[Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Πριν το βάψεις μπλε και το ρίξεις στη θάλασσα γιατί δεν ρίχνεις μια ματιά εδώ;

Συντονιστές: kostas213, markelos

Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Βραχνός Προφήτης έγραψε:1) έστω οτι γραφω ενα κειμενο στο (ας το πουμε) LinuxWord, θα μπορω να το στειλω στον κολλητο μου που εχει MSWord και να το διαβασει;
Το Οpen Office (φαντάσου εγώ και στα Windows OO.org χρησιμοποιώ) είναι πλήρως συμβατό με Microsoft Office αρχεία. Πχ ένα κείμενο μπορείς να επιλέξεις να το σώσεις ως *.doc ;)

Βραχνός Προφήτης έγραψε:2) οτι αγοραζω, απο την ADSl μεχρι το σκαννερ, εχουν cd με drivers για windows μονο...Με αυτα τι θα κανω;
3) Ακομα κ αν λυσω το παραπανω προβλημα, εχω καποιες 'αρχαιολογιες' (πχ τη θρυλικη soundblaster 128PCI κ το 56Κ U.S. Robotics). Για αυτα τα ειδη προς εξαφανιση που θα βρω drivers?
Τους κατεβάζεις. Αν και τα παλιότερα (και τα περισσότερα καινούρια) αναγνωρίζονται αυτόματα (φαντάσου εγκατέστησα kubuntu με το bluetooth desktop μου χωρίς πρόβλημα)

Υ.Γ. δυστυχως οι παιχνιδομηχανες δεν τρεχουν Football Manager και age of empires...
Νομίζω ότι κάπου φτάνει στην υπερβολή αυτό με τα παιχνίδια.  :roll:
Πόοοοοοσες ώρες περνάτε πια παίζοντας πάνω σε ένα pc? Και πόσες, αντίστοιχα, σε εφαρμογές γραφείου;
Έσκασα 350€ για κάρτα γραφικών και περισσότερη ώρα περνάω στο msn, internet παρά παίζοντας. :?

Στην τελική, θα συμφωνήσω με τον Κων/νο ότι οι περισσότεροι δεν σκέφτόμαστε την πρακτικότητα/λειτουργικότητα.

Βtw εγώ σε PSX μια χαρά έπαιζα Manager :P (τώρα περιμένω PS3 γιατί να σκάσω κι άλλα λεφτά για αναβάθμιση για συμβατότητα με dx10 δεν παίζει.)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
antony07
Forum Moderator
Forum Moderator
Real Name: Αντώνης
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από antony07 »

Εγώ χρησιμοποιώ μόνιμα το SuSE 10,,αν και έχω και XP για τα προγράμματα που υπάρχουν μόνο για Windows (πχ e-Mule etc),και έχω βολευτεί απίστευτα! Η σταθερότητα του συστήματος είναι παράδεισος!!
Και για όσους παραπονιούνται,στο Internet υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν στα Windows,γραμμένα για unix και με ανοιχτό κώδικα.
Όσο για τα δημοφιλή παιχνίδια,όντως έιναι ένα πρόβλημα (εγώ δεν το έχω γιατί δεν παίζω :D ),αλλά ίσως η χρήση emulator,όπως το wine,βοηθήσει σε κάτι...(Χωρίς να είμαι σίγουρος,μιας και αυτά τα παιχνίδια είναι υπερβολικά απαιτητικά)
Βραχνός Προφήτης έγραψε:Εχω ολη την καλη διαθεση διαθεση να βαλω Linux, αλλα κολλαω σε 2-3 μικροπραγματακια (αν αυτα που ρωταω ειναι πυραυλαηδιες συγχωρηστε μου την σπαταλη bandwidth...)
1) έστω οτι γραφω ενα κειμενο στο (ας το πουμε) LinuxWord, θα μπορω να το στειλω στον κολλητο μου που εχει MSWord και να το διαβασει;
κλπ...
Χρησιμοποιώντας το OpenOffice,μπορείς να αποθηκεύσεις τα αρχεία κειμένου σου σε μορφή .doc,δηλ συμβατά με το Word!

