Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Συντονιστής: AlexandraDC
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
- Facebook ID: 0
Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Όσο κι αν λυσσάξανε οι παπάδες και οι απανταχου συντηρητικοί,οι γάμοι 2 ομόφυλων ζευγαριών στο νησί της Τήλου έγιναν σήμερα το πρωί. Τον πολιτικό γάμο τέλεσε ο άξιος συγχαρητηρίων δήμαρχος του νησιού κ. Αλιφέρης. Ταυτόχρονα,στις εφημερίδες έχουμε βροχή απο νέες αγγελίες ζευγαριών του ίδιου φύλου που σπεύδουν να παντρευτούν,μια που έγινε η άρχη (τρία ακόμα ζευγάρια γυναικών και ένα ανδρών σχεδιάζουν να παντρευτούν σε δημαρχεία της Μαγνησίας,των Ιωαννίνων και της Λέσβου).
- el_greco
- Real Name: Νίκος Βέργος
- Επικοινωνία:
Re: Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω
Dura Lex, sed Lex κ. Σανιδά και λοιποί μεγαλοσχήμονες εισαγγελείς, υπουργοί κλπ. Δεν το μάθατε στο 1ο εξάμηνο της Νομικής;
Από τη στιγμή που ο Αστικός Κώδικας δεν το απαγορεύει ρητά, καλά έκαναν και παντρεύτηκαν. Το να ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο... Υπουργός Δικαιοσύνης (!!!) την ακύρωση των γάμων, είναι απλά γελοίο. Μιλάμε για διάκριση εξουσιών μετά στην ευνομούμενη Ελληνική Δημοκρατία...
Ειδικά τα επιχειρήματα του τύπου "όταν το συζητούσαμε στη Βουλή να καθιερώσουμε τον πολιτικό γάμο, δεν εννοούσαμε τα ομόφυλα ζευγάρια, δείτε στα πρακτικά!" είναι έωλα.
Τήλος rulez (ξέρει πού πάει ο παππούς για διακοπές
)
Από τη στιγμή που ο Αστικός Κώδικας δεν το απαγορεύει ρητά, καλά έκαναν και παντρεύτηκαν. Το να ζητάει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο... Υπουργός Δικαιοσύνης (!!!) την ακύρωση των γάμων, είναι απλά γελοίο. Μιλάμε για διάκριση εξουσιών μετά στην ευνομούμενη Ελληνική Δημοκρατία...
Ειδικά τα επιχειρήματα του τύπου "όταν το συζητούσαμε στη Βουλή να καθιερώσουμε τον πολιτικό γάμο, δεν εννοούσαμε τα ομόφυλα ζευγάρια, δείτε στα πρακτικά!" είναι έωλα.
Τήλος rulez (ξέρει πού πάει ο παππούς για διακοπές
Ο γάμος κάποιου ομοφυλόφιλου ζευγαριού είναι ζήτημα καθαρά νομικό και όχι ηθικό. Είτε παντρεμένο είτε όχι το ζευγάρι θα μένει μαζί οπότε δεν τίθεται θέμα ηθικής από αυτή την πλευρά. Το ζήτημα είναι καθαρά νομικό πχ κληρονομιά, κοινά αποκτημένη περιουσία, αποφάσεις υγείας κτλ.
Γενικά πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί η Εκκλησία έχει γίνει ο κύριος εκφραστής της αντίδρασης. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει τους πολιτικούς γάμους τώρα τι τους έπιασε; Για λόγους διαφήμισης είναι; Είναι ιδέα μου ή έχουν χάσει το ρόλο τους ; Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν με την εσωτερική κάθαρση που δεν έγινε ποτέ και να αφήσουν τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι ιερείς να κάνουν ότι θέλουν εφόσον δεν τους ενοχλούν;
υγ1 Νομίζω ότι επιτέλους πρέπει να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα του καθενός στην σεξουαλική επιλογή.
υγ2 Νομίζω επίσης, αν και συμφωνώ στο να επιτρέπονται οι γάμοι, ότι δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα υιοθεσίας παιδιού. Αυτό είναι κάτι άλλο και θέλει αρκετή συζήτηση, εγώ πάντως είμαι αντίθετος.
