[Εκδήλωση ΤΕΕ] «Ημέρες Πολιτισμού»: Οι μηχανικοί δημιουργούν

Σε μια πολιτισμικά ανεπτυγμένη κοινωνία, όσο κλειστή κι αν είναι αυτή πάντα θα υπάρχουν χαραμάδες για την φωτεινή πορεία προς τη γνώση.
Μ' άλλα λόγια, εδώ γράφετε για μουσεία, πολιτισμικές εκδηλώσεις και λοιπά "ψαγμένα στέκια".

Συντονιστής: antony07

O_Xamenos
Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
Facebook ID: 682417817
Επικοινωνία:

[Εκδήλωση ΤΕΕ] «Ημέρες Πολιτισμού»: Οι μηχανικοί δημιουργούν

Δημοσίευση από O_Xamenos »

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας τη σημαντική συμβολή των μηχανικών στην πολιτιστική δημιουργία, οργανώνει την πολυ - εκδήλωση «Ημέρες Πολιτισμού» στις 13 – 27 Δεκεμβρίου 2006.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η καταγραφή και ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των μηχανικών, ενώ όπως επισημάνθηκε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιάννη Αλαβάνο, στόχος του ΤΕΕ είναι να καθιερωθούν ως θεσμός οι πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις και να διοργανώνονται κάθε χρόνο, περιλαμβάνοντας όχι μόνο αναγνωρισμένους μηχανικούς καλλιτέχνες, αλλά και μηχανικούς που ασχολούνται ερασιτεχνικά με τις Καλές Τέχνες.
Στον Καταστατικό Χάρτη του ΤΕΕ – τόνισε ο κ. Γ. Αλαβάνος – αναφέρεται ότι σκοπός του ΤΕΕ είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας (και) για την αυτόνομη πολιτιστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ΤΕΕ έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση (πολιτιστική κληρονομιά, μνημεία, ιστορικές πόλεις, τουρισμός και πολιτισμός κ.ά.). Με τις Ημέρες Πολιτισμού το ΤΕΕ έρχεται σε επαφή με τον μηχανικό – άνθρωπο της τέχνης.
Η τεχνολογία σήμερα – πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ – είναι απότοκος των ελευθέριων και μηχανικών τεχνών στο Μεσαίωνα. Δηλαδή συνδυάζει τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της επιστήμης. Πέραν όμως της λεκτικής σχέσης, το ερώτημα είναι κατά πόσο ο μηχανικός που ασκεί ένα δημιουργικό επάγγελμα που προσδιορίζεται από αισθητικούς κανόνες και περιορίζεται από τεχνικούς, κάνει τέχνη και πώς επηρεάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση από τις σπουδές και τα επαγγελματικά βιώματά του. Σίγουρα η φύση των επιστημών που υπηρετούν οδηγεί πολλούς και συχνά στην ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας μέσω της ζωγραφικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της φωτογραφίας, των καλλιτεχνικών δρώμενων γενικότερα.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης οι: Τόνια Μοροπούλου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, υπεύθυνης για θέματα Πολιτισμού, Β. Χάνδακας, Επιμελητής Μόνιμης Επιτροπής Πολιτισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΤΕΕ, Δ. Ερηνάκης Αρχιτέκτων Μηχανικός – Ζωγράφος, Γ. Ζώη Αρχιτέκτων Μηχανικός – Ηθοποιός και μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Fuga» και Α. Ψαθάς, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μέλος της Θεατρικής Ομάδας «Οι μηχανικοί του φθηνού μελοδράματος».
Η πολύ - εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ, περιλαμβάνει:

· 13 Δεκεμβρίου 2006, 19:00: Εγκαίνια στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο - Αθήνα

· 13 - 27 Δεκεμβρίου 2006: Έκθεση εικαστικών στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο - Αθήνα  [Ώρες λειτουργίας: 9:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής, είσοδος ελεύθερη]

· 15 - 17 Δεκεμβρίου 2006: Κινηματογραφικές προβολές στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ, Αγίου Νικολάου 4 - Πάτρα
     [Ώρες προβολών: 19:00 - 23:00, είσοδος ελεύθερη]
· 19 & 20 Δεκεμβρίου 2006: Θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο «ΟΡΑΜΑ», Εθνικής Αμύνης 58, Παπάγου - Αθήνα

· 19 Δεκεμβρίου 2006: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Δραμαμίνες» από την ομάδα «Οι Μηχανικοί του φτηνού Μελοδράματος»

· 20 Δεκεμβρίου 2006: Θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα παιδιά του Λύκου»    από την ομάδα «Fuga» [Έναρξη: 21:00, διάθεση εισιτηρίων δωρεάν με σειρά προτεραιότητας, Τηλ. 210 6540260. Ώρες ταμείου: 10:00 - 13:00 & 17:00 - 21:00, Τετάρτη έως Κυριακή, και κατ’ εξαίρεση Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2006]