Όσο για τα υπόλοιπα,στο ίντερνετ θα βρεις τους οδηγούς που θες,αν και πιθανότατα να μην τους χρειαστείς καν! Εγώ δεν χρειάστηκε να ρυθμίσω τίποτα! Όλα αναγνωρίστηκαν από το linux και δούλεψαν αμέσως,ακόμα και η κάρτα τηλεόρασης 8)  8) !!!! Το ίδιο ισχύει και για τις παλιές συσκευές.
"Ωραία παιδιά κατάχαμα κυλάει
το πιο ωραίο ρόδο απ' το στεφάνι σας
αδράξτε κάθε τι που προσπερνάει
μα αν σε βιτρίνα εμπρός βρεθεί η χάρη σας
ή σε γκισέ, φυλάξτε το τομάρι σας
θυμάστε, Colin de Cayeux τον λέγανε
το άσυλο εμπιστεύτηκε ναι σαν κι εσάς,
σημάδεψε ο μπάτσος και τον ξέκανε
"
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Παράθεση:
Για τα παιχνίδια, όπως προείπα, πάρτε Nintendo και Playstation.

Δεν έχουμε τα φράγκα.

Να ένας λόγος λοιπόν! Λειτουργικό χωρίς παιχνίδια δεν είναι λειτουργικό.
Πραγματικά διάβαζα με ενδιαφέρον τα επιχειρήματα κάθε πλευράς μέχρι που έφτασα στο παραπάνω κομμάτι. Θέλω πραγματικά να ουρλιάξω.
Έχετε τα φράγκα για υπολογιστή που παίζει παιχνίδια και δεν έχετε για ένα xbox (αφού αγαπάτε M$)?
ΤΟ linux είναι ΈΝΑ λειτουργικό που φτιάχνεται από παιδιά σαν εμάς και από επαγγελματίες που ήταν παιδιά σαν εμάς και δεν ξέχασαν! Φτιάχνεται αφιλοκερδώς, με σκοπό την αξιοπιστία και την χρηστικότητα. Ως άμεση συνέπεια έχουμε 3 βασικά χαρακτηριστικά
 -- Πολυμορφία
 -- Σταθερότητα
 -- WYSIWYG
Όλα αυτά τι σημαίνουν; παίρνεις ένα μηχάνημα πενταετίας με 200 ευρά και μπορείς να τρέχεις άψογα ένα πανέμορφο (μη-τρισδιάστατο ίσως) γραφικό περιβάλλον, την τελευταία έκδοση του openoffice και άπειρα παιχνίδια, άκρως ψυχαγωγικά, χωρις φοβερά γραφικά και την πιθανότητα να γίνουν ταινία εκατομμυρίων κάποια μέρα.

Στον αντίποδα, όλων αυτών υπάρχει ένα μικρό διάστημα εξικίωσης. Ωστόσο γίνεται μία παρανόηση. Το linux είναι ένα λειτουργικό με δυνατότητες που τα windows δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν. Πραγματικά το μόνο όριο είναι η φαντασία του χρήστη για την παραμικρή λεπτομέρεια. Οπότε κάποιος ακούει ότι το linux είναι δύσκολο και δεν τον αδικώ, είναι, είναι δύσκολο να κάνεις το μηχάνημα να λύνει μόνο του διαφορικές εξισώσεις από την κονσόλα αλλά μη γελιόμαστε... όσον αφορά τις δυνατότητες των windows, είναι το ίδιο εύκολο, αν όχι, πιο εύκολο (πλέον)!
Πραγματικά είναι προσωπική άποψη πως τα άτομα που χρησιμοποιούν τα windows και συμβάλλουν σε μία αναρχική και άνομη ηλεκτρονική πραγματικότητα, απλά και μόνο επειδή τους είπαν ότι είναι κάπως, δεν αξίζουν τον σεβασμό μου. Δεν δικαιολογώ την αδράνεια και την παθητικότητα. Τελία και παύλα.
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
abakas7
Real Name: Ανέστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από abakas7 »

Χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια και τα δύο είδη λειτουργικών συστημάτων.
Για τα Windows έχω να πω ότι τουλάχιστον τα ΧΡ ήταν από τις σταθερότερες εκδόσεις windows που έχουν κυκλοφορήσει. Δε λέω ότι δεν κολλάνε ποτέ αλλά αν προσέχεις τι εγκαθιστάς στο σύστημά σου δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσεις κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Και αναφέρομαι κυρίως στα προγράμματα που προσθέτουν κάποιο tray icon ή κάποιο shortcut στο startup αλλά και στα βαριά antivirus. Δεδομένου ότι τα Windows δε διαχειρίζονται και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πόρους του συστήματος, όλα τα παραπάνω που ανέφερα λογικό είναι να γονατίσουν το σύστημά.
Το Linux ομολογώ ότι το συμπάθησα από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή κι ας είχε τις δυσκολίες του. Είναι πολύ σταθερό και πλήρως παραμετροποιήσιμο. Το μειονέκτημά του όμως είναι ότι ο απλός χρήστης που δεν θέλει ή δεν έχει χρόνο να το ψάξει λίγο παραπάνω δυσκολεύεται να εκτελέσει όλες τις εργασίες του χωρίς να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία φορά γραμμή εντολών (π.χ. mount και unmount για να συνδέσεις ένα απλό φλασάκι).
Υπάρχουν όμως και στιγμές που το linux με εκνεύρισε αφάνταστα, π.χ. όταν τρία διαφορετικά modem δεν τα έβλεπε καμία από 4 διαφορετικές διανομές linux (επομένως δεν μπορούσα να μπω internet) ή όταν κατάλαβα ότι έπρεπε να ψάξω και να κατεβάσω codecs για να παίξω ένα απλό mp3 ή βιντεάκι.
Αυτά είναι τα σημεία - κλειδιά που τα windows "κερδίζουν" τον πρωτάρη χρήστη.
Προσωπικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τη διανομή Ubuntu την οποία έβαλα στο laptop και είδε μέχρι και το bluetooth! Κάτι τέτοιες διανομές ναι, μπορούν να "χτυπήσουν" τα XP. Αλλιώς ο απλός χρήστης με το δίκιο του θα χρησιμοποιεί windows για όσο καιρό κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη στις πιο κοινές εργασίες και ας έχουν και τα κολλήματά τους...
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"

Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Δημοσίευση από drcypher »

abakas7 έγραψε:Υπάρχουν όμως και στιγμές που το linux με εκνεύρισε αφάνταστα, π.χ. όταν τρία διαφορετικά modem δεν τα έβλεπε καμία από 4 διαφορετικές διανομές linux (επομένως δεν μπορούσα να μπω internet) ή όταν κατάλαβα ότι έπρεπε να ψάξω και να κατεβάσω codecs για να παίξω ένα απλό mp3 ή βιντεάκι.
Αυτά τα προβλήματα προκύπτουν διαρκώς, αλλά η αλήθεια είναι ανάποδα: Δεν είναι το Linux που δεν βλέπει τα modem, είναι τα modem που "κρύβονται" από το Linux. Αν ήθελαν οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να δώσουν αν όχι driver τα specifications της συσκευής για να αναλάβει η κοινότητα την υποστήριξη.

Όσο για τα audio/video, πέρα από το Beep Media Player (XMMS fork, winamp clone) το mplayer παίζει απλώς τα πάντα (μπορεί να χρησιμοποιήσει και dll). Αλλά από εκεί φαίνεται ότι ακόμη κι όταν το λογισμικό προχωράει, το σταματάνε μέσα από closed formats.

