Μαθηματική Ανάλυση II
Συντονιστές: φιάλη klein, Ryu, markelos, meleneemil
-
nouvelle vague
- Real Name: nada
- Facebook ID: 0
- Hengeo
- Real Name: Γιώργος
Έχω φάει τρελό κόλλημα..
Στα θέματα της τελευταίας εξεταστικής (Σεπτέμβριος 2007), στο 1δ, ζητάει να αναπτυχθεί σε δυναμοσειρά με κέντρο το 0 η arctanx. Δίνει ότι το x είναι στο (-1,1) άρα αναπτύσσεται με τον τύπο (f(n)(0)/n!)*x^n για n από 0 μέχρι το άπειρο.. Για να τη βρεις λοιπόν, πρέπει να υπολογίσεις τις παραγώγους. Την πρώτη την δίνει και ως υπόδειξη, 1/1+x^2, άντε και η δεύτερη και η τρίτη υπολογίζονται εύκολα, μετά όμως δυσκολεύει. Και εδώ έχω κολλήσει, πως υπολογίζεις την γενική παράγωγο για να βρεις τον γενικό τύπο για κάθε n; Διότι δεν ζητάει να υπολογιστεί για κάποια συγκεκριμένα n, αλλά γενικά. Άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να βγαίνει γενικός τύπος για την νιοστή παράγωγό, αλλά πως; Δεν μου βγαίνει όσο και να προσπάθησα..
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος
Στα θέματα της τελευταίας εξεταστικής (Σεπτέμβριος 2007), στο 1δ, ζητάει να αναπτυχθεί σε δυναμοσειρά με κέντρο το 0 η arctanx. Δίνει ότι το x είναι στο (-1,1) άρα αναπτύσσεται με τον τύπο (f(n)(0)/n!)*x^n για n από 0 μέχρι το άπειρο.. Για να τη βρεις λοιπόν, πρέπει να υπολογίσεις τις παραγώγους. Την πρώτη την δίνει και ως υπόδειξη, 1/1+x^2, άντε και η δεύτερη και η τρίτη υπολογίζονται εύκολα, μετά όμως δυσκολεύει. Και εδώ έχω κολλήσει, πως υπολογίζεις την γενική παράγωγο για να βρεις τον γενικό τύπο για κάθε n; Διότι δεν ζητάει να υπολογιστεί για κάποια συγκεκριμένα n, αλλά γενικά. Άρα με κάποιο τρόπο πρέπει να βγαίνει γενικός τύπος για την νιοστή παράγωγό, αλλά πως; Δεν μου βγαίνει όσο και να προσπάθησα..
Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος
Άνθρωπε γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους θεούς - Δελφικό ρητό
-
nouvelle vague
- Real Name: nada
- Mulholland Vader
- Real Name: Γιαννης
Λοιπον, σημερα ειχα διαβασει αρκετα καλα και μου φανηκαν ευκολα, αλλα πρεπει να ηταν ουτως η αλλως (μπορει και βλεποντας τα θεματα να νομιζα οτι διαβασα καλα
).
Ας περασω και αυριο Μικροκυματα και ξεμπερδεψα με τα εαρινα. Αντε να δουμε... Αρκετες απο τις περιπτωσεις γενικευμενων, ακροτατων και συγκλισεων που εβαλε σημερα ηταν λυμενες εφαρμογες απο το βιβλιο. Ακομα και το θεμα με τις πεπλεγμενες συναρτησεις ηταν παρομοιο με καποιο λυμενο θεμα απο μεσα.
Ας περασω και αυριο Μικροκυματα και ξεμπερδεψα με τα εαρινα. Αντε να δουμε... Αρκετες απο τις περιπτωσεις γενικευμενων, ακροτατων και συγκλισεων που εβαλε σημερα ηταν λυμενες εφαρμογες απο το βιβλιο. Ακομα και το θεμα με τις πεπλεγμενες συναρτησεις ηταν παρομοιο με καποιο λυμενο θεμα απο μεσα.
Ρε παιδια, εσεις οι υπευθυνοι για το "εξοδος" subforum, χαιρω πολυ, μπαρακια, κλαμπακια, θεατρα και ταβερνες ξερω κι εγω, καμια Χημικο Μηχανικο ξαδερφη δεν εχετε να γνωρισουμε?
- armaos
- Real Name: Αρμαος
- Επικοινωνία:
Re: Ανάλυση 2
Παιδιά μήπως ξέρουμε την φετινή ύλη;
Γιατί του 2005 είναι λίγο παλιά.
Γιατί του 2005 είναι λίγο παλιά.
-
@teleiwtos
- Real Name: kostas
- Επικοινωνία:
re seis aurio 16/5 einai o ma8hmatikos diagwnismos tou Rassia.
exei omws katalhpsh.
3erete ti sto diaolo 8a ginei telika???
paidia apanthste plz!!!!!!
exei omws katalhpsh.
3erete ti sto diaolo 8a ginei telika???
paidia apanthste plz!!!!!!
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Το πιθανότερο είναι να μην γίνει, εκτός κι αν βρείτε τελευταία στιγμή κάποιον μη καταλελλημένο χώρο.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- apolski
- Real Name: ---
ρε συ ξερεις που θα γινει? Ο Ρασσιας ειπε καπου στα κτιρια των Πολ. μΗχ, αλλα που ακριβως? Αν και μαλλον δεν θα γινει...
Τι διαγωνισμός είναι αυτός; Για την ύλη που έχει κάνει μέχρι στιγμής γνωρίζει κάποιος;
- apolski
- Real Name: ---
Απ' οσο ξερω ο διαγωνισμος αυτος ειναι μονο για πρωτοετεις φοιτητες της σχολης μας και των πολ. μηχανικων. Η υλη ειναι κυριως αναλυση 1 και καποια πραγματα απο την αναλυση 2 και θ. αριθμων.