υγ3 Νομίζω ότι γίνεται υπερβολικά λόγος για ζητήματα που αφορούν ομοφυλόφιλους, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες με πολύ περισσότερα προβλήματα και μεγαλύτερες αδικίες εις βάρος τους
Γενικά πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί η Εκκλησία έχει γίνει ο κύριος εκφραστής της αντίδρασης. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει τους πολιτικούς γάμους τώρα τι τους έπιασε; Για λόγους διαφήμισης είναι; Είναι ιδέα μου ή έχουν χάσει το ρόλο τους ; Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν με την εσωτερική κάθαρση που δεν έγινε ποτέ και να αφήσουν τους ομοφυλόφιλους που δεν είναι ιερείς να κάνουν ότι θέλουν εφόσον δεν τους ενοχλούν;
υγ1 Νομίζω ότι επιτέλους πρέπει να αναγνωρίσουμε το δικαίωμα του καθενός στην σεξουαλική επιλογή.
υγ2 Νομίζω επίσης, αν και συμφωνώ στο να επιτρέπονται οι γάμοι, ότι δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα υιοθεσίας παιδιού. Αυτό είναι κάτι άλλο και θέλει αρκετή συζήτηση, εγώ πάντως είμαι αντίθετος.
υγ3 Νομίζω ότι γίνεται υπερβολικά λόγος για ζητήματα που αφορούν ομοφυλόφιλους, δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες με πολύ περισσότερα προβλήματα και μεγαλύτερες αδικίες εις βάρος τους
- dj manos
- Banned
- Real Name: Μάνος
Η Εκκλησία ειναι ο κυριος εκφραστης αντιρρησεων γιατι θα χασει δεκαδες χιλιαδες ευρω απο τους θρησκευτικους γαμους.Για φανταστειτε απο τη μια συμφωνα συμβιωσης και απο την αλλη πολιτικοι γαμοι ομοφυλοφιλων.Θα παρει τα π@π@ρι@ μου το παπαδαριο.Κατα τη γνωμη μου,και πολυ που αργησε....
- Skliraios
- Real Name: Ιουλιος Μπιτζιμπιτζιδης
να πανε στο διαολο ολοι ......
δεν περιγραφω αλλο
γαμος ομοφυλοφυλων και κουραφεξαλα
δεν περιγραφω αλλο
γαμος ομοφυλοφυλων και κουραφεξαλα
http://www.freewebs.com/hellian00/300%204.gif
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
ο πληθωρισμός του φαίνεσθαι έχει ρίζες στη έλλειψη του είναι.
Occasio aegre offertur, facile amittitur - Opportunity is offered with difficulty, lost with ease. (Publius Syrus)
http://www.neobux.com/?r=SKLIRAIOS
-
Katestramenos
Έλεος,γεμίσαμε αδερφές και πρέπει να μαστε περίφανοι για αυτό;Και στην τελική τον κάνεις που τον κάνεις το γάμο,πρέπει να το κάνουμε και πρώτο θέμα;
Να το βλέπουν και μικρά παιδιά;
Πρέπει να γεμίσει δηλαδή ο κόσμος πο******ς για να χαίρονται οι "προοδευτικοί";
Και στην τελική η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο(δε λέω αμαρτία,χουσούρι κτλ,δεν έχω σχέση με αυτά).Αν έχετε προσέξει την ανατομία του ανθρώπου,το αρσενικό έχει πουλάκι και το θυλικό στο αντίστοιχο μέρος ένα άνοιγμα...
Το πουλάκι είαι για να μπαίνει σε αυτό το άνοιγμα άντε καμια φορά να ακουμπίσει λίγο ποπουδάκι.
READ THE FUCKING MANUAL
Υ.Γ.Όσοι υποστηρίζεται τους γάμους των αδερφών σας εύχομαι τα παιδιά σας αν είναι αγόρια να σας φέρουν κάποια μέρα στο σπίτι γαμπρό κάποιον Τάκη/Σάκη/Μπάμπη...
Και στην τελική η ομοφυλοφιλία είναι κάτι αφύσικο(δε λέω αμαρτία,χουσούρι κτλ,δεν έχω σχέση με αυτά).Αν έχετε προσέξει την ανατομία του ανθρώπου,το αρσενικό έχει πουλάκι και το θυλικό στο αντίστοιχο μέρος ένα άνοιγμα...
Το πουλάκι είαι για να μπαίνει σε αυτό το άνοιγμα άντε καμια φορά να ακουμπίσει λίγο ποπουδάκι.
READ THE FUCKING MANUAL
Υ.Γ.Όσοι υποστηρίζεται τους γάμους των αδερφών σας εύχομαι τα παιδιά σας αν είναι αγόρια να σας φέρουν κάποια μέρα στο σπίτι γαμπρό κάποιον Τάκη/Σάκη/Μπάμπη...
- el_greco
- Επικοινωνία:
Δεν χρειάζεται ούτε το εμπρηστικό ύφος, ούτε οι κατάρες...