Γνωρίζετε φαντάζομαι τις νομικές περιπέτειες που αντιμετώπισε το mplayer λόγω της υποστήριξης όλων αυτών των format, ε;
abakas7 έγραψε:Προσωπικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από τη διανομή Ubuntu την οποία έβαλα στο laptop και είδε μέχρι και το bluetooth! Κάτι τέτοιες διανομές ναι, μπορούν να "χτυπήσουν" τα XP.
Αυτό ας σημειωθεί από εκείνους που έχουν βγει στη γύρα για Λινουξάκι :)
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Real Name: Κώστας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Tsakalos »

Προσφατα εβαλα τα Ubuntu (ναι τΑ Ubuntu!!!). To μονο καλο τΩΝ Linux ειναι οτι ειναι πιο σταθερΑ απο τα xp και εχΟΥΝ χαμηλες απαιτησεις (ο,τι πρεπει για να κανετε τον παλιο σας υπολογιστη της δεκαετιας του 80 να πεταει!).
Κατα τα αλλα ουτε στο internet μπορω να μπω (πρεπει να εγκαταστισω πάλι το modem?) και τα περισσοτερα προγραμματα και αρχεια δεν υποστηριζονται! Δεν παιζουν mp3 (θελει codecs απο οτι καταλαβα), wma (καλα αυτα στα @@ μου απλα το αναφερω), mov (τωρα θα μου πειτε γιατι τα windows παιζουν απο μονα τους mov? Οχι δεν παιζουν αλλα τουλαχιστον εκει μπορω να κατεβασω το quick time, να το εγκαταστησω και να παιξουν!), δεν παιζει το dvd των LED ZEPPELIN (τοσα προγραμματα εχΟΥΝ, δε μπορουσαν να βαλουν και ενα σοβαρο dvd player?) και αλλα... Παλι καλα που μπορω να δω τα jpg και giff! Γενικα υποστηριζουν λιγοτερο διαδεδομενα αρχεια οπως τα ogg.

Επισης δεν ξερω πως μπορω να δω τα περιεχομενα του σκληρου δισκου (αυτα που βλεπεις στα windows στο "ο υπολογιστης μου->C"!). Βρηκα κατι αντιστοιχο με "τον υπολογιστη μου" αλλα ειχε μονο τα cd και dvd drives....
(νομιζω πηγα εκει που ελεγε "τοποθεσιες->υπολογιστης")

Λοιπον, αν θελετε κατι σταθερο παρτε windows 95 η windows 98SE! (η πρωτη εκδοση των 98 ειναι τα πιο ζημιαρικα windows οποτε καλυτερα να το αποφυγετε) Τουλαχιστον θα μπορειτε να κανετε και περισσοτερα πραγματα απο το να βλεπετε την επιφανεια εργασιας, και θα εχετε κατι σταθερο γυριζοντας μονο 8 χρονια πισω και οχι 100 - κατι που γινεται με τA Linux! Τα windows ειναι πιο ευχρηστα και πιστευω οτι ειναι καλυτερα ακομα και για εναν υπολογιστη που θες μονο για να κανεις εργασιες και υπολογισμους. Μπορεις να κανεις περισσοτερο με το M$ office απο οτι με το αντιστοιχο τΩΝ linux (καλα το ξερω! το office δεν παει μαζι με τα windows αλλα το παιρνεις ανεξαρτητα) Επισης τα windows υποστηριζονται απο ΟΛΑ τα προγραμματα (το θεμα συμβατοτητας που ανεφερα και παραπανω), αρα γιατι να σπαμε τα @@ μας με τΑ Linux?  :lol:

YΓ1. Ενταξει ισως ημουν λιγο υπερβολικος (και λιγο κακος) σε καποια σημεια.  :roll:  Παντως τΑ linux φαινονται λιγο περιεργα εκ πρωτης οψεως (ετσι δε γραφεται?)

ΥΓ2. Παραδεχομαι οτι μου αναγνωρισαν τον εκτυπωτη και την καρτα ηχου και οτι δε χρειαζονται γνωσεις προγραμματισμου.

YΓ3. Πολυ ωραιο αυτο το προγραμμα επεξεργασιας εικονας (δε θυμαμαι πως λεγεται) που μοιαζει με το photoshop αλλα ειναι σαφως χειροτερο. Ενταξει το photoshop δεν περιλαμβανεται στα windows και το παιρνεις ανεξαρτητα αλλα τουλαχιστον μπορεις να το παρεις και να το τρεξεις στα windows!

ΥΓ4. Ξερω οτι με αυτο που θα πω τωρα θα γινω πολυ κακος αλλα το μενου τΩΝ Linux μου θυμιζει το μενου του κινητου μου!

