gm2263 έγραψε:Κατάσταση πολιορκίας
!!!
gm2263 έγραψε:Η φίλη μου ακουγόταν αγχωμένη από το τηλέφωνο. "Δεν έχουμε ρεύμα", μου είπε, "και είναι η ώρα για να ετοιμάσω τη φρουτόκρεμα του μωρού και δεν δουλεύει το μπλέντερ, οπότε παλεύω να τα ετοιμάσω με τα χέρια μου".
Έλεος... Εβούρκωσα
gm2263 έγραψε:Όσον αφορά τους αμνούς και τα αιγοπρόβατα (σε άλλο παιχνίδι θα μπορούσαν να είναι τα ποντίκια και όλοι οι άλλοι οι γάτες), αυτά είναι οι Χριστιανοί στην αρένα της καθημερινότητας. Μπορεί να δουλεύουν ανασφάλιστοι ή ημιασφαλισμένοι, μπορεί να παίρνουν από 500 μέχρι και πολλά Ευρώ, (αλλά όλοι ξέρουμε πως αν δεν είσαι ανίψι, κουμπάρος, γιος και δε συμμαζεύεται, στον "ιδιωτικό τομέα" φτύνεις αίμα...) αλλά αυτοί οφείλουν σαν τους χριστιανούς στον καιρό του Νέρωνα, να μην μιλάνε. να μην διαμαρτύρονται. Να υπομένουν.
Να υπομένουν τις πορείες που τους κλείνουν το δρόμο (πω, πω και τι θα γίνει με το ραντεβού; ΧΑ! ΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ;) Να υπομένουν τις απεργίες (μα πάλι δεν έχει συγκοινωνία -και πως θα πάω στη δουλειά μου; ΧΑ! Εδώ σε θέλω).
Τι πάει να πει "να μη μιλάνε"; Υπάρχουν δυο λόγοι (μάλλον) που μπορεί ο συγγραφέας του παραπάνω να θελήσει να παραπονεθεί, να "μιλήσει":
- Να παραπονεθεί για τα 500 ή τα 700 ευρώ που παίρνει, για την μέρα, τη δουλειά ή τη ζωή του τη στραβή και την ανάποδη. Μια "πρωτόγονη" λύση είναι αυτής της απεργίας. Υποθέτω υπάρχουν κι άλλες, ίσως πιο προχωρημένες, λύσεις, αλλά δεν έχω ακούσει καμία μέχρι τώρα.
- Να παραπονεθεί εναντίον εκείνων που παραπονούνται για όσα εκείνος δεν παραπονιέται. Ποιος του απαγόρευσε να το κάνει; Όλο το χρόνο γίνονται δεκάδες διακοπές ρεύματος, ολιγόλεπτες ή πολύωρες, με ζημίες έως και θύματα, αλλά κανένας δημοσιογράφος δεν τις φέρνει στην επιφάνεια. Τυχαίο ότι σκάσανε όλα στις διακοπές "λόγω απεργίας"; Ας αδράξει την ευκαιρία και ας κατηγορήσει τους "κρατικοδίαιτους" εργαζομένους της ΔΕΗ για όλες τις απεργίες και τις διακοπές ρεύματος...
gm2263 έγραψε:Να μη διαμαρτυρηθούν αν και οι αποδοχές τους είναι οι ίδιες ή και κατώτερες από τους "συναδέλφους" τους του δημόσιου τομέα. Οι οποίοι τους έχουν γραμμένους και εάν κάποιος τολμήσει και ψελλίσει "κι' εμείς τι σας φταίμε" οι "δημόσιοι" αρχίζουν τις ανοησίες περί διαρραγείσας κοινωνικής αλληλεγγύης. Τσου ρε Λάκη!!! Η οποία αλληλεγγύη πρέπει να δουλεύει ΠΑΝΤΑ μονόδρομα, εις όφελος δηλαδή των συνδικαλιστών του Δημόσιου τομέα.
Πέρα από το κόμπλεξ που βγάζει εναντίον των υπαλλήλων του Δημοσίου, η μικρή μου πείρα (όχι στα εργασιακά αλλά στα ανθρώπινα) μου λέει ότι αν ο κύριος ήταν στο δημόσιο τώρα θα έβριζε τους δημοσιογράφους που μποϋκοτάρουν την απεργία, δεν θα τους έδινε δίκαιο. Βολεψάκηδες υπάρχουν παντού, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Απλώς οι δημοσιογράφοι τους διευθύνουν...
gm2263 έγραψε:Και αν διαμαρτυρηθείς για όλα αυτά, για όλη αυτή την κατάσταση πολιορκίας που ζεις τις μισές μέρες του χρόνου όπως τώρα από τον κάθε σαδιστή διεστραμμένο προνομιούχο είτε συνδικαλιστή είτε προβοκάτορα (άκρη δε βρίσκεις όσο το ψάχνεις το σύστημα είναι τόσο σοφά δομημένο που πάλι βλάκας βγαίνεις) που κατεβάζει τους διακόπτες του ηλεκτρικού ανεξάρτητα από το αν είσαι ηλικιωμένος, μητέρα με παιδί, επαγγελματίας που θέλει να δουλέψει στον υπολογιστή του σπίτι, έμπορος τροφίμων, εστιάτορας και περιπτεράς που σου καταστρέφουν το εμπόρευμα με το έτσι θέλω, είσαι "δεξιός", "αντιδραστικός", "φασίστας" και πρέπει να κάνεις μετάνοιες για το θράσος σου να θέλεις να εξασκήσεις το θεμελιώδες δικαίωμα σου να λειτουργήσεις σαν πολίτης ανενόχλητος και να μη μετέχεις σε μια παράνοια που δε σε αφορά γιατί κανένας από αυτούς τους αφιονισμένους τριχωτούς νεαντερτάλιους ή υπέρβαρους πολιτικούς και εντολοδόχους κομιστές που σε πολιορκούν και σου καταστρέφουν (για να μην πω καμιά βαρύτερη έκφραση) την καθημερινότητα σου για τα μικροσυμφέροντα τους, που παίζουν παιχνίδια δύναμης με τους υπόλοιπους επικυρίαρχους και εξουσιαστές, κανένας δε νοιάζεται αν το ρεύμα το θέλεις για κάτι παραπάνω από το να δεις τηλεόραση ή για να παίξεις μπιρίμπα. Δεν τους νοιάζει αν ζεις ή αν πεθαίνεις, δεν τους ενδιαφέρει.
Το να μη σου αρέσει η ζωή σου είναι δικαίωμά σου, όπως είναι δικαίωμά σου να απεργείς γι'αυτό ή να γκρινιάζεις σε ένα blog. Όταν θα αποφασίσει να κάνει το πρώτο αντί του δεύτερου ελπίζω να βρει περισσότερη συμπάθεια από τους "βρωμιάρηδες" του Δημοσίου και τους κακόμοιρους του Ιδιωτικού Τομέα, όσο κι αν κοστίσει η απεργία του στην κοινωνία.
Μου κάνει εντύπωση, φυσικά, πως
μέσα στη γκρίνια του δεν σχολίασε πως η Διοίκηση (προφανώς) είχε την δυνατότητα να επιλέξει πως θα κατανεμηθεί το φορτίο και αποφάσισε να επιβαρύνει τον κόσμο και τους μικροεπαγγελματίες αφήνοντας ανέγγιχτη τη βαριά βιομηχανία. Αν, λοιπόν, πρόκειται να μπούμε σε παιχνίδι ανταλλαγής λάσπης, εμπάθειας και κακοήθειας το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι "ποιος θα τόλμαγε να κατηγορήσει τα αφεντικά που του δίνουν τα 700 ψωροευρουλάκια όταν μπορεί να ρίξει τα πάντα στους κακούς εργαζομένους και συνδικαλιστές";
gm2263 έγραψε:Αυτών των Ελλήνων που κάποιοι τους κόβουν το ρεύμα, τους καίνε τις περιουσίες και τα αυτοκίνητα, ή εάν είναι λίγο μακρυμάλληδες τους δέρνουν ένστολοι μέχρις αναισθησίας, εάν είναι φοιτητές που θέλουν να δουλέψουν τα σχολειά τους γιατί θέλουν να πάνε για μεταπτυχιακό στην ώρα τους τους λένε "φασίστες" και τους προπηλακίζουν, εάν είναι καθηγητές που θέλουν να διδάξουν τους κτίζουν τον τοίχο του γραφείου τους, ενώ αφήνουν ανέγγιχτους άλλους που τα κρατικά χρήματα τα κάνουν Φερράρι, εάν, εάν εάν...
Δεν θα έλεγα ότι αδικώ ένα τσουβάλιασμα που απαντά στο δικό μου, αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι είναι τσουβάλιασμα. Τελικά μιλάμε με τέτοιους όρους ή όχι; Εγώ παραδέχομαι ότι το κάνω. Εσείς γιατί δεν το παραδέχεστε;
el_greco έγραψε:@drcypher: θα σε παρακαλέσω να αποφεύγεις υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί σου και έχει το θάρρος να εκφράσει τη γνώμη του. Αν δεν ήθελες το διάλογο και την αντίθετη άποψη, ας μην άνοιγες καν το thread. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο. Ελπίζω να μπορέσεις να διακρίνεις τις άπειρες αποχρώσεις του γκρι προτού ξαναπροβείς στο τσουβάλιασμα "κρατουσών και κακών νοοτροπιών". Τούτων λεχθέντων, και εφ'όσον με εκφράζει το κείμενο που έκανα quote, δεν σκοπεύω να επανέλθω.
Το κείμενο που παρέθεσες βρίθει ειρωνιών, απαξιωτικών και υβριστικών χαρακτηρισμών, τους οποίους ο ίδιος επικροτείς. Το αν θα απαξιώσω μια άποψη ή όχι δεν σχετίζεται με την συνέχιση μιας συζήτησης. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν γράφω σε blog αλλά γράφω σε forum. Το έναυσμα μπορεί να δοθεί ακόμα κι από έναν "αρούγκανο" (όπως λίγο-πολύ παρουσιάζομαι στο παρόν topic) και να συνεχιστεί από άλλους παραγνωρίζοντας το κείμενο-αφορμή.
Δεν νομίζω ότι διαπραγματευόμαστε το αν υπάρχουν εγκάθετοι στα συνδικαλιστικά "στρατηγεία". Αλλά αυτή
η ποινικοποίηση της απεργίας με συντεταγμένη επίθεση κυβερνήσεως και "χρηματισμένων" κονδυλοφόρων (αναφέρομαι στην εξαίρεση του ταμείου των δημοσιογράφων από τις ενοποιήσεις) σε συνδυασμό με την προθυμία πολλών συμπολιτών ή εργαζομένων ή απασχολούμενων (sic) να συμμετέχουν αφελώς στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού εμένα δεν μου δίνει περιθώρια αισιοδοξίας.