λειτουργικό, του οποίου τα καλύτερα κομμάτια είναι λειτουργικά ή σχεδιαστικά αντίγραφα του Unix. Αυτά φυσικά τα πουλάνε στους "ένα κλικ λιγότερο πεισματάρηδες" οι οποίοι τελικά χρησιμοποιούν τα μισά resources σε ένα ανάπηρο λειτουργικό, άλλο ένα τρίτο απ' αυτά στα προγράμματα που το διορθώνουν και τα υπόλοιπα για να κάνουν τη δουλειά τους (μέχρι να διακοπεί).

Και όλα αυτά γιατί; "Γιατί είναι πιο εύκολο";! Ορισμένοι (με κάθε καλή διάθεση για flame war) είστε απλώς άρρωστοι. Και μέσα στα υπόλοιπα δεν βλέπετε ότι αυτή η πλειάδα εφαρμογών που τρέχει στα Windows έχει εξήγηση:

1. Τα μισά απ' αυτά είναι μπαλώματα. Και στα Unixοειδή απλώς δεν υπάρχει καν λόγος να τα γράψει κανείς. Ελπίζω μόνο όλα αυτά τα bugs στα windows να είναι εσκεμμένα ώστε να τροφοδοτείται αυτή η ιστορία.

2. Έχει γεμίσει ο τόπος ιούς οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είναι γραμμένοι από εκείνους που γράφουν αντι-ιικά. Είναι σαν τους αμερικανούς που οπλίζουν τους Άραβες και μετά κάνουν πόλεμο για να τους αφοπλίσουν, που γεμίζουν τη Γη με AIDS ώστε μετά να την γιατρέψουν.

3. Τα υπόλοιπα προγράμματα που κάνουν μικροδουλίτσες θα μπορούσαν να γραφτούν από τους ίδιους ανθρώπους, στις ίδιες γλώσσες, με τις ίδιες προϋποθέσεις και καλύτερες επιδόσεις. Αλλά δεν γράφονται είτε γιατί είναι και αυτοί τέτοιοι τύποι (ένα κλικ παρακάτω πεισματάρηδες) είτε γιατί θέλουν να βγάλουν λεφτά και δεν έχουν καταλάβει ότι και πώς μπορούν να βγάλουν λεφτά από ανοιχτό λογισμικό.

Δεν ξέρω τι σας συμβαίνει. Είναι σαν να έχετε μέσα σας έναν καρκίνο (Windows) που από τη μια σας καταστρέφει (crashes, virii, Internet Explorer, resource exhaustion), από την άλλη σας προκαλεί ευφορία (three-clicks interface). Και αντί να κάνετε εγχείριση (format) και να αρχίσετε τα ψυχαγωγικά ναρκωτικά (Linux) κάθεστε και σπάτε τα @@ σας.

Γιατί;;;;;;;;;;;

split by drcypher: Το κείμενο έχει ως αφορμή το "Διαδικασία αδράνειας συστήματος" από το οποίο διασπάστηκε
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος drcypher την Τρί Δεκ 12, 2006 5:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

drcypher έγραψε:Γιατί;;;;;;;;;;;
Ξέρεις ποιο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα (που αντιμετώπισα κι εγώ αλλά πιστεύω κι άλλοι) ;

Καλώς ή κακώς εγώ θέλω dual boot.
Θέλω να ξέρω δηλαδής ότι μπορώ να ανοίξω το pc και πέρα από τσόντα ή άλλη ταινία να μπορώ να ξεκ@_λώσω με Need For Speed, Oblivion, Neverwinter Nights και να περάσω την ώρα μου.

Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν η διάθεση 100GiB από ΕΝΑΝ δίσκο, που είχα τότε, και κατ' επέκταση μια επιτυχημένη εγκατάσταση linux.
Ακούγεται ηλίθιο αλλά είχα κάνει απανωτά format γιατί πάντα κάτι έκανα λάθος ή κάτι πήγαινε στραβά, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούσα το partition magic για την δημιουργία partition  :roll: .

