Χαριστική Εξεταστική
Χαριστική Εξεταστική
Ενδιαφέρομαι για τη χαριστική εξεταστική , διότι χρωστάω ακριβώς 3 μαθήματα.Επειδή δεν έχω ιδέα με το πότε γίνεται και τι πρέπει να κάνεις σε τέτοια περίπτωση θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια.Μπορεί να μου δώσει κάποιος πληροφορίες με το πως μπορώ να μάθω αν θα γίνουν εξετάσεις στα μαθήματα που χρωστάω;Πρέπει να βρω εγώ τον καθηγητή μόνος μου ή να βρω και άλλους που να χρωστάνε το ίδιο μάθημα και να ζητήσουμε από τον κάθε καθηγητή αν μπορεί να δώσει εξέταση;Ή ο καθηγητής βγάζει ανακοίνωση μόνος του και όσοι πιστοί προσέλθουν;Ίσως σε αυτό το topic , να μπορούν να συννενοούνται οι φοιτητές μεταξύ τους που να θέλουν να δώσουν χαριστική , ώστε να μαζευτούν και να ζητήσουν εξετάσεις , αν γίνεται , στη χαριστική.
Εγώ ενδιαφέρομαι για τα μαθήματα :
Πραγματική Ανάλυση
Συναρτησιακή Ανάλυση
Θεωρία Πιθανοτήτων
Εγώ ενδιαφέρομαι για τα μαθήματα :
Πραγματική Ανάλυση
Συναρτησιακή Ανάλυση
Θεωρία Πιθανοτήτων
Re: Χαριστική Εξεταστική
Στο τμήμα της Σχολής πριν 10 μέρες, έγινε λόγος να θεσμοθετηθεί μια χαριστική εξεταστική για τους επί πτυχίο, αλλά οι καθηγητές δεν φάνηκαν ιδιαίτερα "ζεστοί". Ένα από τα επιχειρήματα που προέβαλαν ήταν ότι δεν νιώθουν ιδιαίτερη πίεση από τους φοιτητές για το θέμα.
Ευκαιρία είναι στη γ.σ. των φοιτητών την Τρίτη να παρθεί απόφαση από τον φοιτητικό σύλλογο που να ζητά χαριστική εξεταστική μετά το Πάσχα.
Ίσως έτσι να έχουμε περισσότερες πιθανότητες... Και θα είναι μια από τις λίγες φορές που οι γ.σ. θα λειτουργήσουν προς όφελος των φοιτητών
Ευκαιρία είναι στη γ.σ. των φοιτητών την Τρίτη να παρθεί απόφαση από τον φοιτητικό σύλλογο που να ζητά χαριστική εξεταστική μετά το Πάσχα.
Ίσως έτσι να έχουμε περισσότερες πιθανότητες... Και θα είναι μια από τις λίγες φορές που οι γ.σ. θα λειτουργήσουν προς όφελος των φοιτητών
Όντως μια χαριστική δε θα χαλούσε κανέναν... Εγώ είμαι 12 για πτυχίο. Ποιός ξέρει να μου πει αν δικαιούμαι χαριστική? Τί να συζητηθεί στη συνέλευση ρε παιδιά? Στις συνελεύσεις χτυπιούνται για οποιαδήποτε μαλ@%* σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τα πολιτικά και κανείς δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα της σχολής (τα οποία είναι αρκετά: από τα κωλοκτίρια όπου κάνουμε μάθημα, μέχρι το πρόγραμμα σπουδών και τους ασυνεργάσιμους καθηγητές).
Σκατά! Βαρέθηκα εδω μέσα. Άντε να γίνει καμιά χαριστική να φύγω μια ώρα αρχίτερα.
Σκατά! Βαρέθηκα εδω μέσα. Άντε να γίνει καμιά χαριστική να φύγω μια ώρα αρχίτερα.
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Facebook ID: 0
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Απ'ότι έχω καταλάβει, χαριστική μπορείς να δώσεις αν χρωστάς 3 ή λιγότερα μαθήματα.Aquello έγραψε:Όντως μια χαριστική δε θα χαλούσε κανέναν... Εγώ είμαι 12 για πτυχίο. Ποιός ξέρει να μου πει αν δικαιούμαι χαριστική?
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- kostas.m
- Real Name: k.mastakas
- Επικοινωνία:
Από ό,τι έχω ακούσει για να πάρεις χαριστική εξεταστική για ένα μάθημα πρέπει να συνεννοηθείς με τον καθηγητή και αν θελήσει ο ίδιος να δώσει την εξεταστική για το μαθημά του. Επίσης,πρέπει να χρωστάς το πολύ τρία μαθήματα.Slym έγραψε:Ενδιαφέρομαι για τη χαριστική εξεταστική , διότι χρωστάω ακριβώς 3 μαθήματα.Επειδή δεν έχω ιδέα με το πότε γίνεται και τι πρέπει να κάνεις σε τέτοια περίπτωση θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια.
"Πρέπει να μάθουμε, θα μάθουμε" David Hilbert
- drcypher
- Portal Administrator

- Real Name: Κώτσος Φίλ
Πριν μερικές ώρες έκανα ένα σχετικό post κάπου εδώ αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετά ελκυστικός ο τίτλος 
Μιας και εκφράσεις της μορφής "ηθική υποχρέωση", "ηθικό αμάρτημα", κλπ. είναι εν γένει εφετζίδικες και κενές νοήματος αρκεστείτε σε μια απλή και πλήρη συμβουλή: όσοι χρωστάτε μέχρι 3 μαθήματα ενοχλείστε τον καθηγητή κι ευχηθείτε να έχει όρεξη.Η χαριστική εξεταστική για όσους οφείλουν μέχρι τρία μαθήματα, όπως περιγράφεται στη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του 1995, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του διδάσκοντος για τη διενέργειά της ή μη.
Η Σχολή, με βάση την πρακτική που ακολουθείται από τη συντριπτική πλειοψηφία των διδασκόντων οι οποίοι εφαρμόζουν την απόφαση της Συγκλήτου, θεωρεί ότι το μέτρο συνιστά ηθική υποχρέωση όλων των διδασκόντων και κατά συνέπεια πρέπει να το εφαρμόζουν.
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Γενικά πάντως η όλη διαδικασία με τις χαριστικες δεν είναι κατοχυρωμένη νομικά. Προς το παρόν, δεν τους υποχρεώνει κανένας να κάνουν χαριστική, οπότε όπως γράφτηκε και πιο πάνω, επαφύεται στη διακριτική ικανότητα του διδάσκοντος.
Ο νέος νόμος πλαίσιο πάντως, προβλέπει τη διενέργεια χαριστικών εξεταστικών για τους επί πτυχίω (δεν γνωρίζω για όριο μαθημάτων), ενώ μέχρι τώρα οι χαριστικές ναι μεν γίνονταν, αλλά τυπικά ήταν σαν να στέλνει ο καθηγητής μια διορθωτική λίστα με βαθμολογίες.
Προφανώς τα ζητήματα περί ηθικής υποχρέωσης, μπορεί να δράσουν αρνητικά σε κάποιους καθηγητές που είναι σκεπτικοί απέναντι στο ζήτημα των χαριστικών εξεταστικών. Η καθιέρωση όμως μιας χαριστικής, για όλους τους επί πτυχίω, απλά θα παρατείνει τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους που το ΕΜΠ είναι εξεταστικό κέντρο αντί για Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε λίγο ότι πέρα από το αν μας βολεύει κάτι, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια μεγάλο πρόβλημα στην αξία των πτυχίων μας. Κι αυτό το λέει ένας άνθρωπος που θα τον βόλευε απίστευτα μια χαριστική μπας και πέσει σε μονοψήφιο αριθμό οφειλόμενων μαθημάτων.