ΥΓ5. Ελπιζω οι Linouxades (οι οπαδοι τΩΝ Linux) να μη με κραξουν πολυ! Αν και ειμαι σιγουρος οτι ο [you] θα συμφωνησει μαζι μου!
Τελευταία προτεραιότητα η σχολή μου!
και να θυμομόστε τον κύριο Dio...
Εικόνα
abakas7
Real Name: Ανέστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από abakas7 »

Κατά τύχη μόλις πριν λίγο έκανα αυτό που λες, δηλαδή το ubuntu να δει το ntfs partition με τα windows.
Άνοιξε τη βοήθεια και δώσε στο search: Partitions and booting.
"Ο σκεπτικισμός απέναντι στη Βίβλο, δεν πηγάζει από μια προσεκτική αξιολόγηση
των διαθέσιμων στοιχείων αλλά από μια τεράστια αρνητική προδιάθεση απέναντι στο
υπερφυσικό"

Millar Burrows, αρχαιολόγος του Παν/μίου του Yale
Άβαταρ μέλους
sparc
Real Name: Γιώργος

Δημοσίευση από sparc »

Προσφατα εβαλα τα Ubuntu (ναι τΑ Ubuntu!!!). To μονο καλο τΩΝ Linux ειναι οτι ειναι πιο σταθερΑ απο τα xp και εχΟΥΝ χαμηλες απαιτησεις (ο,τι πρεπει για να κανετε τον παλιο σας υπολογιστη της δεκαετιας του 80 να πεταει!).
Γιατί επιμένεις με τον πληθυντικό; Είναι το λιγότερο γελοίο αφού αποδεικνύει την αδιαφορία σου να μάθεις τα στοιχειώδη. Το linux είναι ένα, ο πυρήνας, ένα και μοναδικό και φτιάχνεται από μία επίλεκτη ομάδα με επικεφαλής τον Linus Torvalds.
Πολλές είναι οι διανομές. Η διαφορά ποια είναι; είναι απλό. Τα προγράμματα και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους. Μία διανομή δεν είναι μόνο πυρήνας αλλά και ένα σύνολο προγραμμάτων, προ ρυθμισμένα για ένα συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, προσανατολισμένα σε διαφορετικό κοινό η κάθε μία. Το σημαντικότερο στοιχείο που διαφοροποιεί τις διανομές μεταξύ τους είναι το σύστημα αναβαθμίσεων που τις συνοδεύει.
Έτσι έχουμε ΤΟ Ubuntu Linux, TO Kubuntu Linux, TO Gentoo Linux etc, ή αν προτιμάς ΤΗΝ Ubuntu διανομή, ΤΗΝ Kubuntu διανομή κτλ.

Μετά το μάθημα Ελληνικών θέλω να σχολιάσω μία βασική παρανόηση.

Κάθε λειτουργικό που θέλει να είναι τσάμπα έχει προβλήματα με τις, αμερικανικής προέλευσης, πατέντες. Τα windows τα έχουν όλα (υποτίθεται) αλλά κοστίζουν 200 ευρώ. Και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. Όλοι μας χεστήκαμε (με το συμπάθιο) αν τα windows κοστίζουν, αφού η πανανθρώπινη κληρονομιά της κουτοπονηριάς μας επιτρέπει να παρανομήσουμε, με τις ευλογίες της M$ η οποία κατά συνέπεια, τρέφει τον πλουσιότερο άνθρωπο στην ιστορία του ελεύθερης αγοράς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Από την M$ ζούνε τόσες άλλες εταιρίες όπως η βιομηχανία δισεκατομμυρίων της ψηφιακής διασκέδασης. Χωρίς windows κανένας προγραμματιστής δε θα είχε πιο κοντά του την δυνατότητα να κάνει συλλογή από ferrari πριν κλείσει τα 30. Και εγώ από αυτούς είμαι και χαίρομαι ιδιαίτερα!