Εξάλλου υπάρχει πάντα ο φόβος να μην σβήσω όλα τα αρχεία μου με το format και να μεταβώ σε ένα λειτουργικό που "όπως έχω ακούσει" λειτουργεί με κώδικα, terminal, θέλει να έχεις την ΔΟΜΗ δίπλα σου και έναν προγραμματιστή, το οποίο λόγω "δυσκολίας" θα με απογοητεύσει και θα αναγκαστώ να ξανακάνω format ώστε να βάλω τις Τέσσερις Τρύπες*.

*Τεσσερις Τρύπες:
Εικόνα
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

HeartDoc έγραψε:Καλώς ή κακώς εγώ θέλω dual boot.
Το dual boot υπάρχει σαν επιλογή και δυνατότητα εδώ και χρόνια.

Ο μόνος λόγος που είχα όλον αυτόν τον καιρό dual boot ήταν "μπας και χρειαστεί κανένα πρόγραμμα ή κανέναν driver που δεν τρέχει σε Windows". Εδώ και 2-3 χρόνια απλώς έχω ένα partition με windows που μου τρώνε χόρο. Και το παιχνίδι με την υποστήριξη του hardware και τους drivers είναι ακριβώς η ίδια φάση: "Υποστηρίζεται μόνο από Windows (TM)" (ενν. "γιατί τα πήραμε χοντρά να κάνουμε αθέμιτο ανταγωνισμό στους άλλους")
HeartDoc έγραψε:Θέλω να ξέρω δηλαδής ότι μπορώ να ανοίξω το pc και πέρα από τσόντα ή άλλη ταινία να μπορώ να ξεκ@_λώσω με Need For Speed, Oblivion, Neverwinter Nights και να περάσω την ώρα μου.
Η βιομηχανία παιχνιδιών δεν ξεφεύγει από το παραπάνω σκεπτικό. Παίρνεις ένα πρόχειρο διάγραμμα χρήσης λειτουργικών συστημάτων της παγκόσμιας αγοράς και βλέπεις 98% Windows και 2% "λοιπά". Για ποια πλατφόρμα θα φτιάξεις το παιχνίδι σου;

Και έτσι να μην ήταν, οι εταιρίες παραγωγής ψυχαγωγικού λογισμικού θα προτιμούσαν ούτως ή άλλως μια πλατφόρμα που βάζει σαν πρώτο κριτήριο το κέρδος (ή την κερδοσκοπία) σε σχέση με την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Για να μην θυμηθώ ότι έχουν στήσει και αυτοί εμπορικό παιχνίδι τύπου "αυξάνω τεχνητά ή μη τις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού για να ταΐσω τους κατασκευαστές hardware".

Ένα και το αυτό κύκλωμα είναι που σου δημιουργεί ανάγκες για να σου τις καλύπτει. Ένας βρόχος στον οποίο υπάρχει μια είσοδος χρημάτων (από σένα) και μια έξοδος (προς εκείνους). Κάτι σαν τις δεκάδες γιορτές (ονομαστικές, χριστούγεννα, παγκόσμιες ημέρες, κτλ.), που πέρα από το συγκινησιακό φορτίο που φέρουν για ορισμένους (για λόγους που δε με νοιάζουν) οδηγούν στη σωρηδόν ανταλλαγή δώρων. Σου κάνω εγώ ένα δώρο. Μου κάνεις και εσύ. Και είμαστε στα ίσα. Στα ίσα αλλά μείον. Γιατί απλώς έδωσα εγώ 20 ευρώ, έδωσες και συ, αλλά δεν τα ανταλλάξαμε. Πήγανε στον έμπορο.
HeartDoc έγραψε:Ακούγεται ηλίθιο αλλά είχα κάνει απανωτά format γιατί πάντα κάτι έκανα λάθος ή κάτι πήγαινε στραβά, ακόμη κι όταν χρησιμοποιούσα το partition magic για την δημιουργία partition  :roll: .
Μιλώντας για format, ξέχασα να αναφέρω άλλη μια διαφορά. Στο linux υπάρχει ο "αγώνας" για up-time record (πόσες ώρες/ημέρες θα μείνει αδιάκοπα ανοιχτό ένα μηχάνημα πριν πέσει από το ρεύμα ή για συντήρηση).

Στο linux υπάρχει ο αγώνας για non-format record, δηλ. πόσος καιρός θα περάσει χωρίς να κάνει κανείς format. Αν κάνετε μια στατιστική στο 70% των περιπτώσεων θα ακούτε τις λέξεις "windows" και "format" μαζί. Είναι όπως λέμε το δίδυμα πρόβλημα-λύση.
HeartDoc έγραψε:Εξάλλου υπάρχει πάντα ο φόβος να μην σβήσω όλα τα αρχεία μου με το format και να μεταβώ σε ένα λειτουργικό που "όπως έχω ακούσει" λειτουργεί με κώδικα, terminal, θέλει να έχεις την ΔΟΜΗ δίπλα σου και έναν προγραμματιστή, το οποίο λόγω "δυσκολίας" θα με απογοητεύσει και θα αναγκαστώ να ξανακάνω format ώστε να βάλω τις Τέσσερις Τρύπες*.
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο "ακούγεται". Κάποτε ήταν. Και υπήρχε δικαιολογία. Τώρα το αρνητικό marketing περί δυσχρηστίας και των υπολοίπων συντηρούνται και αναπαράγονται είτε από τους ίδιους τους συντελεστές των Windows (και αυτών που γράφουν λογισμικό για την πλατφόρμα) είτε των χρηστών που ένιωσαν άβολα στην πρώτη ώρα χρήσης του νέου τους λειτουργικού χωρίς crash ή virus warning ;)

Η εναλλακτική υπάρχει. Πάντα υπήρχε. Δε γουστάρετε Linux επειδή σας είπανε ότι είναι δύσκολο; (σημ.: καθετί που χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά είναι "δύσκολο" ;) ) Βάλτε Mac. Ειδάλλως ανατροφοδοτείτε έναν κύκλο που φέρνει έξοδα, αστάθεια, λειτουργική ανασφάλεια και μόνιμη γκρίνια.

Τα παιχνίδια, τα προγράμματα, τα πάντα θα συνεχίσουν να βγαίνουν μόνο για Windows όσο η αγορά τα χρησιμοποιεί. Δεν είναι δικαιολογία για την αγορά ότι τα χρησιμοποιεί επειδή έχει παιχνίδια και προγράμματα. Δεν παρατηρείτε πως μεταβάλλεται η ίδια η αγορά τον τελευταίο καιρό που έχει κάνει το μπαμ το Linux; Είναι επιλογή του χρήστη, όχι των εταιριών!

Δε σας φαίνεται περίεργο ότι πολλές εφαρμογές του Linux έχουν Windows ports (και γενικά για διάφορες πλατφόρμες); Αυτοί δηλ. είναι πιο μάγκες από τους χρυσοπληρωμένους προγραμματιστές παιχνιδιών;

Και τελικά, θα πω αυτό που λέω πάντα: Αν θέλετε να κάνετε υπολογισμούς, δουλειές γραφείου, Internet, επεξεργασία γραφικών, προβολή video, κτλ. κτλ., πάρτε ένα PC και βάλτε ένα λειτουργικό σύστημα (όχι Windows). Θέλετε να παίξετε παιχνίδια; Πάρτε μια παιχνιδομηχανή ;)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Re: [Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Δημοσίευση από Tsakalos »

drcypher έγραψε: Γιατί;;;;;;;;;;;
Οπως ειπες κ εσυ, (νομιζω) τα παντα σχεδιαζονται για windows! Ειναι κ θεμα συμβατοτητας, οπως και με τις καρτες γραφικων (και οι ΑΤΙ ειναι καλες αλλα τα περισσοτερα υποστηριζουν nVidia και με ΑΤΙ τρεχουν σκ@τ@). Εχετε δει σε κανενα παιχνιδι η αλλο προγραμμα να λεει: ελαχιστες απαιτησεις: Linux (ξερω γω καποια εκδοση) κλπ? Εγω παντου για Windows βλεπω!

Επισης, δεν εχω ιδεα απο αλλα λειτουργικα! Δεν εχω δει ποτε πως ειναι τα Linux (ναι, τΑ  Linux!!!) ουτε ξερω τιποτα απο προγραμματισμο. Υπαρχουν 100 κιλα εκδοσεις linux! Αν υπαρχει καποια εκδοση λειτουργικου για βλακες που ξερουν μονο να παιζουν παιχνιδακια πειτε μου και μπορει καποια στιγμη μετα απο πολυυυυυ καιρο να το δοκιμασω.  :wink:
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Tsakalos έγραψε:
drcypher έγραψε: Γιατί;;;;;;;;;;;
Οπως ειπες κ εσυ, (νομιζω) τα παντα σχεδιαζονται για windows! Ειναι κ θεμα συμβατοτητας, οπως και με τις καρτες γραφικων (και οι ΑΤΙ ειναι καλες αλλα τα περισσοτερα υποστηριζουν nVidia και με ΑΤΙ τρεχουν σκ@τ@). Εχετε δει σε κανενα παιχνιδι η αλλο προγραμμα να λεει: ελαχιστες απαιτησεις: Linux (ξερω γω καποια εκδοση) κλπ? Εγω παντου για Windows βλεπω!

Επισης, δεν εχω ιδεα απο αλλα λειτουργικα! Δεν εχω δει ποτε πως ειναι τα Linux (ναι, τΑ  Linux!!!) ουτε ξερω τιποτα απο προγραμματισμο. Υπαρχουν 100 κιλα εκδοσεις linux! Αν υπαρχει καποια εκδοση λειτουργικου για βλακες που ξερουν μονο να παιζουν παιχνιδακια πειτε μου και μπορει καποια στιγμη μετα απο πολυυυυυ καιρο να το δοκιμασω.  :wink:
Συμφωνώ απόλυτα!!!

Πολύ πιο απλά:
- Θέμα συμβατότητας
- Δε ξέρω να τα χρησιμοποιώ επειδή οι γνώσεις μου από προγραμματισμό είναι πολύ περιορισμένες.

Θες και άλλα; Λύσε μου τα αυτά και βάζω Linux. Βέβαια θα έρθεις εσύ να μου τα βάλεις γιατί και στο format πάλι άσχετος έιμαι.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

ManOzzY έγραψε:- Θέμα συμβατότητας
Fedora Core. Πλήρης υποστήριξη για οποιοδήποτε hardware χωρίς να χρειάζεται τίποτα επιπλέον. Αρκεί να είναι συνδεδεμένο :P

ManOzzY έγραψε:- Δε ξέρω να τα χρησιμοποιώ επειδή οι γνώσεις μου από προγραμματισμό είναι πολύ περιορισμένες.
Μα δεν χρειάζεται να ξέρεις προγραμματισμό για να τα χρησιμοποιήσεις. Αυτό είναι ένα από τα ανόητα λάθη που έλεγα παραπάνω.
Όπως χρησιμοποιείς τα win είναι από εκεί και πέρα (μη σου πω πιο εύκολα σε κάποια πράγματα, πχ Synaptic).  :D
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

Καλά, αυτό το θέμα με το "πρέπει να ξέρεις προγραμματισμό για να βάλεις Linux" είναι από τα χειρότερα που έχω ακούσει (μετά το "ΤΑ ΛΙΝΟΥΞ"). Είναι τελείως ανάποδα τα πράγματα. Αν έχεις Linux απλώς μπορείς να πληκτρολογήσεις σε ένα τυχαίο σημείο (που λέει ο λόγος) και να το κάνεις να τρέχει. Έχει τεράστια διαφορά.

Η απάντηση στα περί υποστήριξης έχει δοθεί, και συμπληρώθηκε πολύ καλά από τον HeartDoc. Το γεγονός ότι το Linux βγαίνει σε πολλές διανομές είναι προτέρημα και όχι μειονέκτημα. Απλώς ρωτάς κάποιον που ξέρει (ή πηγαίνεις σε κάποιο burnfest όπως το τελευταίο) και μαθαίνεις ποιο πρέπει/θέλεις να βάλεις.

Για τα παιχνίδια, όπως προείπα, πάρτε Nintendo και Playstation.

Επίσης, όταν θες να διαφημίσεις το λειτουργικό εκείνου με τον οποίο έχεις συμφωνία θα τον αναφέρεις έστω στις ελάχιστες απαιτήσεις σου; Μην ψαρώνετε από το Marketing όταν πρόκειται για λειτουργικότητα.

