Γενική Συνέλευση Φ.Σ. (14/05/2008)
- skywalker
- Real Name: skywalker
- Facebook ID: 0
- Επικοινωνία:
Re: Γενική Συνέλευση Φ.Σ. (14/05/2008)
Αυτο νονε λογικη θελει και οχι εκπροσωπο
Αν δεν κατεβει κανενας την επομενη βδομαδα στη ΓΣ τα κομματοσκυλα ξανα καταληψη θα ψηφισουν...
Τωρα η επομενη Γσ δεν ξερω ποτε ειναι αλλα να ειστε ολοι stand by να μη γινει παλι αυτο...
Αν δεν κατεβει κανενας την επομενη βδομαδα στη ΓΣ τα κομματοσκυλα ξανα καταληψη θα ψηφισουν...
Τωρα η επομενη Γσ δεν ξερω ποτε ειναι αλλα να ειστε ολοι stand by να μη γινει παλι αυτο...
Θελω να φυγουν τα κομματα Εδω και Τωρα απο το ΕΜΠ...

Signomi dld opoios psifise to plaisio Eaak-Diktyou einai kommatoskilo? bravo orea apopsi exeis me sovara epixeirmata.skywalker έγραψε:Αυτο νονε λογικη θελει και οχι εκπροσωπο
Ektos apo to stand by ypaexei kai i sleep katastasi pou mallon vriskontai oi perissoteori apo emas..
- skywalker
- Επικοινωνία:
oxi apla osoi eida ekei einai oi klassiki typades pou pane
ayta ta 100-150 atoma pou psifizoun kathe fora kai kathorizoun to an tha minei kleisti i oxi i sxoli
apo ayti tin apopsi to leo
Oso gia to sleep min to les se mena
Ego perasa apo tin gs...
ayta ta 100-150 atoma pou psifizoun kathe fora kai kathorizoun to an tha minei kleisti i oxi i sxoli
apo ayti tin apopsi to leo
Oso gia to sleep min to les se mena
Ego perasa apo tin gs...

- pao132003
- Real Name: Γιάννης
- Επικοινωνία:
Διαβάζω ότι 7 τμήματα του πολυτεχνείου αποφάσισαν κατάληψη. Ξέρουμε ποια είναι αυτά; (ή μάλλον ποια είναι τα 2 που δεν αποφάσισαν κατάληψη)
No battle is ever won he said. They are not even fought. The field only reveals to man his own folly and despair, and victory is an illusion of philosophers and fools.
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
-William Faulkner, novelist (1897-1962)
H πιο επαναστατική πράξη σήμερα (2013) είναι να κρατήσεις ένα σχολείο ανοικτό.
-Άγνωστου
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Από ότι λένε τα σημερινά "Νέα", οι δύο σχολές του ΕΜΠ που δεν είναι υπό κατάληψη είναι οι Μηχανολόγοι και οι Ναυπηγοί.
- timos_m
- Real Name: ΤΜ
Εμένα πολιτικός μου είπε ότι δεν έχουν κατάληψη.
Σήμερα έκανα το λάθος και πήγα στη Σχολή και τότε έμαθα πως είναι κλειστεί. Για να μην την ξαναπατήσω εγώ ή καποιος άλλος, συνοψίζοντας η σχολή θα είναι κλειστεί:
1)Παρασκευή 15/5.
2)Δευτέρα 19/5 θα λειτουργήσει μέχρι τις 11:30.
Από Τρίτη και μετά ξέρουμε αν θα λειτουργήσει κανονικά; Ή πιθανότατα να υπάρξουν και περεταίρω καταλήψης.
1)Παρασκευή 15/5.
2)Δευτέρα 19/5 θα λειτουργήσει μέχρι τις 11:30.
Από Τρίτη και μετά ξέρουμε αν θα λειτουργήσει κανονικά; Ή πιθανότατα να υπάρξουν και περεταίρω καταλήψης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος congi την Πέμ Μάιος 15, 2008 5:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Mpikifrinos
- Real Name: Mpikifrinos
Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τουλάχιστο για πιο, πολύ σημαντικό ακαδημαϊκό θέμα κάνουμε ακριβώς αυτή την κατάληψη???
oxi den tha sou pei kaneis na erxosuna sti geniki syneleysi 
Όλες οι σχολές του ΕΜΠ εκτός πολιτικών και ναυπηγών είναι κλειστές.