Ο νέος νόμος πλαίσιο πάντως, προβλέπει τη διενέργεια χαριστικών εξεταστικών για τους επί πτυχίω (δεν γνωρίζω για όριο μαθημάτων), ενώ μέχρι τώρα οι χαριστικές ναι μεν γίνονταν, αλλά τυπικά ήταν σαν να στέλνει ο καθηγητής μια διορθωτική λίστα με βαθμολογίες.
Προφανώς τα ζητήματα περί ηθικής υποχρέωσης, μπορεί να δράσουν αρνητικά σε κάποιους καθηγητές που είναι σκεπτικοί απέναντι στο ζήτημα των χαριστικών εξεταστικών. Η καθιέρωση όμως μιας χαριστικής, για όλους τους επί πτυχίω, απλά θα παρατείνει τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους που το ΕΜΠ είναι εξεταστικό κέντρο αντί για Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε λίγο ότι πέρα από το αν μας βολεύει κάτι, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια μεγάλο πρόβλημα στην αξία των πτυχίων μας. Κι αυτό το λέει ένας άνθρωπος που θα τον βόλευε απίστευτα μια χαριστική μπας και πέσει σε μονοψήφιο αριθμό οφειλόμενων μαθημάτων.
-
superman
- Real Name: kolotoure
katalavenw pws uparxei kindinos na ginoume exetastiko kentro, alla sth dikia mu periptosh pou thelw molis ena xeimerino mathima kai th diplomatikh mu, eimai 5 etos, giati na xanw to xrono mu kai na kindineuw na xasw ta deadlines gia metaptixiaka? ligh katanohsh..
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Στην δική σου περίπτωση, μπορείς κάλλιστα να πας στον καθηγητή και να συνεννοηθείς. Δεν νομίζω να σου αρνηθεί κανείς χαριστική με 1 μάθημα. Στη χειρότερη, να σου πει ότι δεν μπορεί να την κάνει τώρα και να την κάνει λίγο μετά το Πάσχα. Απ' όσο γνωρίζω άλλωστε στα περισσότερα μεταπτυχιακά μπορούν να σε δεχθούν εάν χρωστάς έως ένα συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων. Εκτός κι αν πρόκειται για πολύ φευγάτα Πανεπιστήμια που έχουν πολλές απαιτήσεις.
Άρα το επιχείρημα περί καθυστέρησης των μεταπτυχιακών σπουδών λόγω ενός μαθήματος, μπορεί να είναι φανταχτερό αλλά δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας.
Άρα το επιχείρημα περί καθυστέρησης των μεταπτυχιακών σπουδών λόγω ενός μαθήματος, μπορεί να είναι φανταχτερό αλλά δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας.
Sorry drcypher.Άνοιξα το topic , διότι το δικό σου αναφέρονταν στη Γενική Συνέλευση και δεν ήθελα να βγω off topic.Άσε που αν έγραφα εκεί , μετά τη Γενική Συνέλευση , θα έπεφτε πολύ κομματοσυζήτηση και μπορεί να μην έπαιρνα απάντηση.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν τύχει και πάρω θετική απάντηση από κάποιον καθηγητή ή δω ότι είναι πρόθυμος αν μαζευτούν άτομα για τα μαθήματά μου , που να ενημερώσω;Σε αυτό το topic εδώ ή στο αντίστοιχο του κάθε μαθήματος;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν τύχει και πάρω θετική απάντηση από κάποιον καθηγητή ή δω ότι είναι πρόθυμος αν μαζευτούν άτομα για τα μαθήματά μου , που να ενημερώσω;Σε αυτό το topic εδώ ή στο αντίστοιχο του κάθε μαθήματος;
Paidia k egw eimai 10o examino mathimatiko k xrwstaw mono diktia epikoinwniwn.
Yparxei kapoios allos pou thelei na dwsei xaristiki gia auto to mathima?
Tha kanei lete xaristiki o kathigitis mias k prwti fora to dwsame afou einai tou 9ou examinou?
Yparxei kapoios allos pou thelei na dwsei xaristiki gia auto to mathima?
Tha kanei lete xaristiki o kathigitis mias k prwti fora to dwsame afou einai tou 9ou examinou?