Παλιά τα πράγματα ήταν δύσκολα. Πλέον τα περισσότερα απ' αυτά που ακούγονται είναι είτε μύθοι είτε ψεύδη, τα οποία μετά από κάποιο σημείο θεωρώ ότι διαδίδονται και συντηρούνται εσκεμμένα. Έτσι μόνο άνθρωποι που βασανίζονται καθημερινά από ένα πρόγραμμα (όπως τα Windows) θα μπορούσα να τα υπερασπίζονται και να επιτίθενται στους ανταγωνιστές τους ;)

Νομίζετε ότι η Microsoft δεν μπορεί να κάνει μια βόλτα και να πάρει τρισεκατομμύρια αποζημιώσεων από το πειρατικό λογισμικό της σε όλον τον κόσμο (ή όπου έχει σχετική νομοθεσία); Γιατί δεν το κάνει; Γιατί απλώς την επόμενη μέρα θα είχαν όλοι τουλάχιστον δοκιμάσει άλλα λειτουργικά. Και τη μεθεπόμενη που θα ανακαλούσε θα ήταν αργά για την συντριπτική πλειοψηφία των πρώην χρηστών της. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το κλεμμένο/πειρατικό είναι πιο γλυκό :P

Τέλος, το "λύσε μου αυτά τα προβλήματα και θα βάλω Linux" φανερώνει πολύ λανθασμένη νοοτροπία. Κανένας εξ' ημών δεν έχει να κερδίσει κάτι, δεν κάνετε σε κάποιον από εμάς χάρη. Τουναντίον, για μεγάλο διάστημα θα μεγαλώσει έντονα ο φόρτος λόγω των ερωτήσεων "πως κάνω αυτό; πως κάνω εκείνο;" μέχρι να εγκλιματιστούν όλοι οι νέοι χρήστες.

Εσείς έχετε να κερδίσετε, και όσο πιο γρήγορα κάνετε αυτή τη χάρη στον εαυτό σας, τόσο καλύτερα για σας ;)
Άβαταρ μέλους
ManOzzY

Δημοσίευση από ManOzzY »

Για τα παιχνίδια, όπως προείπα, πάρτε Nintendo και Playstation.
Δεν έχουμε τα φράγκα.

Να ένας λόγος λοιπόν! Λειτουργικό χωρίς παιχνίδια δεν είναι λειτουργικό.

Κατηγορείτε τα WINDOWS αλλά είναι τα μόνα που τα κάνουν ΟΛΑ!
Και δε χρειάζονται προσαρμογή!
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator

I rest my case. Δεν θα επιχειρηματολογήσω άλλο για τα προφανή απέναντι στη γραμμή "συμβατότητα-παιχνίδια-προγραμματισμός-ουγκ" (που λέει και ένας φίλος). Δικός σας είναι ο λαιμός, δικό σας και το μαχαίρι.

Καλά crashαρίσματα με τα ολοκαίνουρια Windows Φτύστα :P

Υ.Γ.: Το περί "προσαρμογής" δεν θα το σχολιάσω... έξυπνα παιδιά είστε, πιάστε την μπηχτή που θα πέταγα και επεξεργαστείτε την ;)
Άβαταρ μέλους
ManOzzY

Δημοσίευση από ManOzzY »

Κάτσε... έθεσες ένα θέμα... μη τα παρατάς!
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Σημείωση: Είχα σκοπό να παίξω λίγο σήμερα το βράδυ, οπότε λέω ας μπουτάρω σε windows.
Αυτό στις 21:40.
Μετά από απανωτά reboot γιατί κόλλαγε σε μαύρη οθόνη μετά την boot screen, κατάφερα με τσατσιά (έβαλα ένα dvd ώστε να αναποκριθεί ο σκληρός μπας και boot-άρει) να μπω σε windows στις 22:10.

Θέμα hardware δεν τίθεται (πριν από 1-2 μήνες έσκασα 2000€ για το tower μόνο. Με άλλα 1000 έπαιρνα τo cbr-άκι της honda.. :evil: ), οπότε τι λέτε να 'ναι; :wink:

ManOzzY έγραψε:Κατηγορείτε τα WINDOWS αλλά είναι τα μόνα που τα κάνουν ΟΛΑ!
Και δε χρειάζονται προσαρμογή!