Πολλώ δε μάλλον οι... περιγραφές για το πού μπαίνει τι. Είτε λέγεται "γάμος", είτε λέγεται "κοινωνικό συμβόλαιο", είναι (ή θα έπρεπε να είναι) απλά η αναγνώριση μιας πραγματικότητας από την πλευρά της Πολιτείας, και η τακτοποίηση διαφόρων ζητημάτων, κυρίως οικονομικής - γραφειοκρατικής φύσεως.
Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι μαζί 20 χρόνια πχ, αν ξεπεράσεις το σοκ, την αηδία, κλπ, είναι αδιανόητο ο ένας/μία να αρρωσταίνει και ο άλλος/άλλη να μην έχει το δικαίωμα να τον/την επισκεφτεί στο νοσοκομείο, αλλά να εγείρει τέτοια δικαιώματα "η θεία από το χωριό", σαν "next of kin".
Για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες δεν είδα να πεις τίποτα... αν δεν κάνω λάθος, ο δεύτερος εν Τήλω γάμος ήταν δύο γυναικών...
ΥΓ: Τα μικρά παιδιά, αν θέλουν, βλέπουν πολύ πολύ χειρότερα στην τηλεόραση...
Πολλώ δε μάλλον οι... περιγραφές για το πού μπαίνει τι. Είτε λέγεται "γάμος", είτε λέγεται "κοινωνικό συμβόλαιο", είναι (ή θα έπρεπε να είναι) απλά η αναγνώριση μιας πραγματικότητας από την πλευρά της Πολιτείας, και η τακτοποίηση διαφόρων ζητημάτων, κυρίως οικονομικής - γραφειοκρατικής φύσεως.
Όταν ένα ομόφυλο ζευγάρι είναι μαζί 20 χρόνια πχ, αν ξεπεράσεις το σοκ, την αηδία, κλπ, είναι αδιανόητο ο ένας/μία να αρρωσταίνει και ο άλλος/άλλη να μην έχει το δικαίωμα να τον/την επισκεφτεί στο νοσοκομείο, αλλά να εγείρει τέτοια δικαιώματα "η θεία από το χωριό", σαν "next of kin".
Για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες δεν είδα να πεις τίποτα... αν δεν κάνω λάθος, ο δεύτερος εν Τήλω γάμος ήταν δύο γυναικών...
ΥΓ: Τα μικρά παιδιά, αν θέλουν, βλέπουν πολύ πολύ χειρότερα στην τηλεόραση...
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
Βασικά το καυτό θέμα δεν είναι ο γάμος των ομόφυλλων ζευγαριών.Αλλά το αν θα αποκτήσουν παιδιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Η πολιτεία καλά έκανε και ανγνώρισε τον πολιτικό γάμο των ζευγαριών αυτών.Οι ομοφυλλοφιλοι υπάρχουν και ως πολίτες μίας κοινωνίας έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Το θέμα είναι με παιδιά ή όχι?
Η πολιτεία καλά έκανε και ανγνώρισε τον πολιτικό γάμο των ζευγαριών αυτών.Οι ομοφυλλοφιλοι υπάρχουν και ως πολίτες μίας κοινωνίας έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Το θέμα είναι με παιδιά ή όχι?
- O kanenas
- Real Name: Αφροξυλάνθη
- Τοποθεσία: Within search engines that search engines that search
- Επικοινωνία:
Ομοφυλοφιλικά ζευγάρια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν θέλετε δεν θέλετε, παιδιά. Από κει και πέρα, το αν θα μπορούν να παντρεύονται ή όχι, είναι ένα θέμα καθαρά τυπικό/νομικό για μένα. Και ο el_greco έφερε ένα πολύ καλό παράδειγμα.

By tha way, σας προτείνω να δείτε και την ταινία Straight Story.
Για τις λεσβίες όμως δε νομίζω να ντρέπεσαι και πολύ...Katestramenos έγραψε:Έλεος,γεμίσαμε αδερφές και πρέπει να μαστε περίφανοι για αυτό;
ΕυχαριστώKatestramenos έγραψε:Υ.Γ.Όσοι υποστηρίζεται τους γάμους των αδερφών σας εύχομαι τα παιδιά σας αν είναι αγόρια να σας φέρουν κάποια μέρα στο σπίτι γαμπρό κάποιον Τάκη/Σάκη/Μπάμπη...
By tha way, σας προτείνω να δείτε και την ταινία Straight Story.
R.I.P.
Life is so vain, but death equals pain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
So let's make one more attempt and live with nothing to gain
- Ih8 mags
- Real Name: ...........................................
As kanoun oti 8eloun mwre, an kapoioi den exoun provlima na xupnane ya tin upoloipi zwi tous me ena trixwto adra,i gunaika adistoixa(ya na mi xexname ta stereotupa),emena de mou peftei logos..Oso ya ti eklisia xereis poso exoun paei ta vaftisia?????Poio ftini einai i amoluvdi... Den exoun provlima sta lefta apla exoun koblexismo me tin exousia 8eloun pada na ginetai to diko tous....
An oi omofilofiloi boroun na megalwsoun paidi apo tin alli einai ena polu kauto 8ema...egw lew oxi kai de sikwnw kouventa..Na exeis eleu8eria sti sexoualiki zwi einai ena prama,alla to na epireazeis tritous einai kati allo...Twra 8a mou pei kapoios pws den exei apodeixtei pws epireazetai ena paidi an exei omofilofilous goneis...Nai apo tous goneis borei odws na min epireastei...alla apo to ratsismo tis koinwnias(pou 8a uparxei se tetoia periptwsi) de 8a epireastei?Pistevw ena paidi me omofilofilous goneis 8a noiwsei polu megali perifronisi kai peri8eriopoisi apo ta paidia kai tous goneis(etterosexoualikous)
An oi omofilofiloi boroun na megalwsoun paidi apo tin alli einai ena polu kauto 8ema...egw lew oxi kai de sikwnw kouventa..Na exeis eleu8eria sti sexoualiki zwi einai ena prama,alla to na epireazeis tritous einai kati allo...Twra 8a mou pei kapoios pws den exei apodeixtei pws epireazetai ena paidi an exei omofilofilous goneis...Nai apo tous goneis borei odws na min epireastei...alla apo to ratsismo tis koinwnias(pou 8a uparxei se tetoia periptwsi) de 8a epireastei?Pistevw ena paidi me omofilofilous goneis 8a noiwsei polu megali perifronisi kai peri8eriopoisi apo ta paidia kai tous goneis(etterosexoualikous)
Who let the Toon doon?
Shit shit Shearer
Shit shit Shearer
- ManOzzY
- Real Name: Αλυσανδράτος Μανώλης
- Facebook ID: 624949615
Ρε παιδιά, πως μπορείτε να πείτε όχι σε κάποιον άνθρωπο να αγαπάει έναν άλλο.
Ο γάμος είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα και τίποτα παραπάνω, μη ξεχνάτε μιλάμε για πολιτικό γάμο.
Ούτε εγώ είμαι φαν του ομοφυλοφιλισμού, αλλά κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών είτε μας αρέσει είτε όχι.
Σε αυτό το κόσμο ζούμε ευτυχώς ή δυστυχώς. Πες τον άλλο ανώμαλο, πουστάρα, ξεφωνημένη αδελφή, ντιγκιτνάνγκα, πες τον ότι θες, παρόλα αυτά όμως παραμένει πολίτης και πληρώνει φόρους και δικαιούται τα ίδια με όλους.
Ο γάμος είναι ένα καθαρά νομικό ζήτημα και τίποτα παραπάνω, μη ξεχνάτε μιλάμε για πολιτικό γάμο.
Ούτε εγώ είμαι φαν του ομοφυλοφιλισμού, αλλά κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών είτε μας αρέσει είτε όχι.
Σε αυτό το κόσμο ζούμε ευτυχώς ή δυστυχώς. Πες τον άλλο ανώμαλο, πουστάρα, ξεφωνημένη αδελφή, ντιγκιτνάνγκα, πες τον ότι θες, παρόλα αυτά όμως παραμένει πολίτης και πληρώνει φόρους και δικαιούται τα ίδια με όλους.
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
Katestramenos έγραψε:Έλεος,γεμίσαμε αδερφές και πρέπει να μαστε περίφανοι για αυτό;Και στην τελική τον κάνεις που τον κάνεις το γάμο,πρέπει να το κάνουμε και πρώτο θέμα;
READ THE FUCKING MANUAL
οπα ρε γαμικο! κατουρα και λιγο!!!
το θεμα ειναι απλο: εχω το δικαιωμα εγω να κρατιεμαι αγκαλια με την κοπελα μου και να φιλιομαστε στην μεση του δρομου? ναι! το ιδιο εχουν και οι ομοφυλοφιλοι ανεξαρτητα με το τι εχουν αναμεσα στα ποδια τους... και αν ο γιος μου μου φερει τον παναη θα σεβαστω την αποφαση του! αν περναει καλα εμενα τι με κοφτει? καλυτερα να μου φερνει τον παναη και να ειναι ικανοποιημενος παρα να μου φερει την μαρικα και αυτη να ειναι ανοργασμικια και να ψαχνει ο κανακαρης μου τον αγοραιο ερωτα (ειτε σε μπουρδελα ειτε εκτος αυτων!)
πριν 40 χρονια μεσα σε ολα τα φαντασματα που περιπλανιωντουσαν πανω απο την ευρωπη υπηρχε και το πιο χυδαιο! αυτο της σεξουαλικης απελευθερωσης... ο πουριτανισμος και τα στερεοτυπα ομως δεν το αφησαν να μεγαλουργησει....
ΥΓ. Οπως ειπε μια μεγαλη φιλοσοφος της ΣΕΜΦΕ: Οι ομοφοβικοι ειναι κρυφογκευ!!!

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
Ώρα για λίγη φαντασία... ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ... Έχουμε φτερά!
ο χαμένος τα παίρνει όλα
Θέλω να μην φθονουν την ευτυχία μου΄ μη σώσω και γίνω πορθητής΄ μη σώσω κουρσεμένη τη ζωή μου ν' αντικρίσω...
Θα παω στην κολαση γιατι τη νυχτα εκεινη μια γυναικα με περιμενε στο στρωμα της και εγω δεν πηγα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
-
Ευ-Αγγελος
- Real Name: ...
Παίδες , είπαμε καλά κάναν και τους αναγνωρίσαν το δικαίωμα αυτό.Όπως έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό.
Με παιδιά όμως ή όχι????????
Με παιδιά όμως ή όχι????????
-
O_Xamenos
- Real Name: Σαληγκαρι με Ητα που θυμιζει Ηττα
- Facebook ID: 682417817
- Επικοινωνία:
και βεβαια με παιδια... ποιος μπορει να προκαταβαλει το αν ενα ομοφυλοφιλο ζευγαρι μπορει να ειναι ικανο να μεγαλωσει τα παιδια του καλυτερα απο ενα ετεροφυλοφιλο???

Γαμώ... τα κράτη, γενικώς...
ο χαμένος τα παίρνει όλα
ο χαμένος τα παίρνει όλα
- el_greco
- Επικοινωνία:
Άλλη νομοθεσία διέπει την έγγαμη διαβίωση, άλλη είναι αυτή που διέπει την υιοθεσία. Δεν πάνε πακέτο, και καλά θα κάνουμε να μην εθελοτυφλούμε σε αυτό το θέμα. Ο νομοθέτης κρίνει βάσει της τρέχουσας κοινωνικής κατάστασης, αλλά και βάσει των αναγκών, πάντοτε. Οι μανάδες που μεγαλώνουν μόνες τους παιδιά πριν από 50 χρόνια, ήταν καταδικαστέες, "πόρνες", κλπ (δε μιλάω για χηρεία, αλλά για αυτό που καταλαβαίνετε). Πόσο έχει αλλάξει αυτό σήμερα; πόσο έχει "φιλελευθεροποιηθεί" η κοινωνία; Ίσως κάτι ανάλογο να γίνει και με αυτή την περίπτωση στο μέλλον - σε καμία περίπτωση δεν πρέπει (και δεν πρόκειται) να υποκύψουμε σε ριζοσπαστικά κελεύσματα για άμεση νομοθέτηση της μίας ή της άλλης περίπτωσης...
Προσωπικά, με ξενίζει η ιδέα του να μεγαλώνει ένα ομόφυλο ζευγάρι ένα παιδί - και είναι απλά "διαίσθηση", όχι αποτέλεσμα βαθυστόχαστης κοινωνιολογικής μελέτης σε σχέση με πρότυπα κλπ. Αλλά δεν παύει να τριβελίζει το μυαλό μου και το ερώτημα, αν πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις η μόνη λύση να είναι το ορφανοτροφείο (αν όλες οι άλλες εναλλακτικές έχουν αποκλειστεί...)
Προσωπικά, με ξενίζει η ιδέα του να μεγαλώνει ένα ομόφυλο ζευγάρι ένα παιδί - και είναι απλά "διαίσθηση", όχι αποτέλεσμα βαθυστόχαστης κοινωνιολογικής μελέτης σε σχέση με πρότυπα κλπ. Αλλά δεν παύει να τριβελίζει το μυαλό μου και το ερώτημα, αν πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις η μόνη λύση να είναι το ορφανοτροφείο (αν όλες οι άλλες εναλλακτικές έχουν αποκλειστεί...)