Αφού μέμφεσαι εμένα, περιμένεις να μην απαντήσω αντίστοιχα;Eric Roberts έγραψε: Ναι,δεν προκάλεσες κανέναν.Μα ξεκινάς με τη φράση "εγώ δεν προκάλεσα κανέναν" και εντέλει καταλήγεις στα ίδια."Καλύτερα να ξυπνήσεις","όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται" (πω πω πολύ πρωτότυπο).Απο άτομο με τέτοια πνευματική ευρύτητα περίμενα κάτι καλύτερο πάντως.
Στα υπόλοιπα που έγραψες, συμφωνώ απολύτως. Έχω ξαναπεί ότι γράφω απλώς την άποψή μου και αντιπαρατίθεμαι σε ιδέες, απόψεις, και πεποιθήσεις και όχι σε πρόσωπα, γιατί απλούστατα δεν έχω το δικαίωμα. Αφού, όπως λες κι εσύ, συμφωνούμε σε επίπεδο ιδεών, το θέμα έχει τελειώσει.
Ίσως να έχεις δίκιο, αλλά θεωρώ απαρέδεκτο, όπως είπα παραπάνω, να εκτίθενται τέτοιου είδους πεποιθήσεις από εκπαιδευόμενους επιστήμονες, και δη φυσικών επιστημών. Εκεί και μόνο εκεί πήγαινε το "καλά μυαλά".Eric Roberts έγραψε: Αλλά με ενοχλεί,που αντί να συζητήσεις ήρεμα,φροντίζεις να προσβάλλεις τους άλλους με την ευχή "Καλά μυαλά".Σου είπα και πριν πως η υπεροψία και ο μεγαλοϊδεατισμός δεν είναι καλοί σύμβουλοι.Συνέχισε έτσι...
Μπορούσες να μείνεις στα βιβλία που συνέστισες.Αυτό θα ήταν απόλυτα σεβαστό αλλά και χρήσιμο.Εσύ όμως ήθελες να το πας ένα βήμα παραπέρα.
Δεν αποτελεί απαξίωση, αλλά αγανάκτιση. Και σε βεβαιώ ότι δεν έχω καμιά πρόθεση να φιμώσω κανέναν! Βρισκόμαστε εδώ για να ανταλάσσουμε απόψεις, επί ίσοις όροις. Κανενός οι απόψεις δεν είναι στο απυρόβλητο, και καθενός οι απόψεις ακούγονται, συζητούνται και κριτικάρονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Αυτός είναι εξάλλου και ο ορισμός της δημόσιας συζήτησης!Eric Roberts έγραψε: Το πρόβλημά μου λοιπόν,δεν έγκειται στα πιστεύω σου αλλά στην έλλειψη σεβασμού.Γιατί όταν απαξιώνεις το συνομιλητή σου,το επόμενο βήμα είναι να του στερήσεις το δικαίωμα λόγου.Είναι σαν να λες "Πες την άποψή σου,αλλά στα παπάρια μου".Ε,συγγνώμη αλλά δεν πάει έτσι...
Συγγνώμη για το offtopic και από εμένα. Τελευταίο μου ποστ εδώ!