Εχμ.. όταν λες όλα;
Νομίζω πως όταν τα βάζεις έχουν εφαρμογές internet (τον Ι.Ε.), το notepad για να γράφεις, το paint για να ζωγραφίζεις και την πασιέτζα.

Όλα τα υπόλοιπα τα παιρνάς μετά, άρα ΔΕΝ είναι "windows" και πάνω απ' όλα τα πληρώνεις.

Και τέλος μια απορία:

Όταν έχετε κάνει format και έχετε πρωτοπεράσει τα windows, το πρώτο πράγμα που κάνετε δεν είναι να βάλετε το cd με τους DRIVERS της mobo ώστε τα windows να σας αναγνωρίσει την ethernet, την κάρτα ήχου κλπ.
Ή όταν θέτε να βάλετε έναν printer δεν περνάτε τους drivers? Όλα γίνονται αυτόματα;
Δεν νομίζω.
Ε, σε linux δεν θα πρέπει να "περάσεις τους drivers" ενός εκτυπωτή που πήρες από τα παλικάρια στο Μοναστηράκι;  Που κολλάτε; :?

Και δεύτερη (ρητορική) ερώτηση:
Γιατί το πειρατικό λογισμικό είναι πιο γλυκό από το απολύτως δωρεάν;  :roll:
Άβαταρ μέλους
ManOzzY

Δημοσίευση από ManOzzY »

Υπάρχουν Linux που να είναι συμβατά με όσα προγράμματα είναι συμβατά και τα WINDOWS αλλά να παίζουν και όλα τα παιχνίδια;;;

Ρωτάω επειδή με ενδιαφέρει το ζήτημα. Τα έχω ψιλοβαρεθεί τα WINDOWS.
Άβαταρ μέλους
sweet-fairy
Real Name: Νούσια Ανέτα

Δημοσίευση από sweet-fairy »

Νίκο, θα χρειαστείς format και άλλη έκδοση τω νWindows. Έχω βρει μια σταθερή. Έχω να κάνω format 3 μήνες !!! (Neo speaking)
ΕικόναΕικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Άντε να βρεις σταθερή έκδοση των windows. Είχα F.C.5 το καλοκαίρι, κανένα πρόβλημα. Μετά έβαλα* SuSe 10.1 κανένα πρόβλημα (περα από μια ασυμβατότητα με την 7900 που το μόνο που χρειαστηκε ήταν η αλλαγή από "nv" σε "vesa" ), τώρα πάλι με τα win μου έχουν σπάσει τα νεύρα.
Εν τω μεταξύ υποτίθεται ότι έσκασα 300€ γι' αυτό το πράμα και έπρεπε να δουλεύει ρολόι μιας κι έχει και τα updates της m$ κι όλα. :?

*Μου αρέσει να παίζω με τις διανομές δοκιμάζοντας συνέχεια νέες :oops:
Άβαταρ μέλους
Βραχνός Προφήτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Βραχνός Προφήτης »

Εχω ολη την καλη διαθεση διαθεση να βαλω Linux, αλλα κολλαω σε 2-3 μικροπραγματακια (αν αυτα που ρωταω ειναι πυραυλαηδιες συγχωρηστε μου την σπαταλη bandwidth...)
1) έστω οτι γραφω ενα κειμενο στο (ας το πουμε) LinuxWord, θα μπορω να το στειλω στον κολλητο μου που εχει MSWord και να το διαβασει;
2) οτι αγοραζω, απο την ADSl μεχρι το σκαννερ, εχουν cd με drivers για windows μονο...Με αυτα τι θα κανω;
3) Ακομα κ αν λυσω το παραπανω προβλημα, εχω καποιες 'αρχαιολογιες' (πχ τη θρυλικη soundblaster 128PCI κ το 56Κ U.S. Robotics). Για αυτα τα ειδη προς εξαφανιση που θα βρω drivers?

Υ.Γ. δυστυχως οι παιχνιδομηχανες δεν τρεχουν Football Manager και age of empires...
Συνταξη στα 18, στρατευση στα 100!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”