Το έργο της M$ ήταν απαραίτητο και υψίστης σπουδαιότητας. Έφερε την πληροφορική σε κάθε σπίτι. Έβαλε τους υπολογιστές σε κάθε γραφείο, και έβγαλε το δίκτυο από τα συντηρητικά καλώδια του αμερικανικού πενταγώνου. Ναι, για την ανάπτυξη της πληροφορικής τα χρωστάμε όλα στο Βασιλάκη. Ως που όμως; Πλέον ο κύκλος έκλεισε και πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Το linux και κάθε unix σύστημα, μαζί και η apple, αποτελούν αυτό που η πληροφορική έπρεπε να είναι. Πλέον, χάρη στον Βασιλάκη η βιομηχανία έχει τα μέσα να υποστηρίξει αυτά τα προγράμματα και ναι, το έχει ήδη κάνει. Το unix πλέον, είναι σύγχρονο και ανταγωνιστικό. To MacOS είναι αιώνες μπροστά από οτιδήποτε άλλο. Γιατί λοιπόν windows; γιατί να μένουμε κολλημένοι σε μία πραγματικότητα του χτες;
I think therefore I am? Could be! Or is it really someone else who thinks he's me?
Reymond Smullyan - This book needs no title
Στενή είναι η αρετή, δεν μπορώ να αναπνεύσω· μικρός, στενός είναι ο Παράδεισος, δε με χωράει· σαν άνθρωπος μου φαίνεται ο Θεός σας, δεν τον θέλω!
Ν. Καζαντζάκης - Ασκητική
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Καλα το Linus Torvalds τον εμαθα κ εγω, τοσες φορες τον εχω ακουσει στο forum!
Το βασικο προβλημα ειναι να συνδεθεις στο internet. Απο κει κ περα απο οτι καταλαβα υπαρχουν αρκετα προγραμματα που μπορεις να κατεβασεις για την υποστηριξη περισσοτερων αρχειων.
Νομιζω οτι μου αναγνωρισε το modem αλλα δεν ξερω πως θα γινει να συνδεθω...
Εξακολουθω να προτιμω win98SE!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tsakalos την Παρ Δεκ 15, 2006 4:59 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Τι εννοείς όταν λες ότι τα Windows 98 είναι σταθερά; Αν και είμαι χρήστης Windows (τώρα άρχισα να πειραματίζομαι με το Linux), δεν υπήρχε πότε περίπτωση να ξαναγυρίσω στα Windows 98. Όχι τίποτα άλλο αλλά συγκρίνεις τα Windows 98 με το Linux και επιμένεις ότι είναι και ανώτερα! Μπορώ να δεχτώ ότι τα Windows 2000/XP/Vista είναι σταθερά εν γένει, αλλά το να ακούω ότι τα Windows 98/98SE/Me είναι σταθερά μου είναι ακατανόητο!
Άβαταρ μέλους
Wizard
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Μάνος Ικάριος
Facebook ID: Manos.Ikarios

Δημοσίευση από Wizard »

1. Μη βάζεις στο ίδιο καλούπι τα Me με τα 98SE (Γενικά με οποιαδήποτε άλλα... Τα Me - διαβάζονται και Μη για ευννόητους λόγους :P - είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Κατηγορία μπλε οθόνης)
2. Τα 98SE ήταν πιο σταθερά από τα XP και θα συμφωνήσω κι εγώ. Όταν μιλάς για σταθερότητα καλό θα ήταν να μην ξεχνάς και τις απαιτήσεις από το σύστημα (για ουσιαστικά καμία περισσότερη προσφορά) και τους χρόνους που κάνουν να φορτώσουν και να κλείσουν τα δύο λειτουργικά.

Όχι ότι αυτά δεν τα ξέρεις, απλώς μια επισήμανση :D
Windows is unprotected sex. Linux is using a condom, the pill, a vasectomy, and the Berlin wall...
Άβαταρ μέλους
Tsakalos
Επικοινωνία:

Tα win98SE ειναι σταθερα! (οχι οσο το Linux (καλα θα συμμορφωθω με τΟ linux), αλλα ειναι).
Επισης τα win98SE δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις και δε θα κανουν 5 λεπτα (κατι που γινεται στα xp σε ενα μετριο pc) να κανουν restart σε περιπτωσει που crashαρουν!
Λεω οτι ειναι ανωτερα απο τo linux για τι υποστηριζουν περισσοτερα προγραμματα και τυπους αρχειων!
Αν μπορουσα να συνδεθω απο Linux (ubuntu) στο internet και να κατεβασω τιποτα απο αυτα τα προγραμματα που εχει σε αυτο που μοιαζει με την προσθαφαιρεση προγραμματων των windows (πιστευω καταλαβατε τι λεω...) τοτε ισως να τo χρησιμοποιουσα κ εγω και να ειχα τα windows (σχεδον) μονο για παιχνιδια...
Δοκιμασα να εγκαταστησω και το mathematica 5.1 σε linux για να δω αν θα παιζει και πως θα παιζει (μεσα στο cd του mathematica εχει ενα φακελο windows και ενα φακελο unix - σκεφτηκα οτι η εγκατασταση στα linux θα γινεται απο το φακελο unix) το εψαξα λιγο αλλα τελικα δεν καταφερα να το εγκαταστησω. Ειμαι τοσο ασχετος?  :roll:

Ελεος πια με το Linus Torvalds!!! οχι αλλο Linus Torvalds! Παρτε τον εδω να ξελυσαξετε!
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Εικόνα Εικόνα
Εικόνα

http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds
Κοριτσια δυστυχως οπως βλεπετε και στην τελευταια εικονα ειναι παντρεμενος...
(εγω σας ειπα να μην το πατησετε...)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas213
Forum Administrator
Forum Administrator
Real Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευση από kostas213 »

Η σταθερότητα ενός λειτουργικού συστήματος δεν έχει να κάνει αναγκαία με τον χρόνο εκκίνησης. Ο χρόνος εκκίνησης έχει να κάνει με το τι φορτώνει το σύστημα (drivers, τον πυρήνα του λειτουργικού, κ.ά.). Με την λέξη σταθερότητα εννοούμε συνήθως κατά πόσο το σύστημα μπορεί να δεχτεί διάφορες εφαρμογές και συσκευές και γενικότερα να δουλεύει χωρίς να καταρρέει. Πιστέυω ότι τα XP είναι σίγουρα πιο σταθερά από τα 98SE λόγω του ότι είναι βασισμένα στον πυρήνα των NT και επειδή είναι καθαρά 32-bit λειτουργικό όχι όπως τα 98 που είναι ένα υβριδικό 16-bit/32-bit λειτουργικό.
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: [Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Δημοσίευση από drcypher »

Προσφάτως έμαθα ότι υπάρχει η δυνατότητα να τρέξεις Windows πάνω σε Mac... ισχύει κάτι τέτοιο; Κι αν όντως ισχύει, επαναφέρω το ερώτημα: ΓΙΑΤΙ?;! :evil:

Υ.Γ.: Σκοπεύω να ζήσω άλλα 100 χρόνια ώστε να επαναφέρω αυτό το topic κάπου μέσα στο 2106 για δυο απλούς λόγους:
  • Για να αποδείξω ότι δεν υπερβάλλω στις εκφράσεις μου (βλ. "αιώνια απορία")
  • Μαντέψτε ποιος θα'χει δαγκώσει τα @@ του από τα νεύρα αυτή τη στιγμή :lol:
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
delete
Real Name: stef

Re: [Αιώνια απορία] Γιατί χρησιμοποιείτε Windows τελικά;!

Δημοσίευση από delete »

χρησιμοποιώ windoze για ότι δεν καταφέρνω να κάνω να παίξει σε linux (Debian Lenny reprezent!), όπως πχ το Ansys που χρειάστηκα το προηγούμενο εξάμηνο ή για τον εκτυπωτή μου (btw ξέρει κανείς κάποιον απλό τρόπο για εκτυπώσω σε Debian?). Γενικά μου είναι απαραίτητο ακόμα να έχω και τα 2 λειτουργικά αλλά ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα ξεφορτωθώ τα παραθύρια.
I wonder why I wonder why. I wonder why I wonder. I wonder why I wonder why I wonder why I wonder.
Richard Feynman

Wir müssen wissen. Wir werden wissen.
David Hilbert
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υπολογιστές - Εφαρμογές - Internet”