Η επόμενη ΓΣ είναι την Τρίτη στις 12.30 (δηλαδή στις 14.30
) στο αγωνιστικό και αποπνικτικό Αμφ 2.
Στα όπλα!
Η επόμενη ΓΣ είναι την Τρίτη στις 12.30 (δηλαδή στις 14.30
Στα όπλα!
- moutsos
- Real Name: Γιάννης
Ο λόγος που ξεκινάει νέο κύμα καταλήψεων είναι φυσικά ο νόμος-πλαίσιο και οι εμπρηστικές δηλώσεις του κ.Στυλιανίδη σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια των οποίων τάχθηκε υπέρμαχος και όπως δήλωσε στην τελική τους μορφή δεν θα τα συναγωνίζεται κανένα Πολυτεχνείο.τώρα όσον αφορά το νόμο-πλαίσιο η διαμάχη ξεκίνησε καθώς με τις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές θα τεθεί σε εφαρμογή για πρώτη φορά μετά την ψήφισή του ο νέος νόμος της κ.Γιαννάκου.Σύμφωνα λοιπόν με την ειδική αυτή ρύθμιση του νέου νόμου στις πρυτανικές εκλογές θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά όλοι οι φοιτητές(καθολική ψηφοφορία) κι όχι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων όπως γινόταν μέχρι σήμερα.Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ρύθμιση αυτή είναι σωστή και δίκαιη για τους φοιτητές αλλά είναι και η μοναδική του άρθρου 16 που θα συμβάλει στην βελτίωση της ακαδημαικής εκπαίδευσης και πολύ φοβάμαι ότι η εφαρμογή της θα αποτελέσει το έναυσμα για καταργηση του ασύλου, ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων,ευτελισμός των πανεπιστημίων κτλ οπότε ας μαζευτούμε λίγο την Τρίτη στην ΓΣ να τα συζητήσουμε να δούμε τι θα γίνει...
-
Neo
- Real Name: Thomas Anderson
Δεν θα ανακαλύψουμε πάλι τον τροχό. Τα έχουμε πει ξαναπεί και μάλλον τα λέμε συχνά για να μην ξεχνιόμαστε.
Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που διάβασα είναι ότι εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε νοίκι για 5 χρόνια, είναι προτιμότερο να πληρώνουμε για 6,7,8 .... V+(όσο μας καπνίσει). Ωραίος Noir. Να υποθέσω ότι η οικογένειά σου έχει έδρα την Αθήνα, ότι δουλεύεις και πληρώνεις το νοίκι για να μην τους επιβαρύνεις ή ότι κέρδισες το στοίχημα κι αποφάσισες να θυσιάσεις χρόνο και χρήμα για τον αγώνα;
Επί της ουσίας τώρα. Ωραίο το σκηνικό με τη συζήτηση για το πρόγραμμα σπουδών. Δυστυχώς δε μου αρκεί για να βγάλει από το δικό μου μυαλό την ταμπέλα "χαμένος χρόνος". Τουλάχιστον ας βγει κάτι από αυτή την ιστορία και για το πρόγραμμα σπουδών. Αν και στο δικό μου κεφάλι, το να περάσω στο Πανεπιστήμιο έχοντας κατά νου να φτιάξω το πρόγραμμα σπουδών, είναι ισάξιο με το να το έχω ήη ξεγραμμένο οπότε προφανώς έχω κάνει μ@λ@κία που ιάλεξα το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Δε διαφωνώ με την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών. Πρέπει να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι ο ΦΣ και οι αποφάσεις του, έχουν ισχύ μόνο μεταξύ μας. Να γίνει δηλαδή η κατάληψη, να γίνει η πορεία, άντε και η παράσταση διαμαρτυρίας. Αυτό είναι που καλούμαστε κάθε φορά να επιλέξουμε. Όσο για τις διεκδικήσεις, αυτές κι αν είναι περιορισμένες... Στην καλύτερη περίπτωση, ο ΦΣ μπορεί να πιέσει για να γίνει μια χαριστική για τους επί πτυχίω. Η υποστήριξη στη σοσιαλιστική Κούβα, η απελευθέρωση του Χ,Υ,Ζ και τα αιτήματα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και παιδεία, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά απλά τα αποφασίζουμε. Όσο λοιπόν η διεκδίκησή τους περιορίζεται στο να γίνεται μια κατάληψη, εμένα αυτή η κατάληψη θα με βρίσκει αδιάφορο.
