Μεταπτυχιακά και αναβολή στρατού

Απόφοιτοι, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, επαγγελματική αποκατάσταση, κλπ.

Συντονιστής: antony07

alexk
Real Name: alex

Re: Μεταπτυχιακά και αναβολή στρατού

Δημοσίευση από alexk »

noir έγραψε:Μπορει να ειναι ολιγον οφ-τοπικ, αλλα για οσους θελουν(οσοι δε θελουν ή ενοχλουνται με τη λυση του Ι5 ας μη διαβασουν καν...) μια για παντα αναβολη και απολυτηριο στρατου ωστε να μπορουν να συμμετασχουν σε διαγωνισμους του δημοσιου και να διεκδηκησουν και θεσεις στον ιδιωτικο τομεα, υπαρχει και η λυση του Ι5. Χρειαζεται γυρω στα 2 χρονια η διαδικασια για να παρεις το απολυτηριο με Ι5, οποτε αμα στοχευει κανεις για Ι5, καλο θα ηταν αντι να ανανεωσει την αναβολη του μετα το πτυχιο, να παει για Ι5 και μεχρι να τελειωσει το μεταπτυχιακο, θα εχει ξεμπερδεψει εντελως και με το νομο. 8)
Το απολυτηριο που θα παρει ειναι τυπου α', δηλαδη σαν αυτο που παιρνουν ολοι οσοι υπηρετουν τη θητεια τους (το τελευταιο το αναφερω για καθαρα εργασιακους λογους).
Μπορείς να γράψεις πώς ακριβως γίνεται αυτό γιατι με ενδιαφέρει....?
Άβαταρ μέλους
noir
Real Name: εθελοδουλο πρακτορακι :)
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

alexk έγραψε: Μπορείς να γράψεις πώς ακριβως γίνεται αυτό γιατι με ενδιαφέρει....?
Λοιπον, οταν παιρνεις πτυχιο, αυτοματα ληγει η αναβολη σου. Οταν σε καλουν να παρουσιαστεις, με μια σχετικα απλη "παρασταση" στην ειδικη επιτροπη που εξεταζει την καταλληλοτητα σου για στρατευση, μπορεις να παρεις το χαρακτηρισμο Ι5, που σημαινει πως δε μπορει να υπηρετισεις λογω ψυχολογικων προβληματων (στη πραγματικοτητα, μπορει να δοσουν και σε καποιον, αν ειναι ή δηλωσει εθισμενος σε ουσιες, αν δηλωσει ομοφυλοφυλος ή ολα τα παραπανω μαζι :P). Θα χρειαστει να περασεις απο επιτροπη συνολικα 4 φορες, εκ των οποιων οι 2 τελευταιες ειναι πιο πολυ τυπικες, απ' οσο εχω ακουσει. Μετα απο περιπου 2 χρονια (μπορει και λιγοτερο) απο τη στιγμη που παρουσιαστηκες παιρνεις το απολυτηριο του στρατου τυπου Α', που ουσιαστικα λέει πως εχεις ξεμπερδεψει με στρατιωτικες υποχρεωσεις. Αυτο το απολυτηριο, ειναι το κανονικο που παιρνουν ολοι οσοι απολυονται απο το στρατο. Με τη διαφορα πως οσοι δεν βγηκαν με I5 (ή δεν εκαναν εναλλακτικη θητεια), παιρνουν (ή επαιρναν μεχρι προσφατα) και απολυτηριο στρατου τυπου Β', που εγραφε πως εκαναν και τη θητεια τους κανονικα. Αυτο βεβαια δε δικαιουνται να στο ζητησουν σε οποιαδηποτε υπηρεσια ιδιωτικη ή δημοσια και αφορα μονο τα στρατολογικα γραφεια. Περισσοτερες πληροφοριες θα βρεις αν ψαξεις στο site που παρεθεσε ο el greco παραπανω.

Τελοσπαντων, με αυτο το τροπο, μπορεις να ξεμπερδεψεις ανωδυνα απο τη στρατευση, χωρις νομικες ή αλλες συνεπειες, μεχρι να τελειωσεις το μεταπτυχιακο σου.

Το μονο που δεν ειμαι σιγουρος, ειναι αν ισχυει η αυτοματη διακοπη της αναβολης με το περας των σπουδων, ή αν πρεπει να παρουσιαστεις οταν ειναι η κλαση σου... Επισης δε ξερω αν μπορει να διακοψει καποιος απο μονος του την υπαρχουσα αναβολη και να παει για Ι5...
Επειδη το ψαχνω αυτο το καιρο, συντομα θα εχω περισσοτερες πληροφοριες. :wink:

Υπαρχουν και αλλες λυσεις με ολικη αρνηση στρατευσης/ανυποταξια, που εμπεριεχουν πιο βαθια ιδεολογικη εναντιωση στο θεσμο της υποχρεωτικης στρατευσης και απαιτουν τρεξιμο και δικαστηρια... Ο,τι προτιμας. :shock:
Εικόνα
Η ελευθερία του ενός είναι προϋπόθεση για την ελευθερία του άλλου!
Κανένας έγκλειστος στις κρατικές φυλακές, κανένας σκλάβος στα αφεντικά!
Αντίσταση - Αυτοοργάνωση - Αλληλεγγύη
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

noir έγραψε:Υπαρχουν και αλλες λυσεις με ολικη αρνηση στρατευσης/ανυποταξια, που εμπεριεχουν πιο βαθια ιδεολογικη εναντιωση στο θεσμο της υποχρεωτικης στρατευσης και απαιτουν τρεξιμο και δικαστηρια... Ο,τι προτιμας. :shock:
Δηλαδή, αν πάω στο δικαστήριο και "τους την πω" :D :D , πράγμα που δεν είναι και δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς την ηλιθιότητα του θεσμού και των εκπροσώπων του, μπορώ να μην πάω κανονικά και με τον νόμο;
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

Χεχε υπαρχουν καποιες ελαχιστες τετοιες περιπτωσεις, που σχεδον σιγουρα περικλειουν αρκετα καψωνια κατα καιρους, οπως διαρκη γραφειοκρατικα προβληματα, ή κλησεις σε αστυνομικα τμηματα κατα καιρους... κατι σαν τη δικη του καφκα ενα πραγμα... :shock: (Τωρα δεν εχω το σχετικο υλικο στα χερια μου, αλλα αξιζει να ανοιξει ενα τοπικ σχετικα με το θεμα :twisted: )
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

noir έγραψε:Λοιπον, οταν παιρνεις πτυχιο, αυτοματα ληγει η αναβολη σου.
Αυτό δεν ισχύει πλέον. Ακόμα και αν τελειώσεις το σχολείο στα 17 και τη σχολή στα 22, κανείς δε σε υποχρεώνει πια να πας στο στρατό μέχρι να λήξει η αναβολή σου, την 31/12 της χρονιάς κατά την οποία γίνεσαι 28. Η αυτοδίκαια ανάκληση της αναβολής ίσχυε με τον παλιό νόμο.

Το Ι5 είναι αρκετά δυσκολότερη υπόθεση τελευταία (μετά από τη σωρεία "επωνύμων" που βρέθηκαν να μην έχουν υπηρετήσει). Πρέπει να περάσεις από επιτροπή απαλλαγών που θα σου δώσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου διετή αναβολή για λόγους υγείας, και στη συνέχεια θα πρέπει να σε εξετάζει αν θυμάμαι καλά στρατιωτικός ψυχίατρος. Μετά τη λήξη αυτής της αναβολής ξαναπερνάς από την επιτροπή απαλλαγών η οποία τελικά δίνει την απαλλαγή (Ι5). Δεν υπάρχουν πλέον σε μεγάλο βαθμό τα "καψώνια" του παρελθόντος, και το μόνο που αναγράφεται στο πιστοποιητικό είναι ότι "απηλλάγη νόμιμα από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις" (ανεξαρτήτως δηλαδή αν είναι λόγοι υγείας, ψυχολογικοί ή ο,τιδήποτε άλλο). Η δεύτερη επίσκεψη στην επιτροπή από όσο ξέρω είναι αρκετά πιο "δύσκολη" από την πρώτη, και απαιτεί γερή δόση θεάτρου...

Όπως και να έχει, όλες οι πληροφορίες είναι στο site που παρέθεσα πριν.

Άβαταρ μέλους
O kanenas
Real Name: Αφροξυλάνθη
Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O kanenas »

el_greco έγραψε:Η δεύτερη επίσκεψη στην επιτροπή από όσο ξέρω είναι αρκετά πιο "δύσκολη" από την πρώτη, και απαιτεί γερή δόση θεάτρου...
Χωρίς να έχω ψαχτεί περί του θέματος, απλά να συμπληρώσω τον el_greco ότι εκτός από την "γερή δόση θεάτρου", χρειάζεται και προσοχή για να μην σου'ρθει μπούμερανγκ τελικά και σου δώσουν συνταγές για φαρμακευτική αγωγή, γιατί έχω ακούσει και τέτοιες περιπτώσεις. Απλά, αρκεί να βρεις την χρυσή τομή :P
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

el_greco έγραψε:
noir έγραψε:Λοιπον, οταν παιρνεις πτυχιο, αυτοματα ληγει η αναβολη σου.
Αυτό δεν ισχύει πλέον. Ακόμα και αν τελειώσεις το σχολείο στα 17 και τη σχολή στα 22, κανείς δε σε υποχρεώνει πια να πας στο στρατό μέχρι να λήξει η αναβολή σου, την 31/12 της χρονιάς κατά την οποία γίνεσαι 28. Η αυτοδίκαια ανάκληση της αναβολής ίσχυε με τον παλιό νόμο.
Οντως, δεν ημουν σιγουρος για αυτο... :? Οποτε πρεπει καποιος να περιμενει μεχρι τα 28 για να παραστει στην επιτροπη ή μπορει να διακοψει για να .....απαλλαγει(!!) ;
Αν γνωριζει κανεις θα ηταν αρκετα χρησιμο... Επισης, αν ισχυει το πρωτο μου χαλας τα σχεδια! :x :evil:

@Ο_kanenas, αμα καθαρισεις ετσι ευκολα ενα με δυο χαμενα χρονια απο τη ζωη σου, λιγα χαπακια θα σε πειραξουν; :drunk: :drunken: :P
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος noir την Δευ Μαρ 10, 2008 3:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Μα είναι πολύ απλό: Φροντίζεις να σκέφτεσαι και να κάνεις πράγματα που στη βιδώνουν για 2-3 μέρες, δεν κοιμάσαι καλά, πίνεις 6-8 καφέδες τη μέρα, χτυπάς επίτηδες κολωνάκια στο παρκάρισμα (με το φτερό ή την πόρτα), βάζεις την μάνα σου να καθαρίσει τον υπολογιστή σου με άζαξ από μέσα :o , πετάς τον τελευταίο μισθό σου μαζί με τον φάκελο στον οποίο τον πήρες....καιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι...........επισκέπτεσαι την επιτροπή σκεπτόμενος ότι πρόκειται να σε βάλουν σε ένα "κλουβί" με το κάθε απόβλητο, να σε διατάζουν βλάχοι κομπλεξικοί και αμόρφωτοι εθνικόφρονες, να είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την π@π@ρι@ τους, μετά από τόσα χρόνια σπουδών, μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκες στην ψωροκώσταινα, και υποχρεούσαι να τους κάνεις τον υπηρέτη για έναν χρόνο,ώστε να έχεις το δικαίωμα να συνεχίσεις να ζεις εδώ.
οπ'οτε.....
Η συμπεριφορά που θα επιδείξεις στην επιτροπή είναι 100 φορές καλύτερη (και πιο παραστατική) από οποιοδήποτε χαρτί νευρολόγου, νευρολογικού τμήματος ή πανεπιστημιακής νευρολογικής κλινικής!! :) :)
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Δε διαφωνώ. Απλά οι καραβανάδες ξύπνησαν, και τώρα έχουν κάνει απελπιστικά πιο δύσκολη τη ζωή όσων θέλουν να πάρουν απαλλαγή... τεράστιο θέμα, όντως. Το να διακόψεις την αναβολή και να παρουσιαστείς ζητώντας απαλλαγή... χμ... δεν ξέρω αν γίνεται. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν το νομίζω κιόλας... δεν είναι παράλογο; Θα σου πουν "και πού ξέρεις αν μέχρι τα 28 σου δεν έχεις ξεπεράσει τα <<ψυχολογικά σου προβλήματα>>;"

Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

Πέντε (έως δέκα) χρόνια στα Τριτοβάθμια Κωλοχανία, ο ένας χρόνος στο Ένοπλο Κωλοχανίο σας πείραξε; Δεν ξέρω, διαφωνώ με το πανηγύρι του στρατού για πολλούς λόγους, αλλά προκειμένου να μπω σε όλες αυτές τις διαδικασίες και να γίνω πιο καραγκιόζης από δαύτους, προτιμώ να πάω και να τελειώνει η ιστορία.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από O_Xamenos »

μπορεις απλα να γινεις αντιρρησιας συνειδησης και να κανεις ολικη αρνηση στρατευσης...
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

Να βάλετε βύσμα, να πάτε στο ναυτικό και θα περνάτε καλύτερα από έξω.
Ψάχτε το και θα δείτε.
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

drcypher έγραψε:Πέντε (έως δέκα) χρόνια στα Τριτοβάθμια Κωλοχανία, ο ένας χρόνος στο Ένοπλο Κωλοχανίο σας πείραξε; Δεν ξέρω, διαφωνώ με το πανηγύρι του στρατού για πολλούς λόγους, αλλά προκειμένου να μπω σε όλες αυτές τις διαδικασίες και να γίνω πιο καραγκιόζης από δαύτους, προτιμώ να πάω και να τελειώνει η ιστορία.
Εμενα απλη μου φαινεται η διαδικασια, να αφιερωσεις 3-4 μερες για να παρεις απαλλαγη, απο το να αφηνεις καποιους επι ενα χρονο να τσαλαπατουν την αξιοπρεπεια σου, να σπαταλουν το χρονο σου, και να σε υποβαλλουν σε μια σειρα αχρηστων διαδικασιων... Τουλαχιστον στο κωλοχανιο του πανεπιστημιου μαθαινεις 5 πραγματα, και μπορεις να δουλεψεις μετα. Ο στρατος απο την αλλη δε προσφερει τιποτα περα απο ενα κολοχαρτο που μπορεις να αποκτησεις και πολυ πιο ανετα, χωρις να μπεις στη διαδικασια να τον υπηρετησεις... Εξαλλου αυξημενα ποσοστα απαλλαγων/ανυποταξιας, ειναι και ενα πρωτο βημα για τη καταργηση της υποχρεωτικης θητειας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Hengeo
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από Hengeo »

noir έγραψε:Εμενα απλη μου φαινεται η διαδικασια, να αφιερωσεις 3-4 μερες για να παρεις απαλλαγη, απο το να αφηνεις καποιους επι ενα χρονο να τσαλαπατουν την αξιοπρεπεια σου, να σπαταλουν το χρονο σου, και να σε υποβαλλουν σε μια σειρα αχρηστων διαδικασιων... Τουλαχιστον στο κωλοχανιο του πανεπιστημιου μαθαινεις 5 πραγματα, και μπορεις να δουλεψεις μετα. Ο στρατος απο την αλλη δε προσφερει τιποτα περα απο ενα κολοχαρτο που μπορεις να αποκτησεις και πολυ πιο ανετα, χωρις να μπεις στη διαδικασια να τον υπηρετησεις... Εξαλλου αυξημενα ποσοστα απαλλαγων/ανυποταξιας, ειναι και ενα πρωτο βημα για τη καταργηση της υποχρεωτικης θητειας.
Και δηλαδή, το να το παίξεις τρελός είναι αξιοπρεπές; Για μένα είτε πηγαίνεις, όπως είπε ο drcypher, είτε δηλώνεις ολική άρνηση-αντιρρησίας συνείδησης. Όλα τα άλλα μου φαίνονται λίγο ντεμί-μαγκιές..
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
Άβαταρ μέλους
noir
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από noir »

@ Ηengeo

Δεν θεωρω πως ειναι αξιοπρεπες, ουτε και δηλωσα μαγκας ή ο επαναστατης που θα θυσιασω χρονο και χρημα για να ταχθω απεναντι απο το στρατιωτικο θεσμο πολυ απλα γιατι δεν εχω τη δυνατοτητα.
Αλλα μπροστα στα δεδομενα που θετει το κρατος, και την αδυναμια μου να αντιμετωπισω τις εκδικητικές συνεπειες για μια επιλογη που θα πρεπε να ειναι δικαιωμα μου, προτιμω να χασω την αξιοπρεπεια μου για λιγες ωρες, παρα για 365+ μερες.
Αν ηταν προαιρετικος ο στρατος, θα πηγαινες ;; Θα το σκεφτοσουν εστω και λιγο αν θα ξοδευες εστω και λιγες ωρες στα χακι;
Δε θα λυπηθω λοιπον, για μια αναξιοπρεπεια που οφειλεται σε αλλον εναν εκβιασμο του κρατους. Περα απο την απαλλαγη μου, ομως θα διαμαρτυρυθω οπως μπορω για να σταματησει να υφισταται, και να σταματησουν να εξαναγκαζονται ανθρωποι να θυσιαζουν την αξιοπρεπεια τους με τον ενα ή τον αλλο τροπο.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μετά το πτυχίο”