Πληροφορίες:
§ ΤΕΕ - Τμήμα Επιστημονικού & Αναπτυξιακού Έργου, Γραφείο Πολιτισμού & Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τηλ.: 210-3291305-6, [email protected]
§ ΤΕΕ - Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Τηλ.: 210-3291362, 210-3291351-2, 210-3291618, [email protected]

Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ (http://www.tee.gr) υπάρχουν τα ονόματα των μηχανικών καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, καθώς και τα αναλυτικά προγράμματα των εκδηλώσεων.

title edited by drcypher
Εικόνα
Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
drcypher
Portal Administrator
Portal Administrator
Real Name: Κώτσος Φίλ

Re: «ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» - ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Δημοσίευση από drcypher »

O_Xamenos έγραψε:Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)
Λέξη-κλειδί, λέξη-κλειδί! ΚΝΕ! ΚΝΕ! ΚΝΕ!
O_Xamenos έγραψε:Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ (http://www.tee.gr) υπάρχουν τα ονόματα των μηχανικών καλλιτεχνών
Εντάξει, μετά τους μηχανικούς καλλιτέχνες (ή "καλλιτέχνες μηχανικούς") δεν έχω παρά να αισθανθώ ασφάλεια που στην ανάγνωση και μόνο του τίτλου με τις τρεις λέξεις "Πολιτισμός-Μηχανικοί-Δημιουργούν" σκέφτηκα "ποιος πετάει πάλι ανέκδοτα στα Πολιτιστικά"; :P

Να ξέρετε, όποιος πάει σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Τ.Ε.Ε. πριν ενταχθούμε, θα θεωρηθεί προδότης και θα σταυρωθεί στο αμφ. 2 σε ώρα Γενικής Συνέλευσης (και χωρίς μικροφωνική).
Από τούδε και στο εξής ως στρογγυλοί αριθμοί ορίζονται τα πολλαπλάσια του 5 και οι δυνάμεις του 2.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

εγω αλλο πραγμα ηθελα να τονισω
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΡΟΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ!!!!
Εικόνα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
skywalker
Real Name: skywalker
Facebook ID: 0
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από skywalker »

Εμπρος για την εφαρμοσμενη μηχανικη τοπογραφια
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...
Εικόνα Εικόνα
O_Xamenos
Επικοινωνία:

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΤΩ-ΡΑ
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Ρε παιδιά, no offence κιόλας, αλλά αν θέλατε ντε και καλά να γίνετε μηχανικοί, ας πηγαίνατε σε μία καθαρή σχολή μηχανικών, και όχι σε μία "έτσι κι έτσι" όπως η δικιά μας... γιατί και να αναγνωριστούμε ως μηχανικοί στο μέλλον, δε σημαίνει αυτόματα ότι θα υπογράφουμε για σπίτια! Το δικό μας "μηχανικιλίκι" θα έχει να κάνει με έρευνα... και έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων περί αυτού. Δεν έχω καμία διάθεση για flamewar, αλλά σεβαστείτε επιτέλους και όσους μπήκαμε σε αυτή τη σχολή για να γίνουμε μαθηματικοί εφαρμογών ή φυσικοί εφαρμογών, χωρίς να θέλουμε τέτοιες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών...

Έλεος δηλαδή με αυτή την τρίτη κατεύθυνση, πέμπτη ροή κλπ. Είναι ανώριμο να συμφωνείς να παίξεις ένα παιχνίδι, και επειδή αποφάσισες ότι δε σου αρέσει να προσπαθείς να αλλάξεις τους κανονισμούς στην πορεία... :(

Άβαταρ μέλους
ManOzzY
Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
Facebook ID: 624949615

Δημοσίευση από ManOzzY »

el_greco έγραψε:Ρε παιδιά, no offence κιόλας, αλλά αν θέλατε ντε και καλά να γίνετε μηχανικοί, ας πηγαίνατε σε μία καθαρή σχολή μηχανικών, και όχι σε μία "έτσι κι έτσι" όπως η δικιά μας... γιατί και να αναγνωριστούμε ως μηχανικοί στο μέλλον, δε σημαίνει αυτόματα ότι θα υπογράφουμε για σπίτια! Το δικό μας "μηχανικιλίκι" θα έχει να κάνει με έρευνα... και έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων περί αυτού. Δεν έχω καμία διάθεση για flamewar, αλλά σεβαστείτε επιτέλους και όσους μπήκαμε σε αυτή τη σχολή για να γίνουμε μαθηματικοί εφαρμογών ή φυσικοί εφαρμογών, χωρίς να θέλουμε τέτοιες αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών...

Έλεος δηλαδή με αυτή την τρίτη κατεύθυνση, πέμπτη ροή κλπ. Είναι ανώριμο να συμφωνείς να παίξεις ένα παιχνίδι, και επειδή αποφάσισες ότι δε σου αρέσει να προσπαθείς να αλλάξεις τους κανονισμούς στην πορεία... :(

Θα συμφωνήσω απόλυτα!  :!:  :!:  :!:
O_Xamenos
Επικοινωνία:

και ειναι η δευτερη φορα που συμφωνω με τον μανοζυ!!!
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
el_greco
Real Name: Νίκος Βέργος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από el_greco »

Γκρρρ! Άρα συμφωνείς μαζί μου!

Μα καλά, τι θέλει ένα άρθρο με τίτλο "οι μηχανικοί δημιουργούν" στον Πολιτισμό (τον οποίο διαφεντεύω; ) Μωρέ κάτσε να το στείλω στα "Αστεία"...

Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

loipon na miliso kai go.Proton ama den theloume na eimaste mixanikoi na figei kai i sxoli apo to polytexneio na dialythei kai osoi theloun na pigenoun mathimatiko i fysiko.Bebaia ola ayta sikonoun syzitisi tin opoia den eimai diatethimenos na kano giati apla den tha apodeixtei tpt giati o kathenas exei tin gnomi tou.En synexeia ego san proti epilogi eixa tous topografous kai den mporo na po oti eimai kai toso dysarestimenos pou den perasa ekei.Osoi loipon thelete na ginete kathigitakoi kai daskalakoi na pate mathimatiko i fysiko(kai den to leo ypotimitika,apla thero xontrom2l2k2 ayto pou tha erthei edo gia na kanei ayta meta.Theoro pos i triti kateythinsi einai anagkaia gia na eimaste sto polytexneio i toulaxiston i tropopoiisi ton 2 kateythinseon.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc
Real Name: Νίκος Καραστάθης

Δημοσίευση από HeartDoc »

Ρε Απόστολε, τελευταία όποτε σου απαντώ χρησιμοποιώ ένα συγκεκριμένο smilie:
:whatever:

Κάποιος από τους δυο μας πρέπει να το προσέξει...  :?

Νομίζεις ότι η σχολή μας είναι "άχρηστη"; Ή ότι δεν έχει τεχνικό χαρακτήρα ώστε να εντάσσεται στο National Technical University of Athens;

Μιλούσα μια φορά με μια κυρία που μένει στην Γαλλία. Αυτή λοιπόν ήταν γαλλίδα, είχε σπουδάσει παιδαγωγικά, αν θυμάμαι καλά, στην Θεσ/νίκη και τότε που μιλάγαμε έμενε Γαλλία.
Τέλος πάντων, πάνω στην κουβέντα με ρωτάει με τι ασχολούμαι και τις απαντώ ότι είμαι φοιτώ (:P) Applied Sciences στο ΕΜΠ (είχε φύγει 8-9 χρόνια απο Ελλάδα, άρα δεν έπαιζε να ξέρει την ΣΕΜΦΕ).
Και τέλος πάντων η γυναίκα είχε την αντίδραση που έχει η γιαγιά Θεοκλήμενη όταν της λες ότι ο γιος της Μαριγούλας της Αχλαδούς είναι "ΓΙΑΤΡΟΣ""ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ").

Αλλά εντώ Ελλάντα...

Τώρα γιατί ήρθα στην ΣΕΜΦΕ με πρωταρχικό στόχο να γίνω "καθηγητάκος" (ελπίζω ακαδημαικός.... δεν το βλέπω...μέχρι τα 40 μου καταλήψεις θα έχουμε) και να στο εξηγήσω, δεν πρόκειται να καταλάβεις.  :?
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
Άβαταρ μέλους
skywalker
Επικοινωνία:

symfoneis mazi mou alla den to katalabeneis giati pisteyeis oti leo kati diaforetiko apo ayto pou grafeis?Ola ayta pou les ta xero

A kai kati akomi me to kathigitakos pou xanatonizo oti den einai ypotimitiko oxi toulaxiston opos to kaneis na akougete den enoo kathigitis panepistimiou ta aytonoita paraleipontai elpizo.

Oti graftei apo do kai pera tha ta do ayrio giati den exo syndesi spiti kai feygo apo pc lab tora bb
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Μωρέ εγώ τον πόνο μου λέω, απλά μου έδωσες ωραία πάσα... :D

Αυτό που ήθελα να πω κυρίως ήταν ότι δεν είναι λογική η άποψη του "ή κάντε μας μηχανικούς (aka βάλτε μας στο ΤΕΕ) ή ας μας πάτε στο Φυσικό/Μαθηματικό".

Στηρίζω αυτή τη σχολή γιατί πέρα από πολιτικούς θέλω να ελπίζω ότι βγάζει και μυαλά τα οποία ΙΣΩΣ καταφέρουν να αλλάξουν κάτι εδώ μέσα. :?

Απ' την άλλη, μπορεί απλά να είμαι αεροβάμμων... :(

Και για το "καθηγητάκος", κατάλαβα ρε συ πως το είπες. Δεν αναφερόμουν σε σένα ;)
The day Microsoft makes something that doesn't suck is the day they start making vacuum cleaners.
O_Xamenos
Επικοινωνία:

πως μπορειτε να εκφυλιζετε/αι μια τοσο σημαντικη κουβεντα που αφορα την ΤΕΧΝΗ!!!
ειτε μηχανικοι ειτε οχι.....ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ
Εικόνα

ο χαμένος τα παίρνει όλα
Άβαταρ μέλους
HeartDoc

Είστε. Εγώ είμαι καλλιτέχνης... 8) :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πολιτισμός”