Πριν από λίγο καιρό, είχαμε τις διακοπές της ΔΕΗ και όλα τα ευτράπελα. Φανταστείτε λοιπόν να πάω εγώ, ο τελικός αποδέκτης, να ανεβοκατεβάζω το διακόπτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ... Γαμάτο, ε; Και για όσους βιαστούν, είναι διαφορετικό το να κατεβάζεις το διακόπτη από το να κατεβάζεις το γενικό του σπιτιού σου.
Η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που διάβασα είναι ότι εφόσον είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε νοίκι για 5 χρόνια, είναι προτιμότερο να πληρώνουμε για 6,7,8 .... V+(όσο μας καπνίσει). Ωραίος Noir. Να υποθέσω ότι η οικογένειά σου έχει έδρα την Αθήνα, ότι δουλεύεις και πληρώνεις το νοίκι για να μην τους επιβαρύνεις ή ότι κέρδισες το στοίχημα κι αποφάσισες να θυσιάσεις χρόνο και χρήμα για τον αγώνα;
Επί της ουσίας τώρα. Ωραίο το σκηνικό με τη συζήτηση για το πρόγραμμα σπουδών. Δυστυχώς δε μου αρκεί για να βγάλει από το δικό μου μυαλό την ταμπέλα "χαμένος χρόνος". Τουλάχιστον ας βγει κάτι από αυτή την ιστορία και για το πρόγραμμα σπουδών. Αν και στο δικό μου κεφάλι, το να περάσω στο Πανεπιστήμιο έχοντας κατά νου να φτιάξω το πρόγραμμα σπουδών, είναι ισάξιο με το να το έχω ήη ξεγραμμένο οπότε προφανώς έχω κάνει μ@λ@κία που ιάλεξα το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο. Δε διαφωνώ με την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών. Πρέπει να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι ο ΦΣ και οι αποφάσεις του, έχουν ισχύ μόνο μεταξύ μας. Να γίνει δηλαδή η κατάληψη, να γίνει η πορεία, άντε και η παράσταση διαμαρτυρίας. Αυτό είναι που καλούμαστε κάθε φορά να επιλέξουμε. Όσο για τις διεκδικήσεις, αυτές κι αν είναι περιορισμένες... Στην καλύτερη περίπτωση, ο ΦΣ μπορεί να πιέσει για να γίνει μια χαριστική για τους επί πτυχίω. Η υποστήριξη στη σοσιαλιστική Κούβα, η απελευθέρωση του Χ,Υ,Ζ και τα αιτήματα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και παιδεία, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά απλά τα αποφασίζουμε. Όσο λοιπόν η διεκδίκησή τους περιορίζεται στο να γίνεται μια κατάληψη, εμένα αυτή η κατάληψη θα με βρίσκει αδιάφορο.
Πριν από λίγο καιρό, είχαμε τις διακοπές της ΔΕΗ και όλα τα ευτράπελα. Φανταστείτε λοιπόν να πάω εγώ, ο τελικός αποδέκτης, να ανεβοκατεβάζω το διακόπτη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ... Γαμάτο, ε; Και για όσους βιαστούν, είναι διαφορετικό το να κατεβάζεις το διακόπτη από το να κατεβάζεις το γενικό του σπιτιού σου.
