Linux - Εύκολο ή δύσκολο????

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Εγω εκει που ημουν ετοιμος να βαλω ubuntu και να ζησω ευτυχισμενος τη ζωη μου χωρις τα crashαρισματα των windows (δε το λεω ειρωνικα) ειδα οτι για να εγκαταστησω το USB modem μου, κατι που ειναι απαραιτητο για το linux, πρεπει να ειμαι μεγαλος προγραμματισης!
Βρικα κατι οδηγειες εδω και ακολουθησα τα links και δεν καταλαβα τιποτα!
Τελικα εκανα format και εβαλα xp χωεις service pack. Eχω την εντυπωση οτι το service pack 2 των xp εκανε το pc μου να σερνεται.
Το λεω για οσους εχουν συνδεση otenet με modem sagem οπως εγω...
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Εγώ,αντιθέτως,το Fritz! modem-router που έχω από την ΗΟL,αναγνωρίστηκε μέσα σε 2 λεπτά από το suse 10 που έχω! Πάντως,σε περιπτώσεις που υπάρχει η δυνατότητα,καλό θα ήταν να προτιμήσετε σύνδεση ethernet μεταξύ του modem και του PC,παρά USB.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Όπως τόνισε έμμεσα ο γιατρός, ο όρος winmodem δεν προέκυψε τυχαία! Όσο και αν φαίνεται παράλογο για ένα τόσο παγιωμένο εξάρτημα, ποτέ δεν υπήρξε ένα ενιαίο πρωτόκολλο λειτουργίας και επικοινωνίας (κοινώς API) με αποτέλεσμα κάθε λειτουργικό να αναπτύξει το δικό του και ελάχιστες εταιρείες ασχολήθηκαν με οτιδήποτε εκτός του API των Windows.
Να αναφέρω ότι η δημιουργία drivers για modems στο linux βοήθησε αρκετά την επιστήμη του reverse engineering!

Δυστυχώς, λοιπόν, είναι πολύ συχνό φαινόμενο, οι χρήστες μη Microsoft-friendly λειτουργικών γενικά, να πρέπει να ψάχνουν για συμβατότητα πριν από κάθε αγορά hardware.
Όπως μας μάθανε και οι παππούδες μας, υπάρχει ο εύκολος δρόμος με στόχο την μετριότητα, αλλά και ο δύσκολος που πραγματικά αποδίδει, ο καθένας διαλέγει ότι του ταιριάζει.

Στο κάτω κάτω ένα v92 fax modem έχει μηδαμινό κόστος, στην τελική πάρτε ένα φτηνιάρικο εσωτερικό (σχεδόν όλα υποστηρίζονται) και ένα πολύμπριζο τηλεφωνικού καλωδίου για να τα έχετε και τα δύο ταυτόχρονα.

Όσο για dsl, η ethernet σύνδεση (router ή όχι) είναι μονόδρομος ανεξαρτήτως λειτουργικού. Το usb υλοποιείται γύρω από ένα από τα χειρότερα πρωτόκολλα εσωτερικής επικοινωνίας συσκευών. Όσο αντέχει η τσέπη πρέπει να το αποφεύγουμε όλοι!
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

sparc έγραψε:υπάρχει ο εύκολος δρόμος με στόχο την μετριότητα, αλλά και ο δύσκολος που πραγματικά αποδίδει, ο καθένας διαλέγει ότι του ταιριάζει.

Όσο για dsl, η ethernet σύνδεση (router ή όχι) είναι μονόδρομος ανεξαρτήτως λειτουργικού.
Με κάλυψες ©
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Κι επειδή δεν ξυπνάς ένα ωραίο προυνό και λες "Τι θα κάνω σήμερα; Ας τραβήξω μια εγκατάσταση Linux να περάσει η ώρα" , αλλά το ψάχνεις, ας παραθέσω μερικά links σε διάφορα tech-forums, sites και γενικά μερικά πραγματάκια που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα (ελπίζω σε βοήθεια από τους "παλιούς" linux-άδες :P  (αν γίνει αρκετά χρήσιμο, θα το κάνω sticky)).

Ξεκινάμε με το γνωστό μας insomnia.gr και μερικά θέματα εκεί:

Ιnsomnia's Linux FAQ

Τα εργαλεία του καλού Linuxά

Λίστα προγραμμάτων για linux

Συνεχίζουμε στο thelab.gr με τον θεϊκό DJD :P

Linux- Τα προβλήματα μας

Linux Distro Chooser

Πάμε και στο αγαπημένο μου PcTechnology:

Διανομές Linux

Linux Tutorial (για αρχάρειους)

Αντιστοιχία προγραμμάτων Windows-Linux

Χρήσιμα προγράμματα για Linux

How-to: Ubuntu Linux for Novices

Και φυσικά έχουμε τα:
Linux.Gr
Hellug - Ένωση Χρηστών και Φίλων Linux Ελλάδας
DistroWatch
LinuxForums

Ε, μετά από λίγο ψάξιμο, σειρά σας να αποφασίσετε αν είναι εύκολο ή δύσκολο ;)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Lucifer

Δημοσίευση από Lucifer »

trexo Ubuntu kai thelo n'akouso internet radio alla moy bgazi to parakato minima:

Totem could not play 'mms://a1206.l591221205.c5912.g.lm.akamaistream.net/D/1206/5912/v0001/reflector:21205'.

No URI handler implemented for "mms".

ti prepei na kanw gia arxisei na pezi..?
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

υπάρχουν αρκετά plugins για mozilla based browsers (firefox, seamonkey, galleo, konqueror etc...).
Για gnome υπάρχει η λύση του, native media player, totem.
Επίσης κυκλοφορούν plugins βασισμένα σε mplayer και xine ανεξαρτήτως περιβάλλοντος. Ο κάθε χρήστης διαλέγει όποιο του ταιριάζει.
Συγκεκριμένα για ubuntu, δώσε στο synaptic αναζήτηση για τον player της επιλογής σου (totem || mplayer || xine) και από την λίστα αποτελεσμάτων ψάξε για το plug-in. Επίσης φρόντισε να ενεργοποιήσεις όλα τα repositories με κυριότερο το multiverse.
Δυστυχώς δεν έχω ubuntu ώστε να ψάξω και να βρω τα ονόματα των πακέτων.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Άβαταρ μέλους
sparc

Δημοσίευση από sparc »

Να προσθέσω ότι μάλλον σου λείπει ένα πακέτο που προσφέρει υποστήριξη για τα codecs της microsoft (γνωστά ως windows media) με όνομα win32codecs.
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

Συγκρίνετε διανομές λίνουξ στη σελίδα:
http://polishlinux.org/choose/comparison/
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Qbric

Re: Linux - Εύκολο ή δύσκολο????

Δημοσίευση από Qbric »

Meta apo 2 evdomades skilirou "sex" me to Linux kateliksa sto eksis simperasma:
To Linux ta spaei apla...
Ta windows einai akoma aparaithta...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”