Ρε Neo εισαι ηλίθιος, προβοκάτορας ή έχεις προβλημα μνημης???ρέπει να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι ο ΦΣ και οι αποφάσεις του, έχουν ισχύ μόνο μεταξύ μας. Να γίνει δηλαδή η κατάληψη, να γίνει η πορεία, άντε και η παράσταση διαμαρτυρίας. Αυτό είναι που καλούμαστε κάθε φορά να επιλέξουμε. Όσο για τις διεκδικήσεις, αυτές κι αν είναι περιορισμένες... Στην καλύτερη περίπτωση, ο ΦΣ μπορεί να πιέσει για να γίνει μια χαριστική για τους επί πτυχίω. Η υποστήριξη στη σοσιαλιστική Κούβα, η απελευθέρωση του Χ,Υ,Ζ και τα αιτήματα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και παιδεία, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά απλά τα αποφασίζουμε. Όσο λοιπόν η διεκδίκησή τους περιορίζεται στο να γίνεται μια κατάληψη, εμένα αυτή η κατάληψη θα με βρίσκει αδιάφορο.
Θες να σου αριθμήσω περιπτώσεις του κοντινού παρελθόντος οπου ΦΣ υποστήριξαν τις αποφάσεις τους και τελικά τις πραγματοποίησαν??
- skywalker
- Επικοινωνία:
ναι εγω θελω να μου τις θυμισεις
Αλλα μονο τις σοβαρες και οχι τις π@π@ριες
ειναι μετρημενες στα δαχτυλα
Αλλα μονο τις σοβαρες και οχι τις π@π@ριες
ειναι μετρημενες στα δαχτυλα

Κατ'αρχάς ας πέσουν οι τόνοι γιατί στην τελική καλώς ή κακώς όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε...coyote έγραψε:Ρε Neo εισαι ηλίθιος, προβοκάτορας ή έχεις προβλημα μνημης???ρέπει να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι ο ΦΣ και οι αποφάσεις του, έχουν ισχύ μόνο μεταξύ μας. Να γίνει δηλαδή η κατάληψη, να γίνει η πορεία, άντε και η παράσταση διαμαρτυρίας. Αυτό είναι που καλούμαστε κάθε φορά να επιλέξουμε. Όσο για τις διεκδικήσεις, αυτές κι αν είναι περιορισμένες... Στην καλύτερη περίπτωση, ο ΦΣ μπορεί να πιέσει για να γίνει μια χαριστική για τους επί πτυχίω. Η υποστήριξη στη σοσιαλιστική Κούβα, η απελευθέρωση του Χ,Υ,Ζ και τα αιτήματα για δωρεάν σίτιση, στέγαση και παιδεία, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά απλά τα αποφασίζουμε. Όσο λοιπόν η διεκδίκησή τους περιορίζεται στο να γίνεται μια κατάληψη, εμένα αυτή η κατάληψη θα με βρίσκει αδιάφορο.
Θες να σου αριθμήσω περιπτώσεις του κοντινού παρελθόντος οπου ΦΣ υποστήριξαν τις αποφάσεις τους και τελικά τις πραγματοποίησαν??
Όσα χρόνια είμαι στη σχολή το μόνο που έχω δει από τον ΦΣ είναι να γίνεται φερέφωνο κομμάτων και υποκριτικός συνδικαλιστικός μηχανισμός κάθε απόχρωσης και για αυτό δεν φταίνε οι παράταξεις γιατί αυτές παίζουν το παιχνίδι τους, αλλά εμείς οι απλοί φοιτητές που καθόμαστε και τα δεχόμαστε. Βαρέθηκα να διεκδικώ το αυτονόητο, αλλά ακόμα περισσότερο βαρέθηκα τον κλασικό φοιτητή που βαριέται να κάτσει 20 λεπτά σε μια ΓΣ αλλά μπορεί να είναι 8 ώρες στη σχολή και να παρακολουθεί μαθήματα ή ακόμα χειρότερα να κάθεται 2 ώρες σε ένα αμφιθέατρο σε εξέταση κοιτώντας την κόλλα του και περιμένοντας...
Δυστυχώς ό,τι παθαίνουμε μας αξίζει απόλυτα και δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω.